beni kınayanlar...alın size iyi niyet

kızlar 3 eltiyiz, birinin 1 ve 4 yaşında kızları, diğerinin 5 yaşında oğluve 8 yaşında kızı...iki elti hayatta birbirinin çocuğuna bakmaz,bahaneleri kavga ederlermiş...e onların dövüşmesinden çekinen zihniyet benim ders çalışmam gerektiğini, bebeğimin hasta olma ihtimalini niye düşünmüyor????o eltiler birbirine gelip gitmez.. köy işinde tarlada falan anca beraber çalışırlar.. biri bi yere gitse çocuklar hemen bana.. hatta gitmese bile başlarından atmak için.. çocuklar bile zaman zaman anneleri göndermese de yalan söyleyip gönderdi diye geliyorlar.

yuh be güzelim

acaba sen fazlmaı tavız verdın nedır bu eltilere

ayy benımde ılerde bır eltım olcak umarım anlasabılecegım bırı olur

benım annem alt katımda oturuyor öz annem kayınvalıde degıl

yerı gelır 5 dakka anne su uafga bakta çöpleri dökeyim demeye bıle çekinirken elitler başından atyıor haaa vala şaştım kaldım heralde utanmaları sıkılmları yok bu eltilerin..

ayrıca bence uzak dur derım neden dersen eger böyle devam ederse daha başın cok agrır

yazdigimi begenme turkmengelini cevap vermeyeceksen
kaynana ve eltilerin yaptikca yapar
esin kaynanana "anne yengelerim cocuklari zit pit gonderim durmasinlar"
dese is burayami gelirdi?
"cocugum hasta kuzenleri gripli gripli geliyorlar" dedigin zaman esine
"canim ben anneme soylerim, yada sen cocuklari geleck sefer geri gonder"
diyecegi yerde "bir cocuga bakamiyorsun" diye laf soyleyen esin sorunun ana kaynagi degilmi?

canım fırsat bulamadım. niye kızdın?

tabii ki asıl sorun odunların efendisi eşimde... daha ne kadar sürer bilmiyorum.. bir yerden patlak verecek mutlaka

seni değil de kocanı kınadım ben. kızma ne olur da bir zahmet anasıyla karısı arasında dengeyi sağlayıversin.

inanki bunu dedim... konuları okuduysan bilirsin.. hatta olaya babamlar dahil oldu. gelip götürecekti babam. hemen yelkenleri suya indi. kaynanayla ikna ettiler babamı.

o kaynana da oğlum kucağında "şunu bırakıp nasıl gideceksin" demişti yaaaa.. dedim " senin dünyadan hebrin yok.. köy yerindeki gibi değil o iş.. mahkeme bebeği anneye veriyor." ondan sonra tutuştu oğluna sövmeler, babama yalvarmalar...

ama işte yine ben bir derdim var köşesinde bilmem kaçıncı konumu kocam ve kaynanam yüzünden açıyorum

seni değil de kocanı kınadım ben. kızma ne olur da bir zahmet anasıyla karısı arasında dengeyi sağlayıversin.

niye kızayım? inşallah gözü açılır da anasının asıl yüzünü görür..

akşam eve gelsin görür o... bak kesin iş şuraya varacak: "anacığı fazlasıyla naif, hassas olduğundan dediğim söz zoruna gitmiştir, ondan öyle demiştir."

valla yarın yazarım ömrüm olursa, aynen bu çıkacak ortaya..

allahım ben ne yaptım bu insanlara? kocam niye hep annesini haklı görüyor? bu mu yani, yuvamı mı dağıtmalıyım?

defalarca o odun kocama dedim, oğlumun yanında tartışma, o bize bakarken hırpalama diye... sırf susmuyorum, cevap veriyorum diye etmediği kalmadı...

bitsin mi yani, bu mu çözüm olacak, kaynanam da oğlu da böyle mi rahat edecek?

sonra mesele "kaynana yüzünden yuva bozulur mu, ay iki çocuk evine gelse ne olurdu" şeklinde özetlenecek...

bu nasıl hayat, ben mi seçtim Allahım, ben bunu mu seçtim? babamla aylarca bu adam için mi küs kaldım? evimden 1500 km öteye bu adam için mi geldim? onlarca psikiyatri ilacını bu adam için mi içtim? bunun için mi 2 kere ölmeyi seçtim? cehennemi göze aldım? annecim hastane koridorlarında bu adam için mi başımı bekledi?

sana söz vermiştim oğlum burada büyümeyeceksin diye...

yapamadım...

olmuyor işte... gaza gelip hayatımın güzelliklerini görmeye başlamam 24 saati geçmiyor.

şimdi kocam gelecek, derdin ne diyecek...

susacağım.. ne diyeyim?

"çocuklar geliyor"
"eeee seni mi yiyorlar"
"ama hastaydı oğlan da..."
"kes lan bir gün de şikayet etme. şu evde boş boş otura otura bi yerinden dert uyduruyorsun.. onlar gibi çalışsan bak konuşacak halin kalıyor mu."
"........................................."

o kadar çok tekrarlandı ki bu diyalog.
yoruldum. kendimi savunmaktan, kör birine göstermekten, sağır birine anlatmaktan...

üstelik kocam öğrenim kredisi borcumu ödüyor. dün de babamın durumu sıkışık diye 700 tl göndermiş.. üstelik ben dertleşmek için anlatıyordum. kimse ondan istememişti yani göndermesini.

yani ezikliğim de var..

eziklik açısından bakma cnm, sen çocuğa bakıyorsun
o da çalışıyor
karşılıklı yani

dünde okudum yazdıklarınızı,şimdide.

öncelik geçmiş olsun.

bak canım benim oğluma 41 günlükken vsd(kalpte üfürüm) teşhisi konuldu.

doktoru sadece ata binebilir,başka spor yapamaz! biz elimizden geleni yapıcaz gerisi Allah'ın takdiri dedi.

bunları yazmamın sebebi senin yaşadıklarını fazlasıyla yaşamam.şuan oğlum 8 yaşında.

4 yıl 3-6 ay aralıklarla tedavi gördü.son 4 yıldır,yılda bir kontrolleri var.

çok şükür ki Allahım o'nu bize bağışladı.hatta futbol okuluna gidebilecek kadar

öncelikla yaşadıklarının ağırlığından senin sinirlerin çok yıpranmış,bende öyledim.

birde üstüne anlayışsız bir eş ve diğer ahali tuz biber olmuş.

bana kızma ama ben biraz senin taviz verdiğini düşündüm.

neden diyceksin; oğlum diğer insanlar gibi değildi.herkes grip olur benim ki direk zatüre.

ben ne mi yaptım bu durumda.önce aile büyüklerini alıp doktora götürdüm.

oğlumun nasıl muayene edildiğini,nasıl insanın gerildiğini onlara direkt yaşattım.

ardından tüm mevlüt hazırlıkları bitmişken mevlütü iptal ettiğimi söyledim.

bebek görmeye gelenleri her kim olursa olsun oğlumun odasına sokmadım.

çok ısrar edene kibarca oğlumun hasta olabileceğini anlattım.

ne babaanne ne anneanne ne de dedelerin sevmesine engel olmadım.

hatta sevmeleri konusunda destekledim.

ama onlar bir defa gidip o doktorun yanında gerilince,benden daha takıntılı oldular.

yani sana şunu demeye çalışıyorum yerden göğe haklısın ama tavrın yanlış.

kocan şayet kendi çocuğundan önce yeğenlerini düşünüyorsa;

o zaman herkes yoluna!!!

lütfen artık kendinden de çocuğundan da kimseye taviz verme!bu onun babası olsa bile.

üstelik ben 1 sene çalıştım. maaş kartım eşimdeydi.. elimi sürmedim. baştan sadece "benim maaşa dokunmayalım, seneye öğrenim taksitleri başlayacak" dediğim halde dinlemmeişti.

ödeşmiş olmuşsunuz işte..kredı senın paranla ödeniyor farzet

hem senın derdının yanında
eşinin ki, komık kalır

o yüzden ezik gibi hissetme
belkı de çektiğin acının farkındadır, sadece sana belli etmek istemıyordur...anlamamıs gibi olursa daha iyi olur diye düşünüyordur..
yoksa o kendi anasını bilmez mi yaaa

inan şuan ağlıyorum..

benim en büyük dezavantajım eşimin köy çocuğu olması.. yaptığım her uyarı "biz köylüyüz ya pisiz ya aman çocuğunu hasta ederiz" mantığıyla karşılanıyor..

eşim yaşadıklarımı bile bile ailesini savunuyor.. ya eltimin 4 yaşındaki kızının adını dilinden düşürmüyor.. oğlu kucağındayken bile o veledi anlatıyor..her gün..defalarca...neymiş o dili tatlıymış bizimki de konuşsun o zaman daha güzel olurmuş...

böyle bir baba, böyle babaanne...

kızlar kocam aradı..eve geliyormuş.. çıkmamalazım. yarın yine gelirim...

hepinize sonsuz teşekkürler siz de olmasanız delirirdim

Köy yaşamına uyum sağlayamamışsın. Eşinin köylü olduğunu bile bile evlenmişsin. Yapacak pek birşey yok onlar bundan sonra ne yapsa bir şekilde seni etkileyecek. Ya ordan ayrılacaksın ya böyle olaylar yaşamaya devam edeceksin. İnsanlar kaç senelik alışkanlıklarını değiştiremiyorlar. Trıemizlik, hijyen, çocuk bakımı, insanların kendi aralarındaki ilişkiler hepsi bambaşka olacaktır. Az çok biliyorum köy yaşamıını insanların birbiriyle diyaloglarını köyde hiç yaşamadım ama çok yadırgamıyorum. Ama bana köyde yaşar mısın desen hayır asla. Kendimi biliyorum uyum sağlayamam. Bence asıl soruna odaklansan iyi olur. Yoksa sürekli kaynanam tarzı mesajlar açarsın.

türkmen gelini anlaşılan çok bunalmışsın sonuna kadarda haklısın bence bi süre dinlen ailenin yanında ve kayınvaliden demişya hastasını da sağlıklısını da göndermeyiz hiç geri atma bırak öyle kalsın kocanı da tebrik ediyorum senin çığlıklarını duymadığı için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…