İnsanın enerjisini yüksek tutması kolay değil. Dün akşam buraya birşeyler yazarım diyordum. Eve biraz moralim kırık geldim. Üstüne de BDV’yi okudukça iyice enerjim düştü yazamadım. Arada bir mola vermek lazım sanırım.:) Gelelim bizim mevzuya.
shapee
biliyorum gençsin başka konularda da gezinmek istiyorsun, diğer üyelerle sohbet etmek.

Anlıyorum ve ben biliyorsun zamanında limitimi doldurduğum için artık tribal enfeksiyon da geçirmiyorum. :))) Ancak sürekli seni etiketleyerek taciz edip konuma çekmeye çalıştığımın da farkındayım. Özgürsün. Gönlün olursa oku, dilersen yaz. Zira senin neşen ve analizlerin bence foruma renk katıyor. Ancak uzun uzun okumak istemeyebilirsin. O zaman da kasma :)
Şimdi biz dün
cerebrum77
ile teknolojinin hayatımıza etkileri başlıklı bir seans yaptık ya. (ismini anmak durumunda kaldım bu konudaki hassasiyetini biliyorum:))) Senin yorumun da o konunun genişlemesine güzel bir örnek oldu bence.
Şöyle ki, bizim gençliğimizde cerebrum’da o yılları hatırlar, (hoş o benim kadar taş devri olmasa da yakın çağlardan zannımca) cep telefonu yoktu. Evet o kadar zordu hayat şartları.:) Tamam mendil oyalayıp kahvenin önünde düşürülen dönemler de değildi ama 7/24 takipte kalabileceğimiz araçlarımız da yoktu. Bir bakıştan anlam çıkarmak zorundaydın ya da ayak üstü konuşulan 3 kelimeden. Merhaba derken hangi ses tonuyla söylediği önemli ip uçları verirdi hissiyatını çözmek için. Şimdiyse neredeyse sesli harflarin bile hız kestiği için yok sayıldığı bir zamanda her çeşit iletişim mevcutken birbirimizi hala anlayamıyoruz.
Belki de anlamak için zaman ayırmak istemiyoruz. Seçenek çok gibi. Hani sanki dünya elinin altında ama ihtiyaç olduğunda yanında kimse yok. Çünkü derin ilişkiler kuramamışsın oysa face’de misal 1500 kişilik arkadaş ordusuna sahipsin.(!)
Kasmak konusunda ise tamamen sana katılıyorum. Zorla güzellik olmuyor. Ne insan kendini tüketmeli ne de karşısındakileri yormalı. Ama biraz daha ilişkileri için emek vermeyi göze almalı diyorum ben. Bunu aslında hepimiz söylüyoruz ama giderek ekran başında olmanın rahatlığına alıştık gibi. Sorumluluk almaktan kurtarıyor bizi. Ama bedeli var elbette.
İşin aslı ben sabah forumda fal bakanlar olduğunu fark ettim. Fincanın fotosundan. Bana da bakın dedim. Henüz ses çıkmadı. Ben de beklerden tuşlayıverdim işte…