Beni nasıl anlayacak?

ARKADASS

kocasının bebeği
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2008
656
1
96
Eskişehir
merhabalar
perşembe cuma günü eşimle evdeydik görümcem geldi eşime gelmeden önce dedimki (görümcemi cok iyi tanıyorum 3 yıl aynı binada oturduk tasınalı 1,5 ay oldu) elif gelince lütfen bişey karıştırtırma burası bizim evimizi bizim kararlarımız var dedim oda tamam canım hiç merak etme dedi geldi oturuyoruz bende ütü yapıyorum eşime gömlekleri oday götürürmüsün dedim elif gömlekleri odaya götür dedi eşime lacivert pantolonunu getirirmisin dedim elif pantolonunu getiirimisin dedi nasıl sinirlendim istemiyorum her odaya girdimi heryeri karıştırıyor misafir artık evimde misafir olduğunu bilsin elif üşüdünmü elif meyva yermisin ben orda saf saf duruyorum bu kadar yüze karsılık abi ben cay koyuyorum yanına ne hazırlayayım ben ordayım benim evim sok geçirdim mutfağa gittiğinde eşime bu ne ya burası kimin evi ya dedim sadece cok bozuldum kızlar ve o gittiğinden beri eşime karsı soğuk davranıyorum konuşmadımda ama bu akşam eve gelsin konuşucam nasıl davranayım bana akıl verin lütfen

Son düzenleme:
yani abisinin evinde rahatça davranması bana normal geldi.:1closedeyes:

benim de kardeşim evin heryerine girer, yeri gelir çamaşırları asar -ki bunların içinde eşimin de çamaşırları vardır-, bu durumda benim de kocam mı söylenmeli.

bana garip gelmedi açıkçası:delphin:

görümcenizin size karşı hatalı davranışları varmı sizin yuvanızı rahatsız edecek bir tehditmidir mesela.
oldukça titiz olduğunuz anlaşılıyor ama unutmayınki onlar kardeş yıllarca belki aynı odayı paylaştı vs. sizin kardeşiniz geldiğinde çay koymaz mı hiç . tam konuyu anlamadan yorum yapmak istemedim fakat şimdilik düşüncem budur.bence eşinizi kardeşiyle sizin arasında kalmaya zorlamayın çok üzücü birşey

merhabalar
perşembe cuma günü eşimle evdeydik görümcem geldi eşime gelmeden önce dedimki (görümcemi cok iyi tanıyorum 3 yıl aynı binada oturduk tasınalı 1,5 ay oldu) elif gelince lütfen bişey karıştırtırma burası bizim evimizi bizim kararlarımız var dedim oda tamam canım hiç merak etme dedi geldi oturuyoruz bende ütü yapıyorum eşime gömlekleri oday götürürmüsün dedim elif gömlekleri odaya götür dedi eşime lacivert pantolonunu getirirmisin dedim elif pantolonunu getiirimisin dedi nasıl sinirlendim istemiyorum her odaya girdimi heryeri karıştırıyor misafir artık evimde misafir olduğunu bilsin elif üşüdünmü elif meyva yermisin ben orda saf saf duruyorum bu kadar yüze karsılık abi ben cay koyuyorum yanına ne hazırlayayım ben ordayım benim evim sok geçirdim mutfağa gittiğinde eşime bu ne ya burası kimin evi ya dedim sadece cok bozuldum kızlar ve o gittiğinden beri eşime karsı soğuk davranıyorum konuşmadımda ama bu akşam eve gelsin konuşucam nasıl davranayım bana akıl verin lütfen
sende görümcene hatırlat kendi evin olduğunu,bu kadarmı arsız yani....
misafir misafirliğini bilmeli.....

abisinin evi abisine birseylerk hazırlamak istemiş neden rahatsızlık duyuyorsunuz ki :uhm:
benim kardesim gelir günlerce kalır
annem ona kezaa gelir evin her işini yapar
o zaman erkekler de kızsın kırılsın
ben yine acil misafirim geldiği zaman görümcem bana gider( ben işteyim) yemeklerimi hazırlar cokta memnun olurum
ben mi tuhafım :delphin:

bana okadar abartılcak bişi gelmedi karıştırıyor dedin anlayamadım tam...
ben görümcemın tek hareketınden rahatsızlık duyuyorum kıyafetlerimi alır giymek için asla geri getirmez bende beklerim aradan aylar gecer getirmez bu sefer canım kıyafetlerimi getirir misin derim ihtiyacım var derim...
ama mesela beraber yer içeriz.otururuz yardım ederiz hiç rahatsız olmam ben bu davranışlarından.rahat olsun isterim

Eşimin kardeşi de olsa gelip evimi kurcalasın istemem.Rahatsız olurum.Bu konuda dikkat etmesi gerekir görümcenizin.Nasıl alıştırırsanız öyle gider.Benim de yengem var,ama evlerine gittiğimde ne bir şeylerine karışırım ne de sağı solu kurcalarım.:1closedeyes:

misafir misafirliğini bilmeli bencede ama abisinin evi diye rahat herhalde, benimkide öyledir, ben hiç birşey diyemiyorum çünkü yatılı kalırlar hep şehir dışından geldikleri için, kahvaltıyı hep görümcem hazırlar mesela ben bebeğime bakmak zorunda oluyorum

bence çok büyütme canım, eşinle problem haline getirme sakın
halledeceksen kendin hallet, senin evin sen rahatsızsan direk söyle güzelce Elife
yardımcı olsun sana, ama çekmece filan karıştırmak hoş değil denk gelirsen söyle
yardımcı olmasınıda istemiyosan eğer, o zaman sen dur canım misafirsin ben koyarım de, ve ütünü de sonra yap:)

cnm sanırım görümcenle yıldızlarınız barışık değil.o yüzden her söylenilen sana batıyor.ama olabilir sonuçta senin evin tavrını koyabilirsin.ancak eşindende aynı tavrı beklemen yanlış olur.sonuçta onlar kardeş.

hiç özel bişey bilmez yatak odası benim için özeldir ev sahibi evde olsa bile destursuz girilmez bu girer karıştırır cok rahattır benimde kardeşim var tamam cay koyar put gibi oturmaz ama herşeyi karıştırmaz burası benim evim edalarıyla gezmez herşeyin kendeni göre özeli vardır o onları yok sayar 3 yıl aynı evde oturunca başıma gelecekleri bildiğim için eşimi uyardım ki oda biliyor ama

rahatsız olduğunuz şeyi ben anlamadım:uhm:

abisinin gömleğini asmak yada ona çay getirmenin ne sakıncası olabilir ki... Tuhaf olan bana göre sizin tepkiniz .
ben olsam bir çayda bana getirirmisin derdim....sırnaşık şey

3 yıl aynı evde otururken keşke önleminiz alsaymışsınız.Aynı evde oturmanız sizin odanıza girip,sağı solu karıştırmasını mantıklı kılmaz.Görümcenize artık ayrı evde oturduğunuzu,kendinize ait bir yaşam alanınızın olduğunu hatırlatın derim.Kardeş evi de olsa bu kadar rahat olunmaz ki...Kızkardeşim olsa ,yengesinin evinde bu kadar rahat olsaydı onu da eleştirirdim doğrusu.:dilcikar:

arkadaş demekki bişeylern şikayetçikii,
istemiyor evinde bişeylerin karıştırılmasını,girilip çıkılmasını,
bende istemem herkes yerini bilmeli,
orası benim evimse benden başka kimse girmemeli yatak odama,
yardım etmek farklı bir mevzuu aamma karıştırılırsa,
tepkimi o anda yüzüne vururum açıkcası:delphin:

ztaen coğu sorunlarda sizlerin hep cok yakın dialoglar kurmanızdan kaynaklanmıyor mu ben hak veriorum arkadasa çünkü herkes mesafeyi korumalı belli mesafe vardır ya o korunmalıççaksi şekilde saygı kalmaz..benim yatak odama sadece ben girerim..yada ben almadan biri girmemeli diye düşünüorm..görümcenle,kaynanala,hatta annenle bile insan sınırları korumalı..şimdi ben evlensem bile annemin karsısına geçip cok özel sorulara cevap veremem sinirlenirim suan bile kızıorum herkesin bi özeli varıdr herkes herseyi bilmek zorunda değildir....

ev karıştırma olayı gerçekten çok çirkin...
belli ki aranızda pek iyi değil,görümcenizle...
eşinizin kardeşi,abisinin evinde tabiki rahat edecek ama
bu rahatlık ona etrafı karıştırmasına,sizi yok saymasına izin vermemeli...
herkes yerini bilmeli...
sınırı aşmamalı diye düşünüyorum...
aslında siz rahatsızlığınızı eşinize söylemişsiniz baştan ama
eşiniz sanki inadınıza yapmış gibi olmuş...
akşam eşinize,bu olayın hoşuna gidip gitmediğini bir sorun...
aynısını benim kardeşim sana yapsa,tavrın ne olurdu diye sorun ve onun cevabına göre
hareket edin derim...
sevgiler...

Son düzenleme:
hiç özel bişey bilmez yatak odası benim için özeldir ev sahibi evde olsa bile destursuz girilmez bu girer karıştırır cok rahattır benimde kardeşim var tamam cay koyar put gibi oturmaz ama herşeyi karıştırmaz burası benim evim edalarıyla gezmez herşeyin kendeni göre özeli vardır o onları yok sayar 3 yıl aynı evde oturunca başıma gelecekleri bildiğim için eşimi uyardım ki oda biliyor ama

canım çay ve kahve olayını kızmam ama bende yatak odasına kesinlikle benden başkasınız girmesine izin vermem.orası yok özel kimse sormadan girmemeli..

3 yıl birlikte yasamanızdan olsa gerek bu rahatlığı..
bana zararı yoksa üzmüyorsa arkadas gibiysek evi karıştırması rahatsız etmez
ama üzüyor ise kapıdan içeri dahi giremez :1closedeyes:
yapmasını istimiyorum diye eşine tembih etmiş ona rağmen kızkardeşini odasına sokmuş ben feci kızardım ona :delphin:

ben de eşim ve ben dışında kimsenin gelip evimde bana sormadan bir yerler girmesini veya habersiz iş yapmasını sevmem.annem kayınvalidem de gelse bu böyledir.bana sorup yaparlar ne yapacaklarsa,benim de bir sorunum yok eşimin ailesiyle ama sonuçta bir çizgi var görümcem de aynı şekilde evimize geldiğinde gerektiği gibi davranır.bence de eşini karşına al konuş.

Sonuçta görümcenin huyunu bildiğin için bu konuda biraz tavırlısın..
Eşinide uyarmışsın aslında ama o bu kadar hassas olduğunun farkında değil..
Konuş eşinle ama sinirlenmeden sakin sakin sonuçta kız kardeşi yanlış anlamaması için sert yada kırıcı kelimelerden kaçın...

vallahi cevap açık net olur ben de...
sen yorulma yatak odama ben koyarım gömlekleri pantolanları ne de olsa... bu ev benim düzenime göre şekillendi sen bilmezsin şimdi düzenimizi...
hem abin için aldığım özel şık gwecelikleri falan görürsün uygun olmaz sen git çayını koy tabaklları hazırla
derim..
bakalım hala girebiliyor mu her odaya istediği gibi....
tamam amacı bana yardım etmekse... gitsin çayı doldursun tabakları hazırlasın...
çok dertse... bulaşıkları yıkasın... yardım illa abisinin gömlek pantolunun yatak odasına götürmekten geçmez ki...

Back
X