Daha once de calisma arkadasimla ilgili konu acmistim. Ne kadar takintili bir insan oldugundan ve bu durumun beni ne kadar yordugundan bahsetmistim. Simdi de takintilarina bir baskasini ekledi. Biz 3 katli bir mimarlik ofisinde calisiyoruz. Acik ofis sistemi var ancak su sekilde, terfi aldikca ve pozisyonu yukseldikce masasi ve odasi da degisiyor kisinin. Yeni yilla beraber terfiler verildi ve odalarda buyuk bir degisiklik oldu. Benim calisma arkadasim, bizden 1 sene once ise baslayan birinin terfi almadigi halde odasinin degismesini kaldiramadi. Once ogrendiginde bana mesaj atti ben gecistirdim. Bakti ki benden tepki yok, bu defa kendi kendine diger odada durmaya basladi. Biz ayni projede calisiyoruz projeyle ilgili bir sey sormam gerekiyor bir bakiyorum diger odada. O an odada olmayan birinin masasina oturuyor, o kisi gelince kalkiyor. Sakayla karisik diger odaya mi yerlesmeye karar verdin dedim, evet cunku sizden (ise baslayali max.1-1.5 sene olanlar bir odadayiz) biktim, burasi bana daha uygun dedi. Bu arada yaklasik 1 sene olacak ben ise baslayali kendisi benden birkac ay sonra geldi. Ilk geldiginde sorun yasadigi kisilere canim cicimli davranmaya basladi sirf o odada oturabilmek icin. Ben bu oda sevdasini anlamadim ve haksiz oldugumu beni ilgilendirmedigini bildigim halde canimi sıkıyor. Beni sadece isi dustugunde ariyor: gec kalacagim idare et, ogle yemegine gidelim mi gibi. Diger turlu yanyana calisirken ben geldigim anda kulagina kulaklik takiyor konusmamak icin. Biz beraber proje yaptigimiz halde bana yardim edip kendi isini yapmak yerine hep bizden ust konumdakilere yardim etmeye calisiyor. Surekli etraflarinda geziyor. Bu durumu takmamayi nasil basaracagimi bilmiyorum ama artik davranislari ve takintilari beni cok yordu. Ise gelmek istemez durumdayim.
Bir digeri de ben su an master yapiyorum ve evlendikten sonra yurtdisinda yasayacagim icin doktora icin birkac sinava girmem gerekiyor. Isimi etkilemeyecek sekilde bilgisayardan bos zamanlarimda gunde 1 saat falan ders calissam goze batar mi? Acik ofis oldugu icin endiseliyim.
Bir digeri de ben su an master yapiyorum ve evlendikten sonra yurtdisinda yasayacagim icin doktora icin birkac sinava girmem gerekiyor. Isimi etkilemeyecek sekilde bilgisayardan bos zamanlarimda gunde 1 saat falan ders calissam goze batar mi? Acik ofis oldugu icin endiseliyim.