Bendeki şans kimsede yok!

Bencede siz haksizsiniz, ki sanirsam daha cok yeni bi iliski yani evliligi, oturcak evi, olacak bebekleri düsünmek icin cok erken... İliskinizin bi tadini cikartin, birbirinizi taniyin, kesin karar vermis gibi degilde secim olarak düsüncelerinizi sunun konu acildigi zaman... Evlenince ona yük yada o bana yük düsüncesi cok yanlis zaten bence, o sizi o sekil kabul ediyorsa yani daha okulunuzu bitirmeden bi evlilik düsünüyorsa zaten yük olarak görmüyor ve buna hazirlikli olmak zorunda, evlenince artik bi aile oluyorsunuz, senin benim'leri sokarsaniz ortaya cok sorun yasarsiniz... Cok rahatsiz olurum ben genede derseniz okulunuzu bitirin öyle evlenin, yada madem anneniz o evi size ayirmis bedava oturacaktiniz, ozaman kiraya verin ve kirayi siz alin, böylece sizinde eve katkiniz olmus olur...

Son düzenleme:
Küçümsemesi kötü olmuş..

O tarz konuşmasına sinir oldum zaten.

Belki nişanlılık süresi uzayabilir, her şey olabilir.. Hakkımızda hayırlısı olsun. Evden kira almayı düşünüyorum şimdilik..
Teşekkürler yorum için.

Öncelikle belirteyim, eklemenizi gördüm. Zaten sürekli de bunu belirtmişsiniz ancak mesajlarda söylediğiniz şey ''Ben annemi bırakamam''. Bu nedenle derdim annemi bırakamamak değil diye 10 kere söylemeniz bir şeyi değiştirmiyor ne yazık ki. Nişanlınıza öyle demişsiniz o da öyle anlamış doğal olarak. Nedenleriniz de mantıksız ayrıca, annenizin size verdiği evin kirasına 300 lira ekleyip nişanlınızın istediği semtlerde de yaşayabilirsiniz. Daha okulunuzun bitmesine 4 sene var siz doğacak çocuğunuza kimin bakacağı üzerinden mantıksız çıkarımlar yapıyorsunuz.

''Azımsamak'' konusunda ise, bir üyeye yaptığınız kelime düzeltmesinden cesaret bularak belirteyim, doğru kelime ''azımsamak'' değil.. Küçümsedi veya aşağıladı demek istiyorsunuz. Evet her türden insan yaşıyor bulunduğunuz muhitte ancak bir Ankaralı olarak şu gerçeği söylemeden geçemeyeceğim, bulunduğunuz semtle Kavaklıdere arasında 2 basamak fark var. Biri normal bir semt biri elit bir semt bile değil yani. Merkeze de uzak bir yerde yaşıyorsunuz. Çocuğunuza kimin bakacağını geçtim çocuğunuzu hangi muhitte büyütmek isteyeceğinizi dürüst olarak düşünürseniz aynı sonuca ulaşırsınız. Nişanlınız bir gerçeği belirtmiş, buna ister aşağılamak deyin ister başka bir şey. Kimse gerçekleri kibarca söylediği takdirde bu nedenle eleştirilemez.

Sonuç olarak ayaklarınızın pek yere basmadığını düşündüm tüm konuyu okuyunca ama umarım çok mutlu olur, aranızdaki her şeyi tatlılıkla çözer ve güzel bir hayat yaşarsınız birlikte.

duygu haklı haksızlıktan ziyade birlikte yaşam, ev vb konularda mesajlaşarak laf arasında konusmanızda ikiniz de hatalısınız bence.

alınma ama cocukca geldi bu diyalog.
bir de nişanlılık evlilik dusunuyorsunuz, hem de bir yandan sen okuyacaksın vs. yani sıkıntılarınız nerde oturursanız oturun boyle devam ettiginiz surece katlanarak artar.
bu tip seyleri tel.de degil her zaman yuzyuze konusmaya ve tehditlerle degil de inandıgınızdogru buldugunuz seylerin nedenlerini tek tek acıklayarak konusmayı deneseniz bosu bosuna boyle inatlasmazsınız...

ankarayı bilen yaşayan biri olarak da hicbir semti kucumsemiyorum fakat olanakları açısından şahsen ben de kavaklıdereyi tercih ederdim. evim 1+1olsun ama aksam 11de evde bunaldım diyip eşimle yürüyüş yapabilmeyi isterim, ya da sevdigim kafelere arabaydı toplu tasımaydı boyle seylerle ugrasmak yerine 2adım yuruyup kahvemi orada icmeyi isterim, bu insanın yaşam tarzını yansıtır...

eger olanagınız varsa hem semt olarak daha farklı hem de buyuk evlerde yaşarsınız ama gelir kısıtlı ise ev seciminizi hayatınızdaki öncelikleriniz belirler.
bu yuzden onunla keciören mi cankaya mı diye yarıstırırcasına konusmaktansa ilerde nasıl bir hayat düşlediginizi konussanız daha saglıklı olur bence.

Azımsamak kelimesi benim için vermek istediğim anlamı tamamen karşılıyor.. Azımsadı.
Sizin gördüğünüz bir kaç msj sadece, ben bozulduğum için o şekilde davrandım, o da benim tarzımı biliyor.. Saçma davrandığının farkında olmasa o şekilde alttan almazdı. Ben Keçiören'de oturmak istiyorum.. O şekilde kolayıma geliyor.. Çocuğumu da orada yetiştirmekten gocunmam.

Öyle ortaya laf atıyım dedim, daha önce bu kadar soğuk bakmıyordu, öyle bi ağız aradım.. o da pat pat yapıştırdı lafları. Ben bozuldum.
Şuan istemiyorum orada oturmayı, kendimce düşüncelerim var. Önce sıcak bakıp da sonra böyle olumsuz konuşması olmadı. O da bencillik ediyor..
Zaten düzelttik aramızı..

Canım sevgilin sana yaşayamayacağını söylemiş niye ısrar edip trip yapıyorsun ki ileride mutsuz olması sizi daha çok yıpratmaz mı hem eski nişanlın falanda aynı muhitteymiş bende olsam asla istemezdim eşimin öyle bir yerde oturmasını küçümsrmeklede ilgisi yok bence. Ayrıca yine aynı şehirdeyiz anneni yalnız bırakmayız diyip seni telkin etmiş bu kadar alıngan olma yıpratmayın birbirinizi hem bak tartışmayalım demiş sen bizi düşünelim demişsin evlenincede en ufak kavganızda boşanalım deme sakın bence sen hazır mısın evliliğe ailenden ayrılmaya onu iyice bi düşün ben eşimin mesleğinden dolayı ailemden 500 km uzaktayım her an aklımdalar aklım çıkıyor başlarına. İşey gelirse yanlarında hemen olamamaktan ama evdeki huzur herşeyi alt ediyor artılarına eksilerine bakmak önemli kal sağlıcakla

Eski nişanlım Almanya'da yaşıyor. Eski sevgililerden kastı da lisede yaşadığım bir arkadaşlık ve beni seven ahraz bir çocuk..
Söyleme şekline bozuldum ben. İlk defa bu kadar gerildik. İçimden öyle demek geldi.. Ne yapayım. İyice moralim bozuldu, kötü hissediyorum.. Mutsuzum.
Her şey dışarıdan göründüğü gibi olmuyor, baskı altındayım çoğu zaman.. Bakınca o mükemmel, ben ise sorunluyum.. Davulun sesi uzaktan hoş gelir.. Ben de haksızlığa uğruyorum ama gören az kişi var. Daha fazla da yorum istemiyorum. Yorumun için teşekkür ederim.. Sen de sağlıcakla kal.

Ahiretliğim ne ya :)) hacı arkadaşım gibi :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…