- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.292
- 158
Sen de çok yaşa canım. Hepimiz çok mutlu yaşayalım inşallah. Bu arada yeni profil resmin çok hoş bir seçim olmuş seni yansıtmış bence. Kitap kurdu olmalısın, çok belli, yoksa bu derin anlamlı sözler insanın aklına kolay gelir mi?Beşinci paragraf beni benden aldı ya hu. Bildiğin, kafama elma düştü:)))) Hep söylerim, bir şeyi bilmek, öğrenmekle idrak etmek arasında dağlar kadar fark var. İdrak ettim ayol:)) Hemen kendi evliliğime bu açıdan baktım; neler gördüm neler:) Bazı insanlar bazı insanlara gerçekten iyi geliyor. Şans, para, kariyer, saygınlık... Pek çok açıdan zenginleştiriyor birlikte olduğu kişiyi. Tabii ben bu noktada iki kişinin kişilik uyumunun yanı sıra astrolojik ve metafiziksel etkilerin de işin içine girdiğine inanıyorum. Ne oluyorsa oluyor birileri birilerini hayatta parlatırken, birilerini köreltip geriletiyor. Çok yaşa sen.:))
Mesajı sabah göndermişsin bana neden hatırlatma maili gelmedi acaba? Güne mesajınla başlamak hoş oluyordu. Aslında çok şey yazmak istiyorum ama sana da çala kalavye yazılmıyor ki. Düşüncelerimi geliştirmek anlamlı şeyler söylemek istiyorum.
İlk aklıma gelen şu oldu. "Ne oluyorsa oluyor birileri birilerini hayatta parlatırken, birilerini köreltip geriletiyor." demişsin ya. Okuduğum bir kitapta, kadınlar mücevher olmalı ve erkek onu parlatmaya çalışmalı diyordu. Eğer tersi olursa yani kadın daha aktif ve verici konuma geçerse zamanla yorulur, verdiklerinin karşılığını yeterince alamadığı için öfkelenir ve bu öfkesini uygun dille ifade edemezse de erkekten soğur ve kendini çeker yazıyordu.
O zaman işte dışardan bakıldığında sorunsuz, tartışmasız, iletişimin zorunlu konuşmalarla sınırlı kaldığı, ahlaki/dini değerlerin yasaklamaları nedeniyle başkasından sakınılan, yeni bir aşkın hayalini kurmaktan korkulan bir beraberlik haline geliyor ilişkiler.
Dediğin gibi işin içine pek çok farklı etkiler giriyor. Konuşuruz nasılsa acelemiz yok. :)
Bu arada bence de aynen söylediğin gibi bilmekle idrak etmek çoook farklı şeyler. Bu devirde bilmediğimiz ne kaldı ki. Herşeyi bir tuşla öğrenebilir durumdayız ama hayatlarımız niye bu oranda ilerlemiyor. Hayata anlam vermek için bakabilenler bence idrak edebiliyor yoksa çoğunluğun idrak yolları tıkalı