- 12 Mayıs 2018
- 1.157
- 330
- 123
- Konu Sahibi kedimediyedi
-
Herkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum
+++Kendini tanıtırsan hatırlar mı bilmiyorum da bu dünyada hiç kimsenin hatasını kabul edeceğini sanmıyorum.
Kendimi tanıtırsam tanırKendini tanıtırsan hatırlar mı bilmiyorum da bu dünyada hiç kimsenin hatasını kabul edeceğini sanmıyorum.
Derim ama acaba tam kalabalık içinde mi ayrı onu da bilmiyorumOna hata yaptın diyebilir misiniz ?
Siz bu yeteneği değerlendirdiniz mi liseden sonra ? Eğer cevabınız evetse bence çok utanacaktır sizi görünce
aralarda yazarak uzatmak istemedim bende aynı karşılık ile cevap veriyordum ama tabiki saygılı olarakCanim anlattiklarin biraz havada kalıyor neden seni disipline göndermek için uğraşıyordu ki
Yorumunuz için teşekkür ederimSizi hatırlasa veya hatırlamasa ne değişir? İyi yere geldiyseniz belki mahçup olabilir hele ki müzikte kendinizi geliştirdiyseniz morarabilir de.
Öğretmenler öyle öğrencilere pek takılmaz. Size takılabilir de şöyle yaramazdın, kural tanımazdın vs diye. Irkçılığı varsa da artık doğululara bakış açısı genelde değiştiğinden dolayı size de kötü gözle bakmayabilir.
Öğretmene de laf çakıp kininizi kusmayın derim. Kötü olan siz olursunuz. Kırgınlığınızı dile getirebilirsiniz. "Müziğe hevesim vardı ama geliştirmeme yardımcı olmadınız, farklı alana mecburen yöneldim" gibi.
Soğuk olurum ama beni bir şekil tanısın da isterim..Böyle insanların yüzü kızarmıyor konu sahibesi. Annem yatılı okulda okumuş, orda kendilerini sahipsiz bulup kötü davranan bir öğretmen varmış. Lise arkadaşları WA grubu var annemim bu kadını da almışlar. Dimdirekt kötü davrandın değil de, sanki biraz sert davrandın sen de demişler. O da o zaman öyle gerekiyordu tarzı bir cevap vermiş yani hiçbir pişmanlık göstermemiş bile.
Senin yerinde olsan hiç muhattap bile olmazdım. Yanıma gelirse de soğuk davranırdım.
Değildi ama beni yönlendirebilirdi.her sesi güzele tabi ki tek tek ilgi olamaz ama ben dikkat çeken öğrenciydim bahsetmiştim iki farklı tonu kullanan vokal aralığındayım ...bunun için bile beni görebilirdi bu alanda sadece şuan arka plandayimYeteneginizi kullanmak muzik ogretmeninizin elinde miydi sadece? Bu kadar icinizde kaldiysa, muzik sizin icin bir tutkuysa, bu alanda ilerlediniz mi sonra?
Kendiniz bunun icin hicbir sey yapmadiysaniz, ogretmeninizi suclayamazsiniz sadece.
Sorunuza gelecek olursak, ogretmenler butun ogrencilerini tanir bence.
Teşekkür ederim yorumunuz icinKendinizi tanıtın ve kibar bir şekilde “siz bende ışık görmediniz hocam” deyin.
Ben yapmıştım benzerini. Beni babama şikayet etmişti gayet net hatırlıyorum sözlerini “senin bu kızından bir mok olmaz” diye. Şu anda özel bir okulu var kendisinin. Her yerde herkese de anlatıyorum ki tanıdığım kişilerden kimse çocuğunu vermesin.
Yapabilirsiniz bence. Sadece nezaketi muhafaza etmek lazım,kabalaşmadan konuşabilirsiniz. Sonra rahatlayacaksınız emin olun.Teşekkür ederim yorumunuz icin
Sizin kadar ileri gitmek vardı ama işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?