beni yiyip bitiren bi durum lütfen akil verin..

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar oldum olasi anneme hep sorunluydum. Cocuklugumdan beri.. sucum neydi bende bilmiyorum. . Ikimizde kucuktuk. Hatirladigim en net hatiram şu : erkek kardesimle kaldigim odada iki yatak vardi. Annem hep onu kucagina basar oyle uyurdu.. halbuki kardesimle aramizda sadece bir yas vardi.. ama bi kere bile beni koynuna alip uyudugunu hatirlamam.. soguk taslarin uzerine yatardim ki hasta olayimda annem bana sarilip uyusun diye(( Ama cook kiymetli oglunu hep benden once tuttu... kardesimu aslında seviyordum ben ama annemin bu herşeyde onu kayirmasi sayesinde icimde bi kiskanclik oldu. . Neyse yirmi bes yasindayim su an kardesimle aram iyi ama annemin yaptiklarini asla unutamuyorum. Arkadaşım annemle arkadaş gibiyim dedi mi hayret dolu gozlerle bakiyirdum... oss ye girecegim sabah kahvaltida kazanamaz miyim ki dedim diye kazanamazsin diyerek kafama tabak firlatti.. sinavdan once hastaneye uyuşturucu igneye gittim tabiki olmadi.. gelinimi senden cok daha fazla seviyorum senden daha kitmetli sen kiytirik bi memursun o koskoca doktor dedi....
Evime bi kere geldi onda da esime dedi ki arada dovmen normal insan çileden cikarsa napsin dedi...
Simdi acikca söyleyeyim kizmayin ama benim kalbimde ona karsi oyle aman aman bir sevgi yok....... ona pek düşkünlüğüm yok..
Size iki sorum var :
Evime gelmrk istiyor yine.. bi yandan evet diyeyim diyorum bi yandan da bana yaptiklarini unutamıyorum. Onu girdugumde hep icimi acitam seyleri hatirliyorum.. iyi olmuyorum..
Asil sorum şu : bi psikoloji kitabında okumustum anne sevgisini fazla alamayan cocuklar kendileri anne olduklarında cocuklarinida sevemezler diyordu.. cunku hep o yaraya dokunurlar diyordu..
Asil bu kafama cok takılıyor korkuyorum hamileyim ama cok korkuyorum ya annem gibi olursam ya o tez dogruysa........

Oha bi anne bunlari yapar mi agzim acik kaldi.
Oturup bunlari konussan annenle?
Ne demek kiytirik bi memursun o doktor ya
Sinav sabahi kafaya tabak firlatmak nedir :/
Ben anne olamayani anne olarak gormem, annelik sadece 9 ay karninda tasimak degildir.
Sende ne kadar ruhsal cokuntuye, mutsuzluga yol acmis.
Hic kendini sartlandirma cocugumada yansiticam bu ruh halini diye.
Sen onu utandiricak bi anne olucaksin.

içim burkuldu aslında okurken sadece şunu söylemek isterim psikoloji kitabını falan bilmem ama annemde anneannemden sevgi görmemiş her gün dövermiş annemi annem bize asla vurmadı hatta doğru dürüst bağırarak konuştuğunu bile bilmem kızdığı zamanlar oldu ama sevgisini hep gösterdi bizee

Yapti gerçekten. Cok yaralandim.....
Konustum tabi
Bana dedigi laf : ii o zaman sen kendi cocuguna yapmazsin......
Hani hic bi üzüntuye kapilmadi.
Simdi simdi bana iyi olmaya yakin olmaya calisiyor. Aman kizim namusunla evlendin bize laf getirmedin filan... ama simdide ben istemiyorum icimden gelmiyor

doğurmakla anne olunmuyor bunun en bariz örneği
ama sen annen değilsin sen yaşayamadığın sevgiyi ilgiyi
bebeğine gösterebilirsin öncellikle şu negatif düşünceleri at kafandan
sen çok güzel bi anne olacaksın ve annenin seninle kuramadığın bagı çocuğunla kurabilirsin
üzülme boşver ve kendine bebişe iyi bak

Olmazsin tatlım hiç korkutma kendini hatta belki daha da sevgi dolu olursun. Anneannemin de anneme karşı aman aman sevgisi yokmuş suan normal bi anne kız ilişkileri var ama annemin anlattığı kadarıyla seninkinden halliceymis ki annem tek evlat. Ama annem çok sevgi dolu. Hatta arkadaş gibiyiz. Sende cocuklarinla öyle olacaksın inşallah canım.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Adem güneşin güvenli bağlanma ve çocukluk sırrı kitaplarını okumanızı öneririm.zira maalesef problem çözmek için başka yöntemler geliştirmeyi öğrenemezse zihin sevmediği annesi formuna dönüşebiliyor. Bınun için bolca okuma düşünme affetme refleksi gerekiyor. Bunu söylemek zor, rabbim annenize merhamet versin, belki ama anneninizin de bir kul olduğunu unutmayın. Bir kitapta "geçmişte anne ve babalarımızın yaptıkları onların imtihanıdır, bizim imtihanımız bunları nasıl yoğurup içselleştirdiğimizdir" der. Anneniz bu imtihandan sınıfta kalmış olabilir ama size düşen aynı imtihandan kalmamak için kendinizle uğraşmak . Bunları düşünüp stres olmak yerine-ki bebeğinizde etkilenmesin- bolca kitap okuyun ve dua edin. Çocuğunuzu hayırla kucağınıza almayı nasip etsin mevla, hurma yemenizi öneririm son aylarda özellikle , doğumunuz kolaylaştisın diye ...

Umarim evliligin mutludur annenin yerini doldurmaz ama askiniz buyukse o kadarda aklina gelmez eskiler cunku mutlusundur

anneniz gerçekten size karşı büyük ayıp etmiş.hep şaşırıyorum evlatları arasında ayrımcılık yapan annelere.
ama sizde korkmayın "ilerde çocuğum olursa ona annelik yapamam"diye.
aksine siz çok iyi bir anne olacaksınız.kendi anneniz size annelik yapmış olmayabilir ama siz kendi çocuklarınıza daha sıkı sarılacaksınız.genelde böyle anne,baba ilgisinden mahrum kalan çocuklar kendilerine hep bir söz veriyorlar küçük yaşlarında."ilerde benim çocuğum olursa ben annemin,babamın aksine evlatlarımı çok sevicem"diye.o yüzden sizde yavrularınıza çok güzel,örnek bir anne olacaksınız.

Elena önceki konundan geçmişinde sevgisizlik hissetmiştim..

Annene gelme diyemezsin sanırm...
Her gelişte karşılaşmada canını sıkmıyor değil mi..,
Sık olmuyorsa gelsin derim..
Uzun olmadan kısa kalabilir...

Öyle bir şey var gibi..,
Ama tersi de mümkün...
Bu konuda iki davranış da olabiliyor..
Birisi kolayı,cahilcesi biri zoru daha erdemlisi..

Son düzenleme:

Bende cok istiyorum onu utandirmak
Ama adam kafami karistirfi dedim ya

Tatlim adem güneş i bende zaten iyi bir anne olabilmek icin okuyordum zaten onun annelik sanati adli kitabında yazuyordu bunlar ve korku olustu bende

Ben de annemle ergenliğimde falan çok mesafeliydim çocukluğumdan beri. Evlenince daha ilgili oldu. Benim de aklımda aynı korku var ben de çocuğuma ya aynı şekilde davranırsam diye.

Umarim evliligin mutludur annenin yerini doldurmaz ama askiniz buyukse o kadarda aklina gelmez eskiler cunku mutlusundur

Annemin vermedigi sefkati esimden gordum desem.. inanır misin. .
Cogu zaman bir anne gibi sarip sarmaladi beni.. onu cok seviyorum. ..

Haklisin . Ayni sozu bende kendine vermistim......
Ben annen degilim evet..

Nasil anlamistin canim bilmiyorum ama babamdan fazlasiyla sevgi gordum benin sorunum annemle..
Haklisin birisi kolay ve acısız.
Oteki zor ve acı. .
Genelde canım sıkılıyor
Eski konular açılıyor ister istemez
Erkek kardesime kotu sozler soyledim capkin vs dedim diye Eski sevgilimi öptüğümu bile soylemisti bi keresinde..
Hatta iftira bile atti sen o haltida yemissindir diye.. halbuki bakireydim ben yeni evliydim..
Allah tan esim yoktu yanimda..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende cok istiyorum onu utandirmak
Ama adam kafami karistirfi dedim ya

Tam tersi olur asil, sevgi gormedigin icin ona daha cok gosterirsin. Hemde uzuntun gider ona sarilip uyudugunda.
Eger sende bi hata yoksa bosver gitsin, meraba meraba olsun aranizda seni uzuyosa
Sen yeni dogcak bebegine, evliligine odaklan, sonucta onun oyle davranmasi senin sucun degil. Vicdanin rahat.
Onada biraz soguk davran, belki pisma olur. Ama simdi onceligin evliligin. Kendini yipratma sakin. Al annelik gibi kutsal bi gorevi ondan, nasil yapilirmis goster.

Merhaba öncelikle ben de küçükken hiç hatırlamıyorum sevgi gördüğümü yesiğimiz dayaklar da cabası.. Şimdi anneyim ve bebeğim benim herşeyim. Onunla tekrar doğdum resmen. Anneliği bana bahşettiği için Rabbime ne kadar şükretsem az ödeyemem. Emin ol bebişin senin yaralarına merhem olacak

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu cok guzel birsey allah herkese boyle es nasip etsin

Ayni durumu yasiyoruz
Evlenince ne degisti neden daha ilhili oldular sence
Kıymete bindik herhalde evden gidince. Aynı evdeyken ne okulum ne başka bir şeyim aklına gelmezken evden gidince biraz sormaya başladı sürekli arar oldu. Gerçi daha çok yine benim için değil kendi şeyleri için arıyor. Ama yine de daha farklı tabi. Mesela sevdiğim yemekler hakkında evden ayrıldıktan sonra daha çok fikir sahibi oldu. :)

Canim sana anne dedigin kadin tarafindan yapilanlara uzuldum ama sen oyle olmazsin endise etme.benim annem dogmadan babasi oldu diye annanem annemden ve ikiz ksrdesinden nefret etmis istememis onlari.2gun olsunler diye beklemis annemin ikiz kiz kardesi olmus annemi akrabalar kurtarmis.hic sevilmemis anlayacagin annecigim.ama benim annem dunyanin en seker anneesi gozumde.sana annen sevgi vermedi diye kotu anne olacak degilsinki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…