Benden ev hanımı falan olmaazz...

in vino veritas

in aqua sanitas
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2009
23.910
63.650
598
Hiç adetim olmamasına, böyle işlere hiç girişmeme rağmen cumartesi günü nerden estiyse mutfak temizleme hevesim geldi. Aldım yağ çözücüyü elime, duvardan dolaba, fırından davlumbaza ordan tost makinasına falan derken her köşeyi yağlardan arındırdım. Biraz fazla arındırmışım ellerimdeki yağları da çözdürdüm sanırım. Ellerim 20 yaş yaşlı görünüyor şu an. Kurumadı, çatlamadı ama bildiğiniz buruş buruş oldu, kırıştı resmen. Sürmediğim krem, losyon kalmadı. Düzelmiyor iki gündür. Başına gelen biri bana düzeliyor desin, yoksa kalkıp el estetiği falan yaptırmaya gidicem. Düzelir mi, ne kadar zamanda düzelir ve uygulayacak yöntem var mı? Bilenler bir el atsın bana.

Bir de araya bir soru daha sıkıştırayım. Şu lastikli çarşafları düzgün katlamanın bir yolu var mı gençler? Ben neden beceremiyorum bunu?

Edit: Arkadaşlar konu iki yıl önceden kalma. Ellerimle ilgili bi problem yok şu an. Sadece saldırıya uğruyorum.

Son düzenleme:
Düzelir korkma :)
Ama yağ çözücüyü bir daha eldivensiz kullanma
Lastikli çarşaflara gelince; dikiş yerlerini karşılıklı getir, normal çarşaf katlar gibi denkle, bir ucu düzgün diğer ucu yarım ay şeklinde olacak, sonra düz bir yere koy, iki kez çevir rulo yap, tamamdır :)

Lastikli çarşaf katlama yolu; önce ikiye katla, lastikli tarafları iç içe geçeçek biçimde (sanki iki kapüşonlu şeyin kapüşonlarını birbiri içine geçirmek gibi :) sonra o kısmı içe, düzgün dikdörtgen haline geliyor o zaman, ardından ister rulo, ister klasik kare haline gelene kadar katlamacacılık.

Elin geçecek merak etme :) Az kaldı, bol bol nemlendirici sür bir kaç güne, belki bir haftaya düzelir.

Son düzenleme:
Öncelikle mutlu haber düzelir. Kötü haber elindeki deriler önce kuruyup dökülecek. Sen nemlendiriciye devam et abartmadan :)
Ve böyle bir işe kalkışırken eline uygun büyüklükte bir eldiven kullan. Yeni eldivenler çok kullanışlı yokmuş gibiler. Tabi büyük boy almazsan.

O çarşafları bende düzgün katlayamıyorum ama nette bununla ilgili bir video izlemiştim araştırırsan bulabilirsin.

benden olduysa sizden haydi haydi olur :)
vazelin sür ameliyat eldiveni giy öyle yat , yumuşacık olur eller
keşke eldiven kullansaydın temizlik yaparken , deterjanlar ciddi zarar veriyor ellerimize

Rulo yapınca dolap istediğim düzende olmuyor ama. Bir taraftan dağınık bir taraftan düzenli hatunum. O dolapların içi dümdüz olacak...

Eldiven kullanınca hiç bişey yapamıyorum ben ya. İşin ortasında çıkarıp atıyorum. Ama bir daha ölsem eldivensiz yağ çözücüye dokunmam. Hatta yağ çözücüye hiç dokunmam bundan sonra bence.

Bende dün aynı hatayı yaptım çıplak elle fırına giriştim yağ çözücüyle ama sonra baktım elim yanıyor tam biteremeden bırakmak zorunda kaldım ve kremler fayda etmedi

o değil de ben ellerim soyulduğunda kendime çok küfretmiştim eldiven takmayı akıl etmedim benden ev hanımı falan olmaz diye. yalnız değilmişsem demek ki

Düzelir canım merak etme..Keşke eldiven taksaymışsın..Çarşaf konusuna hiç gelmiyorum benimde psikolojimi bozdu o lastikli çarşaflar Kullanımı rahat ama katlaması tam bir işkence..

Benden olduysa senden hayli hayli olur, bunlar deneme sürümü vakaları

Bende dün aynı hatayı yaptım çıplak elle fırına giriştim yağ çözücüyle ama sonra baktım elim yanıyor tam biteremeden bırakmak zorunda kaldım ve kremler fayda etmedi
İşin tuhaf tarafı elim yanmadı. Ben de e yanmıyorsa zararlı değildir bu diye devam ettim.

Düzelir canım merak etme..Keşke eldiven taksaymışsın..Çarşaf konusuna hiç gelmiyorum benimde psikolojimi bozdu o lastikli çarşaflar Kullanımı rahat ama katlaması tam bir işkence..
Kullanmayı da sevmiyorum ben aslında, düz çarşaflar daha sabit duruyor benim yatakta ne hikmetse. Ama bazı nevresim takımlarından lastikli çıkıyor işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…