Okurken ben sinir oldumÇok haklısın çok... Peki bu durumda napmalı? Kesinlikle onun istediği şekilde davranmayacaksın. İşlerle daha çok ilgilenecek daha çok onun tabiriyle burnunu sokacaksın. O senin açığını yakalamaya çalışıyorsa sen de onun açığını yakalamaya çalışacaksın savaşsa savaş budur. İnş mutlu olursun yapılanlar tamamen çekememezlik asla pes etme derim asla...
kuzen ;kraldan çok kralcı..ne haddine sana ses yükseltmesi?..
bence kız olduğun için seni alt etmeye çalışıyor..dişini göster..
aldıkları laptopunda, tamir ücreti neyse, getir vericem parasını de, gerekirse al çöpe at, gözünün önünde..
ya da ihtiyaç sahibi bir öğrenciye vericem dersin..sen git yenisini al dersin..
maksat damarına basmak olsun..
tel faturasının hesabını tutmak ona mı düşmüş..vay haspam vay..
sen de; ben patron kızı değil,bizzat patronun kendisiyim de..
babamdan sonra ben gelirim,bana soyadını söylesene de..
korkut onun gözünü,seni hafif lokma sanmasını engelle..
elinden geldiğince de diklen canım..
kuzeni, horoz gibi kendi işyerinizde öttürme..haddini bildir..
izin verme seni alt etmesine
Getiriyorsun o laptopu buraya dedim zaten takarsa tabii. Ah su babam biraz daha disli olsaydı keske!
Zaten o bana sesini yükseltince ben bagırmaya basladım kendini ne sanıyorsun, bana bagıramazsın, karısamazsın dedim.
Karısırım falan diyordu. Sonrada hic birsey olmamıs gibi ortaya konusuyor babama sordugum birseye atlıyor.
Tabii ben hic oralı olmuyorum bundan sonra böyle..!
babanın şahsi işyeri değil mi? yani ikinizin ortak dedesinden kalma falan bi iş değildir inşallah?
bastır bastırabildiğin kadar..ya da evine tel et.eşine yarın gönder pc yi diye ultimatom ver..
hiç yüz gösterme..senden çok ben sinir oldum, konularını hatırlıyorum senin..
maaşlı bi elemandan farkı yok ki onun..babasının çiftliği gibi davranıyor..
kilit adam falan mı bu ?öyle havalara girdiğine göre..
Sürekli aynı işyeri ve aynı kişilerle ilgili konular açıyorsunuz. Evet bazı noktalarda haklısınız ama bir daha düşünün. Babanız, onca yıllık tecrübe ile ve o işyerinin patronu olduğu halde sizin duyduğunuz rahatsızlığı duymuyorsa ve açıkça sizden yana tavır almıyorsa belki de sizin hatalı olduğunuz noktalar vardır, ne dersiniz? Babanıza güvenin, gözü kör olmuş filan deyip onca yaşanmışlığı hiçe saymayın. Vardır bir bildiği ve siz de uyum gösterin. Orası bir işyeri, bir elemana verilen ya da elemanın evine götürmesine göz yumulan 5 senelik bir bilgisayara ses çıkarmoıyorsa koca adam vardır bir nedeni.
Evet, tek nedeni tatsızlık cıkmasın? Görmüyor yani önem vermiyor baska ne nedeni olabilir ki bir pc' yi eve verme' nin? O bu isyerinin demirbası sonucta? Böyle ince hesaplar düsünülmedigi icin, ileri gdemiyoruz zaten.
O pc gittiginden beri sadece 1 defa geldi buraya.
Ha, sunuda belirteyim ben pc meraklısı degilim benimde pc var ama ben, böyle seylere gelemiyorum..
Kendisi, babamın ona verdigini söylüyor '' babam al sen bunu evine götür, kullan ben buraya yeni alırım '' demis. Bunu' da sordum babama o bozukmus deyince ben buraya yeni aldım dedi.
Siz benim actıgım konulara karısamazsınız ha, istemiyorsanız yorum yapmazsınız..
Burası bir derdim var topigi benim de derdim bu.. Malesef sonuclandıramadıgım konular oldugundan durmadan aynı seylerden bahsediyorum ne yapalım?
Babam cok iyi niyetli isyerine zarar vermis bir elemanı bile, en son asama' da isten cıkarır o' da adam kendisi isteyecek son ana kadar konusur onu düzeltmeye ugrasır. Ve o isten cıkan kisi 3 yıl, 5 yıl sonra tekrar ise baslamak istese, babam asla hayır demez gel bi konusalım der ve tekrar ise alır..
Bizim isyerimiz 84' ten bugüne gelmis ve hala aynı seviyede düsünüyorum neden olabilir diye?
Hersey babamın mantıgıyla degilde duygularıyla karar verdiiginden dolayı. Ben babam gibi sessiz kalıp, görmezden gelemiyorum halamınouglunun durup duruken faturama horozlanması' da bu yüzden benim babam gibi olmayacagımı biliyor.
Yoo yanlış anladınız, amacım konlarınıza karışmak değil. İstediğiniz kadar konu açın tabi. Sadece sizin sürekli aynı şeyleri düşünüp düşünüp üzüldüğünüzü görüyorum. Kafanıza çok fazla takıyorsunuz. Buraya 3 konu açtıysanız siz örneğin, siz onu kafasınızda 33 kez düşünüp üzülmüşsünüz demektir. Ama boşa bence. O işyeri babanızın ve babanız o işyerininin düzenini öyle kurmuş. Siz uyardığınız halde aynen devam ediyorsa duygusal ya da başka nedenlerle, nedeni ne olursa olsun tercihini öyle kullanıyor demektir. Patron o. Sizin söylediklerini görmedeği ya da farklı davranmayı beceremediği için değil, öyle davranmayı tercih ettiği için öyle davranıyor. Koskoca patron adam, kör değildir herhalde. Babanız işyerinin size devredene kadar siz de onun kararlarına saygı duymak zorundasınız. Hem bir de farklı açıdan bakmayı deneyin, belki de babanız haklıdır, belki de böyle davranarak daha iyi yapıyordur.
Canım babanı artık değiştiremezsin böyle gelmiş böyle gider düşünceleri..sanırm biraz akrabacı yani kardeşinin çocuğu olduğu için ne yaparsa yapsın gözünde çok değerli demek ki,benim babam da halamın,amcamın çocuklarını çok tutar..
senin tek yapabileceğin dediğin gibi kendini ezdirmemek,dişini göstermek.kuzenin kim ki? Nasıl olur da sana diklenir,üstüne yürür? Ben oracıkta parçalardım herhalde onu.Resmen sizi sömürüyor..O iş yeri sizin ailenizin,ne olursa olsun sen sahip çıkmalısın.Allah korusun kuzenin şirkete el falan mı koymak istiyor acaba ilerisi için! İnsanın aklından geçmiyor değil.Ama ne diyeceğim laptop olayında geri alamazsan bırak kalsın,Allah onun hakettiğini verir sonuçta yaptığı haksızlık ve harama giriyor.
Bence de iyi yapmışsınız. Kraldan çok kralcılar var.. Babanız taviz veriyor diye siz de aynısını yapmayın. Sonuçta orası sizin ekmek kapınız.. Belki de sizin oradan ayrılıp babanızın emekliye ayrılmasını bekliyor. İşin başına geçme hesabıda yapıyorda olabilir...Gözünüzü açık tutun.
Bence siz fazla karışıyorsunuz herseye, o işyerinde patrondan çok patronluk taslıyorsunuz babanız varken size ne kuzenin pc yi almasından..size göre babanız hiç birşeyi görmüyor siz görüyorsunuz bırakın bu tavırları...kimseyle yüz göz olmayın ki onlar da size takmasınlar
Siz isinize gelen yerlere takılıyorsunuz ha babam, ha ben, ki kuzen bana patron' luk yapmaya kalkmısken ben ne yapsaydım siz simdi bana resmen sus, otur, yut diyorsunuz ona ne benim faturamdan? Neden ona bana yaptıgı densizlige kimse deginmiyor? Haksız bulunmuyor da millet bana takılmıs durumda anlamadım gitti? Kendimi ezdirmek istememem mi suc simdi?
Babam pc' den anlamaz, adam yapılmaz o bozuk dedi, babamı bir güzel kandırdı ta ki, kendim bizzat pc' yi sapasaglam karsımda görene kadar! Babama yine söylemedim o zaman susayım dedim bugüne kadar da sustum hatta, bana o sekilde davranmasaydı yine söylemiycektim kusura bakmayında bende kendimi savunacagım elbette karsıma gecmis, beni kücük düsürmeye, ezmeye calısıyorsa hakkı yokken bagırıyorsa bende acıgını yüzüne pekala vururum, hakkımdır.
Size tavsiyem daha genis düsünün yorum yapın böyle biraz ezbere oluyor..
Aynı sizin gibi bir tanıdığım var o da kocasından çok patronluk taslıyor çalışanlarda ne huzur bırakmış ne de motivasyon..ukala tavirlarla ortamd huzur bırakmıyor bizzat gördüm diyeceğim o ki babanız sizin laflarinizla hareket etmiyor en iyisi yapıyor kusura bakmayın önceki konunuZu da hatırlıyorum biraz cuvaldizi kendinize batırın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?