Beni görmek istemeyen bir öğretmen, yıllar sonra peki ne demeli

kedimediyedi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2018
1.157
330
123
Herkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum

Ona hata yaptın diyebilir misiniz ?
Siz bu yeteneği değerlendirdiniz mi liseden sonra ? Eğer cevabınız evetse bence çok utanacaktır sizi görünce

Böyle insanların yüzü kızarmıyor konu sahibesi. Annem yatılı okulda okumuş, orda kendilerini sahipsiz bulup kötü davranan bir öğretmen varmış. Lise arkadaşları WA grubu var annemim bu kadını da almışlar. Dimdirekt kötü davrandın değil de, sanki biraz sert davrandın sen de demişler. O da o zaman öyle gerekiyordu tarzı bir cevap vermiş yani hiçbir pişmanlık göstermemiş bile.

Senin yerinde olsan hiç muhattap bile olmazdım. Yanıma gelirse de soğuk davranırdım.

Yeteneginizi kullanmak muzik ogretmeninizin elinde miydi sadece? Bu kadar icinizde kaldiysa, muzik sizin icin bir tutkuysa, bu alanda ilerlediniz mi sonra?
Kendiniz bunun icin hicbir sey yapmadiysaniz, ogretmeninizi suclayamazsiniz sadece.
Sorunuza gelecek olursak, ogretmenler butun ogrencilerini tanir bence.

Sizi hatırlasa veya hatırlamasa ne değişir? İyi yere geldiyseniz belki mahçup olabilir hele ki müzikte kendinizi geliştirdiyseniz morarabilir de.

Öğretmenler öyle öğrencilere pek takılmaz. Size takılabilir de şöyle yaramazdın, kural tanımazdın vs diye. Irkçılığı varsa da artık doğululara bakış açısı genelde değiştiğinden dolayı size de kötü gözle bakmayabilir.

Öğretmene de laf çakıp kininizi kusmayın derim. Kötü olan siz olursunuz. Kırgınlığınızı dile getirebilirsiniz. "Müziğe hevesim vardı ama geliştirmeme yardımcı olmadınız, farklı alana mecburen yöneldim" gibi.

Kendini tanıtırsan hatırlar mı bilmiyorum da bu dünyada hiç kimsenin hatasını kabul edeceğini sanmıyorum.
Kendimi tanıtırsam tanır
Ona hata yaptın diyebilir misiniz ?
Siz bu yeteneği değerlendirdiniz mi liseden sonra ? Eğer cevabınız evetse bence çok utanacaktır sizi görünce
Derim ama acaba tam kalabalık içinde mi ayrı onu da bilmiyorum
bir kaç aranje/ mix / mastering demo düzenleme gibi arka plandayım... şimdilik diyebilirim

Yorumunuz için teşekkür ederim

Soğuk olurum ama beni bir şekil tanısın da isterim..

Kendinizi tanıtın ve kibar bir şekilde “siz bende ışık görmediniz hocam” deyin.
Ben yapmıştım benzerini. Beni babama şikayet etmişti gayet net hatırlıyorum sözlerini “senin bu kızından bir mok olmaz” diye. Şu anda özel bir okulu var kendisinin. Her yerde herkese de anlatıyorum ki tanıdığım kişilerden kimse çocuğunu vermesin.

Değildi ama beni yönlendirebilirdi.her sesi güzele tabi ki tek tek ilgi olamaz ama ben dikkat çeken öğrenciydim bahsetmiştim iki farklı tonu kullanan vokal aralığındayım ...bunun için bile beni görebilirdi bu alanda sadece şuan arka plandayim

Teşekkür ederim yorumunuz icin
Sizin kadar ileri gitmek vardı ama işte

lise sonda sınıfca toplu olarak ucuz diye dershaneye yazdırıldık... dershanede de boşuna çalışmayın kaç soru çözersenzide fark etmez nasılsa kazanamazsınız dediler... yıllar sonra yöneticisine sizin dershane böyle böyle söylemişti, sınıfça kimse o sene üniversite kazanamadı dedim... adamın gözler pörtledi birden anlasın ne olduğunu...

siz laf sokabilirsiniz ben gibi... çok da değişen birşey olmaz... benim için soğudu sadece o kadar

Benim müzik ogretmenim, solfej okuyamayanlari sira dayagina cekti ve hayatimda yedigim tek dayak da odur. Okul ikincisiydim, her alanda sosyal basarili bir öğrenciydim.

Yillar sonra esime fb'den istek atıyor. Esim de ayni liseden . Bakti ki ikimiz evliyiz, " Güzel cocuklarim(?) hep mutlu olun" filan yaziyor, yavşiyor (affedersiniz)

Bir gün, gene esim ogretmenler günü icin genel bir kutlama mesaji yazmis. Bu da gururla altina yazmis. Zamani gelmişti. " Size degil.bu övgüler, gercek ögretmenlere. Sirf solfej okuyamadık diye kiz ogrenci demeden cetvelle attiginiz sira dayaginin izleri hala parmaklarimizda" diye yaziverdim.

Esim biraz kızdı "yillar sonra ne gerek var?" diye ama olsun. Siz de sakin bir sekilde tersleyip atin o toplantida.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…