Beni kötülemiş olabilir mi?!

Raiden

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2012
3.264
3.777
198
Geçen hafta arkadaşımla tartışma yaşadık ve aramız limoni ötesinde. Ve birkaç gündür bu arkadaşımın diğer arkadaşlarında bana karşı tuhaflık seziyorum. Görünce baş eğme tarzında. Tartışmamızda da konu onlar değildi. Sadece o esnada şunu söylemiştim; başkalarının fikirleriyle hareket etmem,bana kimse yön veremez diyorsun ama sana bir gün önce yapmam dediğin zıt olan davranışları başkaları söylediğinde anında yapıyorsun. Konuyla ilgili olarak tek söylediğim buydu ama olayın çıkış noktası bu olmadığından ve zaten bu cümleyi takacak kişiler olmadıklarını bildiğimden ihtimal vermemiştim.

Ama bugünkü tepkilerden sonra olayı kendimce kurguluyorum. Tüm bunlar benim yanlış anlamamdan mı kaynaklanıyor yoksa arkadaşım yarınlar yokmuşcasına basit bir meseleyle başlayan tartışmamızı gidipte böyle oldu diye anlatarak beni kötülemiş olabilir mi bilmiyorum.

Olay zaten yeterince komikken gidip bu durumu onlara sormam daha komik olabileceğinden sormayacağım, öğrenmem de herhangi bir işe yaramayacak belki ama çok zoruma gitti arkadaşlar, ben yakın diye bildiğim arkadaşıma ufak bir serzenişte bulundum ( yukarıda yazdığımdan bağımsız) ve misliyle ağır cevaplar aldım. Bir de gidip kendi arkadaşlarına beni kötülediyse artık kimseyle zerre muhatap olmam bu işyerinde.

Geçen hafta arkadaşımla tartışma yaşadık ve aramız limoni ötesinde. Ve birkaç gündür bu arkadaşımın diğer arkadaşlarında bana karşı tuhaflık seziyorum. Görünce baş eğme tarzında. Tartışmamızda da konu onlar değildi. Sadece o esnada şunu söylemiştim; başkalarının fikirleriyle hareket etmem,bana kimse yön veremez diyorsun ama sana bir gün önce yapmam dediğin zıt olan davranışları başkaları söylediğinde anında yapıyorsun. Konuyla ilgili olarak tek söylediğim buydu ama olayın çıkış noktası bu olmadığından ve zaten bu cümleyi takacak kişiler olmadıklarını bildiğimden ihtimal vermemiştim.

Ama bugünkü tepkilerden sonra olayı kendimce kurguluyorum. Tüm bunlar benim yanlış anlamamdan mı kaynaklanıyor yoksa arkadaşım yarınlar yokmuşcasına basit bir meseleyle başlayan tartışmamızı gidipte böyle oldu diye anlatarak beni kötülemiş olabilir mi bilmiyorum.

Olay zaten yeterince komikken gidip bu durumu onlara sormam daha komik olabileceğinden sormayacağım, öğrenmem de herhangi bir işe yaramayacak belki ama çok zoruma gitti arkadaşlar, ben yakın diye bildiğim arkadaşıma ufak bir serzenişte bulundum ve misliyle ağır cevaplar aldım. Bir de gidip kendi arkadaşlarına beni kötülediyse artık kimseyle zerre muhatap olmam bu işyerinde.
Demek ki dogru arkadas degilmis sizin icin .. bosverin ..

İşyeri mi? Ben sosyal çevreniz diye okuyordum.

İşyeriyse boşverin gitsin, işinize gücünüze bakın. Genel anlamda işyeri arkadaşlıklarını ben çok samimi bulmuyorum istisnalar dışında. İlla ki bir yerden bir şey patlak veriyor eninde sonunda.

Sosyal düzeyde tabii ki işyerinde birçok arkadaşımız oluyor ama bunlar yüzeysellikten çıkıp derinleşince ı-ıh.

Lyanna Mormont Lyanna Mormont doğru söylüyorsunuz. Her fırsatta birbirimize güvendiğimizi söylerdik ama laftan önce hareketlere bakmak gerekmiş demek ki. Ben onun bana söylediği hiçbir şeyi gidip kimseye anlatacağımı sanmıyorum keşke aynısını onun için de düşünebilsem

Valla başkasının lafıyla anlatmasıyla beni kötü bilecek insanlar buyursun bilsin hiç de kendimi iyi göstermeye çalışmam açıklama yapmam bunun kaygısına düşmem. Kendi kafasıyla hareket etmeyen başkalarının lafına itibar edene ben hiç itibar etmem. Siz de öyle yapın

Geçen 50 yaşında kocaman kadın arkadaşım, iş meselesinden aramız biraz limoni olunca gitmiş ortak tanıdıklarımıza senin hakkında şunu dedi bunu dedi çirkinliğini yapmış. Hepsiyle yüzleşip durumun öyle olmadığını anlattım. Böyle şeyler lisede kaldı sanıyordum ama kalmamış. Sizinki de yapmış olabilir valla

Valla başkasının lafıyla anlatmasıyla beni kötü bilecek insanlar buyursun bilsin hiç de kendimi iyi göstermeye çalışmam açıklama yapmam bunun kaygısına düşmem. Kendi kafasıyla hareket etmeyen başkalarının lafına itibar edene ben hiç itibar etmem. Siz de öyle yapın
katılıyorum size. sürünün parçası olmayı kabul edene ben hiçbişey yapamam.
Geçen 50 yaşında kocaman kadın arkadaşım, iş meselesinden aramız biraz limoni olunca gitmiş ortak tanıdıklarımıza senin hakkında şunu dedi bunu dedi çirkinliğini yapmış. Hepsiyle yüzleşip durumun öyle olmadığını anlattım. Böyle şeyler lisede kaldı sanıyordum ama kalmamış. Sizinki de yapmış olabilir valla
herkes her şeyi yapabilir potansiyelde gerçekten ya. güvenmek delilik artık. ben de ölçülü güveneceğim bundan böyle.

Tartışma konusu neydi
benim canımı yakan, aylarca üzerimden atamadıgım bir olayın kahramanının, kendisi de tartışma yaşadığı halde hiçbişey olmamış gibi kalkıp düğününe gitti,düğünü de sahiplenmiş onca lafından sonra. ne şiş yansın ne kebap mantığında asla olmadım olanları da anlamadım hiçbir zamna. benim tepkim bu tutarsızlığına

aa ben sizin konuyu hatırladım
ama siz iş arkadaşınıza zorla o düğüne gitme demiştiniz değil mi?
oysa ki sizin düğününüze de gelmişti hem de şehir dışında olmasına rağmen.
aynı kişi değil misiniz?

Ankee Ankee zorla söylemedim. kendisiyle buluştuğumda bu olay konuşulduğu zaman ne kadar haksız olduklarını, sinsi olduklarını, bunu geç anladığını ve düğün yaklaştığı için bu kişinin ona yanaştığını, asla gidip düğünü şenlendirmeyeceğini söylerdi kendi deyimiyle. ama hiçbişey olmamış gibi gidip düğünün maskotu oldu. şimdi ben bu durumun neresindeyim? tepkimin çoğu tutarsızlığına oldu. evet, belki karışmayıp içimde tutsam daha iyi olabilirdi ama o anki duygu yoğunluğuyla dışa vurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankee Ankee zorla söylemedim. kendisiyle buluştuğumda bu olay konuşulduğu zaman ne kadar haksız olduklarını, sinsi olduklarını, bunu geç anladığını ve düğün yaklaştığı için bu kişinin ona yanaştığını, asla gidip düğünü şenlendirmeyeceğini söylerdi kendi deyimiyle. ama hiçbişey olmamış gibi gidip düğünün maskotu oldu. şimdi ben bu durumun neresindeyim? tepkimin çoğu tutarsızlığına oldu. anlatabildim mi.

ayrıca ben o kisi yüzünden sıkıntılı zamanlar geçirdim, kendisi de biliyor. madem benm düğünüme gelmek için il değiştirecek kadar yakınsa bana, hassasiyetlerime de biraz olsun dikkat etmesi gerekmez miydi? gitmesini de geçtim, gideceğine karar verdiği zaman bile o zamana kadar söylediği her şey uff oldu.

o zaman da dedim şimdi de bana tepkileriniz çok anormal geliyor kusura bakmayın.
yeni evlenen kızın düğünü yakın yerde, e tüm iştekiler gitmiş, arkadaşınızın gitmemesi için bir bahane de yok herkes giderken.
İnsanları çok boğuyorsunuz bence, öyle dedin de öyle yaptın, onlar öyle davrandı sen anlamadın da, bana böyle yaptılar sen empatik davranmadın vs vs. onlar da aşağı çekildiklerini anlayınca diğer tarafın haklı olabileceğini düşünüyor bence zamanla. Çünkü bi salmıyosunuz ki karşı taraftakini :KK43: Onlar da bu hayata sizinle empati yapmaya sizin modunuzu yükseltmeye gelmediler ki yahu. Para verip yaşam koçluğu yaptırmıyorsanız insanlardan büyük fedakarlık, tavis, empati yeteneği beklemeyin.
Sürekli mesaj yazıp içimde ne varsa boşalttım falan demişsiniz. bilmiyorum ben olsam her şeyde bu kadar beni zorlayan bir insanla inanın görüşmezdim ve dahası karşı tarafı haklı bulabilirdim bile.

Ankee Ankee

ama siz şuan tüm hayatımı,davranışlarımı bildiğinizi ima ederek buraya yazdığım bir davranışım üzerinden bana yargı dağıtıyorsunuz. Ben kimseyi kısıtlayan , davranıslarına karışan bir insan değilim ki. Bunu bunu yaşadım,sebepleri buydu ve böyle oldu.

Size göre, yakın arkadaşım dediğiniz insanın bir dönem canını sıkan, ayrıca karşılıklı laf dalaşına girdiğiniz ve sinsi ilan ettiğiniz insanla hiçbir şey olmamış gibi devam etmek normal olabilir, bu düşünceniz dolayısıyla size herhangi bir yafta yapıştıramam, o yüzden siz de yapmayın. O kişinin duymadığı, görmediği zamanlarla her şeyi söyleyipte hiçbir şey olmamış gibi devam etmek bana göre değil. Benim tepkim buna.
Ha şuna dikkat çekebilirdiniz, işyerinde bu kadar duygusallık içeren bağ kurmanıza gerek yoktu. evet bakın buna kesinlikle katılabilirim, sonsuza dek haklı olduğunuzu da söylerim. Benim en baştaki hatam buydu

Ankee Ankee

ama siz şuan tüm hayatımı,davranışlarımı bildiğinizi ima ederek buraya yazdığım bir davranışım üzerinden bana yargı dağıtıyorsunuz. Ben kimseyi kısıtlayan , davranıslarına karışan bir insan değilim ki. Bunu bunu yaşadım,sebepleri buydu ve böyle oldu.

Size göre, yakın arkadaşım dediğiniz insanın bir dönem canını sıkan, ayrıca karşılıklı laf dalaşına girdiğiniz ve sinsi ilan ettiğiniz insanla hiçbir şey olmamış gibi devam etmek normal olabilir, bu düşünceniz dolayısıyla size herhangi bir yafta yapıştıramam, o yüzden siz de yapmayın. O kişinin duymadığı, görmediği zamanlarla her şeyi söyleyipte hiçbir şey olmamış gibi devam etmek bana göre değil. Benim tepkim buna.
Ha şuna dikkat çekebilirdiniz, işyerinde bu kadar duygusallık içeren bağ kurmanıza gerek yoktu. evet bakın buna kesinlikle katılabilirim, sonsuza dek haklı olduğunuzu da söylerim. Benim en baştaki hatam buydu

yani işte orası bir iş yeri,
büyük bir kısım bir muhabbet kurup hafif tatlı dedikodularla günü geçiştirmeye çalışıyor...
bazıları evet cidden arkadan iş çevirme, arkadan laf dolandırma fitne fesat peşinde
tamam diyelim böyle tipler geldi sizi buldu tamam ama cidden arkadaşınızı bunun ortasında bırakmanızı anlayamıyorum.
yani size olan gönül borcunu zaten yapmış sanki ne zaman onlarla konuşsa kıza mesaj atıyorsunuz, en ufak bir muhabbette mesaj döşüyorsunuz gibi sezdim ben. hiç hoş değil, yani insanların da derdi var sırf sizin değil ki?? Belki kız işte de bunun gerginliğini yaşamak istemiyor. Her seferinde neden rahatsız ediyorsunuz ki neden görüştün, yok onların etkisi altında kaldın falan diye. Cidden yapmayın bunu ya. Kızı bir rahat bırakın, inanın hiç hoş değil diyorum ya.
Ben olsam derim yani zaten işte bir sürü sıkıntım var bi de Tiadorayı mı çekicem derim artık bi süre sonra.

Ankee Ankee ay size anlatamıyorum ben. zaten buranın özelliği bu, insan yazdığı sıkıntısını unutuyor diğer kişilere acıklama yapmaktan. bu anlattıklarımdan '' ne zaman onlarla konuşsa kıza mesaj atıyorsunuz, en ufak bir muhabbette mesaj döşüyorsunuz gibi sezdim ben '' bu davranışı çıkarmanıza üzüldüm, çok yanlış sezmişsiniz. ben bugüne dek bana bu konuda söylenen şeylerin zıttı yapıldığı için bozuldum ve tamamen haksız olduğumu düşünmüyorum. açıklamam bu kadar, yorumlarınız için teşekkür ederim.

Back
X