- 12 Mayıs 2018
- 1.157
- 330
- 123
- Konu Sahibi kedimediyedi
-
Çok tatlısınız:)Valla ilkokul öğretmenim bana adeta gıcıktısınıfın en tembeli olduğumdan olsa gerek sürekli azarlar anneme şikayet ederdi. Ama işin tuhaf yanı benim en sevdiğim hocaydı. Hala daha kızmam ona. Oysa ki suratsız, kusursuz öğrenci arayan, azarlayan bi tipti ama severdimi yinede. Bi gün İstiklal Marşı yarışmasına katıldım 30 kişiden sonuncu oldum asdffdg. Bizim sınıfta iki kızdan biri 1. diğer 3. olmuştu. Hocam bana '' keşke seni yarışmaya almasaydık '' dedi. Oysa ki ben birinci olacağım diye değil aksine özgüven sahibi olmak ve bu hayalimi gerçekleştirmek için katılmıştım yarışmaya. 10 kıtayı hala ezbere bilirim sadece çok heyecanlandım düz yazı gibi okudum. Ağladım tabi o gün ama bunları çok takmamak gerek ya. Bence geçmişte kalmalı. Kırıklıklarla ilerlediğinde inan boş yere moralini bozuyorsun. Ben hiç pişman değilim flütte çalardım bestede yapardım notaları bilmeden hemde. Ama öğretmenimi bazen görürüm çarşıda hemen selam verir sarılırım yinede fark etmeden bize çok şey öğretiyorlar pes etmemek gibi :)
Herhalde klasikten okusam ruhuna iner:)Merhaba.
Ah bu bir nesili heba eden öğretmenler.
Bulunduğunuz ortamda arkaniz dönük georges bizet den habanera yi icra edin. Sonra yanına gidip bir zamanlar ugrastiginiz ogrencinizi hatırladınız mi? diye sorun. Türkiye nin bir Leyla Gencer i,Semiha Berksoy u olabilirdim siz engel oldunuz diyin . İnsansa utanır.
Farkedilmek için can atan çocuğu gormeyene inmeler insin bence.Herhalde klasikten okusam ruhuna iner:)
Farkedilmek için can atan çocuğu gormeyene inmeler insin bence.
Helal olsun aynı benBenim müzik ogretmenim, solfej okuyamayanlari sira dayagina cekti ve hayatimda yedigim tek dayak da odur. Okul ikincisiydim, her alanda sosyal basarili bir öğrenciydim.
Yillar sonra esime fb'den istek atıyor. Esim de ayni liseden . Bakti ki ikimiz evliyiz, " Güzel cocuklarim(?) hep mutlu olun" filan yaziyor, yavşiyor (affedersiniz)
Bir gün, gene esim ogretmenler günü icin genel bir kutlama mesaji yazmis. Bu da gururla altina yazmis. Zamani gelmişti. " Size degil.bu övgüler, gercek ögretmenlere. Sirf solfej okuyamadık diye kiz ogrenci demeden cetvelle attiginiz sira dayaginin izleri hala parmaklarimizda" diye yaziverdim.
Esim biraz kızdı "yillar sonra ne gerek var?" diye ama olsun. Siz de sakin bir sekilde tersleyip atin o toplantida.
Muhtemelen tanır evetHiç muhattap bile almayın zaten öğretmenler bazı öğrencilerini hiç unutmaz yıllar geçti bazı öğretmenlerim hâlâ hatırlarlar beni siz de aklında kaldıysanız mutlaka hatırlayacaktır.
Ben sakin kalir, normal selamlasir, ozel muhabbete girmezdim, beni hatirlarsa da aa evet bi donem ogrencinizdim der geçerim, yuzlesme falan asla yani, ne lüzum var, yillarca onu ve durumu onemsedigimi dusunmesini istemem.Evet 10 15 kişilik bir ortam
Böyle bir öğretmen de bende vardı. İnanin şuan bile kendisini haklı görüyordur. Sizi kiskanmıs olması bile olası. Hatta eşi sizi övdüyse o nedenle bile bilenmiş olabilir. Buna benzer birseyi yaşamıştım. Bir hocam beni seversi nişanlisı da ogretmendi. Muhtemelen beni övdü nişanlısına. Taktı kadın bana cidden.Herkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum
Aklıma Shakira nın "müzik öğretmenim bana cırtlak bir sesin va mümkünse konuşma bile demişti" diye bır sözü geldiHerkese merhaba
Lisede yaşadığım( bu konu yasak mı bilmiyorum ama yine de üstünden anlatacağım) bir olay
Bu olay resmen kaderimi belki de mesleğimi herşeyi mi değiştirdi diyebilirim
Şöyle ki kendimi bildim bileli müziğe notalara aşığım.sesimin rengini tonunu çok beğenirim soprano( mezzo alto vs ) kullanabilirim neden anlatıyorum önemli bir ses aralığı çünkü
Lise de ise müzik öğretmenim beni hiç görmedi yeteneğimi ilgimi görmek istemedi o okuldan bir tane ses çıkarabilirdi ki o dönem notaları çok iyi bilen ve araştıran eden bir öğrenciydim ama bunu yapmak yerine benimle çok uğraştı( kendisi ve eşi bir çok şarkıcıya şan dersi eğitmenlik verir)
Şöyle ki beni elinden geldiğince disipline göndermek için her türlü bahane ile gelirdi buralara girmek istemiyorum bu arada kendisi benim( ben öyle hissediyorum doğulu olanlara karşı negatif bir enerjisi vardı bana hayli fazlaydı
Şimdi ise ortak bir grup ile yillar sonra bir araya geleceğiz
Fikirlerinizi yorumlarınızı merak ediyorum beni tanır mı bilmiyorum kendimi tanıtayım mi onu da bilmiyorum
Ahhaha gerçekten öyle bir durum oldu beni nedense serbest örneklere kaldırmadı şöyle söyleyeyimAklıma Shakira nın "müzik öğretmenim bana cırtlak bir sesin va mümkünse konuşma bile demişti" diye bır sözü geldi
Ahhaha gerçekten öyle bir durum oldu beni nedense serbest örneklere kaldırmadı şöyle söyleyeyimAklıma Shakira nın "müzik öğretmenim bana cırtlak bir sesin va mümkünse konuşma bile demişti" diye bır sözü geldi
Bir de Shakira ton olarak o kadar arafta kiAklıma Shakira nın "müzik öğretmenim bana cırtlak bir sesin va mümkünse konuşma bile demişti" diye bır sözü geldi
Evet eşi sürekli okula gelirdi yani bazı şeyleri hatırlayınca parçalar yerine oturuyor ama keşke o dönem daha ileri gitseydimBöyle bir öğretmen de bende vardı. İnanin şuan bile kendisini haklı görüyordur. Sizi kiskanmıs olması bile olası. Hatta eşi sizi övdüyse o nedenle bile bilenmiş olabilir. Buna benzer birseyi yaşamıştım. Bir hocam beni seversi nişanlisı da ogretmendi. Muhtemelen beni övdü nişanlısına. Taktı kadın bana cidden.
Başka bir matematik hocam da denemede iyi yaptım diye sinirlenmişti . Favori ogrencisini gectim diye bana tek seferlik gectin başka geçemezsin demişti. Psikopat mı ne cidden.
Bir de aşırı sessiz ve kırılgan bir oğrenciydim o yıllar.
Yine bir kadın hoca vardı. Okuldaki tüm kizlara yapmadığı kalmadı..dövdügü kızlar bile oldu o derece. Sonuç yok. Umarım hayatı b.k gibidir.
Evet katılıyorum bence bir öğretmenin görevi hele ki o alanın eğitimini veriyorsa... Bizim öğretmenlik anlayışımız farklı demek kiHiç kaçırmam şansımı. Benim de bana zorbalık yapan bir öğretmenim yıllar sonra instagramdan takip isteği atmıştı. Hemen yazdım mesajda ne kadar kötü bir öğretmen olduğunu bana hissettirdiklerini. Yüzyüze görsem yüzüne de söylerim. Öğretmenlik sadece derse girip çıkma olmamalı. Üstte öğretmenin suçu değil fark etmemek demişler ama sınıfta kaç tane müziğe çok yetenekli insan olabilir ki. Onları da keşfedip doğru yönlendirmek müzik öğretmeninin görevi.
Ağzınıza sağlık aslında dan diye söylemek varKendimde bir öğretmen olarak çok öğretmen zorbalığına maruz kaldım. Direkt onlar uygulamasalar bile engel olmadılar. Hala gördüğüm zaman tuhaf hissediyorum. Kendime diyorum sen o zaman ki küçük kız çocuğu değilsin. Ama hala kötü hissediyorum. Hakkım helal değil. Ben ergendim çocuktum ama onlar yetişkindi. Görevlerini yerine getirmek yerine sevdikleri öğrenciler ile zorbalığa maruz kalanları ağızlarına sakız yaptılar. Hatta hiç unutmam hoşlandığım bir çocuk vardı. Tutup onunla konuşup benimle dalga geçmişti. Ben yüzüne vurmuştum yıllar sonra siz böyle böyle yapmıştınız ama merakınıza rağmen evlenememişsiniz ahım tutmuş demek ki diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?