:1hug: Doğum günün kutlu olsun. İnşallah seneye doğum gününü bebeğin kucağında kutlarsın. Rabbim dualarını boş çıkarmasın, hayırlısıyla hepimize bence en kutsal mertebe olan anneliği nasip etsin.:Saruboceq: :CüvCüv::ecrin_bebek: :Saruboceq:
Peki şöyle düşün benim gibi 12 yıllık evlisin.
benim gibi İlk doğal gebelik yaşamışsın.Drun hatası sonucu kürtaj yapılmamış ileri iltihap geçirmişsin.
Sonra dış gebelik yaşamışsın ve tek yumurtalığın alınmış.
Sonra bu sürede yıllar geçiyor tabi.Tek yumurtalıkla ileri yaşla birde 8 micro denemişsin.
Doktorun bu sürede kromozom testi istememiş, PGT yle belki anne olacakken bu testi
sen öğrenip ancak bu kadar oyalandıktan sonra menopoz başlangıcıyken translokasyon olduğunu öğrenmişsin.
Şİmdi 2 yol var evlatlık almak yada donör.
Eşim evlatlık aldığımızda şu ekranda çıkıp gerçek ailesinin zengin olduğunu öğrenince annesini arayan tipler varya,o kadar emek verdikten sonra gerçek ailesine dönerse
ne yaparız.Bunu yaşamak istemem diye karşı çıkıyor.
2.yok donör sadece en azından sevdiğim adamın geninden olacak bu bebek diye daha sıcak bakıyorum.Bir de benim kanımla canımla beslenecek 9 ay beslicem.
Düşünsene kendimi hep doğumhanede düşünüyorum.Beni uyandırmışlar yanımda bebeğimi kokluyorum.Düşüncesi bile beni ağlatıyor.
Diyelim senin dediğin gibi bu iş günah olsun.Allah'ım affedicidir derim.
Allah'ıma içimdeki anne olma duygusu öyle güçlüydü ki durduramadım kendimi diye
Allahım'dan af dilerim.Sonuçta hesap vereceğim bir tek Allah'ım.Tek affedici ve kullarına merhamet eden odur.
bulut biliyorum canım nasıl yazdığını.. burda bizi birbirimizden iyi kimse anlayamaz... hepimiz aynı acıları çekiyoruz..
ben kimseyi kırmak, yargılamak istemem...
bak ne güzel demişsin din akıl yoludur...
din akıl yolu olduğu için yasaklıyor başkasını hücresini.. o hücre ki o hücreden bir insan dünyaya geliyor... o insanın saçı, gözü vs pek çok şeyi genlerle belirleniyor... bana ait hiç bir gen taşımayan birini benim dünyaya getirmem sadece ona kan bağışı yapmam ya da organ bağışı yapmam kadar bir anlam verir ki bu asla senin evladın olduğu anlamına gelmez...
bir de şu var din bir şeyi yasaklıyorsa zaten bunun akıl dışı olduğunu konuşmak islamı anlamamak olur..
bak ne güzel söylemişsin canım, aklımız kullanalım şimdi.. nikah niye vardır... soyu sopu belli nesebi belli nesiller dünyaya gelsin, soyların karışmasının getireceği olumsuzluklar yaşanmasın diye.. boşandıktan sonra bile hem dinen hem medeni hukuk gereği 300 gün iddet süresi vardır kadın iin.. çünkü din ve hukuk soyların karışmamasını ister...
diyelim ki düşük de olsa senin adını sanını bilmediğin yumurta eşinin kızkardeşi tarafından ya da annesi tarafından verilmiş.. bilmiyoruz kime ait olduğunu... belki bu bilmediğimiz çarprazlama çok daha vahim sonuçlar doğuracak...
ya da senin durumun olmasın da benim durumum olsun.. bizde erkekte sorun var.. yarın doktor bana da ancak sperm donasyonu önerdi...ben sperm donasyonu ile anne olacaksam eşimin bu evlilikte ne anlamı kalacak
yani bir şeye evet derken her açıdan düşünmek lazım..
belki yolun başındayım bu yüzden rahat konuşuyorum.. evet olaya belki dini açıdan yaklaşıyorum ama islamın hayatımızda olmadığı yer mi var? inanalar için islama göre yaşamak değil midir yaşama nedeni ve şekli?
canım bunları seni kınamak yargılamak için ya da üzmek için söylemiyorum... ben bu konu hakkında kendi başıma böyle bir şey gelirse ne yaparım diye düşünüp kendime söylüyorum...
Allah kimseye böyle imtihanlar vermesin..
inşallah anne olursun bulut ve buradan hepimize sevinçle bildirirsin tüm kalbimle diliyorum bunu...
bulut arkadaşım pgt arkadaşımızın dedigi şu sözleri haklı buluyorum yani soyu sopu belli günah olmayan dinen kabul gören bi olay olmasını yani soylar karışabilir ve senin dogurdugun çocuk diger annesini bilmeden onun cocugu ile evlilik yapabilir allah korusun canım yarının neler getirecegi belli olmaz rabbim kimseyi bu yolda sınamasın inşallah hakkında hayırlısı olsun..
bulut2 yazmamak için kendimi zor tuttum. ama ben de dayanamadım. yanlış anlamayın ben sadece yaşadıklarımı yazıyorum. eşimin azosperm olduğunu öğrenmiştim. hatta doktor hiç bir test yapmadan eşimde tese ile sperm bulunamayacağı söylenmişti. evlatlık ya da sperm donasyonu demişti. açıkcası ben de o sıralar donasyona sıcak baktım. ancak dini yönü nedeniyle vazgeçtim. sonrasında ablamdan bir teklif geldi ablam eşinin ve kendisinin embriyosunu vermek istedi. dinen caiz olup olmadığını internetten araştırdım. bi şey bulamadım. diyanettende araştıracak fırsatım olmadı. açıkcası hiç bilmediğin kişilerdense böyle bir durum benim daha içime sinerdi. sonrasında eşimde sperm çıkışı oldu çok şükür. tüp bebek deniyoruz. tabi allah beni de öyle bir durumda sınamıştı. o nedenle bir yorum yapamayacağım. sizin durumunuzda olunca ancak sizi anlayabilirim. allah yolunuzu açık etsin.
sevgili bulut...
ben 23 yaşındayım.ve diğer topic ten belki bilirsin 3 kez düşük yaptım.ve sağlıklı bir gebelik yaşayıp yaşayamayacağım belli değil.ben şuan yaşadıklarımdan dolayı yıprandım umutsuzum hayata kırgınım.....
sana bir tavsiyede bulunamayacam inan ama hangisini tercih edrsen ALLAH yardımcın olsun...anne olma hevesin ve tüm arzuların gerçek olsun inşallah.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?