- Konu Sahibi doktorcum_
-
hiç yılma onlarıda duyma.sen önüne bak kazan herkesii gözlerinle yiceksinnönüne bak sen arkdşm
Yani belli ki üzülmüşler ve 2. denemenizde çok daha yüksek puan alıp tıp okumanız için bu tavırları. Şuan bunu göremiyorsunuz ama ilerde anlayacaksınız. Evet üstünüze bu kadar gelmek yerine biraz anlayış göstermeleri gerekli ama şu durumda susup derslerinize daha fazla çalışmaktan başka seçeneğiniz yok.
anne var anne var işte ben ögretmen olacam desem abooooTıpı veya bir başka bölümü çocuğum bu meslekte mutlu olur mu yerine hava atmak, gururlanmak için direten aileler ne de garipler
Yahu sen bırak onun bunu evladını da kendi çocuğuna bak
Destek ol, kırma gururunu
Falancanın oğlu/kızı kazansa ne olur kazanmasa ne olur
Acaba benime evladım o bölümü okurken mutlu olur mu, mesleğini yaparken mutlu olur mu bir düşün yahu
Benim annemde hep öğretmen olmamı istedi olmayınca olmuyor napak ölek mi?
Hiiiç takılma sen derslerine okuyacağın okula odaklan gerisi fasa fiso
sen doğrusunu yaptın hayallerinin peşinden koştun hiç üzülme
çalış ve hedefine konsantre ol eminim ki başarırsın
kulaklarını tıka kimseyi takma boşver odaklan sadece
Lisedeyken babam dershaneye gittiğim dönemde ara ara tıp kazanacaksın, öyle çalışacaksın derdi. Bir gün akrabalar bize geldiğinde bana ne yazacaksın diye sormuşlardı, ben de tıp, diş hekimliği ve eczacılık demiştim. Aklımca babamın seveceği bölümleri sayıyorum. Ama bu dediklerimi duyunca babam, senden zaten bir cacık olmaz, tıptan nerelere düştü, beynim çalışmıyor benim, serseriyim demiyor da ve benzeri hakaretlerle akrabaların önünde üzerime yürümüştü. Bu da böyle bir anı
anne var anne var işte ben ögretmen olacam desem aboooo
yahu tamam annem tabi beni düşünüyo ama diiyorum ki kazanamazsam nolacagını söyleyip sıkıntı verme surekli sözde motive edecek sonra ne desem bagırıyon diyo bide vicdanımı mahvediyo
bigün buraya doktor oldum hoppaaa yazacagıminsallah
bu arada meslek neLisedeyken babam dershaneye gittiğim dönemde ara ara tıp kazanacaksın, öyle çalışacaksın derdi. Bir gün akrabalar bize geldiğinde bana ne yazacaksın diye sormuşlardı, ben de tıp, diş hekimliği ve eczacılık demiştim. Aklımca babamın seveceği bölümleri sayıyorum. Ama bu dediklerimi duyunca babam, senden zaten bir cacık olmaz, tıptan nerelere düştü, beynim çalışmıyor benim, serseriyim demiyor da ve benzeri hakaretlerle akrabaların önünde üzerime yürümüştü. Bu da böyle bir anı
haha vala bizde durumlar tam tersi gbi bişeybenim abim de doktor, okulunu kazandığı günden bitirene kadar sürekli, doktorlar da otuzundan önce para kazanamıyor, kimbilir hangi dağ başında mecburi hizmet yaparsın, pis iş, parası kötü, gecesi gündüzü yok v.s. diye kendi anne babam dahil bütün akrabalar başının etini yediler, hatta ilk 2 senesinde yeniden üniversite sınavına hazırlandı ama istediği bölümleri tutturamadı.
şu an mesleğini çok seviyor, hayatından da memnun, türkiye koşullarına göre gayet de iyi kazanıyor, ama anneme sorsanız zavallının dibi... doğuda sürünüyor, çok yoruluyor, daha bir ev bile alamadı, filancanın oğlu bilmemne oldu, evi, son model arabası yazlığı var bizimki daha bir düzen kuramadı diye dizini döver durur...
velhasıl bu anneleri anlamak zor, bişeye taktılar mı takıyorlar
ya öyle de benmki adamı deli ediyorVallahi kendi kardesim yazdi sandim benim annemde cok ustune gidiyo kardesimde 35.000 oldu tip istiyo diye tercih yapmadi annem neler demedi ki anneler hep ayni kotulugumuzu istemiyolar napsinlar kendileri gulmedi bari biz gulelim diyolar kizma anacigina =)
hehe bunu düşünüp üzmeyin kendinizi zaman farklı şartlar farklııEvliyim, 32 yaşındayım annemin bazen bana kızınca yaptıklarını bir görsenbende kızıyorum üzülüyorum ama ben biliyorum ki beni sevdiği ve iyiliğimi istediği için yapıyor. Benim hayalim cerrah olmaktı, tabi hayalde kaldı ama zamanında annem keşke saçımı başımı yolsaymışda ama hırstan ama korkudan daha çok çalışıp olsaymışım.
YA ZATEN ANNEM DE TIP OKUMAMI İSTİYODA DERDİ İLK YIL GİDEMEMEMKızım sen buralarda oyalanma git çalışşaka yaptım aman haa canım benim bende giricem sınava çok stresli bi dönem gerçekten bende ortada dolaşmaya çekiniyorum laf edecekler diye.sen doğrusunu yapmışsın napıcaktın istemediğin yerleri yazıp yıllarca onun pişmanlığını ve her Allah'ın günü lanet ederekmi çalışacakdın işine gidecektin.hissettiğin herşeyi anlat annene.anne sen böyle yapınca benim içimdeki tüm şevk kırılıyo de üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum de abart hatta durumu acırlar belki bi daha laf etmezler :)
anneler evlatlarinin asla kotulugunu istemezler
simdi cok gencsin ilerde anlarsin bunu
belki uzerine fazla dusuyor olabilir onuda guzel bir dille anlatirsin
benimde kizim var 17 yasinda bu yil tipa girdi
bende hep gozum uzerinde
surekli uyariyorum kizim iyi calis diye
bu onun iyiligi icin kendi hayati icin
senin annende seni dusundugunden boyle davraniyor
canim ya cok dert etme
burda bize yazdigin gibi aynen annenede konus eminimki anlayacaktir
belki senin umursamadigini dusunuyordur belkide sen hareketlerinle ona oyle bir gorunum veriyorsundur
insallah istedigin okula girersin biraz azim
annenin bu telasi da inanki senin gelecegin icin
bence dert etme anneciginin gonlunu al hayir dualarini al insallah basaricaksin opuyorum
bu arada meslek ne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?