Beni mecburiyetler buna itiyor,Siz yerimde olsanız ne yapardınız?

Hiç kimse şartlar aynı olmadan konuşmamalı,insan başına gelmeden aaaa olmaz der.24 yaşında 3 çocuk sahibi tabii ki olur mu öyle şey der,ya da 36'da umut hala varken yine sıcak bakan az olur.Bence çok mantıklı,hiç düşünme,inşallah olur.Sonuçta eşinin ve senin ,sen taşıyorsun,senin kanınla canınla besleniyor,varsın senin dnanı taşımasın.Bence hiç takılma,inşallah gönlüne göre olur.

Karamelcim çok sağol kardeşim.İş karar verebilmekteydi.Sanki kararım kafamda kesinleşti.Kıbrıs'ta bu donor yasaklanması için tüzük varmış.Ama şimdilik yasak ertelenmiş.Elimi de çabuk tutmam lazım.Eşimin Aralık sonuna kadar yoğunluğu var.
İnşallah bir mani olmazsa,hayırlısıyla süreci başlatacağım.

Bana dua edin.
dualarım sizlerle
.:enbuyukkk:

Sağol varol narkozcum.Kafamdaki düşüncelerimi dile getirmişsin.
İşte anne olma isteğim yüreğime bu kadar oturmuşken.Nasıl dur derim.
Yola çıkmama az kaldı dostlar.
İnşallah anne olma yolculuğumuz kazasız belasız geçsin engeller çıkmasın.
Ve o yolun sonunda bebeğimiz rahmimize sıkı sıkı tutunsun.

İnşallah güzel haberlerle sizlere dönerim.Mutlaka sürecimi paylaşacağım.Çünki hepiniz yüreğime dokundunuz:,yüreklerinize sağlık.

anjelına jolıe gıbı 3 tane evlatlık alırdım
durumum ıyı olsun kendı cocuklarım olsada evlatlık almak ısterım cunku yetım buyutmek ve bakmak sevaptır derler
ılerde kendı bılır ama kıymet bılen bır cocuksa sızı bıraıp gıtmes cunku onuda sız yetıstıreceksınız kıymet bılen bırı olarak yetırstırebılırsınız
benım sahsı fıkrım budur cunku her ıste bır hayır vardır derler

Safkan su an sen bebek icin tedavi sürecinde misin veya cocuklarin var mi? Yani bunu söylemesi cok kolay... Sen cocuk sahibi olmaktansa su an evlatlik almak icin herhangi bir girisimde bulundun mu? Bebegini karninda tasimaktan, dogurmaktan vazgectin mi?
Yanlis anlama, iyi niyetle söyledigine eminim. Fakat "yapadim, ederdim" yerine "ben dogurabilme ihtimalim varken bunlardan vazgectim ve evlatlik icin basvurdum " dersen ancak seni tüm yüregimle kutlarim. Cünkü bu cok zor...

ben zaten gebeyım suan
amam maddı durumumuzdan dolayı ekstradan evlatlık alamam aslında almak ıstesek alırız ama aılem ve cevrem karsı cıkar cunku evımız kıra benım sureklı bır ısım yok oyuzden esımın maasıyla gecınıyoruz suan
ama yurtlardakı cocuklara cok uzuluyoruz
malatyadakı cocuk yuvasında yasananlar ıcımı cok burkmustu
ordakı vahsı kadınlar cocuklara kaynar su dokuyodu cocuklarda nolur yapma anne dıyordu bıkere anne olan bunu yapmaz ama cocuk nerden bılsın hıc annesı olmamıskı
ama maddı durumumuz cok ıyı olsa nebılıyım ısterım yanı 3 cocugum bıle olsa en azından bır tanesını oradan kurtarmak ısterdım
yasalar ızın verıyormu bılmıyorum sadece bunu ısterdım ve arkadasta boyle sordugu ıcın soyledım
ılerde aılesını bulursa bulsun benım emeklerımı unutacagını sanmam dıye dusunuyorum
hemde cok buyuk bır sevap helede cocugu olmayanlar evlatlık alsa daha ıyı olur
ama evlatlık almayla bıtmez cunku onlar emanettır
kendı cocuguna kızarsın ama onlara kızamassınkı yetım oldukları ıcın

Canim cok haklisin. Ben inaniyorum ki burada hemen hemen herkesin bu zavalli, kimsesiz, sevgisiz cocuklar icin yüregi paralaniyordur. Haklisin belki hepimiz sartlarimizi zorlayip bir de bu sanssiz cocuklardan birine de yuvamizi acmaliyiz.
Ama biz burada baska bir duygudan bahsediyoruz. Bir kadin icinde bir bebegi 9 ay tasiyip, büyütmek ve dogurmak istiyor. Bunun nasil farkli bir duygu oldugunu senin anlaman gerekir. Sen su an hamilesin. Yani sen hamile kalmayip, evlatlik alayim diye düsünmemissin. Önce kendi bebegini istemissin, bu duyguyu yasamaktan vazgecmemissin. Bunu Bulut'tan beklemek haksizlik olmaz mi?

tatlım madem kıbrısta donör kullanımı ile ilgili yasaklama olasılığı var bence elini çabuk tutmalı bu yasal süreç bitmeden bu fırsattan yararlanmalısın. 45 dakikalıl mesafede böyle bir olanak seni bekliyor üstelik donör anneler her türlü genetik taramadan geçiriliyor seni hastalığından dolayı üzmek istemiyorum aama özürlü bir yiğeni olan biri olarak söylüyorum belki böylesi hayırlıymış senin için hayata özürlü bir çocuk getirseydin o çocuk seni ömür boyu sorgulayacaktı ki yiğenim doktorların doğumdaki hatalarından dolayı yürüyemiyor ancak sürekli annesini sorguluyor ki kaldıki genetik bir problemden dolayı tüp bebek yöntemi ile bir bebek dünyaya getirseydin bu çocuk yaşadığı her sıkıntıda ki ülkemizde çok büyük sıkıntılar bekliyordu onu seni sorgulayacaktı. Ve sende kararını sorgulayacaktın bu çocuğun acı çekmesine neden oluyorum diye allah hayırlısını nasip etmiş böyle bir imkanın var biraz durumu basite indirelim senin böbreğin allah korusun iflas etti aman öleyim elalemin böbreğini almayayımmı dersin etiğini mi düşünürsün yada kalp nakli dahi oluyor insanlar başkasının kalbi diye kocaları o beni artık sevemez mi desin bu tamamen sağlıklı genetiği kesinlikle temiz olarak seçilmiş bir bağış organ hatta organ bile değil her ay oluşup atılan yerine yenisi gelebilen bir hücre diyelim ve sen bununla kendi kalbinle kendi kanınla kendi besinin ve kendi kocanın spermi ile bir çocuk sahibi olacaksın ve buna herkezden çok hakkın var hemen biletinizi alıp bu işi hiç düşünmeden bitirin bizede güzel haberleri verin derim.

Sevgili safkan kardeşim 1 tane değil birde 3 tane yazmışsın:gitme: maaşallah.
Biz de donor yaptırsak bile koruyucu aile olmak istiyoruz zaten.
Sağlıklı doğumlar dilerim.

burp kardeşim sağol varol ne güzel anlatmışsın.Allah izin verise aynen öyle yapacağım canım.

Canım çok teşekkürler hislerime tercüman olduğun için.Bu duyguyu bende yaşamak istiyorum.Bebeğimin benden doğacağını bilmek çok yüce bir duygu.

Arkadaşlar özelden mesaj atan arkadaşlara 50 mesajım dolmadığı için cevap yazamıyorum.ılginize çok teşekkürler.

merhabalar arkadaşlar

Babamın 21 aralıkta ciddi bir ameliyatı var.
Eşimin de 19 ve 20 Aralıkta kariyeriyle ilgili imtihanı var.

Babacığıma nekahat döneminde destek olup,ondan sonra

anneliği tatmak için ilk adımı atacağım ınşallah.

Herhalde benim süreç Allah izin verirse inşallah şubat ortalarında başlayacak.

Geç olsun güç olmasın dimi arkadaşlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun ınşallah.

allah kolaylık versin herşey gönlünce olsun
içindeki sesi dinle içinden geldiği gibi yap sonra keşkeler pişmanlıklar olur...

Nevincim çok sağol canım.ınşallah hepimizin herşey gönlünce olsun.
ıçimdeki sesi ve yüreğimin götürdüğü yola gidiyorum,hiç merak etme.
Keşkeler olmasın hayatımızda...

allahim yardimciniz olsun gercekten cok zor bir durum canim ya
gonlunuzden ne geciyorsa bence onu yapin

Sağolasın arkamahalle arkadaşım.
Bizde genetik danışmanlık aldık.Burada verici olacak kişinin çok hastalıkları çocuğa geçebilir diye bilgi verdi.Zaten ben menopoz değilken kromozom translokasyonu çıkmıştı bende.
Kıbrısla konuştum merak etmeyin kromozom testi alınıyor ayrıca embriyoda PGT yapılarak
sağlıklı emriyolar rahme yerleştiriliyor deyince biraz içim rahatladı.
ınşallah sağlıklı ve hayırlı evlatlarımızı elimize hayırlısıyla alırız.
Allahım işlerimizi kolaylaştır.

kesinlikle evet derdim şu kısacık hayatta neden olmasın kii oda senin yavrun olacak sonucta varsın yumurta senden olmasın

genıs aıleyı sevıyorum
once tabıkı anne olma ıstegını tatmın etmek ıcın tum yolları dene ama care bulamassan uzulme yuvalarda okadar guzel yavru bebeler varkı hem sen onnarı bagrına basarsın hemde onnar tutunacak bır dal bulmus olurlar
yetım doyurmak hatta yetım basını oksamak bıle cok sevaptır derler nacızsane fıkrımı soyledım tabııı ımkanlarda olanaklarla sınırlıdır derler anjelına jolıı gıbı zengın olmak lazım ama yınede ımkanlar ölçusunde o yavrularıda dusunmek lazım

dınımızce caız mı bu durum hocalar genetık karısıklık olmasın dıye ızın vermıyor sana karısmak gıbı olmasın ama annesı genetık olarak baskası olacaksa ya ılerde annesının cocuguyla yanı kardesıyle evlenme durumu gıbı karısıklıklar olmasın dıye boyle seylere hocalar ızın vermıyor dıye bılıyorum ama tabı bu konuda fıkrım yok
hakkında hayırlısı olsun kardesım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…