Bende mi hata şaşırdım,anlaşamadık gitti:((

anneniz yanılmamış o halde. en azından aile konusunda. ama siz diyorsanız ki evine çocuğuna bağlı, ailesini de öyle kabul edip biraz uzak duracaksınız. eşinize mümkün olduğunca ailesini şikayet etmeyin. ama incindiğiniz konuları içtenlikle sitem ederek söyleyin. asla şikayet ve dır dır şeklinde değil. siz annenize rağmen bu adamı istemişsiniz ve almışsınız. demek ki kuvvetli bir bağınız var. ailesi onun seçimi değil onu yargılamayın, ama neden hep onlardan yana diye de kendinizi yiyip bitirmeyin. çoğu erkek ailesini gerçek anlamda görmekte zorlanır. buna yapacak bir şey yok. bence öncelikle önemli olan evine size ve çocuğuna bağlılığı.

Evet annem gördü bir çok şeyi ama dinlemedim,eşime olan inancım çok büyüktü,çok büyük bir hayal kırıklığına da uğramadım bu aile konuları ve eşimin köy de büyümesinden kaynaklanan görüş ayrılıklarımız,kültür farklarımız hariç bunun dışında geçiniyoruz, seviyoruz birbirimizi ama ailesi o kadar fesat ki ve lafçı,eşim de küçük çocukları olduğu için hep köleleri gibi görüyorlar bir aile kurmuş,onlarında ihtiyacı varmış v.s önemli değil hep kendi dedikleri olsun isterler bir mesafem var hepsiyle ama eşim yinede özünde onları haklı görüyor ne bilim yada toz kondurmuyor,sahipleniyor..

ve onları haklı görmeye de devam edecek ne yazık ki. bu konuda çok beklentiye girmeyin. eşiniz ve çocuğunuzla birarada mutlu olmaya bakın ve dışarıdan bir müdahaleyi ailenize sokmamaya çalışın. eşiniz değişmeyecek bu saatten sonra. bu durumla yaşamaya alışın, kendi mutluluğunuz için. ama kendinizi de ezdirmeden.

Evet ,en önemlisi kendini ezdirmemek ama annem de konuşmalarında eşimi ezdiyi için hatta geçen gün azarladı bileBu yüzden tam hallettiğimiz konular yine açılıyor; seninkiler böyle yaptı bana derken hop senin annende böyle yapıyor cevabını alıyorum.Öte yandan eşimin ailesini kendi tercihim olarak da biraz da kırk yılda bir görüyorum ama gördüğümde de muhakkak laf sokar bir tanesi e kadın ordusu doğal çoğunlukla sessiz kalıyorum,uslubunca cevap verdiğim de oluyor ama bu sefer de eşim de anneme laf söylemesin diye susuyorum.İşte bilmeden insanlar sevdiklerine iyilik yapayım derken kötülük yapıyorlar,annemin yaptığı gibi güya damada sert görünüyor beni ezmesin diye,bir şeye tutmuyor ama bilmiyor ki arkasında ben neler yaşıyorum söyleyincede imkanı yok konuşmaz artık.

açtığınız konulara bir göz attım çoğunu da okudum, hep eşinizin ailesinden yakınıyorsunuz. bu kendinizi tüketmekten başka bir şey değil. eşinizi ailesine rağmen siz seçmişsiniz. çok büyük hayal kırıklığına uğramadım diyorsunuz. neyse ki. bundan sonra yapacağınız tek şey onunla yaşarken dışarıdan olabildiğince az etkilenmek. bu arada şeye çok güldüm, hani şener şenin oynadığı role benzetmişsiniz ya, orda dayılarıydı çocukların, sürekli atıp tutuyorduanneniniz damadına palavracı diyormuş ya, ben nedense annenizi çok sevdim:) birine benzettim çünkü

Evet aynen atma Ziya'ya benzer bazen ama anlaşılır attığı babası da öyle eşimin yani genetik napim benim de kaderime bu düştü ben mi kaderi yarattım o ayrı konu.Annem çok kafa kadındır ama sevmediğine de numaradan da olsa ılımlı yaklaşamaz napim arada olan bana oluyor

kısmen sen yarattın diyebiliriz:) hiç değilse adamı seviyormuşsun. eşlerinden ne çok çeken var. boşver tek kusuru atması olsun:)

Teşekkür ederim derdimi paylaştınız bende öyle düşünüyorum

siz benim evlenmiş halimsiniz:)) konularınızı okurken şöyle düşündüm, işte evlensem ben de böyle olacaktım. tabi siz eşten yana yine de şanslı olmuşsunuz. benimki beni duygusal anlamda örseliyordu. boşverin artık ailesine takılmayın bu kadar. kocanıza ve çocuğunuza sıkı sıkı sarılın.

Artık boş verdiğim yere kadar boş vericem.Demek siz de evlilikten dönmüşsünüz ve benzer olaylar yaşamışız desenize,Hayırlısı olsun sizin için umarım sizi çok mutlu edecek iyi birisiyle karşılaşır ve evlenirsiniz,özellikle de ailesi anlayışlı,ılımlı insanlar olur umarım.

ben çok hırpalandım duygusal yönden çok üzüldüm. daha flört ederken bu kadar üzüldüysem evlenince kimbilir beni neler bekliyor diye düşündüm hep. severek bıraktım. zaten ailem de istemedi sonradan. böylesi hayırlıymış.teşekkür ederim güzel dilekleriniz için:114:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…