Bende mi hata şaşırdım,anlaşamadık gitti:((

makaka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2011
414
0
46
İstanbul
Merhaba hanımlar,yine eşimle aile üyeleri nedeniyle tartıştık,sorunum net aslında başından beri bize hiç bir şey yapmadılar,yaptıkları da pek hatırı sayılır şeyler değildi,benim ailemin yaptıkları yanın da özellikle...

Geçen gün kırk yılda bir bize gelen k.validem ve onlarla birlikte yaşayan kaynım,eltim ve iki küçük çocukları bize geldiler ve tesadüfen benim annem ve babam da bizdeydi o gün, neyse öyle böyle benim için yorucu ve sitresli geçti o gün.Elti hanımın herkesin içinde benden ayağına su getirmemi istemesi tuhafıma gitti,egosunu tatmin etti sanırım kendi çapında.Benim çocuğum daha 16 aylık e doğal olarakta birşeyleri ısırmak,kemirmek en büyük eğlencesi,kaynımın kızını da ısırınca kız kıyemeti kopardı,kaynım demez mi sende sonra onu ısırırsın sumayınca, eşim de bunu tekrar etti delirdim, dedim ne kadar yanlış bir şey söylüyorsunuz ama çocukların arasına ne sokuyorsunuz böyle.. diğer bir kafama taktığım,K.validemin benim çocuğumu bir el gibi sevmesi,gelirken bir iğne bile getirmemesi öte yandan diğerlerine canını vermesi bütün bunları ertesi gün eşim dünün kritiğini yapmadık dedi.Bir kusurum falan oldumu,nasıl geçti diye.Bende ilk eltimin olayını anlattım işte dedim sen sadece bizim ailede annemle uğraşırken(annem eşimi pek sevmez)ben bütün ailende ki kadınlarla uğraşıyorum bak dedim ayağına su istiyor tamam misafir işlerine gelince ama yatak odam da çocuklarına yemek yedirmesini biliyor madem mesafe derdi,niye yatak odama giriyor.Sonra sen nasıl bir baba olarak kendi çocuğunu hiçe sayıp, yiğenine sende sonra onu ısırırsın diye biliyorsun bu nasıl bir cahilliktir dedim oğlumuz daha hiç bir şeyi anlamıyor ya seni duyup, anlayacak olgunlukta olsa nasıl bir hayal kırıklığına uğrar dedim.Hak verdi.
Annesine gelince ise bana demez mi birbirinizi sevmediğiniz belli diye sanki sorun bende yapılanlara rağmen ağzımı açmadım,torunlarını sağ mı?hasta mı?iyi mi diye aramazlar dedim.Sevip sevmemekten öte baştan beri kırgınım dedim.O da her zamanki gibi benim annemi öne sürdü( annem ters davranıyor eşime)önceden yaptığı evlilikten dolayı,palavracı olarak gördüğü için,ailesinin bize verdiği ama düğün günün de sözlerini yerine getirmedikleri için,özellikle de şimdi onun evinde oturduğumuz için ve evlililiğimizin ilk zamanların da annemler de kaldığım zamanlar da eşimle netten yazışırdık ve çoğu zaman kavga ederdik ne yazık ki.. annem geçmiş yazışmalarımızı okumuş ve eşimin:''Başlarım onun evine'' gibi bir yazdığını söyleyip duruyor.Bu yüzden sana iyice takık haklı olarak dedim.O da hala demez mi şöyle bir karar alalım sen ailenle görüş ben ailemle görüşeyim.Böyle deneyelim uzun süre.Yani beni ısrarla anlamıyor...Bu sabahta kendisinin büyük ablası yakında doğum yapıcak ve dedi hastane çıkışı alalım,dedi. Ben bir elbise aldım altının yanında vermek için, hastane çıkışı ne alaka dedim,o bizim oğlumuza bir yarım tulum,iki atletle geldi niye her şeyin daha fazlasını biz yapmak zorundayız dedim.O da ben kimsenin ağzına düşmek,laf vermek istemiyorum kim ne yaptıysa ben de onu yapıcam falan diye çevirdi ama demez mi söz konusu ablam olunca böyle yapıyorsun demez mi.Valla kızlar ben artık ne diyeceğimi şaşırdım benim kocam mı böyle hepsi mi aynı,benim çocuğuma ne bir halalıkları var,ne kardeşine ablalık,analıkları ama gene değerliler gine aynı tas aynı hamam şimdi konuşmuyorum da nasıl anlatıcağımı şaşırdım ben kendimi ne yapmam gerektiğini

öncelikle sizleri o yaşlara getirmiş insanların birşeyler yapma zorunluluğu yoktur..baştan anlaşılıp,söz verilip yapılmadıysa orası başka insan sözüünün eri olmalı,imkanı yoksa söz vermemeli..eşinizin kendisini annenizin karşısında ezik hissetmesi doğal,amayappılan bir iyilik bu kadar başa kakılmamalı..anneniz sağolsun evini vermiş ama damadı için mi ,sadece, sizin için vermiş,bunun hala dile getiriliyor olması büyük hata..sizinkiler yapmadı bizimkiler yaptı,yuvayı titretir..sizinkiler bunu getirdi bizde aynısını götürelim,yuvayı zedeler..onlar-bunlar-şunların yapıp yapmamasıyla sorgulamayın ilişkinizi..evliliğiniz,ilişkiniz size ait... kimin ne yapıp,yapmadığı sadece kendi değerlerini gösterir,siz değerlerinizi özellikle saygınızı kaybetmeye başlayarak evliliğinizi tüketmeyiin..

tövbee..tövbeee...sen haklısın çok haklısın onların duyarsızlıklarına ve bencilliklerine kırılmaya tavır koymaya ama eşinde haksız değil bazı konularda..

millet sana yada çocuğuna bişey taktı takmadı geç bunları...eşin erkek kardeş olarak birşeyler takmalı öyle değilmi ablasına...içinden gelmiş taksın..bunlarla yorma kendini..hayatına yaşantına bak..eşinle bir kez daha konuş güzelce eminimki birbirinizi anlayacak ve orta yolu bulacaksınız...

kayınvaliden ve halalarının çocuğuna ilgisizliğinden ve el gibi sevmelerinden bahsetmişsin..boşverr güzelim kim nasıl severse sevsin..herkes ederi kadar...yeterki kendini ezdirme ve cevap vermen gereken yerlerde konuşman gereken yerlerde usulunce konuş...

kolay gelsin..

O onu dedi bu bunu dedi.yok su istedi yok su yok bu.inan ki dertsiz basina dert cikariyorsun.birak ya naparlarsa yapsinlar.kapini kapadin mi biter gider.esinle annenin arasini duzeltecek olan sensin.sen bunu yaparsan esin de seni ailesinin yaninda korur.

eşinle senin ailen şöyle benim ailem böyle şu şunu yaptı bu bunu yapmadı gibi konulara hiç girme canım erkek milleti ailesi haksızda olsa kolay kolay kabullenmezler ayrıca kabul de etse tepki vereni azdır.bu nedenle böyle sohbetlere hiç girme kimseden fazla bir beklentinde olmasın eskinin muhasebesini yapmayın geleceğe bakın derim.ailesinden hoşlanmıyorsan az görüş araya mesafe koy ama onlar için kocanla kötü olma aynı zamanda annenin de eşine laf söylemesine ters davranmasına izin verme evlilik idare etmektir sabırlı olmaktır yoksa evde huzursuzluk tartışma hiç bitmez

tabi sen haklisin burda
ama suda var, 'senin' ailen,'benim' ailem diye bi ayrimcilik bu sonuca getirmis herseyi
bu ayrimcilikta kocanda baslamis

Aradaki dengeyi korumayı neden düşünmüyorsunuz? Öncesinde ne yaşandığı hiç önemli değil olanlar unutulmuş olmalıydı şimdiye kadar... Onun ailesi bunu yaptı, o benim aileme böyle davrandı vs vs... Artık siz aile oldunuz başkalarını uzak tutun... Beklenti içine girmeyin ailesinden,eşinizden... Mesafeyi koruyun...

Eşin olumlu bir adama benziyor.Annenler gittikten sonra "Bir kusurum falan oldumu,nasıl geçti" demiş.
Çok hoşuma gitti bu sözü.Sen ona sorar mıydın,annenlere bir kusurum oldu mu diye :)
Ama sen kalkıp onun değil,ailesinin kusurlarını daha doğrusu senin gözüne batanları sayıp dökmüşsün.
Çok mu önemli sanki eltinin su istemesi filan...Söylemeseydin keşke.

Çocuk konusunda da sen çocuğunun ısırmasını çok normal bulmuşsun.Herhalde müdahale de etmedin.
Onlar da çocuğu avutmak için öyle demişler.Seninki çocuksa,o da çocuk sonuçta.
Eltinin çocuğu seninkini ısırsaydı ve eltin umursamasaydı ne yapardın ?

Geçinmek zor ama daha zorlaştırmanın manası yok.
Kayınvaliden,kaynınla oturuyorsa,onlarla daha yakın olması normaldir.
Bence bu sebeplerle eşinle huzurunu bozmasan daha iyi olur.

burada okuduğuum üzücü ve büyük sorunlardan sonra çözülmez yada büyütülecek bir sorun gibi gelmedi bana.
Birde geçmişte onlar şunu yaptı,aldı,almadı ailem daha çok yaptı tarzındaki düşüncelerinizi kafanızdan atmazsanız bu sizin hep onlara kin duymanızı, her yaptıklarını kafanızda büyütmenizi sağlıyacaktır.
bende şu an nişanlıyım ailesinin durumu iyi değil bizde herşeyi kendimiz yapıyoruz hiç te umursamıyorum manevi sorun çıkarmasınlar yeter, siz birkaç adım atın bakalım ılımlı olarak ,size karşı hala soğuklarsa sizde sınırınızı koyarsınız derim...

arkadaşım ;benimde sorunum oldu kayınvalidemle,yaşamayan elbet bilenez ama ;ben bu yazdıklarına şaştım kaldım ;eltin su istemiş diye az büyütmemişsin ....
çocuk içinde avutmak için demişlerdir;ben olsam benim kızımı ısırsalar ,ağlama sende onu ısısrsın derdim herhalde...orada sen müdahale etmeliydin ,onlardan önce ;bence sen tüm gece oturup açık aramışsın ama gerçekten çok basit..
neler yaşanıyor ,senin bu su meselesi sudan bi mesele
kayınvaliden eltin su istiyor,hadi gelin gibi git getir bile diyenler vardır....
hiç sudan sebeplerle laf sokan kayınvalideler var...bence büyütme,asla sıkıntı yapma,
çünkü düşündükçe zararrı onlara değil sana oluyorrr,ben haksızlığa uğradığımda ;sen gelinsin sus deyiverdiler...
bence çok hafif muhabbetler,hiç takmaya bile değmez canım,allah daha büyük tartışmalardan uzk tutsun

Öncelikle çok teşekkürler,evet başta çok söz verdiler ve yapmadılar özellikle de düğünümüz olduğu gün, servis getireceklerini söyleyip evin önüne kendi komşularını doldurup bir dolu adamla gelmeleri.Annem başa kalkma yapmıyor da sadece damadını sevmediğini çok belli ediyor her fırsatta, bu da bana patlıyor enin de sonun da eşimin ailesinden biriyle yaşadığım bir olayda hemen annem öne sürülüyor eşim tarafından; doğal olarak.Şunu yaptı bunu getirdiği bende sevmem ama bu insanların içine girdim gireli,eşimi sanki çöpte bulmuşlar gibi davranmalarını,kendilerinin 5 kuruş için bile sürekli ağlayıp bizim elimizde olmadığını belirttiğimiz de sizde hep ağlıyorsunuz deyip duyarsız kalmalarını,çocuğuma karşı duyarsızlıklarını ve her ne yaparlarsa daha doğrusu yapmadıkları yüzünden eşimin yinede onlara bir şekilde sahip çıkması beni de evliliğimizi de yıprattı açıkcası.

Doğru söylüyorsunuz,fazla takmam lazım zararı bana ama benim derdim o ,bu ,şu değilki eşim kendisine ve bana yapılan haksızlıkları göre göre hala aynı şeyleri yaşadıkça ailesine toz kondurmaması asıl derdim.Keşke onlar da ona o kadar sahip çıksalar .

aileler o yaşa kadar sağ salim getirmiş daha ne yapacaklar bu kadar beklenti içine neden giriyorsunuz anlamadım hiç bir zorunlulukları yok...yapılan edilenle mutluluk olmaz istediğinz yapılmadı diyde esinizin ailesine tepkilisiniz ...ama hersey istedıgınız gibi olsaydı eltınızın su istemesı kayınvalıdenızın torununa soguk davranması sızı rahatsız etmeyecektı...

bunları düşünmeyin artık yuvanıza cocugunuza kocanıza bakın

haksız değilsin...
ama eşinde haksız değil...
en azından çözüm üretmeye çalışıyor...
birbirinizin ailesinden haz etmiyosunuz madem herkes kendi ailesiyle görüşsün kabul et bunu...
bide ne olur takılma o bunu yaptı şu şunu yapmadı konusuna...
valla bi konuda bu cümleyi görünce yorum bile yapmak istemiyorum artık...

Evet düşünmemek en güzeli,zaten eşimin ılımlı tavırlarıyla düşünmüyordum da uzun zamandır ama beni düşndüren esasında yapılan,yada yapılmayanlar karşısında eşimin bana karşı tavrı,konuşmaları esas yıpratan beni o.

bir erkeği sevmekle bitmiyor iş demek ki, ailesi de çok önemli. eltiniz son derece sevimsiz biri gibi canlandı gözümde okurken. özellikle yatak odanıza rahatça girebilmesi çok rahatsız edici. o evin hanımı sizsiniz o da bir misafir. yatakodası evin en mahrem yeridir, öyle aklına estiği gibi giremez. bir de yemek yedirmiş çocuklara orda! başka yer bulamadı mı? ben kesinlikle uyarırdım. ne düşünürse düşünsün. vallahi tavrınızı koyun bir şekilde. siz onun evinde öyle pervasızca oraya buraya girip çıkıyo musunuz? kayınvalide meselesine gelince, ben ne kayınvalideler tanıyorum torunları için ölüp bitiyorlar. kendi komşularımızdan da biliyorum dışarı alışverişe oraya buraya çıktı mı yok bunu da alayım şunu da alayım, bu etek çok yakışır civcivime vs eli boş gelmiyorlar. hem torunlarına hem gelinlerine tapan kayınvalideler var. tabi bir o kadar ilgisizleri de var. siz de yerine düşmemişsiniz. allah iyiye düşürsün denir ya, öyle işte. o zaman yapmanız gereken tek şey, sizin için kılını kıpırdatmayan bu aileye, aynı onlar gibi cevap vermek. bazen insan eşten yana şanslı olur ama eşinin ailesinden yüzü gülmez. siz çekirdek ailenize sahip çıkın bundan sonra.

Evet bende sevmiyorum o bunu yaptı,şu yapmadı ama inan bu ailenin içine girince hiç yapmam dediğim çok şeyi yaptım,demem dediğimi dedim maalesefBenim derdim eşim hala yanlışı savunup beni eziyor ya o..

Kesinlikle aile çok önemli,söylediğiniz gibi ben yerine düşmedim benim k.validem torununu aramaktan aciz,sorsan o bizi haksız çıkarır ama neyse ben çekirdek aileme sahip çıktığım için en azından eşimin de bu haksızlıkları görmesini bekliyorum özünde bana değil ona yapılıyor bu haksızlıklar lafa gelince görüyor,haklıyım ama lafta böyle tartışmalarda yine onları haklı görücek bir şey buluyor bu da benim bütün inancımı bitiriyor:26:

bir de ben bir şeye takıldım. anneniz eşinizi sevmiyormuş. bazen anne babalarımız bizden daha iyi görürler dışarıdan. biz ilişkinin içindeyken çok farkında olmayız. eşinize güveniniz inancınız tam mı?

Eşim evine,çocuğuna bağlı bir adam evet arada sırada abartarak konuşmayı seviyor,bir de babası gibi atarak,söz verdiği şeyleri gerek unuttuğu için gerekse başka nedenlerden yerine getirmez zaman zaman... Bu benim ailemi ,özellikle de annemi çok kızdırır.Sevmiyor evet çünkü beni pek layik görmedi evlenmemize çok karşı çıktı,önceden ailesini uymayacağını,onlarla yapamayacağımı gördü,eşim evlenmiş boşanmış olduğu için istemedi,sevmiyor bir türlü de sevemedi önceki konularımdan daha iyi açıklamıştım ama annem de abartıyor bu da ortada.Eşime benim inancım tam bir eş olarak evine eşine bağlı bir adam tabi uyuşmadığımız çok şey var,özellikle de bu aileler konusun da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…