Beni mecburiyetler buna itiyor,Siz yerimde olsanız ne yapardınız?

Sevgili mamba ve gülendam yazdıkalrınızla beni güldürdünüz ilahi.
Padişah soyundan geliyoruz sanki yazmışsınız ya soy sop derken.
Vallahi çok güldüm.Allah'ta sizleri güldürsün :)

Ayrıca bı türlü ilerlemiyoruz ya vallahi
organ bağışı farztsekcocuk haid öğrense ne yani bı küçük toz parçasının pesinden gidip evet yumurtasını veren kaidnj bulsa ne olacak ihtiyaclarını birbirlerinn karsilayabileceklermi
hamile insan neler yaşıyor hayal bile edemezsiniz
dusucekmi erken doğarmı iyimi besleniyormu rahatmi ağlarımda hissedermi bisey olurmu
bir cocuk dünyaya kolay gelmiyor o evladida unutmayinki Allah ol diyor
emanet ediyor tıpkı bizleredee oldu gibi
tüp bebek yaotircamizi duydumda babannem ay naisl olcak tüpün icinde cocuk demişti aynden o hesap bu farzetki böbrek yetmezliğin var

Şu konuyu okurken siz yerimde olsanız ne yapardınız diye sordum ya.
Kendinizi benim şartlarda düşünün lütfen.
43 yaşındasınız.12 yıl uğraşmışsınız.
1 doğal düşük
1 dış gebelik
1 tek yumurtalık alınma ameliyatı
defalarca çikolata kisti aspire operasyonları
8 negatif tedavi
maddi manevi sarsıntılar
ve bu yol size umut olmuş.Rahminizde bir evlat büyütebilme umudu.
Ya da bir evlatlık ama ileride gerçek ailesine kaçma riskiyle korkusuyla bir hayat
Bana ilk yol daha ağır basıyor.
Eğer bu yolla anne olursam,bir çocuğa da koruyucu aile olacağız ayrıca.
Sadece psikolojik yönden hazır olmam lazım sanki.

konuyu din tartismasina cevirmenin anlami yok. evet tabii ki de gunah dedigin sey kisiye gore degisir. ornek vereyim: sen donor yoluyla hamile kalmanin gunah olacagini dusunuyorsun ben oyle dusunmuyorum. ne yani sen benden daha muslumansin simdi? nasil olcuyoruz bunu? bir de biz neden olcuyoruz, allah degil midir bunun kararini verecek olan?

bir de soyle sorayim tup bebek konusunda, ya da enjeksyon konusunda ya da donor yoluyla ya da sperm bagisiyla hamile kalmak konusunda din ne diyor? ve bunu nerde diyor?

Buarada konuyla ilintilimi bu söyleyeceğim şey bunla baglantilmi bilmemde
dinimizde taşıyıcı annelik varmış ben bilmem bilmedim sy hakkında konuşamam ama kaynananm hoca o söylüyor

Acikcasi bende aynen mamba gibi düşünüyorum
günah olmadini düşünüyorum
benim klinikten tanıdım bı kadın 5.denemeden sonra donor kullandı 43 yaşındaydı
ucuzleri oldu 36.hatada doğurdu iki erkek bı kiz
cocukları öyle benziyolarki sasilcak gibi bisey

Hassas bir konu ne anlamda kullandığımı sormuşsun.Muhalefete açık,herkesin aynı düşüncede olmayacağını tahmin ettiğim bir konu olduğunu kastetmiştim.Karşı fikirlere de saygım var eyvallah.
Ancak gerekçesi çok güçlü olmalı.Günahsa Allah'ın kelamı olmalı bu ki.Herkes günahının sorumluluğunu taşır tabi ki.Ama unutmayalım ki,dini yönden eylemlerimizde niyet çok önemlidir.

Bir yerde okumuştum.Allah vermeyeceği bir şeyi kulunun kalbine istek olarak koymazmış.
Hala anne olma isteğim bu gücüyle devam ettiği için.Yoluma iyi niyetle devam edeceğim.Allah'ım nereye kadar izin verirse.

arkadaşlar bu konuyu dini açıdan değerlendirmesek daha fazla...kuran-ı kerim peygamber efendimizin zamanında indirildi, hadisi şeriflerin çoğuda o dönemlerde yazıldı...tamam inkar etmiyorum dinimiz ve kitabımız evrenseldir ama o dönemlerde tüp bebek yöntemimi vardı ki günahtırtır sevaptır tartışmasını yapıyorsunuz....bence bu konuyu en iyi islam alimleri bilir

zaten bulut arkadaşımız kararını çoktan vermiş onun tek istediği kendini bu duruma psikolojik olarak hazırlamak...bizim bu yaptığımız ise ona destek olmak yerine köstek olmaktan başka bişey değil

kardeşim müslümanlık bununla ölçülmez ve buda bana kalmaz senin dedigin gibi........ama günah ve sevap diye kesin net kavramlar vardır buda kişiye göre degişmez...............fetva verecek durumumuz yok elhamdülillah......................ama bildigim kadarını yazmak istiyorum......bu tür meselelerde izlenen dört yol vardır..1kitap 2sünnet 3icma 4kıyas........................

Benim halamın kısımında cocu olmuyor
halam Yunanistan'da yasiyo bende oraliyim zaten
bana gelmişti kisingecen kıs
ben hamile kalınca dediki
ben biliyodum senin anne olacağını çünkü çok istiyorum sen dedi
bulut da yazmiyom uykumuz geldi bizim dilerim Allah girdiniz yolda kolayliklarversin hayırlı evlatlar nasip etsin bu kadar çok istiyorsun seninde mutlaka baharın gelecek sende acacaksın

bak güzel kardeşim az öncede yazdığım gibi ne kadar fazla düşünceyle karşılaşırsan kafan o kadar çok karışacak...yazdıklarından anladığım kadarıyla sen kararını vermişsin zaten...yüreğinin sesini dinle demiştim ya sen zaten dinliyorsun birde dinleyeceğin diğer kişi eşindir gerisi boş ...bu uğurda emeklerini boşa çıkarmasın Rabbim ,eğer hayırlı olacaksa sana doğurarak anne olmayı nasip etsin...

kendini hazır hissettiğinde de çekersin besmeleni başlarsın tedavine

bakın benim bir ark doğduğunda hastanede karışmış fakat aile bunu kız sekiz dokuz yaşına gelince farkediyor kız ailedeki hiç kimseye benzemiyormuş birde kadınların yok o çocuk senindi yok bu benimdi olayı olunca neyse.....arkadaşım orta okula gelipte kan grubu çaprazlamasında babasının ve annesinin kan grubunu yazıyor bir türlü kendi kan grubu çıkmıyor annesi babası bir şey demiyor ark 17 yaşında lösemi hastası oluyor biliyorsunuz lösemide ilk ilik nakli kardeşten alınır testlerde hiç biri uymuyor çünkü kardeş değiller ve uzun dönem kemoterapi görüyor ailesi bu dönemde olayı arkadaşıma anlatmış böyle bir karışıklık oldu diye çünkü kanser sonuçta ucunda ölüm var
demek istediğim hayat acayip tesadüflerle dolu bunu unutmayın bir tavuğun altına ördek yumurtasını koy tavuk kuluçka yatıp yavrularını çıkarır ördek yavrusu farklı gelsede diğerlerinden ayırmaz onu korur besler ama ördek yavrusu gördüğü ilk su birikintisine atlar yüzer onu tavuk dünyaya getirmiş olsada onu beslesede korusa da o bir ördek ve bu genetik gerçeğini hiç bir şey değiştirmez

Vaktinizi harcayıp benim şu yolumda fikirlerinizi paylaştığınız içim hepinize çok teşekkür ediyorum.
Bu aklımla inancımla bakalım neler yapacağım.

Dualarım sizlerle.
Ben de sizlerin dualarında olayım ınşallah.

Nasıl bir hayatı arzuluyorsanız öyle yaşamınızı dilerim.
Hepinize sevgiler ve saygılar.ıyi geceler.

bulutcum sana bol bol sans diliyorum. insallah hersey yolunda gider. ne zaman basliyorsun? bizi gelismelerden haberdar et!

a.s.

sevgili bulut merhaba herkes burda fikirlerini yazmış hepsini okudum gerçekten çok hassas bir konu
burda hepimiz çocuk sahibi olabilmek için türlü yollardan geçiyoruz evlenmeden önce hangimiz biliyorduk çocuk sahibi olamayacağımızı ya da zor sahip olacağımızı hiçbirimizin aklından geçmiyordu tabi ki bunu yaşayarak görüyoruz
burda paylaşmak istemişsin haklısın bizler anlarız seni çünkü
ben ne yapardım bilmiyorum 35 yaşındayım 2 bebeğimi kaybettim ben şu andaki düşüncelerimle bunu yapmam diyorum ama 43 yaşında ve senin yaşadıklarını yaşasam ne düşünürüm şu anda bunu söyleyemem çünkü aynı şeyleri yaşamadım
sevgili arkadaşım günah tabiki kişiden kişiye değişmez ama donör başkası olsa da senin karnında büyüyecek sen bekleyeceksin onu bilmiyorum ama allah katında da bunun bir affı vardır heralde
aslında benim kafamda karışırdı
ama sana şunu söyleyebilirim senin gönlünden ne geçiyorsa onu yap çünkü biz burda ne söylesek de önemli olan senin düşüncen ve varsa bir günahı allahla senin aranda olan bir şey

nasıl mutlu olacaksan öyle yap ve yaşa, ömür kısa yıllar geçtiğinde keşken olmasın.

bir kere o bebek %100 eşimin olacak ve o baba olmuş olacak. (bu aşamada eşimi baba sahibi yapamadım düşüncen ortadan kalkar)

ikincisi sadece bir yumurta alacaksın o senin kanınla canınla beslenecek ve içinde büyüyecek yani %100 senlede hiç ilgisi olmayan bir bebek olmayacak.

Bu işi kıbrısta yapıyorlar, yasaklandı deselerde devam ediyor. Bir ar an önce araştır. Gecikmeden başla derim.

hakkında hayırlısı olsun.

Gülencim benim yaşımda 3üz doğurmuş inanmıyorum harişka bir şey o kadar bekle ve birden 3 evlat sahibi ol maaşallah kadına.

Darısı en fazla ikiz olarak başımıza İnşallah.

Evet güzel kardeşim ''yüreğinin götürdüğü yere git''diye

bir kitap okumuştum aynen şimdi o safhadayım.Yüreğim doğur diyor.Yola çık diyor.Nasıl durdurmaya kıyarım ki.

Evet Eylülcüm senin yaşlarda mücadeleye başlamıştım.32 yaşındaydım ilk tedavimde
Ben kendi adıma elimden geleni yaptım diyorum.Dün sizlerin görüşlerini aldıktan son ra ve bugün düşündüm.Ben her yolu denedim.Tıp ileri yaştakiler için başka bir yöntem bulsaydı bu yolu denerdim.Ama şu anda sadece doğurmak için bu imkan var elimde.
Dediğin giibi günahsa benim günahım benim sorumluluğum.Ama Allah'ın kullarına merhametli ve çok anlayışlı olduğunu biliyorum.Herşey iyiniyetli bu yola çıkmış olmamda.Muhakkak Allah'ım ben ve benim gibi olanlara yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…