yaaa hanımlar nasıl kolay öyle git al yaptır diyorsunuz şaşırdım dogrusu.................bence herkesin ilk önce şunu demesi lazım.Rabbimin izni var mı???
bir arkadaş da günah kişiye göre degişir demiş yok öyle bişey...........haram -helal Allahın koydugu sınırlardır......sen haram olanı helal gibi yaparsan bu ahmete görede günahdır mehmete görede günahtır..............
konuyu din tartismasina cevirmenin anlami yok. evet tabii ki de gunah dedigin sey kisiye gore degisir. ornek vereyim: sen donor yoluyla hamile kalmanin gunah olacagini dusunuyorsun ben oyle dusunmuyorum. ne yani sen benden daha muslumansin simdi? nasil olcuyoruz bunu? bir de biz neden olcuyoruz, allah degil midir bunun kararini verecek olan?
bir de soyle sorayim tup bebek konusunda, ya da enjeksyon konusunda ya da donor yoluyla ya da sperm bagisiyla hamile kalmak konusunda din ne diyor? ve bunu nerde diyor?
bulutcum sana bol bol sans diliyorum. insallah hersey yolunda gider. ne zaman basliyorsun? bizi gelismelerden haberdar et!
a.s.
Acikcasi bende aynen mamba gibi düşünüyorum
günah olmadini düşünüyorum
benim klinikten tanıdım bı kadın 5.denemeden sonra donor kullandı 43 yaşındaydı
ucuzleri oldu 36.hatada doğurdu iki erkek bı kiz
cocukları öyle benziyolarki sasilcak gibi bisey
bak güzel kardeşim az öncede yazdığım gibi ne kadar fazla düşünceyle karşılaşırsan kafan o kadar çok karışacak...yazdıklarından anladığım kadarıyla sen kararını vermişsin zaten...yüreğinin sesini dinle demiştim ya sen zaten dinliyorsun birde dinleyeceğin diğer kişi eşindir gerisi boş ...bu uğurda emeklerini boşa çıkarmasın Rabbim ,eğer hayırlı olacaksa sana doğurarak anne olmayı nasip etsin...
kendini hazır hissettiğinde de çekersin besmeleni başlarsın tedavine
sevgili bulut merhaba herkes burda fikirlerini yazmış hepsini okudum gerçekten çok hassas bir konu
burda hepimiz çocuk sahibi olabilmek için türlü yollardan geçiyoruz evlenmeden önce hangimiz biliyorduk çocuk sahibi olamayacağımızı ya da zor sahip olacağımızı hiçbirimizin aklından geçmiyordu tabi ki bunu yaşayarak görüyoruz
burda paylaşmak istemişsin haklısın bizler anlarız seni çünkü
ben ne yapardım bilmiyorum 35 yaşındayım 2 bebeğimi kaybettim ben şu andaki düşüncelerimle bunu yapmam diyorum ama 43 yaşında ve senin yaşadıklarını yaşasam ne düşünürüm şu anda bunu söyleyemem çünkü aynı şeyleri yaşamadım
sevgili arkadaşım günah tabiki kişiden kişiye değişmez ama donör başkası olsa da senin karnında büyüyecek sen bekleyeceksin onu bilmiyorum ama allah katında da bunun bir affı vardır heralde
aslında benim kafamda karışırdı
ama sana şunu söyleyebilirim senin gönlünden ne geçiyorsa onu yap çünkü biz burda ne söylesek de önemli olan senin düşüncen ve varsa bir günahı allahla senin aranda olan bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?