Beni yıkmalarına, bezdirmelerine izin vermemeliyim..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.499
3.815
448
Bugün telefon faturası geldi, yönetimden sorumlu herkesin sirket telefonu var bir kac aydır bende kullanıyorum bu ay biraz limiti asmıs ben tek hat kullanıyorum halamın oglu cok gelmis, sen niye bunu kullanıyorsun ki?, benim esim su hattı kullanıyor, su kadar avantajlı konusuyor falan.. Burdaki herkeste neden var bu hat? birbirileriyle avantajlı konussunlar diye! Ben burda bostan korkulugu muyum peki?

Cevaplarım kendisini tatmin etmedi ki, bana ileri geri konusmaya basladı. O, patron kızı falan dinlemezmis, izin vermezmis böyle birseye ( hangi sıftala ) yapıcaksa bunu? Nasıl bagırıyor görseniz, sastım kaldım!

Babamı düsünüyormus bir tek kendisi düsünebilir benim babamı, bir tek o iyiliğini ister..

Ben babamın düsmanıyımısım gibi..

3-5 lira fazla gelmis, babam bunu mu sorun edicek sanki? Ama o sandı ki babam deliricek, bana söylenicek falan. Ben babam' dan düzenli olarak para almam ki zaten ihtiyacım olursa, olan kadarını isterim. Dilinde hep aynı sözcük, '' ben patron kızı mızı dinlemem, banane patron kızıysan kızısın? Kendisini de gören bu sirket icin yırtınıyor sanıcak bütün gün oturuyor nerde tırı vırı is, ancak onları yapıyor gitsin deri alsın, malzeme alsın, pc' de takılsın, faturaları yatırsın vs. vs. Ha, bide ahkam kesip insanlara büyüklensin!

Daha fazla kendimi tutamadım ve bende patladım bagırdım, cagırdım.. Madem babamı evlatlarından cok düsünüyorsun, laptop nerde? dedim.. Tek cevabı bende demesi oldu. Neymis o bozukmus ki, kendisi yaptırmıs.. Kendi cebinden yaptırdı diye, o' nun malı oldu yani.. Aldıgımız gibi yaptırmasını' da biliriz.

Olay su; Bundan 5 yıl önce babama kendisi icin laptop aldırıyor, kullanıyor 3 yıl önce' de bir an' da laptop ortadan kayboluyor bakıyoruz esi evden facebook' a falan giriyor, dügünler' de, bayramlar' da esi ben laptop' dan sunları yapıyorum falan diye anlatıyor biz bozuntuya vermiyoruz. Bir kac kere benim yanımdayken babam sormustu pc nerde diye, '' o bozuk, yapılmıyor '' demisti. Simdi de yapılmıyordu ben zor yaptırdım diyor masallah 5 senedir tıkır tıkır calısıyor zor yapılan pc' ye bakın hele!

Babam, ben buraya baska alıcam demis yahu adam deli mi? Pc yapılabilcekken sana vericek, ben buraya baska alıcam diyecek? Kendisi bozuk dedi kandırdı babamı sonra' da kendisine yeni bir tane aldırdı! Madem yaptırdın, niye getirmedin de baska aldırdın?
Masallah ne kadar güzel düsünüyorsun sen öyle babamı? dedim. İyice cıgırından cıktı '' ukala '' dedi bana hatta üzerime yürüdü.

Babamı o kadar cok düsünüyor ki, kendisi bizim araba' da araba kullanmayı ögrendi, kazalar' da yaptı hatta araba' yı babam yeni almıs, kuzen kaza yapmıs araba hurdaya cıkınca babam yerinde satmak zorunda kalmıs! Bunlar yıllar önce oluyor ama biz yeni duyuyoruz. Suan kendi arabası var bizim arabaya birsey olsun, ya gidecegimiz yere gidemeyiz,ya da taksi tutup gitmek zorunda kalırız kapı' nın önün' de yatar arabası ama yine' de vermez!

Mesai olur, babam hastadır sen kal, ben gideyim der asla kabul etmez!, Elemanları dagıt der ona' da gelmez.. Ne kadar cok düsünüyor degil mi babamı?
Babam bizim tartsmamızın son asamasını gördü beni sakinlestirdi ne ona, ne' de bana birsey demedi.

Simdi konusmuyoruz o laf atıyor ben oralı olmuyorum biliyorum ki, birsey degismeyecek! Sürekli beni ezme cabası icinde, hep kücük düsürmeye calısıyor beni.. Sürekli bir acıgımı yakalama cabası icinde öyle bekliyor acıgımı görüp, tepeme binmek icin..

Öyle bakıyor kızayım, dayanamayıp cıkıp gideyim diye..

Son düzenleme:
Okurken ben sinir oldum Çok haklısın çok... Peki bu durumda napmalı? Kesinlikle onun istediği şekilde davranmayacaksın. İşlerle daha çok ilgilenecek daha çok onun tabiriyle burnunu sokacaksın. O senin açığını yakalamaya çalışıyorsa sen de onun açığını yakalamaya çalışacaksın savaşsa savaş budur. İnş mutlu olursun yapılanlar tamamen çekememezlik asla pes etme derim asla...

Beni anlamana o kadar cok sevindim ki..
Eskiden herseyi icimde yasayan, kimseye derdimi anlatamayan ben simdi ise icimde tutamıyorum.
İyiki' de tutamıyorum cünkü bu öfke bana zarar veriyor.
Normalde ben cok cabuk pes ederim kac kez isi bırakıpta gitmeye kalktım ama hep öfkeyle kalkan zararla oturur düsüncesiyle sıktım disimi, daynmaya calıstım. Onların istedigi ' de bu zaten..
İyiki' de gitmemisim, gitmeyecegimde..
İyi dileklerin icin tesekkür ederim sende hep mutlu olursun ins.

Son düzenleme:
Kendimi gücsüz hissetmeye basladım desem yeridir. Bir tane degiiler ki, bir de halasının kızı var, kendisini buranın kolu kanadı gören. O olmasa hic bir is yetismez, aksar, herkes onun yaptıgını yapamaz!
Kaza yaptım, agzı kulaklarında söylemedigi insan kalmamıs..
Ne zevk aldı benim kaza yapmamdan anlamadım gitti?
:44:

kuzen ;kraldan çok kralcı ..ne haddine sana ses yükseltmesi?..
bence kız olduğun için seni alt etmeye çalışıyor..dişini göster..
aldıkları laptopunda, tamir ücreti neyse, getir vericem parasını de, gerekirse al çöpe at, gözünün önünde..
ya da ihtiyaç sahibi bir öğrenciye vericem dersin..sen git yenisini al dersin..
maksat damarına basmak olsun..
tel faturasının hesabını tutmak ona mı düşmüş..vay haspam vay..
sen de; ben patron kızı değil,bizzat patronun kendisiyim de..
babamdan sonra ben gelirim,bana soyadını söylesene de..
korkut onun gözünü,seni hafif lokma sanmasını engelle..
elinden geldiğince de diklen canım..
kuzeni, horoz gibi kendi işyerinizde öttürme..haddini bildir..
izin verme seni alt etmesine

Getiriyorsun o laptopu buraya dedim zaten takarsa tabii. Ah su babam biraz daha disli olsaydı keske!
Zaten o bana sesini yükseltince ben bagırmaya basladım kendini ne sanıyorsun, bana bagıramazsın, karısamazsın dedim.
Karısırım falan diyordu. Sonrada hic birsey olmamıs gibi ortaya konusuyor babama sordugum birseye atlıyor.
Tabii ben hic oralı olmuyorum bundan sonra böyle..!

babanın şahsi işyeri değil mi? yani ikinizin ortak dedesinden kalma falan bi iş değildir inşallah?
bastır bastırabildiğin kadar..ya da evine tel et.eşine yarın gönder pc yi diye ultimatom ver..
hiç yüz gösterme..senden çok ben sinir oldum, konularını hatırlıyorum senin..
maaşlı bi elemandan farkı yok ki onun..babasının çiftliği gibi davranıyor..
kilit adam falan mı bu ?öyle havalara girdiğine göre..

Yok, babamın sahsi isyeri ama yıllardır, babam bize hep baskalarını savundu durdu.
Gözünü kör etmisler resmen! Bizimla halamın oglu yüzünden kavga ediyordu, onu koruyordu.
Kuzenim lise yıllarından beri isyerinde bulunmus iste sanki babası' nın hayrına mı? Babam ben ona bugünün maasıyla su kadar veriyordum dedi ki, ise hafta' da iki gün geliyormus.

Üni.' yi ben okuttum falan dedi. Bunlar yılllaaar önce oluyor babam asla anlatmaz baskalarının gazına gelip anlatmıstı ben soka girmistim tabi..
Bu kadar sey yapmıs ama yine' de yaranamadı babam ona.
Dayımın arabasını parcalıycam, ses etmeyecek ve üstelik zarardan da mesul olmayacagım..
Kul kölesi olurum be ben öyle dayı' nın!
Burda calısmadıgı zaman babam sunu alır mısın, suraya gider misin? derdi. Verdigi cevap; Ya dayı, ben simdi gidemem bir yere.. O zamanlar isyerine gezmeye geliyordu kac kez, babamı böyle reddetti.
Emin ol babası' nın isyerinde böyle davranamaz tatlıgacı enistem asla müsade etmez..
Ev aldı, babası degil, benim babam kefil oldu.
Babasıyla kendisi aynı karakterdeler, aynı kafadalar zaten.
Babası gaddar, vicdansız oglu' da aynı..!
Gözü' nün önünde öl, dönüp bakmaz ya, bakmaz..
İyi günde hep yanındadır ama..
Benim babam kac yıllık soför bir kere arabalarını istedi bizimki tamirdeydi enistem, kusura bakma benim malım kıymetlidir veremem demisti. Ama babam onlara hep verir, bu laftan önce' de verdi sonra' da istediklerinde vermeye devam etti. Biz birsey deyince' de bize kızıyordu laptop meselesine' de '' olsun '' diyordu, ben onlar kullanıyor deyince.

Hatırladıkca sinirden karnıma kramplar giriyor..
Düsünüyorum, düsünüyorum bir yol bulamıyorum..
:44:

Son düzenleme:
Sürekli aynı işyeri ve aynı kişilerle ilgili konular açıyorsunuz. Evet bazı noktalarda haklısınız ama bir daha düşünün. Babanız, onca yıllık tecrübe ile ve o işyerinin patronu olduğu halde sizin duyduğunuz rahatsızlığı duymuyorsa ve açıkça sizden yana tavır almıyorsa belki de sizin hatalı olduğunuz noktalar vardır, ne dersiniz? Babanıza güvenin, gözü kör olmuş filan deyip onca yaşanmışlığı hiçe saymayın. Vardır bir bildiği ve siz de uyum gösterin. Orası bir işyeri, bir elemana verilen ya da elemanın evine götürmesine göz yumulan 5 senelik bir bilgisayara ses çıkarmoıyorsa koca adam vardır bir nedeni.

Evet, tek nedeni tatsızlık cıkmasın? Görmüyor yani önem vermiyor baska ne nedeni olabilir ki bir pc' yi eve verme' nin? O bu isyerinin demirbası sonucta? Böyle ince hesaplar düsünülmedigi icin, ileri gdemiyoruz zaten.
O pc gittiginden beri sadece 1 defa geldi buraya. Saglam seyi gönderip yeni masrafa girmenin bize ne gibi bir yararı olabilir ki?
Ha, sunuda belirteyim ben pc meraklısı degilim benimde pc var ama ben, böyle seylere gelemiyorum sadece..
Kendisi, babamın ona verdigini söylüyor '' babam al sen bunu evine götür, kullan ben buraya yeni alırım '' demis. Bunu' da sordum babama o bozukmus deyince ben buraya yeni aldım dedi ki, ben kendi kulaklarımla duydum babama o' nun bozuk oldugunu, yapılamayacagını söyledigini?
Bu arada burası bir derdim var topigi benim de derdim bu.. Malesef sonuclandıramadıgım konular oldugundan durmadan aynı seylerden bahsediyorum ne yapalım?
Babam cok iyi niyetli isyerine zarar vermis bir elemanı bile, en son asama' da isten cıkarır o' da adam kendisi isteyecek son ana kadar konusur onu düzeltmeye ugrasır. Ve o isten cıkan kisi 3 yıl, 5 yıl sonra tekrar ise baslamak istese, babam asla hayır demez gel bi konusalım der ve tekrar ise alır..
Bizim isyerimiz 84' ten bugüne gelmis ve hala aynı seviyede düsünüyorum neden olabilir diye?
Hersey babamın mantıgıyla degilde duygularıyla karar verdiiginden dolayı. Ben babam gibi sessiz kalıp, görmezden gelemiyorum halamınouglunun durup duruken faturama horozlanması' da bu yüzden benim babam gibi olmayacagımı biliyor.

Son düzenleme:

Yoo yanlış anladınız, amacım konlarınıza karışmak değil. İstediğiniz kadar konu açın tabi. Sadece sizin sürekli aynı şeyleri düşünüp düşünüp üzüldüğünüzü görüyorum. Kafanıza çok fazla takıyorsunuz. Buraya 3 konu açtıysanız siz örneğin, siz onu kafasınızda 33 kez düşünüp üzülmüşsünüz demektir. Ama boşa bence. O işyeri babanızın ve babanız o işyerininin düzenini öyle kurmuş. Siz uyardığınız halde aynen devam ediyorsa duygusal ya da başka nedenlerle, nedeni ne olursa olsun tercihini öyle kullanıyor demektir. Patron o. Sizin söylediklerini görmedeği ya da farklı davranmayı beceremediği için değil, öyle davranmayı tercih ettiği için öyle davranıyor. Koskoca patron adam, kör değildir herhalde. Babanız işyerinin size devredene kadar siz de onun kararlarına saygı duymak zorundasınız. Hem bir de farklı açıdan bakmayı deneyin, belki de babanız haklıdır, belki de böyle davranarak daha iyi yapıyordur.

Aynı tarz konuları farklı hadiselerle acıyorum her konu' da ayrı bir entrika.. ))
Konumun amacı, kuzenimin hic hakkı yokken, üzerine vazife olmayan islere burnunu sokması, bana bagırıp cagırması beni azarlamasıydı bende sen karısamazsın deyince, babamın güya iyiligini düsndügünü söyledi ben 3-5 lira fautramı astım diye, babamın kötülügünü istiyorum yani..! Bende bu yüzden o' nun yaptıgı seylere deginerek, aslında hicte göründügü gibi olmadıgını dile getirdim yani bu muhabbetlere girme amacım buydu.
Kendi kendimi yiyip bitirecegime, KK' da paylasmak cazip geldi bazen hic tanımadıgımız insanlar, etrafımızdaki insanlardan cok daha fazla yanımızda oluyorlar, yardım ediyorlar. Akıl akıl' dan üstün' dür degil mi? :) Allah baska dert vermesin benim derdim, baskaları' nın yanında deve' de kulak kalır belki ama iste herkesin derdi, kendine büyük gelirmis.
Babam beni meslek lisesine gönderdi, isletme okuayacaksın dedi, Tamam! baba dedim.
Cocuklugumdan beri buraya getirir, alısayım diye halamın oglu ise 2-3 yıl önce kardesime, '' baban aslında yanlıs yapıyor siz burada ne yapıcaksınız ki? sıkılırsınız '' demisti. Bizim buraya gelmemizi istemiyor. Annem deseniz, yıllardır babama dert anlatmaya calısmıstır ama babamın kendi ailesine olan düskünlügü galip gelmistir.
Bu isyeri artık hepimizin kendisi 60 yasında ve kalp, kolestrol, seker problemleri var. 84' ten bu yana gelmis bir isletme ki, gecmise dönüp bakınca hala aynı seviye' de oldugumuzu görüyorum hatta gerilyoruz..:44:
Babam hakkındaki düsüncelerim sadece benim düsüncelerim degil, malesef ki, babamı tanıyan herkes aynı düsünce' de hatta bir cok kisi, cok fazla taviz veriyorsun, duygusal yaklasıyorsun diyor ama babam asla kabul etmiyor böyle oldugunu. Kararlarına saygı duyarım ama artık burda calıstıgım icin ve kızı olarak olumlu, olumsuz fikirlerimi beyan etmek durumundayım. Cünkü, aksi birsey oldugunda yanında pismanlıkları ve sadece biz ( ailesi ) oluyoruz.
Atöyedeki elemanlarla fazla icli dıslı olma dersin kızar ki, bunu geldi ustamız söyledi beni yanlıs anlamayın ama siz böyle oldugunuzdan, tavrınızı koymadgınızdan bu elemanlar gevsek dedi. Bi abla, abi muhabbeti, eleman gelir burda babama sesini yükseltir, küfürlü konusur.. Yani ben bugüne kadar bu sekilde gelmis bu sistemi, degistirmek olması gerektigi gibi yapmak istiyorum..
Bir cok isyerine gidiyoruz müsterimiz olan hic böyle cıvık iliskiler görmedim elemanlarla patron arasında? Sadece biz' de var bu. Bu yüzden acayip derecede kafamı takıyorum eskiden okul vs. derken göz görmüyordu bu kadar da sorun edemiyordum ama simdi bizzat icindeyim, ben babama yapılan haksızlıklara da gelemiyorum ki?
Hergün farklı bir olay, sesini cıkarmayan babam ve bunu fırsat bilen isyerinde istedigi gibi davranan insanlar?? görüdükce, dogal olarak asabım bozluyor stresten o kadar cok zayıfladım ki, bastan bu halimi begensemde, simdi daha da fazla vermemden korkuyorum..
O yüzden konusuyorum konusmassam patlarım..

Son düzenleme:
Canım babanı artık değiştiremezsin böyle gelmiş böyle gider düşünceleri..sanırm biraz akrabacı yani kardeşinin çocuğu olduğu için ne yaparsa yapsın gözünde çok değerli demek ki,benim babam da halamın,amcamın çocuklarını çok tutar..
senin tek yapabileceğin dediğin gibi kendini ezdirmemek,dişini göstermek.kuzenin kim ki? Nasıl olur da sana diklenir,üstüne yürür? Ben oracıkta parçalardım herhalde onu.Resmen sizi sömürüyor..O iş yeri sizin ailenizin,ne olursa olsun sen sahip çıkmalısın.Allah korusun kuzenin şirkete el falan mı koymak istiyor acaba ilerisi için! İnsanın aklından geçmiyor değil.Ama ne diyeceğim laptop olayında geri alamazsan bırak kalsın,Allah onun hakettiğini verir sonuçta yaptığı haksızlık ve harama giriyor.

Ben bu cok tutma isini anlamıyorum ya?
İnsan kardesi' nin cocugunu nasıl evladından fazla tutabilir ki? Ne kadar anlamasamda oluyor iste.
El koyma isi benimde aklıma gelmiyor degil sonucta daha yolujn basındayım ben ve bundan önceleri okulumdan dolayı gezmeye falan gelirdim o zamanlar rahattı gelmeye basladım, pacaları tutustu. Zaten almak gibi bir düsüncem yok o benim bildigimizi, bizim herseyden haberimizin oldugunu ögrendi ya, bu' da yeter bana.
Ben istiyordum ki, beni hafife almasın oldu' da sükürler olsun.
Laptop, laptop diyorum ama laptop nedir ki? Gözüm' de laptop yok ki benim?
Gelip, bana bagırıyor, üstünlük kurmaya calısıyor ki, o bagırdı ben neye ugradıgımı sasırdım zaten?

Sözüm ona babamın iyiligini düsünüyor, bunun icin cabalıyor bende artık sustugum yeter dedim bilmedigimizi sandıgından rahatca cemkiriyordu. En azından farkında oldugumu biliyor artık.. Buna' da sükür..

Bence de iyi yapmışsınız. Kraldan çok kralcılar var.. Babanız taviz veriyor diye siz de aynısını yapmayın. Sonuçta orası sizin ekmek kapınız.. Belki de sizin oradan ayrılıp babanızın emekliye ayrılmasını bekliyor. İşin başına geçme hesabıda yapıyorda olabilir...Gözünüzü açık tutun.

Bende bunu düsünüyorum babam taviz veriyor diye susup oturmak bana dogru gelmiyordu elbetteki ona saygım sonsuz o bu kadarını yapabildi yalnız göz ardı ettigi seyleri o görmüyor, o böyle istiyor diye görmezden gelemem malesef!
Bana yaptıgı bu güc gösterisini baska birseyle bagdastıramıyorum...

Bence siz fazla karışıyorsunuz herseye, o işyerinde patrondan çok patronluk taslıyorsunuz babanız varken size ne kuzenin pc yi almasından..size göre babanız hiç birşeyi görmüyor siz görüyorsunuz bırakın bu tavırları...kimseyle yüz göz olmayın ki onlar da size takmasınlar

Siz isinize gelen yerlere takılıyorsunuz ha babam, ha ben, ki kuzen bana patron' luk yapmaya kalkmısken ben ne yapsaydım siz simdi bana resmen sus, otur, yut diyorsunuz ona ne benim faturamdan? Neden ona bana yaptıgı densizlige kimse deginmiyor? Haksız bulunmuyor da millet bana takılmıs durumda anlamadım gitti? Kendimi ezdirmek istememem mi suc simdi?

Babam pc' den anlamaz, adam yapılmaz o bozuk dedi, babamı bir güzel kandırdı ta ki, kendim bizzat pc' yi sapasaglam karsımda görene kadar! Babama yine söylemedim o zaman susayım dedim bugüne kadar da sustum hatta, bana o sekilde davranmasaydı yine söylemiycektim kusura bakmayında bende kendimi savunacagım elbette karsıma gecmis, beni kücük düsürmeye, ezmeye calısıyorsa hakkı yokken bagırıyorsa bende acıgını yüzüne pekala vururum, hakkımdır.

Size tavsiyem daha genis düsünün yorum yapın böyle biraz ezbere oluyor..

Aynı sizin gibi bir tanıdığım var o da kocasından çok patronluk taslıyor çalışanlarda ne huzur bırakmış ne de motivasyon..ukala tavirlarla ortamd huzur bırakmıyor bizzat gördüm diyeceğim o ki babanız sizin laflarinizla hareket etmiyor en iyisi yapıyor kusura bakmayın önceki konunuZu da hatırlıyorum biraz cuvaldizi kendinize batırın

Ben ne diyorum, siz ne diyorsunuz? ) Ayrı seylerden bahsediyoruz sanki? Konu döndü dolastı, hic bilmediginiz isyerindeki davranıslarıma geldi.
Siz arkadasınızla beni kıyaslayamazsınız gördügünüz arkadasınız, ben degilim. Siz hic aile sirketi duymadınız herhalde.
Sirketi baba kurdu diye cocukların hic birseye söz hakkı yok yani oldugu zaman patron' luk oluyor olması da normal aslında neticede bende patronum. Bunun nesi garip?
Ben size milletin gözünde nasıl oldugumu anlatamam ki görmeniz lazım.. Su kadarını söyleyim ki isyerindeki herkesle aram iyidir. Cünkü durmam gerektigi yeri bilirim.
Babamın inandıgı ve hic bir zaman unutmadıgı bize' de asıladıgı tek laf, geldigimiz yeri unutmamak ve kendimizi yükseklerde görmemektir. Bununla büyüdük biz.
Verende Allah, alanda! Bunun bilincinde olduktan sonra sen sag, ben selamet sanırım arkadasınız, evlendikten sonra ne oldum delisi olmus..

Ayrıca neyi ne kadar ve nederece dogru hatırlıyorsunuz bilemiyorum önceki konularım ÖNCEYDİ. Aynı sey' den bahsetmedim burada hergün esin' den sikayet edenler, kayınvalidesinden sikayet edenler oluyor ( es aynı es, kaynana aynı kaynana ) kimseye aynı seyler yazılıyor dendigini görmedim cünkü, kisiler aynı ama sorunlar farklı! Ve biliyorum ki bu sürec gecici babam kalkıpta beni susturmadı, beni kınamadı sadece izledi! Neden mi? benim orda ne ifade ettigimi biliyor cünkü! En azından söylediklerime kulak verdi belki' de birseylerin farkına vardı orasını bilemem. Yeri gelince elbette cuvaldızı kendime batırırım.
Ama kalkıpta beni cocuk gibi azarlayan, ezmeye calısan adama haddini bildirdigim icin, hakkımı savundugum icin CUVALDIZI kendime batıramam, olmayan hatayı kendimde arayamam..
Hic kimse' nin de böyle bir durumda sessiz kalıp, yutacagını veya karsısındaki kisi' nin acıklarını gizleyecegini de düsünmüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…