Beni ayağa kaldıracak üzüntülerim

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Bugün yine daha önce çok büyük sorun olmuş bir konuyu bile isteye ortaya attı. Benden izin almadan evime 3. bir şahsı çağırdı (kalıcı olarak). İlk duyduğumda bu kadar alçak, bu kadar haysiyetsiz oluşuna şok olup "eğer gelirse yüzüne karşı git diyeceğim" deyince "o değil sen defolucaksın" dedi. Bu kişi annesi babası gibi birinci dereceden biri değil bu arada. Herhangi bir zorunluluk, mecburiyet yada bunu gerektirecek bir durum da yok. Tamamen keyfi. Gel sen bizde kal, ben sana bakacağım diyor. Şunu da söyleyeyim. Daha yeni, hiç istemediğim bir konuda fedakarlık yapıp onun isteği doğrultusunda bir karar verdim. Üstelik tüm hayatımızı kötü anlamda değiştireceğini bile bile sırf onun saçma sapan bir isteği yerine gelsin diye. Onun hatrına bile beni adamdan saymıyor. Lanet giresice ortak hayatımıza hiç tereddüt etmeden başkalarını sokuyor, üstelik beni iğne ucu kadar hesaba katmadan. Ev onun, hayat onun, keyif onun. Bu alçaklıkları bu kadar rahat yapmasının tek sebebi parayı onun kazanıyor olması. Benim çocuklara bakmam, ev işleri vs zerre kadar gözünde değil. Parayla tutulmuş bir köleden farklı görmüyor.

5 yılda üzerime aldığım kıyafet sayısı bir elin parmağımı geçmez, herhangi bir masrafım yok. Buna rağmen beni para yemekle, bütün maaşı harcamakla suçluyor. Her seferinde bunun yalan olduğunu söylerken kahrolmama rağmen o da bunun çok iyi farkında olmasına rağmen her seferinde aynı alçakça cümleleri kurmaya devam ediyor. Yediğim ekmeğe bile laf ediyor. Bunların hepsinin tek bir sebepten. Para kazanamadığımdan.

Önceki konumda burada çare aramıştım. Ne yapsam ne işe atılsam da para kazansam diye. Bu adamdan kurtulma umuduyla olmayacak işler hayal ettim durdum. Ama artık iş çok ciddi. Bu herif beni insandan saymamaya kesin olarak karar vermiş ve ben ayaklarım üzerinde durup gitmediğim sürece beni yok sayıp hayatımla oynayıp her seferinde 'beğenmiyorsan defol git" demeye devam edecek. Bu yüzden en kesin ve ihtimaller arasında en olası olan kpss çalışmasına başladım. Köpek gibi evet KÖPEK GİBİ çalışıp gerekirse uykumdan yemeğimden fedakarlık edip o kpssyi kazanacağım.

İşte ben bu kararı verip ders çalışmaya başlamışken bugün bunu yaptı. Yukarıda anlattığım gibi evime ortada hiçbir şey yokken 3. bir şahsı çağırdı. Beni yine bir sinek yerine bile koymadan. Ama bu kez sinirim erken geçti. Oturup saatlerce kaderime ağlamadım, beni bu hallere sokan aileye ah etmedim, çılgın gibi çikolataya saldırmadım. Tam tersine içten içe mutluyum. Çünkü ben hayatımla ilgili bu kararları verirken hep vicdan azabı yaşadım, çocuklarımı böylesi defolu, bozuk, kalitesiz de olsa bir baba olmadan büyütecek olmanın vicdan azabı peşimdeydi. Neyse ki kendisi ne kadar doğru bir karar verdiğimi kendi kendine onaylamış oluyor. O 3. şahıs bu eve geldiğinde de tepkimi belli etmekle birlikte ileri gitmeyeceğim. bunlar ders çalışıp gidecek gücü bana sağlayacak, daha önce olduğu gibi rehavete kapılıp benim kaderim bu diyecek ortamı kendime hazırlamayacağım. Canım yansın ki, onurum kırılsın, kişiliğim ayaklar altına alınsın ki ayağa kalkacak hırsı duyabileyim.

Bu da burada kalsın. 2 sene sonra bu postu ya yeni hayatımda, düzenimi kurmuş, bu adamı defedip huzurumu bulmuş olarak okuyacağım yada gözyaşlarımla beraber bu evden pişmanlık ve kendime ettiğim lanetlerle...

Son düzenleme:
Sonuna kadar arkanızda kk emin olun. Yapacak, basaracaksiniz. O adam bozuntusu da siz gidince anlayacak kiymetinizi. Yediğiniz lokma gözüne batiyorsa zaten insan değilmiş.

Yaşadıklarınız para kazanmadığınızdan değil, eşinizin karaktersiz oluşundan kaynaklanıyor. Allah yardımcınız olsun, inşallah herşey gönlünüzce olur.
Maddi geliri olmayan kocasina muhtac kadinlar genelde bu muameleyi görüyor cünkü erkek biliyor ki resti cekip gidebilcegi bir hayati yok kadinin. Istisnalar vardir elbet ama genel durum bu.

Allah yardımcınız olsun, yolunuzu kolay kılsın inşallah. Maalesef eşiniz karakter sıkıntısı olan biri. Yoksa kimse eşi için böyle şeyler söylemez.
İki gün sonra siz para kazandığınız zaman size ne diyecek acaba?
Önünüze bakmanızı, azminizi takdir ediyorum. Allah gönlünüze göre versin ve tüm hayalleriniz gerçek olsun inşallah. 💕

Teşekkür ederim hanımlar, sorunun parasızlığım olmadığını biliyorum, yarın ben atanınca nasıl iğrenç bir dönüş yapıcağını da tahmin ediyorum. Ama zaten işimi elime alınca ilk işim boşanma davası açmak olacağı için onun o çirkin dönüşüne tahammül etmek zorunda kalmayacağım.

Bu 3. Şahıs kim? Ve neden keyfi olarak sizde kalıcak acaba? Tamam eşiniz davet etmiş olabilir ama sizde kalıcak olan neden buna hayır demiyor. İnş görümceniz falan değildir. Dik durmak için illa para kazanmaya gerek yok canım ben para kazanıyorumda noluyor aynı muameleyi bende gördüm. Dediğin gibide çok fedakarlık yapmıştım. Resti çek. Ağlama ama güler yüzlü de olma. Mutlaka kendince bi tavır koy maskeni takma. Kimse için mutluluk rolü oynama.değmiyor çünkü. Zerre değermiz olmuyor. Erkeklere maleaef böylesi yaranmıyor.

Teşekkür ederim hanımlar, sorunun parasızlığım olmadığını biliyorum, yarın ben atanınca nasıl iğrenç bir dönüş yapıcağını da tahmin ediyorum. Ama zaten işimi elime alınca ilk işim boşanma davası açmak olacağı için onun o çirkin dönüşüne tahammül etmek zorunda kalmayacağım.
Sizin eşiniz iğrenç birisi
Sizinle küçük yaşta zorla evlenmesini sebebi elinizin güçlü olmayacağını düşünüp tüm iğrençliklerini rahatça yapmakmış zaten

Çocuklarınızın böyle bir babaya ihtiyaçları yok hatta bu adamın baba olması o çocuklara haksızlık ama neyse
Bunu hatırlatın kendinize

Umarim atama puaniniz 80 ustu değildir. Cocuklar var sanirim yaslari kac
ev isi yemek ütü arti 3.misafir kişi hizmet vb ders calisma zamani bulamazsiniz yani ben olsam bulamam.Esiniz memursa boşanın nafaka baglatin cocuklara ..Ayri yasayin inanin o esnada daha iyi ders calisirsiniz kafa rahat olur.Ayni evde moral boza boza kpss işi olmaz diye düşünüyorum.

Benim annem de para kazanmıyordu ama böyle bir muameleye hiç maruz kalmadı.

Ablam da para kazanmıyor. Ama bu muameleye maruz kalmıyor.

Yengem de para kazanmıyor... kuzenim de kazanmıyor. Ve ben de kazanmıyorum.

Ama bu muameleye maruz kalmak şöyle dursun benim iznim olmadan sinek giremez bu eve.

Sorun senin eşin.

Para kazansan da seni ezmeye büzmeye çalışacak...bu şekilde değil. Başka şekilde sana şiddet uygulayacak. Çünkü adamin huyu bu...

Senin için en doğru olan boşanmak.

Allah yardımcın olsun

Umarim atama puaniniz 80 ustu değildir. Cocuklar var sanirim yaslari kac
ev isi yemek ütü arti 3.misafir kişi hizmet vb ders calisma zamani bulamazsiniz yani ben olsam bulamam.Esiniz memursa boşanın nafaka baglatin cocuklara ..Ayri yasayin inanin o esnada daha iyi ders calisirsiniz kafa rahat olur.Ayni evde moral boza boza kpss işi olmaz diye düşünüyorum.
Ama bağlanacak nafaka aşağı yukarı belli. Taş çatlasın 1000 tlyi geçmez. Halbuki bir ev kirası bile daha fazla. Şimdi boşanırsam illaki çalışmam gerekecek ve bu kez hiç vaktim olmayacak. Bana zorla hizmet yaptıramaz, ütüsünü bile bu tavırları sergilediğinden beri yapmıyorum. Baktım ne bir teşekkür ne bir insanlık. Tam tersine hayvanın önüne atar gibi gömlek atıyor önüme al kendin ütüle dedim. Bir noktaya kadar bu adama mecburum ama benim üzerimde tam bir hakimiyet kurmasına da izin vermiyorum. Evi temizleyip çocukların karnını doyuracak kadar yemek yapsam yetiyor bana. Getireceği kişiye de bırak hizmet etmeyi suratına bile bakmayacağım. Zaten daha önce onun yüzünden o kadar olay oldu utanmadan yine geliyorsa niyeti boşattırmaktır. Benim de zaten tek amacım bu. Kendisine ne bir hizmetim ne bir çatışmam olur. Ayrıca evet atama puanı 80 altı. Ben de yeni öğrendim ve umutlarım bu sayede tazelendi. Bölümümün öğrencileri pek donanımlı değil, bu da bana avantaj sağlıyor. Rahat rahat 80 yaparım, daha önceki sınavlarımda hep ortalamanın üstündeydim. Hayırlısı..

Benim annem de para kazanmıyordu ama böyle bir muameleye hiç maruz kalmadı.

Ablam da para kazanmıyor. Ama bu muameleye maruz kalmıyor.

Yengem de para kazanmıyor... kuzenim de kazanmıyor. Ve ben de kazanmıyorum.

Ama bu muameleye maruz kalmak şöyle dursun benim iznim olmadan sinek giremez bu eve.

Sorun senin eşin.

Para kazansan da seni ezmeye büzmeye çalışacak...bu şekilde değil. Başka şekilde sana şiddet uygulayacak. Çünkü adamin huyu bu...

Senin için en doğru olan boşanmak.

Allah yardımcın olsun
Tek sebep bu değil tabii ki ama bu tavırları sergilerken sığındığı bahane bu. Ona göre herkes çalışıyor ben çalışmıyorum. Halbuki benimle evlendiğinde 17 yaşındaydım. Üniversiteye hazırlanma çağında olan bir kızla onun korkularını kullanarak, zorlandığını bilerek evlenip sonra çalışmıyor diye işkence etmek en adi en aşağılık tavırdır benim için.

Kaç çocugunuz var ve kaç yaşındalar acaba?
İnşallah kader yüzünüze güler her işiniz kolaylıkla hallolur 🙏🏻

Ama bağlanacak nafaka aşağı yukarı belli. Taş çatlasın 1000 tlyi geçmez. Halbuki bir ev kirası bile daha fazla. Şimdi boşanırsam illaki çalışmam gerekecek ve bu kez hiç vaktim olmayacak. Bana zorla hizmet yaptıramaz, ütüsünü bile bu tavırları sergilediğinden beri yapmıyorum. Baktım ne bir teşekkür ne bir insanlık. Tam tersine hayvanın önüne atar gibi gömlek atıyor önüme al kendin ütüle dedim. Bir noktaya kadar bu adama mecburum ama benim üzerimde tam bir hakimiyet kurmasına da izin vermiyorum. Evi temizleyip çocukların karnını doyuracak kadar yemek yapsam yetiyor bana. Getireceği kişiye de bırak hizmet etmeyi suratına bile bakmayacağım. Zaten daha önce onun yüzünden o kadar olay oldu utanmadan yine geliyorsa niyeti boşattırmaktır. Benim de zaten tek amacım bu. Kendisine ne bir hizmetim ne bir çatışmam olur. Ayrıca evet atama puanı 80 altı. Ben de yeni öğrendim ve umutlarım bu sayede tazelendi. Bölümümün öğrencileri pek donanımlı değil, bu da bana avantaj sağlıyor. Rahat rahat 80 yaparım, daha önceki sınavlarımda hep ortalamanın üstündeydim. Hayırlısı..
Sevindim ortalama bi calismayla 80 alinir.Cocuklar okula krese vb giderse kutuphanede çalışın. Evde yemek yapmadiginizda problem cikarmayacaksa iyi bu durum.3.kişi cok yuzsuz ve sinsiymis .
Esinizin de derdi alip cocuklari gitmeniz gibi gözüküyor .Ailenizi onceki konudan biliyorum yatacak yerleri yok .Iyi sanslar sakin kalmaya çalışın zamana bırakın cocuklarin psikolojisini lutfen ama lutfen bozmayin yansitmayin bir sey en onemlisi onlar bu hikayede bence.

Kaç çocugunuz var ve kaç yaşındalar acaba?
İnşallah kader yüzünüze güler her işiniz kolaylıkla hallolur 🙏🏻
2 çocuk. Biri ilkokul çağında biri daha da küçük. Zaten onların mutlu olacağını bilsem, bu babalığa yakışmayan adamı özlemeyeceklerini bilsem bana ne yaparsa yapsın atanacağım güne kadar zerre kadar üzülmezdim. Ama çocuklar ah çocuklar:(

Aileniz neden destek olmuyor? O iğrenç adama neden katlanmak zorundasınız?
Ailem zorla evlendirdi. Ben okumak istedim zorla okuldan alıp evlendirdiler. Annem beni hiçbir zaman sevmedi, hep dayak hep eziyet. 17ye geldiğimde saçı kırlaşmış bu adam kapıya gelince ben hayır deyip kaçırtacağım diye ödü koptu. Adam gelmeden önce bir güzel sinir krizi eşliğinde hakaret tehdit, onur kırıcı sözler yağdırdı. "yaşlanana kadar sana ben mi bakacağım, seni başka kim alır ki, hem salak hem çirkinsin" gibi gibi. Ben de hem küçük hem cahil, hem çaresizdim denize düşen yılana sarılır hesabı iğrene iğrene bu adama evet dedim. Böyle bir aile kızının arkasında durur mu

2 çocuk. Biri ilkokul çağında biri daha da küçük. Zaten onların mutlu olacağını bilsem, bu babalığa yakışmayan adamı özlemeyeceklerini bilsem bana ne yaparsa yapsın atanacağım güne kadar zerre kadar üzülmezdim. Ama çocuklar ah çocuklar:KK43:
Ben en ufaktım 3 kardesiz, annemi ancak ben 18 deyken ikna etmiştim de evi terketmiştik. Babam alkolikti içer içer gelir hakaret ederdi gece gündüz hiç huzurumuz yoktu inanın. Gündüzleri uyur gece kalkar ders çalışırdım, babayla olayım illa demek aslen çocuklara bi mutluluk getirmiyor maalesef. Ben baba travması eşim sayesinde belki de 5 yada 10 senede attım üzerimden. Çok şükür eşim çok sakin anlayışlı bi insan. Hala arada bana sinir gelir bağırır çağırırım asla tersime gitmez eşim, bence hepsi baba kaynaklı. Çok hakaret duymuşum çok gereksiz azarlanmışım.

Back
X