Bende mi problem var annemde mi

Siz de yapın aynısını.
Gerçekten aradığında "insanların ne annesi var gelip torunlarına bakıyorlar"
"Geçen bir arkadaş anlattı ailesi onlara destek oluyormuş para falan asla istemezlermiş"
"Ya şurada denk geldim insanlar kızlarını ziyarete gidiyor ne güzel aileler var"

Bakalım ne diyor

Eşinizin ailesi yapsa yanar yıkılırdı buralar. Yüzlerini göresiniz gelmezdi, ölüm ayrılığı yapardınız. Ama kendi aileniz olunca, '' Şöyle yapıyorlar, böyle yapıyorlar, ama para vermeyi kesemem zor durumda kalırlar irtibat kopar, ühühühü. Nasıl yapsam ki, hem bana iyi davransınlar hem de görüşmeye devam edeyim? ''. Elin adamı sıkıntılı ailelerinizi çekmek zorunda mı?

Annenizin tutum davranışlarına anlam vermek mümkün değil. Anneniz önce sizin mutluluğunuzu huzurunuzu düşünmeli.
Eşiniz bu duruma anlayış göstermeyebilirdi.
Herkesin kendi düzeni var..çocuklarınız büyüdükçe masrafları artacak.İleriyi de düşünmeniz gerekir.
Çok duygusaldır, ağlar başına bir sey gelir diyorsunuz. Ağlamak bir silah olmuş gerçekten duygusal olsa öncelik sizin huzurunuz olurdu kesinlikle Başına ne gelebilir ki.. sizi çok güzel kullanıyor duygu sömürüsüyle. Eşinize bravo göz yumduğu için..

Merhaba hanımlar ben gerçekten artık çok bunaldım imdaaatttt diye bağırasım var sorun annem. Sürekli kıyas sürekli alttan laf sokmalar sürekli başkalarının kızı iyi siz kötüsünüz ben çok fedakarlık yaptım karşılığı be oldu milletin umursamaz anneleri el üstünde siz annenizi bilmezseniz lafları gerçekten usandım artık. Yani o kadar çok şey var ki ha gi birini anlatsam bilememiyrum sadece bşr kaç örnek vereyim.

Aileme bir kaç saat mesafede bir şehirde yaşıyorum ayda en az 1 bazen 2-3 gideriz hafta sonları çalışıyorum 2 küçük bebeğim var daha sık gidemeyiz zaten ailem hiç gelmez çünkü onlar niye gelsin ki biz gitmeliymişiz. Bakıcım aniden bıraktı ortada kaldık gelmelerini teklif dahi edemedim. Ama aynı hafta burada bir işleri olduğu İçin geldiler her işlerini hallettim yedirip içirip gezdirip gönderdim eşim izin alıp çocuklara bakarken ben işlerini hallettim sonra hemen gittiler yani ilişkimizi anlayın diye anlattık bakıcın yok biraz duralım çocuklara bakalım demediler ama lafta çok severler

her ay aileme belli bşr miktar maddi yardım yaparım bütçem dahilinde ama bu ona kesinlikle yeterli gelmez hep başlarını örnek gösterir ama bu u öyle bşr yapar ki asla sen az gönderiyorsun demez ki bence az değil 1500 TL gibi bşr rakam falanca gelmiş annesine bu kadar para bırakmış gitmiş bilmem kim kardeşine bunu almış anlamların geliri bizimkinin 2 katı 3-4 ayda bşr benden daha fazla para verir onu sürekli söyler yani resmen psikolojik baskı yapar tüm gün o u konuşur

birinin kızı gelsin onu görmeye gündem bellidir artık alttan laf sokmalarla içimi oyar resmen kuzenim gelmiş kardeşini alıp tatile gidecekmiş onu anlattı anlattı konuyu değiştireyim yok yine aynı şey ne hayırlı evlatmış falan filan

akrabalar senin kızlar soğuk gelip gitmiyorlar diyormuş ki bunu diyenler annemin huyunu bilip onu bize karşı doldurmaya çalışan insanlar her telefon görüşmemiz artık eziyet olmaya başladı bana gidince yine aynı annemi çok seviyorum evet ama gerçekten dayanamıyorum artık kıyaslarsalar laf sokmalar insan annesiyle oturup iki güzel laf edemez mi ya sürekli kıyas alttan laf sokma ama asla yüze direkt söyleme yok direkt söylese daha iyi resmen psikolojik işkence

her gittiğimde her Y düzenli para vermeme rağmen sürekli falanının kızının verdiği para muhabbetini yapması nedeniyle tüm paramı verip çıktığım çok oldu ama verdiğimde de ayy yok yok ben almam ben sen ver diye demiyorum öylesine diyorum diyor
İlk olarak para vermeyi kes. İkinci olarak 3 saatlik mesafeye ayda bir gitmen bile çok azalt. Son olarak biri hakkında hayırlıymış falan dediginde "onu o ana yetiştirmiş. Beni de sen yetiştirdin" de. Hatta üste çık "bilmem kimin annesi torunlarına, kızına çok düşkün. Çocuklara bile o bakıyor. Bakıcıya bırakmıyor" gibi laflar sok.

Yeriniz de olsam 1 kuruş vermezdim. Verseniz de susmuyor laf oluyor anlaşılan. En iyisi vermeyin o laf olsun. Emin olun insan ilişkilerinde hergün yapan, yardımcı olan bir süre sonra görmezden geliniyor yılda bir verseniz şu anki durumdan daha kıymetliydiniz.
Yani hem verip, hem sık sık ziyaretine gidip bu kadar laf duymayı nasıl hazmediyorsunuz bilmem.
Ayrıca bir anne çocuğu ona para vermiyor diye görüşmeyi kesiyorsa görüşmesin bir zahmet.

Onu vermeyi kesersem kan çıkar heralde çünkü annemin dediğine göre bütün kuzenler akrabalar veririrmişim ailesine hatta tüm maaşı verip sadece eşinin maaşıyla geçinen varmış çok akıllı kızmış her masrafı eşi yaparmış o da parasını ailesine verirsiniz kocası da onu çok sevdiğimden asla laf etmezmiş
Tüm maaşınızı anneniz mi istiyor?😟ben şokkkk. Siz annenizi sevebilirsiniz ama o sizi zerre sevmiyor

Evlendim ilk iş her masrafı kocan yapsın kv ye asla yüz verme gidip gelme kocana lafını geçir yani hep bşr yarış hali öyle öyle soğudum kv den de gerçi o da çok iyi biri değil zamanında kötü şeyler yaptı zaten ama annem de tuz biner ekti üstüne 1 i 1000 yaptı kadını görünce midem bulanıyor resmen
Annenizin dağğ kadar kusurlarını görmeyip kayınvalideye bu kadar bilenmek niye? Sizin de evladınız var aynısını yaşamayacağınızın garantisi mi var?

ben seni anlayabiliyorum, ben de annemin hastalanmasından ne bileyim üzülmesinden çok korkardım . Annem beni erkek kardeşim kadar sevmedi ama ben onu herşeyden çok severdim . Yıllarca tek amacım onu mutlu görmekti ama o hiç mutlu olmadı. Evlenmek istiyorum dedim , biz seni okuttuk , yedirdik içirdik sen de paranı el oğluna mı yedireceksin deyip beni okuturken yaptıkları tüm masrafları kalem kalem hesaplayıp kredi çektirttiler bana . İki yıl o krediyi ödedim . Evlenirken bir bardak bile alamadım , hepsini eşim yaptı .
Sonra oğlum dünyaya geldi, amannnn şimdi çocuk büyütmeye ne kalmış , her işi makineler yapıyor , bez hazır mama hazır dedi doğumdan 8 gün sonra gitti . İlk oğlum çok sorunlu büyüdü . Öyle herşeyi yeyip içmezdi . Bir kere babamdan oğlanın yediği şeyi istedim, annem aaaaaa koca bir tavuk parası verilir mi hiç dedi . Babam da heeee çok pahalıydı dedi bir daha ne ben söyledim ne de onlar benim çocuklara bir şey aldılar .
Anneme her anneler gününde hediye aldım , annem benim doğum günümü bile bilmez ve kutlamaz .
İkinci oğlum oldu artık iyice gözüm açılmaya başladı, çünkü sanırdım ki bir çocuk çok sevilir çünkü bir kalp var insanda . Ama öyle değilmiş , ikinci çocuklar da seviliyormuş . Yavaş yavaş kendimi çektim . Bakıcım bir anda bırakıp gitti , annemi çağırdım annem gelemem dedi . Bende koptum o anda , yıllarca içimde kalan şeyleri hem ağladım hem söyledim . Annem ne yaptı !? Hiç üzülmedi . Hatta nankör dedi . Babamı da tüm mal varlığını kardeşimin üstüne yaptırması için manipüle etti ve sonuç ; bir yıldır öldüm mü kaldım mı bilmezler . Bayramda , kandilde vs aradım ben sırf Allah rızası için ama geri dönüş olmadı .
Halalarıma demiş ki her ay çuval çuval para veriyor kocasına , biz olmasaydık çok verirdi , nankörlük etmesin .

Anne de olsa dur demek lazım . Siz de kendinizi kandırmayın . Annenize bir şey olmaz . İyi evlat olamazsınız . Kendi çocuklarınız için birikim yapın .
Bir de adaletli olun . Annenize ne yapıyorsanız aynını kayınvalidenize de yapın . Böylece mantıken ne kadar saçma olduğunu göreceksiniz . Siz artık ayrı bir evsiniz .

ben seni anlayabiliyorum, ben de annemin hastalanmasından ne bileyim üzülmesinden çok korkardım . Annem beni erkek kardeşim kadar sevmedi ama ben onu herşeyden çok severdim . Yıllarca tek amacım onu mutlu görmekti ama o hiç mutlu olmadı. Evlenmek istiyorum dedim , biz seni okuttuk , yedirdik içirdik sen de paranı el oğluna mı yedireceksin deyip beni okuturken yaptıkları tüm masrafları kalem kalem hesaplayıp kredi çektirttiler bana . İki yıl o krediyi ödedim . Evlenirken bir bardak bile alamadım , hepsini eşim yaptı .
Sonra oğlum dünyaya geldi, amannnn şimdi çocuk büyütmeye ne kalmış , her işi makineler yapıyor , bez hazır mama hazır dedi doğumdan 8 gün sonra gitti . İlk oğlum çok sorunlu büyüdü . Öyle herşeyi yeyip içmezdi . Bir kere babamdan oğlanın yediği şeyi istedim, annem aaaaaa koca bir tavuk parası verilir mi hiç dedi . Babam da heeee çok pahalıydı dedi bir daha ne ben söyledim ne de onlar benim çocuklara bir şey aldılar .
Anneme her anneler gününde hediye aldım , annem benim doğum günümü bile bilmez ve kutlamaz .
İkinci oğlum oldu artık iyice gözüm açılmaya başladı, çünkü sanırdım ki bir çocuk çok sevilir çünkü bir kalp var insanda . Ama öyle değilmiş , ikinci çocuklar da seviliyormuş . Yavaş yavaş kendimi çektim . Bakıcım bir anda bırakıp gitti , annemi çağırdım annem gelemem dedi . Bende koptum o anda , yıllarca içimde kalan şeyleri hem ağladım hem söyledim . Annem ne yaptı !? Hiç üzülmedi . Hatta nankör dedi . Babamı da tüm mal varlığını kardeşimin üstüne yaptırması için manipüle etti ve sonuç ; bir yıldır öldüm mü kaldım mı bilmezler . Bayramda , kandilde vs aradım ben sırf Allah rızası için ama geri dönüş olmadı .
Halalarıma demiş ki her ay çuval çuval para veriyor kocasına , biz olmasaydık çok verirdi , nankörlük etmesin .
Canım benim ya :( bırak aramayı sormayı yazık sana

Toksik bir anne en sevmediğim anne tipi bu kadınlar çocuk doğurmamalı
Çocukları ilerde bize para versin bize baksın bilmem ne diye yapmıyoruz sonuçta

siz de kaç yaşındaki kadınsınız burada kadınlar pek çok şey söylemişler annem üzülür e kan çıkar bilmem ne

o zaman para vermeye devam edin yani sonra da kendinizi yiyin

bu hayatta herkes üzgün ne yapalım şimdi

💕Aptallık insanın özünde olan bir şey. Öyle bitmiyor maalesef😂 hala acaba kötü evlat mıyım diyorum içimden sonra yüzlerce ses saçmalama diyor 😂
Estağfurullah bu aptallık değil. İçinizde saçmalama diyen yüzlerce ses var. Olmayan ne etsin?

Estağfurullah bu aptallık değil. İçinizde saçmalama diyen yüzlerce ses var. Olmayan ne etsin?
O sesler bence bir eşikten sonra duyuluyor . O vakte kadar annenin yaptığı her acımasızlığa mantıklı bir açıklama yapan avukat sesi yankılanıyor .
Bir de bence hayattan çok bir beklentin kalmayınca yükseliyor o sesler . Kaç yaşıma geldim , bu kadar ömrüm kaldı mı bilmem dediğinde zaten bir çok şey önemsiz geliyor. Sadece huzuru arıyor sonrasında insan .

Az göruşün. Niye aramıyorsun derse de yogundum falan deyin. Boyle insanlarla munakaşaya gelmez. İletisimi kesip sürekli bahane bulun. Paraya da araba bozuldu vs. Deyin gondermeyin mustehak

💕Aptallık insanın özünde olan bir şey. Öyle bitmiyor maalesef😂 hala acaba kötü evlat mıyım diyorum içimden sonra yüzlerce ses saçmalama diyor 😂
Vicdan azabı yapiyorsan, terapi desteği alabilirsin. Anneden kopmak çok çok zor

Az göruşün. Niye aramıyorsun derse de yogundum falan deyin. Boyle insanlarla munakaşaya gelmez. İletisimi kesip sürekli bahane bulun. Paraya da araba bozuldu vs. Deyin gondermeyin mustehak
Aynen öyle yapsın arada para gönderilir kıyafet vs. Alınır yemeğe çıkarılır sağlık sorunu olduğunda destek olunur ama bu kadın resmen haraca bağlamış gözü doymuyor. Anne demem ben böylesine kimse kusura bakmasın

Siz para vermeseniz açlıktan mı ölüyorlar
Sakatlıkları özürleri falan var mı
Anne baba bir yere kadar mesafeyi koyun
Sallamayın konuşmaya başlayınca hadi biz gidelim diyin
Para isteyince ekmekmi alamıyosunuz falan diyin
Tepkinizi bi şekilde koyun bozulduğunuzu anlasın
Bi şekilde o olmadanda yaşayabildiğinizi kabullensin
Ayda 1500 tl az bir rakam değil
Herkesin bir geçim kaynağı var onla yetinmesini bilecekler
Siz ona bakmak içinde dünyaya gelmediniz
Resti çektiğinizi anladığı zaman düzelir bence

Back