Cerebrum’cum mesajını sabah cepten okudum ve gün boyu aklıma geldikçe yazdıklarını düşündüm. Çok güzel ve etkili ifadeler seçmişsin.:)
Bence de bile bile aldanmak aşk. Gerçekleri onun gülüşünün, bakışının arkasına gizlemek. Gönüllü olarak kendini incinmeye açmak. Kalbinin gümbürtüleriyle gerçeğin sesini bastırarak kendini kandırabilmek. Onun içindeki kahramanı ortaya çıkaracağına ve sonsuza kadar mutlu yaşayacağınıza inanmak. Eskiden çok güldüğümüz bir söz vardı, “prens olacak diye artık daha fazla kurbağa öpmek istemiyorum” diye.:)
Aşk hali uzun süre devam etse insan gündelik yaşama uyum sorunu yaşar sanırım. Hani dünyayı ateşe verseler sana kaç yazar hali. Olağanüstü bir enerji. Bünye bu kadarını uzun süre kaldıramayabilir.:) Normalleşmek lazım elbette.
Ama normalleştiğinde yani putunu yıkıp (helvanı yiyip) gerçekleri gördüğünde, aşk bittiğinde ne olacak? Aynı evin içinde yaşayan, birbirini yaşlılık günleri için sığınacak bir liman olarak gören kişilere mi döneceğiz?
Bence ilişki bizlerin gerçeğini ortaya çıkarıyor. "O benim için doğru kişi mi", sorusunun yanıtını bulmak için kendimize bakabiliriz sanırım. Onunla birlikteyken daha hoşgörülü, daha anlayışlı, daha çalışkan mıyım yoksa giderek içime kapanıp sessizleşiyor muyum ya da sinirlendikçe çevreye saran birine mi dönüşüyorum vs. İyi bir ilişki içimizdeki güzellikleri ortaya çıkarmalı diye düşünüyorum.
Dünya üzerinde söylenmemiş bir söz kalmış mıdır bilmiyorum. Ama insanoğlu bazı şeyleri tekrar tekrar duymak, konuşmak istiyor ki bunlardan biri de aşk. Elmalar hala düşmeye devam ediyor, dediğin gibi yeni bir şey elbette çıkabilir. O ana dek paylaşabilmek de bence çok güzel bir armağan.:)
Aşağıdaki cümlende şimdilik dediğine göre sonra yazacaksın diye umuyorum. “Tabii tek başına şehveti aşk zannetmenin basitliğinden ve aşka ihanet oluşundan, yeni tenler, yeni zevkler peşinde koşmanın telaşında olan insanların durumundan bahsetmeyeceğim şimdilik)”
Ve birde “Evlilikte aramızdan su sızmasın, boşlukları dolduralım konulu yazıyı biraz erteleyerek buraya da not etmiş olayım ki unutmayayım; çok mühim konu çünkü. “ demişsin o halde bu önemli konudaki görüşlerini de merakla bekliyor olacağım.:)