- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.081
- 898
- Konu Sahibi turkmengelini
-
düşüncelerine saygı duyarım maa ben böyle dusunmuyorum ....
bir anne cocugunu herseyden korur ..bunun adı '' çok korumacısınız'' olmamalı
anne yerı gelırse oglu yasasın dıye çıkarır kalbini elleriyle sunar evladına ( ki kendı sahsım adına söylıyım )
ben de olsam aynı şekilde tepki verırdım zaten konu sahıbı cocukları getırmeyın dememıs ..ufak bebegı var halıyle
hasta olamayn cocukları getırın demıs
tamamen kestırıp atmamıs
ama karsı taraf ne akla hızmetse yağ gıbı uste cıkmıs haksızken haklı duruma duserek trip atmıslar kadıncagıza
amannn valla umrumda olmazdı benım ıcın kım uzulmus kım kırılmıs bunu o cocukların anası dusunmelıydı
ya benım cocuklar grıp göndermıyım sımdı ordakı bebekte hsata olur falan gıbısınden
ama yokkk karsı tarafı kım dusunurkı nnıye dusunsunkı kensı işleri göçrülsün gerisi tırı vırı
ama gelın hanımda az konussa trip atmayıda ıyı bılırler....
yok valla kardesım cocugun hastaysa yollama bana shsen ben kabul etmezdım vee kusura bakmayında konu sahıbı az bıle demıs ben olsam (üstelik bebgı zor olmus galıba)
asla bırdaha yolllamayın dıye kestırı atardım
BAŞKALARI KIRILMASIN ÜZÜLMESİN DİYE EVLATLARIMI ÜZEMEM HASTA OLMALARINA BILE BILE GÖZ YUMAMAM
ben sizin durumuzu hiç iyi görmüyorum
ben sizin durumuzu hiç iyi görmüyorum
ah damdan düşen bacım beri gel..
karşıdaki de çocuk değil mi? hasta çocuğunu milletin evine niye yolluyorsun?üstelik evde bebek varken... o koca kız gribi hafif ama bakalım bebeğim hafif mi geçiriyor?
Kısaca bu işte sinirlerin yıpranmış ve artık ne olursa olsun tahamulsüz hale gelmişsin
ne açıdan canım?
kafayı yemek üzere olduğum oradan da mı belli oluyor?
düşüncelerine saygı duyarım maa ben böyle dusunmuyorum ....
bir anne cocugunu herseyden korur ..bunun adı '' çok korumacısınız'' olmamalı
anne yerı gelırse oglu yasasın dıye çıkarır kalbini elleriyle sunar evladına ( ki kendı sahsım adına söylıyım )
ben de olsam aynı şekilde tepki verırdım zaten konu sahıbı cocukları getırmeyın dememıs ..ufak bebegı var halıyle
hasta olamayn cocukları getırın demıs
tamamen kestırıp atmamıs
ama karsı taraf ne akla hızmetse yağ gıbı uste cıkmıs haksızken haklı duruma duserek trip atmıslar kadıncagıza
amannn valla umrumda olmazdı benım ıcın kım uzulmus kım kırılmıs bunu o cocukların anası dusunmelıydı
ya benım cocuklar grıp göndermıyım sımdı ordakı bebekte hsata olur falan gıbısınden
ama yokkk karsı tarafı kım dusunurkı nnıye dusunsunkı kensı işleri göçrülsün gerisi tırı vırı
ama gelın hanımda az konussa trip atmayıda ıyı bılırler....
yok valla kardesım cocugun hastaysa yollama bana shsen ben kabul etmezdım vee kusura bakmayında konu sahıbı az bıle demıs ben olsam (üstelik bebgı zor olmus galıba)
asla bırdaha yolllamayın dıye kestırı atardım
BAŞKALARI KIRILMASIN ÜZÜLMESİN DİYE EVLATLARIMI ÜZEMEM HASTA OLMALARINA BILE BILE GÖZ YUMAMAM
kaynanamı aradım. "anne yengemgile dersem ayıp olur alınırlar. söyle hasta çocukları yollamasınlar, bak oğlanın ateşi düşmüyor grip olmuş" diye anlattım.. bir celallendi. "aman bilmem kiminkiler her gün hasta, ne oluyor yani.. aman bir daha göndermeyiz" ısrarla sakince "annecim çocukları gönderme demiyorum. hasta olanları göndermeyin bari. bak çocuğun bu hafta aşısı var. geçen sefer olanları unuttun mu yine mi fakültelik olalım" dedim.. dinlemedi bile. "hastayı da sağlamı da yollamayız!" dedi kapattı...
bak güzelim ne güzel olmuş işte....söylemiş kurtulmuşsun.hazır eline böyle bir fırsat geçmişken.....oğlun hastayken yine yollarlarsa ya da çocuklar gelirse deyiver kapıdan oğlum hasta gelmeyin sonra gelirsiniz diye.... sonra iyileşince gelirlerse de her defasında birşey bulup kapıdan çevir.mesela uyuyor , biz şimdi çıkıcaz vs.gibi....ayakları alışmış...ondan geliyorlar. şimdi gelmesin dedin ya bu fikrinde kararlı olmassan tepene çıkarlar
YA FAZLA ÜSTÜNE gecmeden bır doktormaı gotursen kı bacım yaa
şahsen ben öle yapıyorum hastalanacaklarını bıldıgm an goturuyorum doktora bıraz daha erken atlatıyoruz..
vallaha moralım bozuldu yaa uzuldum gerckten samımı yetıme ınan sankı benım evladım hastalanmıs kadar uzuldum
şimdi gulenler bıle vardır bu yorumumaa
alt tarafı bır grıp ne dram yaptı gıbısınden ama
öle degıl işte anneler anlar benı ancak
cocugumun tırnagına taş değse benım ciğerim sızlarr
Allahım acılarını gösstermesin inaşşah ...
acil şifalar diliyorum
Şimdi sizinle anneliği tartışmayacam
bak gerçekten yorumlarında iyi niyet aramaya çalışıyorum ama şuanki ruh halimden midir nedr bulamıyorum... ne olursa olsun tahammülsüzlükten kastın tam olarak ne? çocuğumun onlar yüzünden grip olması mesela bu ne olursa olsun a giriyor mu?
bak güzelim ne güzel olmuş işte....söylemiş kurtulmuşsun.hazır eline böyle bir fırsat geçmişken.....oğlun hastayken yine yollarlarsa ya da çocuklar gelirse deyiver kapıdan oğlum hasta gelmeyin sonra gelirsiniz diye.... sonra iyileşince gelirlerse de her defasında birşey bulup kapıdan çevir.mesela uyuyor , biz şimdi çıkıcaz vs.gibi....ayakları alışmış...ondan geliyorlar. şimdi gelmesin dedin ya bu fikrinde kararlı olmassan tepene çıkarlar
Geçmiş olsun çocuğun en kısa zamanda iyleşir insallah.Konuna yorum yapmak gibi bi hatada bulundum kusura bakma
bak yeni annesin... düşün kanama olsa Allah korusun, aklın çıkar değil mi... şimdiden yediğine içtiğine dikkat etmiyor musun? 2 ay sonra yattığın pozisyona bile dikkat edeceksin ki içerde rahatsız olmasın diye...o iğrenç demir haplarını içeceksin ...o kalp sesini duyduğunda ağlamadın mı? kaybetme korkusu ne demek az çok bilmen lazım.
hele o minik meleği kucağına al, kokusunu duy, hele gözlerini dikip sana baksın, hele göğsüne sinsin içini çeke çeke...
o zaman daha çok hak vereceksin bana...
hele benimki gibi bir doğum hikayen olursa ki inşallah sağlıkla kucağına alırsın
iyi de canımm seni kurtarmak için fikir yazdım yani.empati yaptım da yazdım.sanki karşıt bir düşüncedeymişim gibi cevap vermişsin.senin gibi bir doğum hikayesi istemiyorum. durup dururken neden beddua ediyosun ki
evet hatırlatalım, hasta elti çocuğu dün bizdeydi... bugün de bıraktılar...
sonuç:
oğlum da grip olmuş.. zavallıyı kucağımda sallaya sallaya zor uyuttum. burnu tıkalı, ememediği için sütümü sağıp kaşıkla verdim...ateşi var, halsiz... normalde yüzüstü yatmaktan nefret eder hemen dönerdi.. ama denemek için yatırdım, yavrum kafasını kaldırıp yüzüme bakıyor acılı acılı başı geri düşüyor...
kaynanamı aradım. "anne yengemgile dersem ayıp olur alınırlar. söyle hasta çocukları yollamasınlar, bak oğlanın ateşi düşmüyor grip olmuş" diye anlattım.. bir celallendi. "aman bilmem kiminkiler her gün hasta, ne oluyor yani.. aman bir daha göndermeyiz" ısrarla sakince "annecim çocukları gönderme demiyorum. hasta olanları göndermeyin bari. bak çocuğun bu hafta aşısı var. geçen sefer olanları unuttun mu yine mi fakültelik olalım" dedim.. dinlemedi bile. "hastayı da sağlamı da yollamayız!" dedi kapattı...
4. ay aşısında oğlumun gribi geçmemişti, 1 hafta çektik...süzüldü yavrum eridi gitti.. yeni toparlanıyorduk.. bu hafta 6. ay aşısı var..
ben şimdi ne yapayım? aha konuştum..aha iyi yenge oldum evime aldım...
kusura bakmayın ama oğlumu kucağımda öyle dudağını büzmüş gözüme bakarken görünce kimsenin hatrı gönlü gelmiyor aklıma...
kız ne bedduası... ben sana teşekkür ettim.. inşallah hikayen iyi olur dedim.
yani bak bu güzellikleri yaşayınca dah çok hak verirdin dedim. daha çok. anladın mı?
iyi de canımm seni kurtarmak için fikir yazdım yani.empati yaptım da yazdım.sanki karşıt bir düşüncedeymişim gibi cevap vermişsin.senin gibi bir doğum hikayesi istemiyorum. durup dururken neden beddua ediyosun ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?