bende tüp bebek için tedaviye başladım,tüp bebek anneleri bakabilirmi

transfer sonrası belırtılerı sormuşsun bende adet olucakmış hissi vardı hata eşıme hıc ümitlenme ben hasta olucam dedım adet olmadan önce benım karnım sıser göguslerım sıser ve kalca üstümde agrı olur aynı seyler oldu sadece idrar olayı sık cıktım ama ben onuda benı süreklı yatırmaya calısıyorlardı bende süreklı tualaet bahanesıyle kalkmama baglıyorum :1: hıcbır farklı belırtı olmadı ben süreklı yatmadımda hatta kalktım süreklı ama ev işi felanda yapmadım sonucunu yaz benım icimden bir his sen hamıle kalıcaksın diyor hislerime güven senın bebegın olucak

bende tüp bebekle anne olanlardanım hıcbırseyı kendıne stres yapma ve ALLAh a bırak olacagı varsa oluyor bebek saglıgına gelınce ALLAH a şükür gayet saglıklı ve zeki bir kızım var suan 10 aylık ve gelişimi süper ve kesınlıkle katılıyorum tüp bebek cocukları daha zeki oluyor benım kızım dogdugunda kafasını tutyor dönebılıyordu dusunun artık gersını kayınvaldem bu cocuk cok dırı gösterme dedı 6 aylıkken neredeyse konusmayı söktu ınanın abartmıyorum ama cevremdekı tüp bebeklerın coguda aynı bu konuda stresın olmaın..inşallah sanada nasıp eder ALLAHım olmayan herkese versın sormak istedigin birşey olursada sor cevaplarım cunku heranımın tadına vararak ve kayıt alarak yasadım yanlız ılac ve dozajlarını hatırlamıyorum cogu ılacı yarıda kestık zaten zor bır surec karnınızda mor olmayan yer kalmıyor ama sonucuna deger

Sen anlattıkça imrenerek okudum bende hamileyım inş o günleri yaşarım.rabbim evladına uzun ve hayırlı ömür versin

14serap38 cnm ALLAH tamamına erdırsın hıc strese gırme ALLAH verdıyse gerısınıde korur öyle dusun nekadarlık bebegın keyfını cıkar gebelıgının ben öyle yaptım tam bır sımarıktım:)

herkese merhabalar. aranızda henuz yeniyim :)
bende allah kısmet ederse bi kaç gun içerisinde tedaviye başlayacağım ve yamuk prenses arkadaşın taşıdığı endişeleri bi nevi bende yaşamıyor değilim. içimde aklımda çoook fırtınlar kopuyor ama kimseye bişey diyemıyorum :( ben de çok korkuyorum...

hayırlı olsun cnm inş kan testinde pozitifi görürsün. ne kalmış şunda 4 gün felan sanırım. benim testim de 50 çıktığında biraz için burulmuştu yoksa düşüşemi geçti felan dedim ama 2 bebişimide gördük şükür. herkesin bünyesi farklı bebişlerde farklı gelişecek tabi nette yazılanları oku tabiiki ama fazlada takılma. ilk aşamada 2 günde bir kan testi sonra ultrason genelde 6. haftada görülüyor. ondan sonra kalp atışı şunu bunu derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyacaksın bile. rabbim hayırlı evlatlar versin bizlere.

bende tüp bebekle anne olanlardanım hıcbırseyı kendıne stres yapma ve ALLAh a bırak olacagı varsa oluyor bebek saglıgına gelınce ALLAH a şükür gayet saglıklı ve zeki bir kızım var suan 10 aylık ve gelişimi süper ve kesınlıkle katılıyorum tüp bebek cocukları daha zeki oluyor benım kızım dogdugunda kafasını tutyor dönebılıyordu dusunun artık gersını kayınvaldem bu cocuk cok dırı gösterme dedı 6 aylıkken neredeyse konusmayı söktu ınanın abartmıyorum ama cevremdekı tüp bebeklerın coguda aynı bu konuda stresın olmaın..inşallah sanada nasıp eder ALLAHım olmayan herkese versın sormak istedigin birşey olursada sor cevaplarım cunku heranımın tadına vararak ve kayıt alarak yasadım yanlız ılac ve dozajlarını hatırlamıyorum cogu ılacı yarıda kestık zaten zor bır surec karnınızda mor olmayan yer kalmıyor ama sonucuna deger

transfer sonrası belırtılerı sormuşsun bende adet olucakmış hissi vardı hata eşıme hıc ümitlenme ben hasta olucam dedım adet olmadan önce benım karnım sıser göguslerım sıser ve kalca üstümde agrı olur aynı seyler oldu sadece idrar olayı sık cıktım ama ben onuda benı süreklı yatırmaya calısıyorlardı bende süreklı tualaet bahanesıyle kalkmama baglıyorum :1: hıcbır farklı belırtı olmadı ben süreklı yatmadımda hatta kalktım süreklı ama ev işi felanda yapmadım sonucunu yaz benım icimden bir his sen hamıle kalıcaksın diyor hislerime güven senın bebegın olucak

Allah'ım inşaallah senin dediğin gibi sağlıklı bir evlat verir bana canım.dilerim dediğin hislerin çıkar.acaba bende mutlu olabilecekmiyim,bu mucizeyi kucağıma alabilecekmiyim,benim korkumun sebebi sizin tüp bebek yaptırma nedenleriniz ne bilmiyorum ama benim iki tüpümde kapalı ve eşimin morfolojisi bozuk,ondan çok ümitlenemiyorum.şimdi bekleme süresindeyim canım 3 haziran test günüm,düşünmemeye çalışıyorum ama bazen aklıma gelince diyorumki bende niye hiç belirti yok,bu sefer sanırım tutmadı diyorum üzülüyorum.bendede hep heran adet olacakmışım hissi var ama bunu belirtiden saymıyorum.başkada hiçbir belirtim yok.

sana ve diğer arkadaşlara şuan tek sormak istediğim,ben hergün progeston jel kullanıyorum,ancak bu jel bende mantar gibi sümüksü akıntı yaptı,jelin kendi attığı beyaz akıntıdan bahsetmiyorum,onun dışında yapışkansı sümüksü beyaz bir akıntı geliyor bende,sizdede öyle oluyormuydu merak ediyorum,ben mantar olmasından korkuyorum,jelide bırakamıyorum,şaştım kaldım.

herkese merhabalar. aranızda henuz yeniyim :)
bende allah kısmet ederse bi kaç gun içerisinde tedaviye başlayacağım ve yamuk prenses arkadaşın taşıdığı endişeleri bi nevi bende yaşamıyor değilim. içimde aklımda çoook fırtınlar kopuyor ama kimseye bişey diyemıyorum :( ben de çok korkuyorum...
sanırım bu süreçte en güzeli kafayı başka şeylerle meşgul etmek canım ve Allah'a sığınmak.ben kendimi işime verdim bu süreçte ve düşünmemeye çalıştım ve şükür çabuk geçti herşey,umarım sonucumda hayırlı olur.birde buradaki arkadaşkardan Allah razı olsun çok destek çıktılar moral verdiler.sende gel yaz buraya ara ara canım,benimde senden pek farkım yok ama birbirimize destek çıkarız.
aklımıza takılanları paylaşırız.
hayırlı olsun cnm inş kan testinde pozitifi görürsün. ne kalmış şunda 4 gün felan sanırım. benim testim de 50 çıktığında biraz için burulmuştu yoksa düşüşemi geçti felan dedim ama 2 bebişimide gördük şükür. herkesin bünyesi farklı bebişlerde farklı gelişecek tabi nette yazılanları oku tabiiki ama fazlada takılma. ilk aşamada 2 günde bir kan testi sonra ultrason genelde 6. haftada görülüyor. ondan sonra kalp atışı şunu bunu derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyacaksın bile. rabbim hayırlı evlatlar versin bizlere.

evet canım 5 günüm kaldı ama pazar günü cesaret edip yaptırırmıyım bilmiyorum.böyle bilmeden umut etmek güzel,sonuç negatif çıkarsa umut etmek için gerekçemde kalmayacak,o nedenle testi ne kadar uzatırsam bana o kadar çok umut.

evt aynı sorun bendede vardı o jelden kaynaklanıyor bebek üç aylık olana kadardı herhalde kulanmaya devam edıyorsun onu sakın doktora sormadan bırkmaya felan kalkma o bebegın tutnmasına yarıyor eger hasta olcak gıbı hısedıyorsan sen hamılesın senı ümitlendırmıyorum ama bende tek belırtı oydu hata kesınlıkle hasta olcam dedım artık sureklı bır akıntı gelıyor bende hasta oldumm dıye kontrol edıyordum ama tutu az kaldı guzel haberını beklıyorum senı takıp edıcem

evt aynı sorun bendede vardı o jelden kaynaklanıyor bebek üç aylık olana kadardı herhalde kulanmaya devam edıyorsun onu sakın doktora sormadan bırkmaya felan kalkma o bebegın tutnmasına yarıyor eger hasta olcak gıbı hısedıyorsan sen hamılesın senı ümitlendırmıyorum ama bende tek belırtı oydu hata kesınlıkle hasta olcam dedım artık sureklı bır akıntı gelıyor bende hasta oldumm dıye kontrol edıyordum ama tutu az kaldı guzel haberını beklıyorum senı takıp edıcem

inşaallah canım ama ben nedense umutlanamıyorum,olmayacak gibi hissediyorum ya.göğüslerim tedavi sürecinde ağrırken şimdi hiç ağrımıyor bile,ah şöyle başım dönse felan ne sevincem ya:1:

inşaallah canım ama ben nedense umutlanamıyorum,olmayacak gibi hissediyorum ya.göğüslerim tedavi sürecinde ağrırken şimdi hiç ağrımıyor bile,ah şöyle başım dönse felan ne sevincem ya:1:

:1:nasıl guldum sende hemen hamılelık belırtılerı ıstıyorsun neredeyse aş eermeyı beklıyceksın yok yok belırtı bekleme gercı bunyeden bunyeyede fark edebılır ay sankı o gunlerıme gerı dondum beklemek nekadar takmasanda sancılı bır surec ogun geldıgınde bakıcaklar dıyceklerkı gebelık gorunuyor ıkı gun sonra tekrar bteya bakalım artmısmı artıs yoksa olmuyor ıkı gun daha beklıyceksın sonra sonuc pozıtıf guzeldı ya bırgun sende ınsallah bırıne böyle anlatırsın:34:sana kac tane transfer edıldı bana tek edılmıstı

:1:nasıl guldum sende hemen hamılelık belırtılerı ıstıyorsun neredeyse aş eermeyı beklıyceksın yok yok belırtı bekleme gercı bunyeden bunyeyede fark edebılır ay sankı o gunlerıme gerı dondum beklemek nekadar takmasanda sancılı bır surec ogun geldıgınde bakıcaklar dıyceklerkı gebelık gorunuyor ıkı gun sonra tekrar bteya bakalım artmısmı artıs yoksa olmuyor ıkı gun daha beklıyceksın sonra sonuc pozıtıf guzeldı ya bırgun sende ınsallah bırıne böyle anlatırsın:34:sana kac tane transfer edıldı bana tek edılmıstı

o yaşadıklarını ben aslında 2 sene önce yaşamıştım canım,daha önce normal yolla hamile kalıp 16 haftalık düşük yaptım ne yazıkki.bu sefer Allah yeniden bana göstersin ama tamamına hayırlısıyla erdirsin canım inşaallah.bana 2 embriyo transfer edildi canım,pek sorup soruşturmadım aslında,transfer sırasında tam karşımda plazmada resimleri vardı,dr dedi bak senin kuzular bunlar dedi.birisi 1.kalite,ikincisi bir altı dedi,transfer ederken bak dedi,yarı baktım yarı bakamadım ama doktorun işlem sonrası dediği bir laf hiç aklımdan çıkmıyor,şuan kuzular anarahminde dedi,anarahminde,anarahminde,anarahminde,anarahminde......nedense bu kelime beni çok etkiledi,çok hoşuma gitti,kutsal geldi.ne şanslısın tek embriyoyla hamile kalmışsın,umarım rabbim banada verir.

Son düzenleme:

belirtilere takılma benim hala ağrımıyor göğüslerim ama bebişlerim benimle :))) evet bekleme süreci zor sonuç ne olursa olsun asla umudunu kaybetmemelisin ben 3. denememde kavuştum bebişlerime. hala endişeleniyorum ve hergün görmek istiyorum onları demekki annelik böyle bişeymiş aklımız fikrimiz yavrularımız

canım inşallah hamişsindir bebişlerin sana sıkı sıkı tutunmuştur. bende dün 2.tüp bebek tedavime başladım iğnelerimi oluyorum,bana soracak olursan boyatma derim çünkü artık karnında bebişlerin var ama yinede sen bilirsin

kızlar birşey sorucam bu süreçte saçlarımı boyatabilirmiyim?

ben sezeryanla dogum yaptım dolayısıyla dogum tarıhım belıydı doguma gıtmeden öncekı gun boyatım ama ogune kadar transfer gunumde dahıl boya yapmadım cunku ben tedavı surecınde boyatmıstım sen gec kalmıssın onlar arrtık ıcınde yararlımı zararrlımı henuz bellı degılmesı ama rıske atmaya degmez bence boyatma yınede sen bılırsın ama söylede dusun 9 ay saclarınıda dınlendırmıs oluyorsun oyuzden boyatma derım

benim gibi tüp bebeğe başlayıp benim çektiğim stresi,soru işaretlerini yaşayan benden başka kimse yokmu arkadaşlar?bu süreci siz nasıl atlattınız lütfen yazın,benim durumumda beni anlayan arkadaşlara ihtiyacım var,birbirimize destek çıkalım,bilgilerimizi paylaşalım lütfen.

canım bende 07 mayısda tedaviye başlamıştım 3. iğneyi yaptığım gün doktorum ultrasonda garip bi şey gördüğünü söyledi,tam olarak belli değil ama rahimi engelleyen bi şey varmış ameliyat olacaksın dedi. tedaviyi yarıda kesip 14 mayısda ameliyat oldum 15 gün oldu ve sonuç şu ki dış gebelik.yaşadığım yerde bi çok doktora gitmiştim hiç biri söylemedi Ankara ya tüp bebek tedavisine başlamak için gittiğimde oradaki doktor gördü bunu.bence herşey nasip kısmet canını hiç bişey için sıkma ve gereğinden fazla stres yapma kendine.kafandaki bu soru işaretleri olabilecek ihtimaller, ama emin ol benim yaşadığım gibi olmayacak diyebileceğin şeyler de başına gelebilir.herşey allahtan.benim bu yaşadığım olayda en çok sevindiğim şey eşimin sperm sayısındaki problemden dolayı çocuk sahibi olamıyorduk ama dış gebelik olabileceğine göre normal de olabilir dendi bize.onun için rabbim olmayacak şeyleri oldurur sen yeter ki rahat ol dua et:)

o yaşadıklarını ben aslında 2 sene önce yaşamıştım canım,daha önce normal yolla hamile kalıp 16 haftalık düşük yaptım ne yazıkki.bu sefer Allah yeniden bana göstersin ama tamamına hayırlısıyla erdirsin canım inşaallah.bana 2 embriyo transfer edildi canım,pek sorup soruşturmadım aslında,transfer sırasında tam karşımda plazmada resimleri vardı,dr dedi bak senin kuzular bunlar dedi.birisi 1.kalite,ikincisi bir altı dedi,transfer ederken bak dedi,yarı baktım yarı bakamadım ama doktorun işlem sonrası dediği bir laf hiç aklımdan çıkmıyor,şuan kuzular anarahminde dedi,anarahminde,anarahminde,anarahminde,anarahminde......nedense bu kelime beni çok etkiledi,çok hoşuma gitti,kutsal geldi.ne şanslısın tek embriyoyla hamile kalmışsın,umarım rabbim banada verir.

inşallah cnm sanada verırr guzel ALLAHım anne olmak ısteyen herkese bu duyguyu tatırsın ınan bana ona her baktıgımda olmayan herkee bu duyguyu tatır dıye dua edıyorum cunku nekadar takmasanda cevre faktörununde etkısıyle takıyorsun ben daha 1.5 yılık evlıydım ama benden sonra gelen eltımın bebegı olunca üstümüzdekı baskılar artı ozamn umursamaz görunuyordum bızde sorun esımden bendede pko var esıme yansıtmadım ama dusunuyorumda ben sadece o surecte kafamı oyalamısım baya baya takmısım ama beyın oyalanınca takmıyorum sanmısım..olsun beyını :40:oyalamakta ıse yarıyor tavsıye ederım:1:

öncelikle tedavin hayırlı olsun...ben başka açı ile yorum yapmak istiyorum öncelikle bu ilaçların kanser yapma riskini okumuşsun şöyle ki biz bu ilaçları kullansakta kullanmasakta yumurtalıklarımız olduğu sürece potansiyel olarak yumurtalık kanseri olma riski ile karşı karşıyayız ama ilaç konusunda bana soracak olursan ben öyle bir riskin olmadığına gayet eminim şu linki tıkla istersen Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkisi var mı? - UZMANTV içini azda olsa rahatlatabilir down sendromuna gelecek olursak seçilen embriyolar kafadan seçilmiyor bana kalırsa bırak down sendromunu her ne kadar dr bunun aksini söylesede tüp bebekler gerçekten zeki oluyor zaten dediğim gibi sağlıklı embriyo transferi yapıyorlar bence normal yolla oluşan gebelikte down sendromu riski daha yüksektir bu arada down sendromunda ailede buna benzer öykünün olup olmadığının yanı sıra annenin yaş faktörüde fazlası ile önemli canım sen fazlası ile strestesin benin ilk tedavim düşükle sonlandı 2.sinde sağlıklımı sağlıklı kızım oldu bi o kadarda bayan şirinedir kendileri :) 3. tedavi yani 2. meleğim için yumurtalarım toplanıp donduruldu şuan lucrin vuruluyorum içim çok rahat bişecik olmaz varya hayatta yaşadığımız stres kötü yaşam koşulları kullandığımız ilaçlardan daha riskli bence ne güzel tedavinede başlamışsın hele ki bebeğini kucağına alda gör kanser olacağı varsada o mutlulukta olası gelmez insanın olmazz yani iyi ki tüp bebek yöntemi var yaşasın sağlıklı iyi koşullarda seçilmiş embriyolar :46:

cok güzel yazmişssin Meloni ,bizde faydalandık.senin transferin oldu mU şimdi?

belirtilere takılma benim hala ağrımıyor göğüslerim ama bebişlerim benimle :))) evet bekleme süreci zor sonuç ne olursa olsun asla umudunu kaybetmemelisin ben 3. denememde kavuştum bebişlerime. hala endişeleniyorum ve hergün görmek istiyorum onları demekki annelik böyle bişeymiş aklımız fikrimiz yavrularımız

Balımnur Merhaba ,
sende transfer sonrası belirti oldu mu ?
benim karnım acaip şiş ama clinolil jel ve estrofemden oluyor sanırım şişlik..sende de varmıydı?
benim ilk denemem basarısız oldu ,2.si dondurlmuş ,senin dondurulmuşmuydu ?
devap verirseniz cok sevinirim.

cok güzel yazmişssin Meloni ,bizde faydalandık.senin transferin oldu mU şimdi?
hayır cnm henüz değil perşembe günü adetimin 10. günü olduğu için kontrolum var haftaya bugün gibi yaparlar gibime geliyor ayyy bebişimi hemencecik kapıp gelesim var dayanamıyorummmm :9:
Balımnur Merhaba ,
sende transfer sonrası belirti oldu mu ?
benim karnım acaip şiş ama clinolil jel ve estrofemden oluyor sanırım şişlik..sende de varmıydı?
benim ilk denemem basarısız oldu ,2.si dondurlmuş ,senin dondurulmuşmuydu ?
devap verirseniz cok sevinirim.
dondurulmuşladamı şişecez yaaa ben o şişmeyi çatlatma iğnesinden sanıyordum hep

Back
X