benden ne istıyorlar .

jeliibom

Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2013
43
0
6
İstanbul
bugun bayram ama bana zehir oldu

aslında konuyu nasıl toparlayıp anlatıcam onu bıle bılmıyorum toplayamıyorum kafamı
eşimin ailesi 8yıldır beni kabul edemedi buna en başta annesı sebeb sürekli benım hakkımda konuşur eskıden gızlerdı şimdi artık hiç çekinmiyor belirli kişilerin yanında iyice aşağılamya vardırıyor işi bazen sustum bazen cevap verdim ne yapsam asla baş edemedim evlerimiz karşılıklı daire olduğundan surekli yüzyüzeyiz bi misafir gelse hemen çağırırlar uzak durma ve bu aşağılamalardan kaçma imkanım yok özelliklede ablasının yanında yeren yere vurur benı ablasının üçtane kızı var biri evli diğerleri ikiz benımle yaşıt henuz evli değiller bugune kadar ıkızlerın bıtanesı bana oldukça saygısız davranıyordu

kv.demle bırlıkte laf sokma yarışına gırerlerdı diğeri daha suskun kalırdı evli olanı çok görmuyorum bi saygısızlığını görmedim kv.demle ablası küsmüştü bıkaç ay konuşmadılar inanın bende rahata ermiştim çekiştirecek kimse olmadığındanmı bılmem kv.dem benı eleştırmıyor bı sorun varsa güzelikle söylyordu 8 yıllık evlilik hayatımda onu hiç bukadar anlayışlı görmemiştim ve bugun barıştılar ve hiç anlamadığım bı sebebten küslüklerinin sebebı ben oluverdim onları görünce kafamı çevirmişim farkında bıle değilim aslında bı tavrım var bu doğru çünkü yıllardır bır araya geldiklerindeki konuları benım bana her zamn alaycı davrandılar sebeb buymuş ikizlerden daha sesiz olan sana hiç yakıştıramadım bılmem ne dıye saymaya başladı durup duruken resmen çocuk gıbı azarlıyor aynı yaştayız üztelik ben evliyim ama başımda abla gibi sayıyor beımle sorunuz ne dıye açıkça sordum çünkü sürekli bı tuhaflar ya alaycılar ya hiç konuşmazlar tamam kvdem etkılıyor ama bukadarmı ıradesizler onlara davranışımda kötüniyet hç olmadı bu soruma hiç bi yanıt vermediler tabı çünkü gerçektende onlara yapılmış herhangı bı saygısızlığım yok en fazla onların bu yüzünü bilmediğim zamanlar dertleşmiştim tabı bunların hepsı kvdeme yetiştirilmiş bugun hepsi çıktı ortaya

ben söylediğim sözlerın arkasında durdum çünkü gerçekten dertleşmek istedim ailem başka bi ilde herzaman göremıyorum onları yalnızım burda eşimin ailesinde başka hiç kımsem yok ben onlarla samımı olmak istedim onların alaycı tavırlarını görunce mesafeli durdum ama sorun çözülmedi nerde hatalıyım neden sürekli eleştırılıyorum çokmu kötüyüm ben bilmıyorum ama benı hayattan soğuttular bukadar takılacak ne var görüşmezsin olur bıter dıyebılırsınız ama öyl değil aileden gıbıler gunde 3kez bıle geldikleri olur kv.dem mesafe koymama musade etmıycek onlar geldiğinde gitmezsem saygısız olucam daha çok eleştırılıcem bugue kadar açıkça bı sorun yaşmaamıştım hep bişiler vardır bu alaycı tavırdan çok rahatsızdım ama gunyuzune çıkarmıyordum ama bugun susmadım yıne ben suçlu oldum evime gelen mısafıre saygıszmışım susmalıymışım neden herkesn hakettiği bu saygıyı ben hiç hakedemedım resmen gözünün üstünde kaşın var deyip koskoca bı tartışma yaşandı diğer ıkızın bağırmalarını falan saymıyorum bıle o kendını kaybettı zaten dışardan herkes duymuş onun sesını birbirlerine avukatlık edıyorlar dahada güçlenıyorlar

ben eskıden sadece kv.demi idare etmeye çallışıyordum şimdi bu kişilerin hepsiyle nasıl uğraşıcam açıkça düşmanlık edicekler ve çok yıprandım uğraşıcak gücüm kalmadı taşınma ımkanımda yok başka ev alsam bıle kvdem asla bırakmaz eşime falanda düşkünlüğü yoktur ama yınede asla başka bı eve bırakmaz daha önceki tartışmalarda eşim taşınıcaz falan demişti bu evden bı iğne bıle çıkaramazsınız diye bizi tehdit etmişti

ne olucak bılmıyorum ama hiç yoktan bayram zehir oldu bana sanırım bundan sonraki hayatımda zehir oldu duymamaya görmemeye tahamul etmeye gücüm yok tükendım artık yıllardır bir düzen oturtmayama çalıştım olmadı herşey dahada berbat oldu

Madem ayri oturuyorsunuz, neden birinden tasinmak icin müsade alacakmisinizki?
Esiniz tasinmak istiyorsa, hic durmayin.
Esyalar sizin degilmi? Istediginiz yere tasirsiniz. Sevgiye gerek yok, ama saygili olmasi gerek herkesin.

Madem ayri oturuyorsunuz, neden birinden tasinmak icin müsade alacakmisinizki?
Esiniz tasinmak istiyorsa, hic durmayin.
Esyalar sizin degilmi? Istediginiz yere tasirsiniz. Sevgiye gerek yok, ama saygili olmasi gerek herkesin.

evlerimiz ayrı ama sürekli ordayız az gıtığımızde hemen sorgu sual başlıyor işim vardı gıbı bahanelerde çözüm değil butun işiniz biteremıyorsun ne yappıyorsun okdar diye başlıyor sonu gelmıyor

eşimin maddi olarak değil ama manevi anlamda buna gücü yok kv.dem ayrı eve taşınırsak butun akrabaların bizimle alakasını keseceğini falan söyluyor hem benden sabah akşam şikayet edıyor hemde başka biyere gıtmemeize karşı çıkıyor

senin hatan herkesi mutlu etmeye çalışmak arkadaşım.Küssem kayınvalidem daha çok laf söyler diyorsun.Söylesin böyle şey mi olur gelinini kendi eziyor.bence kayınvaliden onlardan etkileniyor yani onlar kayınvalidenden değil.Ayrıca nasıl kendine bağırttırıyorsun ya.Kendini koru biraz.Sesin baskın çıksın,ezilip büzülmüşsün yanlarında.Değer mi bu kadar kendini üzmeye gerçekten.Bak bayram günü bile dertlenmişsin.Başında anne baban yok,hatır saymışsın evlerine gitmişsin hala laf çarpma peşindelerse sen de hiç sayma onları.Sana bir şey mi dediler"aaa ben gelemem artık böyle şeylere de git evine",Neden bu kadar kendine eziyet ettiriyorsun.Sinir oldum gece gece.

Bence esinle arani iyi tut ve tasinmaya ikna et, onunda bu sekilde daha rahat olacagina inandir. Aile akraba biraz uzak olsanda ziyarete gelir seni seviyorlarsa de, sizde onlara tabii. Hersey bir saygi cercevesinde. Ayrica birdaha gitmeni isterse kv´ne, gecen olan olaylari üstümden atamadim, cok kirildim, cok üzgünüm, yapamiyorum de. Onlari suclama, o sunu dedi bu bunu dedi degilde, ben cok yiprandim, kendimi cok kötü hissediyorum, cok huzursuzum, diken üstünde oturuyorum orda, her türlü lafi isitiyorum kalbim catliyor resmen, bende onlari kirmak istemiyorum benim yapimda yok, ama cok eziliyorum de...sanki kocanin seni korumasini istedigini veya korumasi gerektigini esine asila resmen.
Ayrica birdaha öyle birsey olursa, sakince kalk yerinden, "Bana kimse bagiramaz, ben burda daha fazla kalmak istemiyorum. Sakinlesince konusuruz, size iyi günler" de ve cek git. Herzaman sakinligini koru, ama ortami gerekiyorsa terk et. Telefonda bile sana kv´ye kizmaya basladiginda "Anne ben simdi telefonu kapatiyorum, sen sakinlesince konusuruz, seni cok seviyorum" de kapat. Oyuncu ol biraz...

ben sizin yerinizde olsaydım.bana sataştıkarı sırada eşime yetiş diye mesaj atardım ardından polisi arar imdat yetişin derdim.
ve ardından çıldırmış gibi bağırır ,çağırır,çıldırır saçımı başımı yolardım.polisler ve eşim gelince doğru karakola giderdim.
gerisi çorap söüğü gibi gelir zaten hem mahşerin üç atlısını susturmuş olurdum.hemde taşınmak için fırsat çıkardı.eşiniz sizi
o halde görünce evinizi taşır heralde....

ben sizin yerinizde olsaydım.bana sataştıkarı sırada eşime yetiş diye mesaj atardım ardından polisi arar imdat yetişin derdim.
ve ardından çıldırmış gibi bağırır ,çağırır,çıldırır saçımı başımı yolardım.polisler ve eşim gelince doğru karakola giderdim.
gerisi çorap söüğü gibi gelir zaten hem mahşerin üç atlısını susturmuş olurdum.hemde taşınmak için fırsat çıkardı.eşiniz sizi
o halde görünce evinizi taşır heralde....

:53::53::53::53::53:

Böyle bir davranışa gerek olduğunu hiç sanmıyorum ... Konu sahibesi umarım ciddiye almaz ....

:53::53::53::53::53:

Böyle bir davranışa gerek olduğunu hiç sanmıyorum ... Konu sahibesi umarım ciddiye almaz ....

haklısınız belkide ama ben uzun vadede insanları yola getirmeye sabredemem heralde.
tabi başa gelmeden bilinmez.Allah kimseyi böyle insanlarla sınamasın ve konu sahibi arkadaşa sabırlar versin
yaptığım yoruma pişman oldum psiko ama yapılanları okuyunca nevrim döndü haksızlığa gelemiyorum

haklısınız belkide ama ben uzun vadede insanları yola getirmeye sabredemem heralde.
tabi başa gelmeden bilinmez.Allah kimseyi böyle insanlarla sınamasın ve konu sahibi arkadaşa sabırlar versin
yaptığım yoruma pişman oldum psiko ama yapılanları okuyunca nevrim döndü haksızlığa gelemiyorum

Haklısın arkadaşım ... İnsan kalbini bozmazsa kısa vadede değil ama uzun vadede çok kazançlı çıkar diye düşünüyorum ... Yapılan kötülüklere biz de kötülükle cevap verirsek Rabbin gözünde de masumluğumuzu yitirmez miyiz ?.. Herkes kendi kalbinin ekmeğini yer bu hayatta ... Allah arkadaşımıza sabır ve güç versin ...

Kendini kötü hissetme bir anlık sinirle yazdığın bir yorum yani senin başına gelse sen bile yapmazsın yazmana rağmen :) Kırdıysam özür dilerim iyi geceler

bunlar çete gibi başa çıkılması çok zor taktıkları ınsana takıyorlar inanın uğraşması hiç kolay değil tamamen iletişimi kesmek tek çözüm aslında ama kv.dem yüzünden bu çok zor akraba toplantıarındada bir arada bulunmama gerkecek dolaylı yoldan laf sokmalar iğneliyici bakışlar bu akraba toplantılarının hiçbirine katılmamam gerek bu seferde kvdemden laf işiticem hem onlar yüzünden hiç kımseyle görüşmemeyıde doğru bulmuyorum çok zor bu cendereden çıkmak

bunlar çete gibi başa çıkılması çok zor taktıkları ınsana takıyorlar inanın uğraşması hiç kolay değil tamamen iletişimi kesmek tek çözüm aslında ama kv.dem yüzünden bu çok zor akraba toplantıarındada bir arada bulunmama gerkecek dolaylı yoldan laf sokmalar iğneliyici bakışlar bu akraba toplantılarının hiçbirine katılmamam gerek bu seferde kvdemden laf işiticem hem onlar yüzünden hiç kımseyle görüşmemeyıde doğru bulmuyorum çok zor bu cendereden çıkmak

Tavrini koy bu ne ya geliniz biz kul kole degl kv gectim o belli dengesiz ama o ikizlerin sana bagirmasina nasil izin verirsin ezikmisin safmisin sen kocanda da suc var cikip karsilarina niye benim karima bu sekilde davranirsiniz siz kimsiniz diyemiyomu kardesim aklini basina al bu genclik sana 50 kere verilmeyecek konusma ya sana uzak cehenneme direk olsunlar cok kizdim ya bilhassa sana

jelibon yanlış düşünüyorsun,insanlara hayır demen lazım.Yoksa sana saygı duymazlar.Seninle yaşıt teyze kızları kalkıp sana bağıramaz.Senin bir saygın olmalı o evde.Kaynanan sana kızacakmış,kızmış.Akraba toplantısında o bir söylüyorsa sen bin söyle o zaman.Ama yüzüğne söyle,bir şey mi dedi"kıymet mi bildiniz anne"de "ben senin gelininin,ama kardeşinin çocuklarına bana evinde bağırttın"de.Milletin ortasında söyle ki ayıbını görsün o da.Bazı insanlara ayıbını yüzünü söylemeyince marifet zannnediyor.Ama sen her şeye boyun eğmişsin,kayınvalidem kızar diyorsun.Kendine haksızlık ediyorsun.Tamam eşinin hatrı var,onlar da ailen ama bu kadar olmaz gerçekten.

jelibon yanlış düşünüyorsun,insanlara hayır demen lazım.Yoksa sana saygı duymazlar.Seninle yaşıt teyze kızları kalkıp sana bağıramaz.Senin bir saygın olmalı o evde.Kaynanan sana kızacakmış,kızmış.Akraba toplantısında o bir söylüyorsa sen bin söyle o zaman.Ama yüzüğne söyle,bir şey mi dedi"kıymet mi bildiniz anne"de "ben senin gelininin,ama kardeşinin çocuklarına bana evinde bağırttın"de.Milletin ortasında söyle ki ayıbını görsün o da.Bazı insanlara ayıbını yüzünü söylemeyince marifet zannnediyor.Ama sen her şeye boyun eğmişsin,kayınvalidem kızar diyorsun.Kendine haksızlık ediyorsun.Tamam eşinin hatrı var,onlar da ailen ama bu kadar olmaz gerçekten.

Bunda es mes hatri olmaz ya o zaman es karimin hatri var diye dusunecek ben kayinvalidemle beraber oturuyorum cok dikdatordurama yeri gelir o dikdatorlugu sokmez bana ne demek ya bagirma cocukmu azarliyolar kendine gel onlari dunyanimw merkezi yapma konusmasin cokmu onemli bi gebeliginmi var onlara karsi

Son düzenleme:
Bunda es mes hatri olmaz ya o zaman es karimin hatri var diye dusunecek ben kayınvalidemle beraber oturuyorum cok dikdatordurama yeri gelir o dikdatorlugu sokmez bana ne demek ya bagirma cocukmu azarliyolar kendine gel onlari dunyanimw merkezi yapma konusmasin cokmu onemli bi gebeliginmi var onlara karsi

Burada konuları okuyunca çok şaşırıyorum cidden ya. Ben k.validemin seni telde kötü gelse hemen evham yaparım "anne bir şey mi oldu,hasta mısın " derim.Derdi,sıkıntısı varsa öğrenmek isterim.O da benim için böyle düşünür ve davranır.Eşimle aramı sorar,bi aksilik varsa geçe kızım der yol yordam gösterir.Hastaysam hemen arar.Sadece beni değil ailemde biri hastaysa da sorar.Burada bu kadar vicdansızlığı okuyunca kızıyorum artık.Konu sahibine de kızdım.Belki çekingen,içine kapanık bir yapısı var ama öz saygıyı sağlamak için bunların aşılması gerekiyor.Garibim bayram günü üzülmüş,dertlenmiş suçu da yok.Gel de sinir olma şimdi.

Burada konuları okuyunca çok şaşırıyorum cidden ya. Ben k.validemin seni telde kötü gelse hemen evham yaparım "anne bir şey mi oldu,hasta mısın " derim.Derdi,sıkıntısı varsa öğrenmek isterim.O da benim için böyle düşünür ve davranır.Eşimle aramı sorar,bi aksilik varsa geçe kızım der yol yordam gösterir.Hastaysam hemen arar.Sadece beni değil ailemde biri hastaysa da sorar.Burada bu kadar vicdansızlığı okuyunca kızıyorum artık.Konu sahibine de kızdım.Belki çekingen,içine kapanık bir yapısı var ama öz saygıyı sağlamak için bunların aşılması gerekiyor.Garibim bayram günü üzülmüş,dertlenmiş suçu da yok.Gel de sinir olma şimdi.

Niye katlanio acaba hani bir mecburiyetimi var anlayamadim

Kayinvalidemle takintili bir gunumuzde bana kocanla kp arkana aldignimi saniosun benim bir lafima bakar dedi kan beynime sicradi aksam oldu esim kp geldi bu laflari soyledim benim namussuzlugumumu gordun sende tek lafima bakar dedin dedim sandiki susarim esimede yaziklar olsun sanada ben size ailemden emanet verildim ama kv bu emanete ihanet dusunuor dedim birbirlerine girdiler ben kolemiym kulmuyum

Yanlis dusunulmesin zerre sirret gecimsiz saygisiz degilimdir bir o kadar uyumluyumdur herkes seninle gecinemeyen kimseyle gecinemez bile der ama bir ipek bide kopek yuzu vardir herkesin ezdirmem asla kendimi niye yapalimki bizler insaniz ya hayat kv uzerinemi kurulu saygi bozmayacksin anck lafinida yutmayacksn

niye en basta bu kadar sustunuz kendi evinizde bile coluk cocugun azarini isitiyorsunuz neyin korkusu bu? saygimdan susuyorum demeyin lutfen boyle soylemek bahane.. bu saatten sonra basedemezssiniz zaten kocanizin insafina kalmissiniz insallah ikna edip butun iletisimi koparirsiniz kv zaten soyleyecek birsey yokta sizin kendinize yaptiginizi kv bile yapamazdi kendinizi bu kadar yok sayip ezdirdiginiz icin haksizligin en buyugunu yine siz kendinize yapmissiniz. ne denir .. allah yardimciniz olsun

bende konuyu başka bı gözle okusam bende iyice ezik durumuna sokmuşsun kendını derdım

ama durum böyle değil ben normalde ezık bırı değilim tamam öyle çok domınanta değilim ama bu tavırlara alışkın değildim zamanla düzelir diye düşündüm ama baktımki sürekli herşeyıme mana bulunur olmuş sonra korktum belkı bana kızacaksınız nıye korkuyosun dıye ama yapım bu korktum onlarla uğraşmaya ben bı söylesem bılıyorum hepsı bır olup çok daha fazla üzerime gelicekler yaşamaynın anlaması zor bı durum baskı altında olunca ınanın normaldeki gibi davranamıyorsunuz eşim sesiz bırı benı savunduğu zamanlar işler çok daha kötü oldu karın söyletiyo dıye dahada üzerime geldiler anayla oğulun arasını açıyorsun allaha nasıl hesap vereceksın dıye söylemediğini bırakmıyordu kvdm oysakı benım bişi söylemem luzum yok herşey ortadaydı ben bı yemek yapsam ıkı saat mana bulup sonrada afıyetle yerler bunlar böyle tuhaf ınsanlar kv.dem onlardan çok guç alıyor birbirlerini gaza getırıyorlar

düşünsenıze kvdemın abısının oğlu evlendı kvdem herkese kız yapıştı bırakamdı oğlanın yakasını dıye anlattı sankı zorla evlenıyorlar oysakı bırbırılerını sevdıklerı besbelli gelinlere tuhaf bı bakış açıları var çok acımasız bı tavır

bu arada onlardan hiç bi çekincem yok gebe olucam bı durumdayok ama ınanın edepsizle baş etmek zor

bızde yengeye çok saygı duyulur bıkere başında kocası var kocasının yanında bağırıp çağırmak aşağılamk en ufak laf sokmak asla bunların hiç biri olmaz yapanda kendısını rezıl etmiş olur ama evlendiğim ailede geline laf sokmak aferin alınacak bı durum

eşim zaten durmadı benı sonuna kadar savundu hatta çok bağıran kıza böyle yapıcaksın git evımde böyle bağırtmamada dedi ama inanın ne utanma bılıyorlar ne çekinme hayat gayeleri kavga sankı eşim böyle deyınce sen benı ne kovuyosun be dıye dahada çok bağırmaya başladı eşim onlardan 10 yaş buyuk üstelik

benım konuyu açmamadakisebeb ben onlarla konuşmak zorunda kalıcam değil yalnış anlaşılmış olabılırım benım sorunum bundan sonrada konuşmasamda bır arada olmama gerekn yerler var ve ben onları değil görmek dunu aklıma getırınce bıle baylıcak gıbı oluyorum başka bı akrabanın bı davetınde onlar yuzunden nasıl katılmamazlık edeyim haklıyken haksız olucam

Back
X