Beni mecburiyetler buna itiyor,Siz yerimde olsanız ne yapardınız?

Sevgili Dilarem,denizbulut,duru,fdender,gülencim,ve biricik kardeşlerim
Hepiniz benim anneliğimi hayalinizden gerçeğe dönüştüme sürecimi o kadar güzel anlatmışsınız ki.
Gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarınızı.Bilmiyorum duymak istediğim sözler bunlar olduğu için
ve birbirimizi tanımadan benim yanımda yer alarak,hadi kim tutar seni diyerek,dualarınızla yanımda olduğunuz için ağlattınız beni.Sulugöz değilimdir aslında ama.40 tan sonra böyle oluyor işte.
Ne diyeyim iyi ki bugün duygularım dibe vurmuş ta sizlere yazarak enerji almışım güç almışım.
İnşallah artık aksilikler engeller çıkmasın artık ve yolumuz berrak aydınlık olsun ki.Bebeğimizi sağlıkla elimize alabilelim.Ne diyeyim daha size yüreğinize sağlık hepinizin.Sağolun varolun.

Sadece 20 yaşındaydım donor lafını duydumda
esim geç inmemeos testis ameliyatı olmuş haberim yok hiç onunda öyle fıtık demişler
Dr uğraşmayın olmaz ya donor ya evlâtlık alın dediler
ben hiç pes etmedim halbuki kaldıramayacağım kadar agirdi
önce araba sonra bilezikler bu denemedede olmasaydı evimizi satacaktık
Dr %35 eşimden sperm bulabilme ihtimali vermişti
neyseki sperm cikmisti ama gebelik oluşmuyordu
lafın sözün özü ben suanda 22 yaşındayım ablam oluyorsunuz ama kader arkadaslariyiz biz aslında
fedakarlık etmeden olmuyor kimisi maldan mulkten kimisi daha fazla seyden
bı soz vardır istediğin şey olmuyorsa ya istedin şey dünyada yoktur yada yeterince istemiyorsundur
Bu soz senin için
dedim ya belki senin yerindeben olacaktım bilemiyorum
kuzenlerimde bı benle konusuyolar çünkü biz Kıbrıs'taki Dr ile irtibat kurmuştuk sperm çıkmazsa vs ne nasıl yapılıyor diye
o aşamaya geldikten sonra artık bazısı senden olmaz ama esinden demişler öyle bisey yok Allah'ın emaneti o ne kadar esininse en az seninde o kadar inşallah ilk denemede olur

bulut hanim bu oyle hassas bir konu ki baskalarinin ne dusundugunun hicbir onemi yok. sizin nasil icinize siniyorsa, nasil mutlu olacaksaniz oyle yapmalisiniz. sizin yerinizde ben olsam ne yapardim? aynisini yapardim. biz de esimle karar vermistik tup bebek basarisiz olursa evlatlik alacaktik. donor de dusunebilirdim o asamaya gelseydik. benim icin hic farketmeyecekti.

insallah ilk denemede hamile kalirsiniz, fazla yorulmazsiniz. allah yardimciniz olsun!

bulut bak burda bir sürü kadınız hepimiz çeşitli sebeblerden dolayı çocuk sahibi olamıyoruz :çok üzgünüm:
benim şahsi düşüncem bu bizim imtihanımız rabbim bununla sınav ediyor bizi ben hep allaha dua ettim allahım muradım için kötü yol seçtirme diye
biliyormusun yolda bebek arabası ile giden kadınlara kıskançlıkla bakardım bebeği kucağıma almak isterdim o bebek benim olsun isterdim düşünsene hiç tanımadığım biri benneyaptımki
dilediğin gerçek olunca şükretmek kolay gerçek müslüman dileği gerçek olmayıncada şükredebilendir donorde eşinin çocuğu olacak fakat senden bir şey taşımayacak eşinin gayrı meşru bir çocuğu olsaydı ben kocamı seviyorum olsun ben bu çocuğada anne olurum dermiydin
hem kimin yumurtası bu nasıl bir kadın sen sanıyormusun yarın bir gün evladın bu olayı öğrenince donor kim benim biyolojik annem kim diye sormasın merak etmesin ben merak ederdim ne olursa olsun yurt dışında bu bilgiler gizlenmiyor:1no2: bu donor yardımıyla dünyaya gelen herkesin hakkı bilmek isterim benim babam kim veya annem kim neden yumurta bağışlamış
hem biliyorsun bu zina adı ne olursa olsun eşinle kadın arasında nikah yok neden erkek bir çocuk evlatlık alıp emzirmeyi düşünmüyorsun hem süt annesi olursun haram olmaz sen emzirip büyütürsen gerçek annesi gibi olursun benim tanıdığım çok insan var evlatlık alan öyle seviyorlarki çocuklarını
bak bir şeyi çok istiyor olabilirsin veya mecbur olabilirsin ama gidipte bunun ugruna 4 kişiyi(seni eşini donor kadını ve doğacak bebeği)etkileyecek bir günaha girme allahım sana en kısa zamanda bir kapı açsın rahmeti bol allahım dualarımız seninle olcaka.s.

nasil bir yakasim bu? nasil kelimeler bunlar? zina??? gunah???

unutmayin ki bu bahsini ettiginiz kavramlar tamamen kisiseldir. sizin gunah dediginize bir baskasi demez, inanclar ayni degildir. hele zina?? ne alakasi var?

annelik kan bagiyla genle olmaz. anneleik bambaska bir seydir. eger kadinin anne olabilecek potansiyeli yoksa ne oz yavrusuna ne evlatliga ne de donor yoluyla edinilmis cocuga annelik yapmaz. burda sevgiden, emekten, bagliliktan bahsediyoruz. sizin bu gibi acayip kavramlarla bu yola bas koymus bir kadini bu sekilde elestirmenizi dogu bulmuyorum.

nerde yasiyorsunuz bilmiyorum ama yurt disinda bu bilgilerin gizlenmedigi dogru degil. donorun kim oldugunu asla bilmiyorsunuz, cocuga da soylemek gibi bir mecburiyetiniz yok. bu konuda anlasmalar imzalaniyor karsilikli.

Son düzenleme:
eşimin teyzesi bile çocuk sahibi olurken benim bu genç yaşta çocuk sahibi olamamam öyle üzerdiki çok ağladım günlerce gecelerce içim içimi yedi dünyaya hayata küstüm ama hep dedim allahım ne olur altından kalkamıyacaksam bana bu yükü yükleme
sana diyecek sözüm çok ama çare olacak kelam yok öyle oluncada konuşmanın manası olmuyor vicdanınla sana kalmış

ben düşüncelerimde yanlış konuşmuyorum hangi müftüye sorarsan sor bu günah günah da sana veya bana göre değişiklik göstermez ama başka dine mensup biriysen birşey diyemem roma daki papa bile tüp bebeğe izin vermiyor italyanlar bizim ülkede tüp bebek yaptıyor niye söylemek mecbur değil sen olsan aynı durumda öğrenmek istemezmiydin ben isterdim annem kim babam kim evlatlıkda alsan donorde olsa o insanı bir ömür boyu kandırmak doğrumu söyle doğrumu

karinca kiz benim dinimin ne oldugunun hicbir onemi yok. onemli olan insanlarin ayni dine mensup olsalar bile inanclarinin ayni olmadigi! hicbir musluman digeriyle ayni degildir!! herkesin inanci farklidir. sen bir olayi zina diye gunah diye bir baskasina dayatmamalisin. istedigin muftuye inanabilirsin ama bunu baskalarindan bekleyemezsin. eger dogru bulmuyorsan donor kullanmazsin ama bir baskasi kullaniyor diye buna gunahtir zinadir diyemezsin. herkesin inanci kendini ilgilendirir.

eger donor kullanacak olsaydim cocuguma biyolojik annesinin ben oldugumu soylemezdim hayir. ben de bilmek istemezdim. kafa karistirir cunku, uzer insani ayrica hicbir geregi de yok. ben buna kandirmak olarak bakmiyorum. sen oyle bakabilirsin, ozgursun.

ben burda fetva verecek halim yok benim dini açıdan bildiğim bu isteyen istediği gibi düşünsün zaten bulutta demiş benim yerimde olsanız ne yapardınız benim yapacağım bu ben bunu paylaştım kimseyi rencide etmek veya bazı şeyleri dayatmak değil maksadım

benim merak ettiğim birşey var...şimdi bu donör kadın yumurtalarını kime verdiğini bilecekmi??? evet bu bilgi ona verilecek diyorsanız yarın öbür gün çocuğu merak edip görmek istemez mi? (şahsen ben bi donör olsaydım ben merak ederdim çocuğumu) ama yok kesinlikle kimliğiniz gizli tutulacaksa fazlada bir sorun yok gibi gözüküyor...

sadece bencilliği bir kenara bırakıp çocuk açısından düşünmek gerek bu olayı...büyüdüğünde ona ne diyeceksiniz yada siz onun yerinde olmak istermiydiniz? ben istemezdim açıkçası ve hergünümü genlerini aldığım annem nasıl bir kadındı acaba düşüncesiyle geçirirdim, merak ederdim...

diyeceksiniz ki ordan konuşması kolay tabii...hayır hiçte öyle değil , benimde bir evladım yok bende uğraşıyorum bir çocuğum olsun diye ama sadece çaba gösterebiliyorum sonuçta yaratacak olan Rabbim'dir...Allah'ımın emirlerine nasıl karşı gelebilirimki ben , o bana bir evlat sahibi olmayı yazdıysa günün birinde muhakkak anne olacağımdır ben ama yazmadıysada ne yapsam boşşşşş...ayrıca herkes anne olmak zorunda değil bu dünyada...bakın bu bir zorunluluk değil sadece kendi bencil zaafımız

Cokk detay bu
Allah basa vermeye gor her yol mübah oluyor karınca kız sen hiç umutsuz kaldinmi
benim kzenim kaldı
deneyecek bı yolu yok
sen hiç hiç cocuğun olmaz tip yetersiz dendiğini duydunmu sana soylendimi
ayrıca yup bebekle hamime kalırken biz çokmu eminiz kendimizden olduna biliyorsunki bı kaç sene öce bı unı hastanesinde bı çok hastaya hasta bakıcı spermi uygulanmış
comda buyk konuşmamak gerek basa ne gelce belli olmaz sana doğru gelmeyebilir sne böyle yapmayabilirdinde ama bu aşamaya gelmiş kisinin hayallerini yikmamalisin
oda istemezmi karnında tekmeler uçsun gigusleri süt dolsun bir cocuk dünyaya geliyor ama nası geliyor ne zorluklarla hamileliği yasamak her kadının hakkı daha anne Rahmi'ne bizler anne olarak düşüyoruz
kimimiz biraz daha fazla istiyor kimimiz daha az kimimiz cocugunu öldürüyor kimisi cocuknicin oluyor

Karınca kız arkadaşım ben bu konuyu açarken çok hassas bir konu olduğunun farkındaydım.
Tamam bu duruma karşı olabilirsin.Eyvallah derim saygı duyarım ama.
Gerekçe olarak ZİNA gibi ağır bir günahı
bu güçlü anne olma isteğimde mecbur kaldığım bu yol için kullanırsan orada eline vicdanını koy ve bir daha düşün derim.Lütfen akılcı düşünelim birazda.

Bak karıncakız ben bu yolda o kadar çok mücadele verdim ki.Mücadelemi gören hastanedekiler beni gördükçe ağlıyorlardı.Acitasyon yapmak için söylemiyorum bunları.
Evlatlık konusuna da sıcak bakıyorum elbette ama bu eşlerin ortak kararı olmalı.Eşimin bu konuda korkuları var çocuk ergin olunca gerçek ailesini isterse yada ailesi alırsa,işte bunu yaşamak istemiyor.
Sana kalırsa ben elimden geleni yaptım diyeyim ve ölünceye kadar çocuksuz duralım.Peki arkadaşım öldüğümüzde bizi kim gömecek,kim arkamızdan bir dua okutacak
madem bu kadar dini düşünüyorsun.Hasta olsak kim hastaneye götürecek.
İşte 40 tan sonra bunlar düşünülüyor.
Lütfen bu duruma karşı olanlara sesleniyorum.ZİNA derken 1 kez değil sonsuz düşünün.
Akılcı düşünün ve vicdanlı düşünün.Gerçek müslümanlık hesap kesmeyi Allah'a bırakmaktır.Benim bildiğim budur.

Aman ne geni ne soyu sopu bennistemezdim sanki padişah soyu yürüyor
bazı seyler insanların acısından iyilikleri saklanabilir

donor eğer yarın öbür gün onu bulmasini isterse cocukta bu durumu bilirse iletişim kurulabiliyor
ama donor kime verildiniz felan bilmiyor zaten coguda bu seçeneği secmiyor beni bulmasın istiyolar

Herkez anne olmak zorunda değil
bana bunu annem söylemişti
o lafı hayatım boyunca geberdigim zaman bile unutacagimi sanmıyorum

aynen oyle! sanki hepimiz kral kraliceyiz de dunya bize kalacak da soyumuz sopumuz yurusun telasina dusuyoruz. cok komik. ne onemi var ayol??

donorler yumurtanin kime gittigini tabii ki bilmiyorlar. sperm bagislayanlar da oyle. ayrica bu insanlara belli bir miktar para odeniyor. eger donorun kimligini soyleyen tup bebek merkezleri varsa cok buyuk yanlis yapiyorlar. turkiye'de kanunu nasil bu isin bilmiyorum ama amerika'da avrupa'da kesinlikle kimlik bildirilmesi yasak. bu konuda karsilikli anlasmalar imzalaniyor.

cocuga gercegi soyleme konusuna gelince, dedigim gibi ben olsam soylemem. ne olacak yani soyleyince? biyolojik annesini ulabilecek mi? hayir. hadi buldu diyelim. ne olacak yani? ne? sadece cocuk mutsuz olacak, kafasi karisacak o kadar.

bulut sen bizi boşver canım...yüreğinin sesini dinle o sana en doğru yolu gösterecektir. burda sana katılanlarda olur karşı çıkanlarda olur ,iyisimi kendi akıl süzgecinden geçir öyle değerlendirmeye al yoksa kafan iyice karışacak.....
inşallahh yaa inşallah Rabbim sana annelik duygusunu en hayırlı şekilde yaşatır..

Sevgili aymilewya
sözleşme imzalandığı için kimlikler gizli kalıyor.Alıcı ve verici kesinlikle karşılaşmıyor.
Çocuğa söylemekte anlamsız.Ama tabiki baba geni taşıyacak.Fakat benim kanımla canımla beslenecek.
Sende yazmışsın ya zaafımız diye.Gerçekten benim ki zaafiyet ama bencillik mi senin demenle tabi onu bilemiyorum.
Bir tek bildiğim benim de herkes gibi anne olmaya hakkım var.Eğer bu imkanım varsa savaşçı ruhum bendeyken bunu kullanmalıyım.Başka alternatifte olsa tıp ilerleseydi bizler için o zaman o yolu denerdim.

sen bu konuyu açarken hassas bir konu demişsin farkında olarak açmışsın peki hassas derken maksadın ne ne yönden hassas biraz izah edermisin ben senin hayallerini kırmak istemem aslaaaaaaa asllllllllllaaaaa ama şunu bilki nice evlat sahibi insanlar ölüyorda bir hafta sonra bulunuyor cesedi ben bunun içindeyim benim mesleğim bu benden iyi kimse bilmez vefasız evlatlar nasıl olur ama hassas konu derken bunu açıkla o zaman NEDEN HASSAS

yaaa hanımlar nasıl kolay öyle git al yaptır diyorsunuz şaşırdım dogrusu.................bence herkesin ilk önce şunu demesi lazım.Rabbimin izni var mı???
bir arkadaş da günah kişiye göre degişir demiş yok öyle bişey...........haram -helal Allahın koydugu sınırlardır......sen haram olanı helal gibi yaparsan bu ahmete görede günahdır mehmete görede günahtır..............

Ayrıca canım Çok sıklıdı cevabını okuyup daha yazmayacagım aÇtıĞın topıĞe ben kendı fıkrımı beyan ettım umarım herŞey gÖnlÜnce olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…