BENİ ŞİMDİDEN Bİ SIKINTI SARDI- doğumumd destekçim görümcem ve annesini kıskanan bebesi

Bende dogum yaptim kv sagolsun,yadimci oldu ,
Gorumcemin 2 cocugu var gelmesini istemedim,zaten pandemi var ,yenidogan riske acik,kv gelsin yardimci olsun gorumcen gelecekse sadece ev isine yardimci olsun ,birde ufak cocuk virt virt oraya buraya dalar hos degil rahat edemezsiniz

Ben çocuktan rahatsız olmanızı normal buldum. Aynı durumda olsam açık açık derdim görümceme ya da eşimden rica ederdim kardeşini ve yeğenini eve götürmesini. Lohusa kafası çekemezdim. Hem yardım isteyip hem de böyle konuşmanız olmamış ama onu söyleyeyim. Görümce gelirken çocuğu kapıcıya bırakacak değil. Yardım istemeyin.

6 yaşında bir çocuğa daha yapmadığı bir şey için bu kadar gergin olmanız çok garip. Annesini tabii ki kıskanacak bu anormal bir durum değil, görümce bebekle ilgilenmesin mutfakta yemek bulaşık işlerini yapsın, Kv ve si bakın bebeğe . Gerçi en fazla 7-8 gün sonra bitecek bir durum, 40 gün yatıp logodayım diye görümce ve Kv ti evinizde tutmazsınız herhalde

Bence bu ulkeye yeni bir bakanlik kurulmasi gerekiyor , dogum yapacak prensesleri pof poflama bakanligi
Bu kacinci dogum konusu bu forumda , yahu tum dunyada nasil doguruyorsa insanlar doguruverin bir zahmet
Hersey dert , hersey stres , azicik okuyun karninizdaki bebege ne kadar stres yukluyorsunuz bunlari dusunerek

Niye bilmiyorum ama benim de eşimin tarafı bunaltıcılar bu konuda. Hamile son aylar yalnız kalmaz evde illa ki hizmetçisi olur, doğurur 6 ay biri yanlarında kalır filan. Ben 40 gün bile istemiyorum sizi dedim diye bozuldular resmen. Ne kadar anormalleştiriyorlar süreci anlamıyorum.

çocuk bu tabii ki kıskanır annesini. tepkileriniz cümleleriniz hiç hoş değil, gebesiniz anlıyorum ama, gelmesin o halde görümceniz. kendi işinizi kendiniz görün...

benim çocuğum da 5i bitirdi 6 ya girdi.
beni çok kıskanır kimseyle paylaşmaz, asla bebek sevdirmez , ben de onun yanında yaklaşmam çocuklara.
uzaktan uzaktan sevgi gösterisinde bulunurum...
niçin "ELALEMİN BEBESİ" için kendi çocuğumu üzeyim...

umarım bu cümleleriniz aynen bu şekilde görümcenizin kulağına gider...

Selam değerli kk üyeleri;

Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.

Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.

UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için 😞
O çocuğa bebe diyip kendi çocuğunuza bebek demeniz ne kadar da ponçik sizi gidi çıkarcı insan. Az yeyin de bakıcı tutun o zaman kendinize.ona atar buna atar. Yorumlara bile döverek cevap vermişsiniz. Bu enerjinizi o çocuğa saklamayın da.

Son düzenleme:
İstersen senin için 6 yaşındaki BEBESİNİ evinde bırakıpta gelsin uğraşsın senle.
Yahu ben anlamıyorum ne sezeryanlılar var işlerini kendileri gören. Anaları babaları hayatta olmayan doğum yapan insanlar var. Neden illa doğumda biri yanınıza gelmek zorunda. Eşiniz var ya eşinizle beraber ustesınden gelirsiniz. Şimdi teknoloji çağı internette herşey var bakıp bakıp öğrenirsiniz. Zaten kucağına alınca ister istemez öğreniyorsun. Bencillik yapmayın kadın çocuğunu bırakamaz. Ya şükredin geldiğine biraz sesinizi kısın ya da hiç çağırmayın

yeni doğum yapmişken komşum ziyaret etmişti sağolsun ama oğlu o kadar yaramazdı ki bebeğin gözüne parmağını sokmaya kalkmalar vurmaya çalışmalar falan .benim bebeği ,sürekli koruma çabam derken bende bunalmıştım komşumda hergün uğrarım sana diyince ertesi gün evi yakın olan annemlere gittim biraz toparlanana kadar☺

kullandığınız kelimeler doğru olmasada ben bu endişeyi taşımanıza hak verdim.

görümceniz çocuğunun zorluk çıkardığını farkederse fazla kalmaz belkide

İstersen senin için 6 yaşındaki BEBESİNİ evinde bırakıpta gelsin uğraşsın senle.
Yahu ben anlamıyorum ne sezeryanlılar var işlerini kendileri gören. Anaları babaları hayatta olmayan doğum yapan insanlar var. Neden illa doğumda biri yanınıza gelmek zorunda. Eşiniz var ya eşinizle beraber ustesınden gelirsiniz. Şimdi teknoloji çağı internette herşey var bakıp bakıp öğrenirsiniz. Zaten kucağına alınca ister istemez öğreniyorsun. Bencillik yapmayın kadın çocuğunu bırakamaz. Ya şükredin geldiğine biraz sesinizi kısın ya da hiç çağırmayın

Bazen düsünüyorumda ben 7 yil önce doğum yaptim sezeryanlı. Galiba o zamanlarda lohusalık diye birşey yoktu. :işsiz:

Bazen düsünüyorumda ben 7 yil önce doğum yaptim sezeryanlı. Galiba o zamanlarda lohusalık diye birşey yoktu. :işsiz:
Heeh işte onu demek istiyorum bende imkan varsa tabiki yardım güzel bişey. Ama yoksa da illa biri gelcek diye bısey yok

Bence bu ulkeye yeni bir bakanlik kurulmasi gerekiyor , dogum yapacak prensesleri pof poflama bakanligi
Bu kacinci dogum konusu bu forumda , yahu tum dunyada nasil doguruyorsa insanlar doguruverin bir zahmet
Hersey dert , hersey stres , azicik okuyun karninizdaki bebege ne kadar stres yukluyorsunuz bunlari dusunerek

Dediklerinize yüzde bin beşyüz katiliyorum o kadar deyim. Ama şöyle de bişey var bende buraya aylar önce ikinci bebeğim doğacak eşimle ilgilencez aileden kimseleri istemiyorum diye bişey sormuştum o zaman da beni topa tutmuşlardı🤣🤣🤣 yok ihtiyacın olur yok niye öyle düşünüyosun diye ben tabi bildiğimi yaptım ve iyiki diyorum kafam rahattı Allah eksikliklerini göstermesin tabi.

Bende dogum yaptim kv sagolsun,yadimci oldu ,
Gorumcemin 2 cocugu var gelmesini istemedim,zaten pandemi var ,yenidogan riske acik,kv gelsin yardimci olsun gorumcen gelecekse sadece ev isine yardimci olsun ,birde ufak cocuk virt virt oraya buraya dalar hos degil rahat edemezsiniz
Olduuu bir de bi zil bulundursun yanında gerektikçe zili çalar gelir görümce ile kayınvalide, kafalara bak ya:silah:

Niye bilmiyorum ama benim de eşimin tarafı bunaltıcılar bu konuda. Hamile son aylar yalnız kalmaz evde illa ki hizmetçisi olur, doğurur 6 ay biri yanlarında kalır filan. Ben 40 gün bile istemiyorum sizi dedim diye bozuldular resmen. Ne kadar anormalleştiriyorlar süreci anlamıyorum.
6 ay mi höh :silah:
Gelirken huni de getirsinler,nasil olsa lazim olacak :deli:

Nisa bebek sana gelirken ne getirsin cok iyi bir taktik yalniz. Bence o yas grubundaki cocuklarda duygular degisiyor, bir gun cok seviyor, ilgileniyor ama kiskanclik da oluyor ister istemez cogunda. Genelde bebege karsi olumlu olumsuz duygulari hepsi birden karismis oluyor :D Karninizi seviyorsa bebekten bahsediyorsa bunlar guzel seyler, kiskancliga karsi da isindirma taktikleri uygulayin bence abisin artik sen, kardesin buyuyecek sana arkadas olacak, abisi vs. Gorumce zaten kendi cocugu varken bebekle aktif ilgilenemez gormeye gelmis gibi olacak sadece ama es ve kayinvalide de olacagi icin pek bir eksiklik hissedilmez diye dusunuyorum.

Selam değerli kk üyeleri;

Konu tam da başlıkda ki gibi. Allah razı olsun, doğumum da destekçim kv ve görümcem olacak. Ama gel gelelim' görümcemin 6 yaşında ki oğlu, annesini deliler gibi kıskanıyo. Nerden biliyorum; görümcemin kuzeni geldi, 4 aylık bebeği var. Annesi, bebeği sevmek için kucağına alsa rengi atıyo, hatta kuzeni, abla gelsene bebeği yıkayalım diyince, nerdeyse ağlayacaktı ve anne yıkama, yıkamanı istemiyorum dedi. Görümcem de yıkamayıp, sinirlenip gitti.

Ve görümcemin çocuğu hep dibimde olacak. Lohusa kafası bana gelirler diye tahmin ediyorum. Çünkü pek tahammüllü biri değilim. Kuzen olacak arkadaş, bebeği uyutuyo, 10 kes tepesine gidiyo, emziriyo tepesinde. Sürekli bebeğin etrafinda dolanıp dolanıp darlıyo insanı. Bu arada çocuğun 6 yaşında olduğunu yazdım mı bilmiyorum. Benim ilk doğumum ve görümcem ve kv'den başka bi şansım yok ailem 12 saat mesafede gelemeyecekler.

UZUN LAFIN KISASI; BEN BU BEBEYİ, BENİM BEBEĞE NASIL HAZIRLAYABİLİRİM? GEÇEN GÜN kendisine sordum, nisa bebek gelirken sana ne getirsin dedim, oyuncak kedi getirsin dedi ama bu küçük hediye onun o davranışlarına çare olur mu? Gelip gidip karnımı seviyo, nisa bebek nasıl, selam söyle diyo ama bilemiyorum. Lohusa lohusa, tepemde mız mız, sürekli sorun yaratan bu çocuk sinirlerimi yıpratır. Var mı alternatif fikirleriniz, kiskanmamasi için 😞
6 yaşında bir çocuğa,emziriyorum ben git sen iceride oyna istersen,bebek uyuyacak dediğinizde hala dibinizde durmakta ısrar etmez bence. Girersiniz odanıza kapınızı kapatır emzirir,uyutursunuz.
Bebeği zaten genelde tek bırakmazsınız,o uyurken sizde uyuyup dinleneceksiniz ki gece zırt pırt uyanacak bebeğiniz(o uyanmasa siz uyanıp,uyandırıp besleyeceksiniz zaten) çocuk gelip aranıza yatmaz yani.
Şimdi diyeceksiniz ki nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz.
Şöyle ki. Kızım doğduğunda eşimin kardeşinin oğlu 5 yaşlarındaydı,sürekli geldiler o dönem bebek görmeye,ben ona söylüyordum bebek uyuyacak gelme uyanınca getiririm x'cim. Sende dolaptan birşeyler alıp yiyebilirsin vs diye. Dinliyordu. Uyanıkken kızımın etrafında dolanıyordu ama zarar vermedi hiç ,kıskanıyordu da tek torundu kızımdan önce hatta kayınvalidem o yokken severdi kızımi. Annesine epey çektirdi ama şu an abi kardeş oldular.
Oğlum doğduğunda kızım 6 yaşındaydı oda kıskandı vs ama zarar vermedi ki çok tek kaldı oğlumla,bile isteye canını acıttığına sahit olmadım ama bana epey çektirdi. Banyo dolabına 1 şişe pudrayı boca etti mesela. Evden dışarı çıkmak istemedi beni kardeşiyle bırakmamak için vs vs. Saçını bile kimseye toplatmaz annem toplasın derdi. Hastaneden eve geldiğim gün,anne bana x pişirirmisin dedi dikişlerim vardı vs kalktım pişirdim.
Hepsi geciyor kardeş oluyorlar, siz dertlendiğinizle kalırsınız.
Sakin olun,gelmek zorundalarsa çocukla annesine yapacak ne yapacaksa. O da çocuk en nihayetinde. Güzellikle soylersiniz ona da bebek uyusun dokunmayalım,ben emziriyorum şimdi sen annenin yanına git,uyanınca seversin vs diye.

Back
X