Beni mecburiyetler buna itiyor,Siz yerimde olsanız ne yapardınız?

:1hug: Doğum günün kutlu olsun. İnşallah seneye doğum gününü bebeğin kucağında kutlarsın. Rabbim dualarını boş çıkarmasın, hayırlısıyla hepimize bence en kutsal mertebe olan anneliği nasip etsin.:Saruboceq: :CüvCüv::ecrin_bebek: :Saruboceq:

bizde de translokasyon var.. tedaviye yeni başlıyoruz.. yolumuz çetrefilli biliyorum ama Allahtan sadece ve sadece hayırlı olanı istemem gerektiğini düşünüyorum... O verirse verir vermezse vermez..
bu donör bana göre günah olduğu gibi diyanete göre de günah..
bakın Ali Bardakoğlu Tüp Bebekle ilgili sabah gazetesinde ne demiş
Tüp bebek
Diyanet, kadın veya erkekteki kusur sebebiyle gebeliğin gerçekleşmesinin mümkün olmadığı hallerde tüp bebekte herhangi bir sakınca görmedi. Tabii yumurta ve spermin, nikâhlı eşlere ait olması; döllenmiş olan yumurtanın, başka bir kadının rahminde değil yumurta sahibi annenin rahminde gelişmesi şartıyla...

ben tavsiye etmem ama bu konu tamemen yaptıracak olanlarla Allahın arasında olan bir şey.. bunu yapan yerler kaçak olarak bu işi yapıyor ve bir hata olsa işlemlerde, bir sorunla karşılaşsanız kaçak yerde kürtaj yaptırmış gibi suçlu da siz olursunuz mağdur da.. üstelik kıbrıs da artık türkiyeden gelenlere yapmamaya başladı.. ha yine de yapacaksanız Rabbim gönlünüze göre versin..

ama şunu da unutmayın, 10 tane de çocuğunuz olsa öldüğünüzde arkanızdan gelip sizi mezara koyacağı garanti değil.. hepsi sizden önce ölebilir, evlat acısı çekebilirsiniz.. dünyada bundan kat kat büyük acılar var... çocukalrın hepsi hayırsız olabilir... huzur evlerinde tek başınıza çürüyüp gitmeyeceğinizin garantisi nedir ki?

bence Allahın takdirine boyun eğmek daha doğru... yazın biz bir ablamızı 42 yaşında son tüp bebek denemesinde kaybettik... mide kanseri olduğu halde dikakte almamışlar illa anne olacam diye tedavi de göremedi.. sezeryanla çocuğu aldılar.. sağlıklı bir oğlu var şimdi bir kere bile kucağına alamdığı... eşi çocukla beraber kaldı.. adam da genç evlenecek ve o çocuğu ya kadının yaşı annesi büyütecek ya da ömrü yetmeyecek çocuk üvey anne eline kalacak...
sözün özü hiç bir şeyi aşırı şekilde istememk lazım... Rabbim hakkımızda hayırlısını ver...
yine de yaptıracak olursanız bu siizn tercihiniz.. Rabbim gönlünüzden geçeni versin.. Size ve eşinize uzun ömürler versin ve hayırlı kapılar göstersin

Sevgili Pgt
arkadaşım madem birşeyi çok istemekte ısrar etmemek lazım diyorsun.
Peki arkadaşım sende de kromozom anomalisi çıkmış.O zaman şunu düşünebilirmisin?
Demekki bebeğim olsa özürlü olacakmış.O zaman Allah bana mesaj veriyor.Ben de çok ısrar etmiyeyim.
Allah istese bana doğal yoldan verirdi diyerek.Tedavileri bırakabiliyormusun?
Şimdi sen benim kadar beni anlarsın ki.Anne olmayı istemek o kadar güçlü bir duygu ki bunu durduramıyorsun.Durdurabilsen sen de kanaat edip bırakabilirdin.Aynı noktadayız bence.
Bak ne kadar kolay yazmışsın.Ama uygulamaya gelince kolay olmadığını sen de biliyorsun.
Onun için kırılma gücenme lütfen.Ben hayırlısıyla iyi niyetle yoluma devam edeceğim.
Allah nereye kadar izin verirse.
Görüşün için teşekkürler.Yine de Allah razı olsun.

Densercim canım benim çok teşekkürler.Ben de aynı duaları sana ve tüm anne olmak isteyenlere yolluyorum.Allah'ım emeklerimizi boşa çıkarmasın İnşallah.
Bu yolda hayırlısıyla işimizi kolaylaştırsın.

canım sen zaten kararını vermişsin... başlık açmanın anlamı ne ki o zaman... seninle aynı şekilde düşünenler seni mutlu ediyor,, farklı bir düşünce dile getirilince "siz çok kolay konuşuyorsunuz, nasıl bilebilirsini ki" oluyor cevap...
seninle benim durumum pek çok açıdan aynı.. ben sadece yolun başındayım... sonu karanlık bir yolun başı bu... seni ikna etmek için söylemiyorum, elbette herkes istediğini düşünmek ve yapmakta özgür..
ama bir düşün ben ne söylüyorum... sadece ve sadece ülkemde dinen ve hukuken serbest olan bir şeyi yapıyorum... tedaviyi bırakmak Allahtan umut kesmek demek olur.. Rabbim madden ve manen güç verdikçe tabi ki YASAL ve CAİZ olan tedavi şeklini sürdüreceğim.. ama Rabbim tedavilere rağmen vermezse vermez ve yine Yüce Rabbim tedavi olmasa da sağlıklı çocuk verebilir...
bu bakımdan benim tedaviyi şu aşamada bıraktırmamı gerektirecek mantıklı bir açıklama yok... seninle benim durumum bu noktada ayrılıyor.. sana da saygı duyuyorum bu senin seçimin..
Allah senden de razı olsun

Sevgili pgt olaya dini yönden yaklaştığın için üzüldüm:O yüzden sana da şu bakış açıısından da yaklaş diye cevap yazdım.
Fakat biliyormusun ki İRAN'DA YUMURTA BAĞIŞI SERBEST.
Düşün lütfen İran gibi yerde o kadar şeriat hükümlerine göre yaşayan bir ülkeyken.
Bizim ülkede donör dendimi hemen fetva veriliyor ona üzülüyorum ben.
Bak din akıl yoludur.Allah'ın bu konuda kelamı olsun.Geçerli bi sebep der kabul ederim.Kuranın indiği zamanlarda tüp bebekmi vardı.Ama hacı hoca takımı çıkıp bunları söylerse kusura bakmasınlar inanamam.
Bunun dışında günahsa da bireysel bir durum bu.Günahsa benimle Allah aramda olan birşeydir.
Ben sana cevap yazarken bunları da düşünmeni isterdim babında yazdım kardeşim.
Yine söylüyorum vakit ayırıp burada düşünceni paylaştığın için sağol varol.Lütfen kırılma yazıklarıma.
Burada sadece fikir teatisinde bulunuyoruz.İnsanlar konuşa konuş anlaşıyor ki bu bizm için en güzel zemin.
Hepimizin Allah yardımcısı olsun ne diyeyim başka.

bulut biliyorum canım nasıl yazdığını.. burda bizi birbirimizden iyi kimse anlayamaz... hepimiz aynı acıları çekiyoruz..
ben kimseyi kırmak, yargılamak istemem...
bak ne güzel demişsin din akıl yoludur...
din akıl yolu olduğu için yasaklıyor başkasını hücresini.. o hücre ki o hücreden bir insan dünyaya geliyor... o insanın saçı, gözü vs pek çok şeyi genlerle belirleniyor... bana ait hiç bir gen taşımayan birini benim dünyaya getirmem sadece ona kan bağışı yapmam ya da organ bağışı yapmam kadar bir anlam verir ki bu asla senin evladın olduğu anlamına gelmez...
bir de şu var din bir şeyi yasaklıyorsa zaten bunun akıl dışı olduğunu konuşmak islamı anlamamak olur..
bak ne güzel söylemişsin canım, aklımız kullanalım şimdi.. nikah niye vardır... soyu sopu belli nesebi belli nesiller dünyaya gelsin, soyların karışmasının getireceği olumsuzluklar yaşanmasın diye.. boşandıktan sonra bile hem dinen hem medeni hukuk gereği 300 gün iddet süresi vardır kadın iin.. çünkü din ve hukuk soyların karışmamasını ister...
diyelim ki düşük de olsa senin adını sanını bilmediğin yumurta eşinin kızkardeşi tarafından ya da annesi tarafından verilmiş.. bilmiyoruz kime ait olduğunu... belki bu bilmediğimiz çarprazlama çok daha vahim sonuçlar doğuracak...
ya da senin durumun olmasın da benim durumum olsun.. bizde erkekte sorun var.. yarın doktor bana da ancak sperm donasyonu önerdi...ben sperm donasyonu ile anne olacaksam eşimin bu evlilikte ne anlamı kalacak
yani bir şeye evet derken her açıdan düşünmek lazım..
belki yolun başındayım bu yüzden rahat konuşuyorum.. evet olaya belki dini açıdan yaklaşıyorum ama islamın hayatımızda olmadığı yer mi var? inanalar için islama göre yaşamak değil midir yaşama nedeni ve şekli?
canım bunları seni kınamak yargılamak için ya da üzmek için söylemiyorum... ben bu konu hakkında kendi başıma böyle bir şey gelirse ne yaparım diye düşünüp kendime söylüyorum...
Allah kimseye böyle imtihanlar vermesin..

Peki şöyle düşün benim gibi 12 yıllık evlisin.
benim gibi ılk doğal gebelik yaşamışsın.Drun hatası sonucu kürtaj yapılmamış ileri iltihap geçirmişsin.
Sonra dış gebelik yaşamışsın ve tek yumurtalığın alınmış.
Sonra bu sürede yıllar geçiyor tabi.Tek yumurtalıkla ileri yaşla birde 8 micro denemişsin.
Doktorun bu sürede kromozom testi istememiş, PGT yle belki anne olacakken bu testi
sen öğrenip ancak bu kadar oyalandıktan sonra menopoz başlangıcıyken translokasyon olduğunu öğrenmişsin.
Şımdi 2 yol var evlatlık almak yada donör.
Eşim evlatlık aldığımızda şu ekranda çıkıp gerçek ailesinin zengin olduğunu öğrenince annesini arayan tipler varya,o kadar emek verdikten sonra gerçek ailesine dönerse
ne yaparız.Bunu yaşamak istemem diye karşı çıkıyor.
2.yok donör sadece en azından sevdiğim adamın geninden olacak bu bebek diye daha sıcak bakıyorum.Bir de benim kanımla canımla beslenecek 9 ay beslicem.
Düşünsene kendimi hep doğumhanede düşünüyorum.Beni uyandırmışlar yanımda bebeğimi kokluyorum.Düşüncesi bile beni ağlatıyor.
Diyelim senin dediğin gibi bu iş günah olsun.Allah'ım affedicidir derim.
Allah'ıma içimdeki anne olma duygusu öyle güçlüydü ki durduramadım kendimi diye
Allahım'dan af dilerim.Sonuçta hesap vereceğim bir tek Allah'ım.Tek affedici ve kullarına merhamet eden odur.

inşallah anne olursun bulut ve buradan hepimize sevinçle bildirirsin tüm kalbimle diliyorum bunu...

bulut arkadaşım pgt arkadaşımızın dedigi şu sözleri haklı buluyorum yani soyu sopu belli günah olmayan dinen kabul gören bi olay olmasını yani soylar karışabilir ve senin dogurdugun çocuk diger annesini bilmeden onun cocugu ile evlilik yapabilir allah korusun canım yarının neler getirecegi belli olmaz rabbim kimseyi bu yolda sınamasın inşallah hakkında hayırlısı olsun..

bulut2 yazmamak için kendimi zor tuttum. ama ben de dayanamadım. yanlış anlamayın ben sadece yaşadıklarımı yazıyorum. eşimin azosperm olduğunu öğrenmiştim. hatta doktor hiç bir test yapmadan eşimde tese ile sperm bulunamayacağı söylenmişti. evlatlık ya da sperm donasyonu demişti. açıkcası ben de o sıralar donasyona sıcak baktım. ancak dini yönü nedeniyle vazgeçtim. sonrasında ablamdan bir teklif geldi ablam eşinin ve kendisinin embriyosunu vermek istedi. dinen caiz olup olmadığını internetten araştırdım. bi şey bulamadım. diyanettende araştıracak fırsatım olmadı. açıkcası hiç bilmediğin kişilerdense böyle bir durum benim daha içime sinerdi. sonrasında eşimde sperm çıkışı oldu çok şükür. tüp bebek deniyoruz. tabi allah beni de öyle bir durumda sınamıştı. o nedenle bir yorum yapamayacağım. sizin durumunuzda olunca ancak sizi anlayabilirim. allah yolunuzu açık etsin.

Saygım sonsuz farklı fikirlerde olacak tabiiki.
Sağolasın gökçe kardeşim.

estağfurullah ne demek nurdost kardeşim niye yanlış anlayayım.Olur mu hiç.
Zaten konuyu açarken yerimde olsanız ne yapardınız diye sizlere sordum.
Şimdi bu zamana kadar ki cevaplarınızdan 4 arkadaş dini yönden ele alarak
bu konuya olumsuz yaklaşmışsınız.Eyvallah ne diyebilirim ki.
Ben şartlarımı ve hepinizin düşüncelerini de göz ardı etmeyerek,akıl süzgecimden geçirmek istiyorum tabii ki de.
Bu anne olma isteğim o kadar güçlü ki.Gözüm de çok karadır.

Allah'ım böyle bir yola girmekle senden merhamet istiyorum.af istiyorum.
Sonuçta bu anne olma isteğini de yüreğime koyan sensin Allahım.
Bana yardım et.

sevgili bulut...
ben 23 yaşındayım.ve diğer topic ten belki bilirsin 3 kez düşük yaptım.ve sağlıklı bir gebelik yaşayıp yaşayamayacağım belli değil.ben şuan yaşadıklarımdan dolayı yıprandım umutsuzum hayata kırgınım.....
sana bir tavsiyede bulunamayacam inan ama hangisini tercih edrsen ALLAH yardımcın olsun...anne olma hevesin ve tüm arzuların gerçek olsun inşallah.....

Nergis kardeşim çok geçmiş olsun.Evet okumuştum düşük sürecini.
Çok zordur biliyorum ben de düşükler yaşadım.
Çok teşekkür ederim duaların için.Bana ettiğin dualar seni de bulsun İnşallah.
İnşallah ikiz annesi olmanı diliyorum.
Bu arada sana şu tavsiyem olacak.Yaşın çok genç.Lütfen karyotip genetik test yaptırın.
Eşinle birlikte kan vereceksiniz.İkinizde de genetik kromozom anomalisi varmı bakılsın.
Sen benim gibi vakit kaybetmemiş olursun.Üniversite ve devlet hastanelerinde genetik bölümünde yapılıyor.1 ayda çıkar sonucunuz lütfen ihmal etme.
Herşey gönlünce olsun canım.

Az önce okudum çok üzüldüm :çok üzgünüm: daha dirilmemiş yumurtaya bile günahkar etiketini yapıştıranlar var. önemli olan vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirebilmek. yoksa sen bir düzine cocuk doğurmussun hepsi de arsız hırsız olmus.bu mu sevap Allah aşkına!

Organ nakilleri de olmasın o zaman ? sonuçta nakillerde bir kadın bir erkeğin organını arasında nikah olmadıgı halde vucuduna alabilir. kıyamet vakti diriliş anında bedenlerimiz topraktan tekrar dirildiğinde nakledilen kalp ,ciğer ,böbrek dur bir dakika benim gerçek sahibime gitmem lazım, seninle gömüldüm ama asıl falanca kişinin organıydım ona gitmem lazım mı diyecek ? kaydirigubbakcemile

Annelik gibi yüce bir duyguyu yok günah yok zina laflarıyla kirletmeyin lütfen,hele ki hemcinslerinize bunu yapmayın.Allaha şükürler olsun ki ben de 35 yaşındayken tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım.ama eger Bulut hanım sizinle aynı durumda olsaydım hiç ama hiç tereddüt etmezdim.çocuk isteği başka hiçbir şeyle kıyaslanamaz çünkü

Bir forumda Kıbrıs sonrası Girit'te bu işlemin yapıldıgını okumustum.size donör konusuyla ilgili forumun adresini mesaj olarak atarım az sonra.oradan yararlı bilgiler edinebilirsiniz.

Bulut hanım hakkınızda hayırlısı olsun.rabbim bebeğinizi sağlıkla kucagınıza almayı nasip etsin inşallah.dualarımız sizinle :Saruboceq: güzel haberler bekliyoruz sizden a.s.

Son düzenleme:
Ben Respi ye sonuna kadar katılıyorum..ileride soyların karışabileceği yorumları tamamen haksız olmasa da şöyle düşünün , allah korusun eşin başka bir kadından çocuk sahibi oldu, geldi sana dedi ki annesi bakamıyorum evliliğmiz devam etsin istiyorum bu bebeğe bakar mısın ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? sen sadece bakıp büyütmekle değil rahminde taşımakla da gönüllüsün....

ok dersin demezsin o ayrı..ama ben şu an düşündüğün şeye zina demem açıkçası..deniyorsa da llahım affetsin ben bu seçeneği seçerdim gibime geliyor...mutlu ol inşallah allah gönlüne göre versin, varsa da kusurumuz affetsin o kadar zor bir imtihan ki bu insan bazen ne doğru ne yanlış bilemiyor...

canim benim Allah sabir versin,evlatlik konusunu bende esimle konusdum egerki bizimde tedavilerimi hep negativ olursa diye ama oda ayni senin esin gibi tepki verdi....
ALLAH hepimize yardim etsin canimmm

ilk mesajını okudum bulut... gerçekten talihsizlikler yaşamışsın... çok üzüldüm senin için... kararını vermişsin, umarım sonuna kadar mutlu olursun bebeğine kavuşursun... bizler de seni tebrik ederiz...

elbette anne olmak demek o bebeğe dna'nı vermek değil.. yetiştirmek büyütmek, ilgi, şefkat... annelik tanımlanamaz birşey...

yerimde olsanız ne yapardınız diye sormuşsun? ben de tüp bebek tedavisi ile hamile kalmış birisi olarak, hiç yumurtam olmasaydı, donasyon fikrine sıcak bakarmıydım, o durumda farklı düşünür müydüm bilemiyorum...

evli olmasaydım sperm bankasından sperm alarak çocuk doğurmayı düşünürdüm sanırım... ancak evliysem ve çocuğum olmuyorsa evlatlık almayı tercih ederdim sanırım.... bu bebekle alakalı değil, eşimin ya da benim bu anlamda başka birisi ile -o kişiyi görmeyecek de olsak-bağ kurması fikri bana sıcak gelemdi sanırım... kafanı karıştırmak istemem... ama işin psikolojik boyutu beni düşündürürdü sanırım...

sen de bir yola çıkıyorsun... Allah affedicidir muhakkak... ama sen kendi içinde bu sorunu çözdüysen bence sorun yok... Allah hayırlısını versin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…