Beni mecburiyetler buna itiyor,Siz yerimde olsanız ne yapardınız?

Sevgili Sılam çok sağol varol güzel duaların için.
Ama gerçeklerin mıh gibi beynime işlendiği safhadayım.

Yaş 43 yumurta yok.Tek yumurtalık yok.Dışgebelik ve doğal düşük.
8 micro negatif.5 senedir tedavilerim hep sonuçsuz.
Sonunda menopoz ne yapayım şimdi.
Çocuksuz ölünceye kadar beklemek tabiki kaç yıl yaşayacağız bilmiyoruz.70 mi 60 mı
20 ,30 yılı çocuksuz geçirmek.Gömülürken arkandan bir okuyan evladının olmaması.
40 yaş sonra benim korkularım bunlar işte beni bu kararı almaya zorlayan şeyler.

Evet kardeşim bu düşünceler ağır basıyor.Allah razı olsun.

Sweet kardeşim beni o genç yaşında anlayabilmene çok sevindim.Aynen dediğin noktadayım imtihanım bu olsa gerek.İnşallah Bu imtihandan Allah katında iyi bir dereceyle geçebiliriz.

inşallah ablacım geçersin Rabbim kimsenin evini çocuksuz bırakmasın inşallah

Benim bi tanıdığım donör yumurta ile evlat sahibi oldu..Belçikada yaptılar..Şu anda çocuk 3 yaşında..ondan öncede bi evlatlık almışlardı..Şimdi birden kocaman bi aile oldular 2 çocuklu kocaman bi aile..

Allah yardımcın olsun arkadaşım..Dilerim sende bu mutluluğu yakalarsın..:1hug:

Kardelencim bak bu verdiğin haber bana çok iyi geldi.Ben de eğer bu yolla Allah'ın izniyle anne olursam,
Birde bir çocuğa eşimle koruyucu aile olmak istiyoruz.
Dualarım sizlerle hepinizin gönlünüzdekini Allah'ım tez vakitte versin ınşallah.
Ben en geç Mart ya da nisan ayına kadar bu donorü yaptırmak durumundayım.
Sizin de dualarınıza girmeyi diliyorum.Hepinize sevgiler iyi akşamlar.
Desteğiniz tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.

Sevgili bulut, seni çok iyi anlıyorum çünki bende de translokasyon sebebiyle kaybedilen bebekler, düşükler, yarım kalan tüp bebek ve pgt tedavileri. Sana tavsiyem hiç vakit kaybetme ve donasyon ile bebek sahibi ol. Benim tanıdığım iki arkadaşım erken yaşta menapoz yüzünden donasyonla bebek sahibi oldu. Şimdi bebekleri 2,5 yaşında ve çok mutlular. Bizim ülkede evlat edinme olaylarında gizlilik ilkelerine çok bağlı kalınamayacağı için eşin endişelerinde çok haklı. Fakat donasyonda da kesin bebek sahibi olma diye birşey olmadığı için, bence önce donasyon dene, sonra olmazsa evlat edinirsin. Benim yaşım 32 bir kez daha tüp+pgt deneyip olmazsa bende donasyon düşünüyorum. Çok uzun oldu kusura bakma selamlar

Bulut'cugum bu zorlu sürecte eminim bircogumuz bu olasiliklari da aklina getiriyordur zaman zaman. Acikcasi umutlar tükendiginde eger esim zorluk cikarmassa kesinlikle bu yoldan hamile kalma, bir bebegi karnimda tasiyip, sonra dogurma olayini yasamak isterim. Bu cok insani bir duygu... Bunun yerine evlatlik alma konusu aslinda hepimiz icin gecerli, annelik duygusunu tatma bencilce bir duygu ise biz hepimiz neden burada tüp bebek, asilama vs ile ugrasiyoruz? O zaman hicbirimiz ugrasmayalim, evlatlik alalim... Evlatlik almak cok güzel, keske hepimiz annelik duygusunu tattiktan sonra kimsesiz, zavalli bir cocuga da sevgi ve mutluluk verebilsek. Keske ikisini birarada yapabilsek. Ben kendi adima bunu gercekten cok isterim, ama esimin bunu kabul edecegi konusunda endiseliyim. Ayrica bu kadar masrafli ve stresli bir tedavi süreci sonrasi ne kadar olanakli bilemiyorum...

Donör de olsa senin kanınla beslenecek,içinde atacak kalbi,besleyecek büyütecek,ileride dünyasını güzelleştirecek,şekillendireceksin..
Anne olacaksın,çok istediğin çok uğraştığın,sonuna kadar hak ettiğin bu sıfata haiz olacaksın.Bundan ötesi mi v ar?
Sevgin varsa verecek minik bir yüreğe,tutacaksan o minik elleri heyecanla,neden duruyorsun ki?
Haydi anne olma zamanı..Düşünüyorum da,ben de 37 yaşında tüp bebek tedavisiyle anne oldum.Olamasaydım hiç düşünmeden baş vururdum bu yola.
Hayırlısı olsun,umarım anne olduğunu okuruz buradan..

O bebeği karnında taşıyacak ve kalp atışını duyduğunda hayatının en güzel sesini duymuş olacaksın
sevdiğin adamın bir parçası O senin evladın olacak....
İnşallah tedavinde hiç bir sorunla karşılaşmazsın ve sağlıkla kucağına alırsın meleğini.

yakın durumdayım. ben de 42 yaşındayım ve yumurtalar bitmek üzere. mayıs ayında 1 kimyasal eylül ayında da düşük ile sonuçlanan tüp bebek tedavim oldu. kürtaj sonrası ilk adette bu ay sadece 2 yumurta görüldü. doktorum bir sonraki ay da rezerv böyleyse tüp yapılamayacağını söyledi. farkımız eşimle çok düzgün yürüyen bir evliliğimiz yok ve eşimin zaten önceki evliliğinden 1 çocuğu var. yani ben kendim için anne olmayı bu duyguyu tatmayı istiyorum. ama eğer olmazsa bırakacağım. ama düşünüyorum da eğer evliliğim çok iyi gitseydi ve eşimin de hiç çocuğu olmasaydı donör işini evlatlığa tercih ederdim. sonuçta bebeğin yarısı sevdiğim adamın genlerine sahip olacak ve benim karnımda büyüyecek. onun hareketlerini tekmelerini hissedeceğim. okuduklarımdan bazen varsa kızkardeşlerin veya kuzenlerin vs de yumurta bağışladığını biliyorum. böyle bir yol varsa çok daha rahat yapardım. olmazsa bile tanımadığım birinden de alırdım. zaten karnında taşıyınca o bebeği kadınlar donör sperm ile baba olanlara göre çok daha kolay benimsiyorlarmış. bence daha da gecikmeden bebekle yaş farkını açmadan deneyim derim. rabbim yar ve yardımcınız olsun

nasıl oluyor bu donor yumurta.
yani sen taşıyıcımı olacaksın.
bebek senin genlerini taşıyacak mı peki.
cnm böyle bi imkan varsa neden tepesin.
allah gönlüne göre versin inşallah.
en kısa zamanda anneliği tadmanı diliyorum.

Sevgili Bulut, hiç düşünmeden git bebeğinin peşinden. ıçinde tamamen sana ait, eşine ait minicik bir kalp atacak. Rabbim can sen kan vereceksin, büyüyecek içinde günden güne ufacık elleri. Sen doğuracaksın sen emzireceksin, annelik duygularını daha fazla tadacaksın. Senin kokunu alacak. Doner yumurtada neki yani bu duyguların yanında.Evlatlık aldığın çocuklara da ona olduğun kadar anne olacaksın tabiki. Ama doğur derim ben. Umutla bekle bebeğini. ınanki benimde durumum böyle olsaydı aynısını yapardım. Eşimden bir parça taşımak için, anne olmak emzirmek için yapardım. Karnında bir can taşımanın heyecanı değmez mi. Allah dualarını kabul ve makbul etsin inşallah. Hepimiz doğurur kucaklarımıza göğsümüze alırız bebeklerimizi. Burada herkesin dualarını rabbim kabul etsin.:Saruboceq:

Sevgili olefin translokasyon sen de de var demek,geçmiş olsun canım.
Ben de elimden geeni yaptım yaşımda ilerledi.Gerçekten vicdanım rahat o konuda sağolasın tavsiyelerin için kardeşim.İnşallah sen kendi yumurtanla anne olursun.

Evet kardeşim sende çok güzel bir bakış açısını paylaşmışsın.Çok doğru hepimiz için aynı şey geçerli.Aynı geminin yolcularıyız canım.Aynı yolda kesişmiyormuyuz.Sonuç anne olmaksa aynı yere varıyoruz işte.Çok sağolasın

Bende ahkam kesemem çünkü ben hamileyim
tuple hamile kaldım oncesini geride bıraktım
benim kuzenimde (erkek) azospermia var mikrotesede sperm bulunamadı esindede yumurta rezervi az
suan tip yetersiz kalıyor
belki onlarda çift taraflı donor kullanacKlar
evlâtlıkta onu etrafındakilerde evlâtlık oldunu bilecekler soyluyebilirler hem herkez anneliği hamileliği yasamak ister senin yerinde bende olabilirdim yapardım bende herhalde
bizimde karnimizdaki bebekleri Allah ol dedi ve oldu seninde öyle olacak aslında senin benim yok Allah'ın emaneti onlar bize bı fark yok
dini boyutuna giremem
ama kocasından gizli başka adamlardan hamile kalanlarda var yıllarca kandıran bunda karı koca oturup karar verirken hangisinin günahı daha büyük dini acıdan bilemem ama sizinki masum kalıyor kandirmiyorsun kul hakkı almıyorsun yolun açık olsun

valla yumurta sizin olmayabilir ama siz karnınızda taşıyacak kanınızı verecek besleyeceksiniz zaten anne karnında anne çocuk ilişkisi başlayacak.ayrıca eşinizin bebeği.sperm başkasından alınsa o çocuk sadece sizin olur eşinizin olmaz.ama bence yumurta işinde durum öyle değil.sonuçta siz besleyecek siz büyütecek ve siz doğuracaksınız.yani bebek ikinizin olacak.ben hiç düşünmez yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…