Kızlar,
cerebrum77
“zarif bey’ in”(böyle isimlendirmek hoşuma gitti) benim üzerimdeki etkisinin nedenlerini sizinle paylaşmak istiyorum.
İyi bir dinleyici. Gerçekten anlamaya çalışıyor. Amacı paylaşmak kendi doğrularını zorla kabullendirmek değil. Farklı düşündüğümüz konularda (tam zıt görüşte olduklarımız da bile) rahat ve keyifle konuşabiliyoruz böylece. Eğer ortam gerilirse, neden rahatsız olduğunu açıkça söyleyerek, anlamak için soru sorarak bana kendimi ifade etmek fırsatı veriyor. Küsüp gitmiyor.:) Ve elbette onunla paylaşımlarımızdan pek çok yeni şey öğreniyorum.
Hayatta para kazanmak dışında da bir amacı var. Ve bu amaç için bedel ödemeye hazır. Daha çok çalışmaya, keyifli zamanlardan vazgeçmeye, dinlenmeye hasret kalmaya razı. Günümüzün “maddeye tapınan” kalabalıklarından ayrılıyor haliyle.
Kontrollü bir erkek. Anlatacaklarını birden ortaya döküp saçmıyor. Benim algılayabildiğim dozda devam ediyor. Duygularını ifade ederken (kızgınlık, mutluluk vs.) ölçülü. Nerede durması gerektiğini biliyor. Böyle olması söylediği güzel sözleri daha inanılır kılarken, gerginlik zamanlarında da çirkinleşmeyeceğini gösteriyor. Hatta daha ileri götürüp, duygularını kontrol edebilen bir erkek iradesine de sahip çıkar ve aldatmaktan kendini koruyabilir diye de düşünülebilir.
İletişimimize önem verdiğini hissettiriyor. Yazamayacağı zaman açıklama yaparak haber veriyor. Yani birden kaybolup sonra pat diye ortaya çıkıp ben geldim demiyor.
Pek çok erkek gibi kendindeki özellikleri göstermek istiyorsa da bunu da makul ölçüler de yapıyor. Bak ben neyim dercesine insanın gözüne sokmuyor. Yani "sadece konuşmuyor, yapıyor "ve övüldüğü zaman da tevazu göstermesini biliyor. Kendini abartmıyor.
İfadeleri çok zarif. Sürekli şiirsel ya da edebi anlamında değil. Ama bazen çok net değil de üstü örtülü anlatımlar kulağa daha hoş gelir ya. Çünkü insanın beynini gıdıklar, senin hayal dünyana da yer açar. Seçtiği kelimeler bu anlamda çok kaliteli.
Veeee en önemlisi samimi biri bence. Oldukça doğal. Ama mesafeli de, fazla mesafeli hatta.:)
devam edip gidiyor işte böyle…