beni kınayanlar...alın size iyi niyet

turkmengelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2010
3.046
34
0
Sivas
evet hatırlatalım, hasta elti çocuğu dün bizdeydi... bugün de bıraktılar...

sonuç:

oğlum da grip olmuş.. zavallıyı kucağımda sallaya sallaya zor uyuttum. burnu tıkalı, ememediği için sütümü sağıp kaşıkla verdim...ateşi var, halsiz... normalde yüzüstü yatmaktan nefret eder hemen dönerdi.. ama denemek için yatırdım, yavrum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor acılı acılı başı geri düşüyor...

kaynanamı aradım. "anne yengemgile dersem ayıp olur alınırlar. söyle hasta çocukları yollamasınlar, bak oğlanın ateşi düşmüyor grip olmuş" diye anlattım.. bir celallendi. "aman bilmem kiminkiler her gün hasta, ne oluyor yani.. aman bir daha göndermeyiz" ısrarla sakince "annecim çocukları gönderme demiyorum. hasta olanları göndermeyin bari. bak çocuğun bu hafta aşısı var. geçen sefer olanları unuttun mu yine mi fakültelik olalım" dedim.. dinlemedi bile. "hastayı da sağlamı da yollamayız!" dedi kapattı...

4. ay aşısında oğlumun gribi geçmemişti, 1 hafta çektik...süzüldü yavrum eridi gitti.. yeni toparlanıyorduk.. bu hafta 6. ay aşısı var..

ben şimdi ne yapayım? aha konuştum..aha iyi yenge oldum evime aldım...

kusura bakmayın ama oğlumu kucağımda öyle dudağını büzmüş gözüme bakarken görünce kimsenin hatrı gönlü gelmiyor aklıma...

Ben anlamıyorum sen hala neden o evde duruyorsun?Çocuğunu korumak anne olarak senin görevin,biliyorsun değil mi ?

yaşamayan anlamaz derken bundan bahsediyorum.

insan çocuk sahibi olmadan önce "aman canım ne var.. mikroba da alışsın.." diye atıp tuttuğu bir çok şey fos çıkıyor anne olunca...

evet çocukları çok öperseniz temas egzaması olur.
evet yanlarına hasta girince çabuk enfeksiyon kaparlar.
evet sizin "her tadı bilsin" diye ağzına kirli elinizle verdiğiniz börek gluten içeriyordur ve ayına uygun değilidr.annesi görünce kızdı diye söylenmeyin!
evet çocuğun hemen şuanda uyuması gerekiyordur.. siz sonra da seversiniz ama onun uyku düzeni bozulunca düzenlemesi günler alabilir
evet çocuğunuzun oyun diye korkuttuğu bebek gerçekten korkar ve tüm gece ağlaya ağlaya uyanır hatta uyumaz...

bunlar abartmak değil. bunlar çocuklu hayat...

ve tekrarlıyorum, tecrübe etmeden anlaşılmıyor..

canım benım geçmiş olsun öncelıkle ama senın ufak bır bebgın var neden başkalarının çocuklarına bakıyorsun anlamadım ben burayı konularını okumadım ama kısaca özetlersen sevınırım ..

ne alaka yanı onların anne babaları yok mu da sen bakıyorsun ...

senın zaten bebegın ufacık yazık sabiye yaa kaldıramaz o minicik bedenı en ufak hastalıgı bılee

ve asıl sözüm sana!

ey benim şair ama insan ruhundan zerre kadar anlamayan odun kocam!!!!!!!!

bunları sana arayıp anlattığımda " bak sen de yine geceye kadar yoksun, bu hasta çocukla ne yapacağım" dediğimde "bir çocuğa bakamıyorsun" diyen vicdansız kocam!!!!!

inan adını ifşa etmemek için kendimi zor tutuyorum...

anaları kaynanamla tarlaya gidiyor ama sorun bu değil.. çocukları bebek sevme bahanesiyle hep bizdeler..

ben asla abarttıgını dusunmuyorum
cunku benımde ıkı tane ufak bebegım var ve onları herseyden korumak benım gorevım
hastalıklardan bılee
ben grıp nezle oldugum zaman agzımı amelıyat maskesıyle kapatırdım her daım evımde bulundururum..

isteyen abartıyorsun desın sonunda çeken anneler oluyor kımseye bırsey olmuyor

babasıda nenesıde ebesıde horul horul yatıyor ama anne sabahlara kadar ıcı yana yana uykusuz kalıyor

kımse anne kadar şefkatlı ve anne kadar iyi bakamaz ..ve coocuk hastalanıncada kımsenın ıcı anne kadar yanmaz....

............

bizim buralardada var o söylemler çocuguma ıyı bakarım ''üstüne çok düşüyorsun iyi değil serbest buyusun '' derler
cocugumla ilgilenmem '' ne biçim annesın derler''
çocugumu sıkı gıydırırım '' soğugada alışşın '' derler
cocugumu kısa kollu gıydırırım '' kızım hasta mı edıcen sabıyı..onun canı ne '' derler
cocuguma mama yaparım '' herseyı tatsın hep mama hep mama olmaz '' derler
cocuguma her seyden verırım '' aman kızım ne yapıyorsun o daha bılmez bogazına kacar mazallah '' derler
çocugumu erken uyuturum '' iyice yor daha guzel yatar'' derler
cocuugumu ıyıce yorarım '' kızım uyumazsa bıuyuyemez sıık sık uyut '' derler

herr şeye karısandan hayır gelmez
bır evladın huyunu anne bılır ne yıyıp ne ıctıgını nasıl uyudugunu hepsını anne bılır dısardan konusması kolay ...

bir an önce gitmek istiyorum.. eşime gelince söyleyeceğim. seminerden izin alsın, yarın öbürgün götürsün bizi.. istanbula ailemin yanına gidecektim, seminer yüzünden erteliyorduk. sabrım kalmadı

bence başından sonuna kadar haklısın ben olsam bende en az senin kadar çıldırırdm

hay ağzına sağlık... onun için nasreddin hoca damdan düşünce "bana damdan düşeni getirin" demiş...

ben de grip olunca falan maske kullanıyorum.. dediğin gibi o her şeye karışan kaynana da baba da gece horuuul horul yatıyor...benim uykusuzluğum hiç.. ya o yavrum?

Geçmiş olsun ama fazlaca korumacısnız çocuguna karşı aşırı halde tamam doğumu zor olmuş olabilir ki okudum hemde ağlayarak
eğer sonraısnda bi sorun kalmadıysa çocuk bu hastalanır yani hava değişimi felan. Bide keşke o çocuklar geldinde kapınızdan içeri almasaydınız evine geri yollasaydınız inanın ben olsam biri bana bu şekilde böle bi telefon açsa birdaha evine adım atmam kim olursa olsun sizin çocugunuz cocuk ama karşıdaki de bi çocuk bence artık kızmak yerine sonradan , kapınızın zili çaldığında kapıya dahi bakmayın çünkü kötü olan sen oluyosun böle davranarak.

direkt çocuğun annesine söylesene, kaynananı karıştırmadan

geşmiş olsun bu arada

fazlaca mı korumacıyım???????????????????

o kadar korumacı olsam çocuğum şuan hasta olmazdı. hava değişimi demişsin. ne tesadüf ki gripli amca çocuğu bebeğimin yanına gelip 2 gğn boyunca saatlerce kalıyor, hemen aynı gün oğlum da grip oluyor ve bu hava değişiminden?

insaf be bacım..anayım ben ana

bak canim zerre kadar ayni seyleri yasamadik ama
seni kendime yakin buluyorum sana karsi bir sempatim var

empati duygularim cok gelistigini dusunuyorum

kizim 10.5 aylik masallah bacaksizligina bakmadan kosuyor
emeklemeden yurumeye basladi sekiz disi cikti (Allahim nazarlardan korusun)
yurumesi ne guzel dimi herkes sasiriyor cunku ilk adimlarini tutunmadan 9.5 aylikken atti
ee ne oldu cocugumun yuzu duse duse mor icinde
sekiz disi cikti ne oldu hep ateslendi huysuzlandi
kotu bir anne degilim bunu kabul etmiyorum esim kesinlikle bana boyle bir imada bulunmadi
bulunamaz kimse "bir cocuguna bakamadin" diyemez
ama benim annem dedi
ne der biliyormusun?
-bu cocugu benim kadar kimse sevemez
-parmak kadar cocuga bakamadiniz
-ne bicim giydirdiniz
-ne kadar bunaltiyorsunuz
o kadar zoruma giderki birde kayinvalidemden duysam bunlari cildirirdim herhalde
esim ortaokul mezunu ne siir ne sanat onun ilgi alanina girmiyor
kafamiz uyussada cogu konuda uyusamayiz dert degil benim icin
nereye baglicam konuyu bende sasirdim bir yandan paylasiyim dedim
inan acini caresizligini hissediyorum demek istedigim
su ki
hersey senin ESINDE BITIYOR! yok otesi
elini masaya vursan?
"yuregine, diline, erkekligine guvenip
askina guvenip omrumu sana adadim ama sen her seferinde
haksizlik yaptin gururumu kirdin ezdirdin
ben caresiz degilim sadece aile olmanin kutsaliigina inanan
seni seven bir kadinim ama unutma benimde gururum var ailem var
diplomam var ellerimle kurabilecegim bir gelecegim var
sensiz olmayi goze aldirma bunu bu saaten sonra cok iyi yaparim"
diyebilmen daha onemlisi istemen lazim
yoksa inan bana senin hayatin boyle gececek
sen kendine inanmazsan esine bagimli yasayacaksin
onsuz nefes almadigini dusunuyorsun ama bak iste canindan can bir bebegin var
onunda guclu bir annesi olsun olmazmi?!
ifsa etme kocani kocani kocana ifsa et edeceksen
cahil anasi danasi seni korukleyen atesten baska bir sey olmaz

bosversene sairligini

kız insanlık ettim. evin büyüğü ya lisanı münasiple hepsini uyarsın dedim. kaynanam daha beter çıktı.. zaten dedim ya çocuğun anası da değişik bi tip.. ağlar küser gider hemen.

hmmm... haklısın aslındada ne bileyim, belki küser bi daha çocuğunu göndermez

düşüncelerine saygı duyarım maa ben böyle dusunmuyorum ....
bir anne cocugunu herseyden korur ..bunun adı '' çok korumacısınız'' olmamalı
anne yerı gelırse oglu yasasın dıye çıkarır kalbini elleriyle sunar evladına ( ki kendı sahsım adına söylıyım )

ben de olsam aynı şekilde tepki verırdım zaten konu sahıbı cocukları getırmeyın dememıs ..ufak bebegı var halıyle
hasta olamayn cocukları getırın demıs

tamamen kestırıp atmamıs

ama karsı taraf ne akla hızmetse yağ gıbı uste cıkmıs haksızken haklı duruma duserek trip atmıslar kadıncagıza

amannn valla umrumda olmazdı benım ıcın kım uzulmus kım kırılmıs bunu o cocukların anası dusunmelıydı
ya benım cocuklar grıp göndermıyım sımdı ordakı bebekte hsata olur falan gıbısınden
ama yokkk karsı tarafı kım dusunurkı nnıye dusunsunkı kensı işleri göçrülsün gerisi tırı vırı
ama gelın hanımda az konussa trip atmayıda ıyı bılırler....

yok valla kardesım cocugun hastaysa yollama bana shsen ben kabul etmezdım vee kusura bakmayında konu sahıbı az bıle demıs ben olsam (üstelik bebgı zor olmus galıba)
asla bırdaha yolllamayın dıye kestırı atardım

BAŞKALARI KIRILMASIN ÜZÜLMESİN DİYE EVLATLARIMI ÜZEMEM HASTA OLMALARINA BILE BILE GÖZ YUMAMAM

hmmm... haklısın aslındada ne bileyim, belki küser bi daha çocuğunu göndermez

çok beklersin....ennn fazla 3 gün sonra yine ya çocuklar gelir"annem yolladı" der, ya kaynanam getirir " bu burda dursun.."

sabah da bana değil eşime diyor nerdeyse ağlayacak "oğlum gadanı aliyim kız burda dursun, gelince kardeşiyle dövüşüyorlar" bak niye eşime diyorsun de mi o şimdi çıkıp gidecek sizle...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…