Benim annem niye böyle?

Bizde rahmetli annemle anlasamazdık, annenle benzer özellikleri oldugunu fark ettim. Ama benim annemin dilindeydi hersey, baska birseye sinir olurdu beni baska yerden yakalamaya calısırdı. :) Anne iste.. :(
Bende annemin kızıyım, zaten herseyimle ona bu kadar benzememden dolayı anlasamıyorduk belkide..
İkimizde inatcı, sinirli, cabuk parlayan, kırılgan..
Annenle güzelce konus bence, konus ki ilerde pisman olmayasın. Benim annemle bir cok seyim yarım, bir cok seyim de baslamadan bitti. Senin gibi imrenirdim anlasan anne ve kızlara, tek umudum bir gün bizimde öyle olacagımıza dairdi. Diyordum; İlerde mutlaka degisecek bazı seyler, biz de oda. Maalesef bize kısmet olmadı. İnsallah sana olur.
Annemle kanlı bıcaklı degildik yanlıs anlasılmasın lütfen, sadece cok iyi, kuvvetli bir iletisimimiz yoktu. Oturup sohbet edemezdik, herseyimi rahatca anlatamazdım, alısveris yapamazdık.. Bazı seyler tam degisiyordu ki, bu seferde annem kayıp gitti ellerimizden.. :50:

Senin annen ya da bir başkası...
Bir yaştan sonra aileden uzak evi olmalı bir insanın çünkü o evin kurallarından çok kendi kurallarımızla yaşamak istiyoruz.
Zor oluyor haliyle... Olamayacaksan da olabildiğince az bir arada bulunup saygıyı korumak gerektiğini düşünüyorum... :34:

Bir yaştan sonra aileden uzak evi olmalı bir insanın çünkü o evin kurallarından çok kendi kurallarımızla yaşamak istiyoruz.
Zor oluyor haliyle... Olamayacaksan da olabildiğince az bir arada bulunup saygıyı korumak gerektiğini düşünüyorum... :34:

İste oda Türkiye' de pek mümkün olmuyor..
Aileler, özellikle bazı anneler istiyor ki hep benim dedigim olsun, cocugum benim dedigimi yapsın. Benim gittigim yere gitsin, para harcamasın, benim dedigim seyi alsın giysin..
Bir örnek vereyim; Benim teyzem tesettürlüdür, kuzenim de degildir. Giyim tarzını begenmez, hep pantolon giyiyorsun etek niye almıyorsun? Sanki aldıkların cok mu güzel? Hani böyle kapalı 30 yas bayanların giydigi türden seyler begenirdi, begendirmeye calısırdı. İkna etmek icin anlatır dururdu. Kuzenim de yanasmayınca tartısmalar, kavgalar.. Onunkisi benim dedigim olsun!
Bunu bu sekilde niye koydun? Diger türlü koy, ben öyle istiyorum böyle cirkin duruyor vs.
Hatta benim annem vefat ettikten sonra (Allah razı olsun cok yardım ediyorlar orası ayrı) ama birsey almaya kalksan gerek yok alma, güzellikle cevap veriyorum, evlenince kendi evine alırsın diye tersliyor beni. Bunu buraya koymayın' dan tutun, bir gün eve geliyorum herseyin yeri degismis. Bunlar fazlalık teyze, bir odanın icinde bu kadar aksesuar boguyor, yok kalsın güzell..
Simdi erkek arkadasımın ailesi tanısmaya gelecek bize, odaların yerini degistirmek istiyorum ne gerek var, olmaz! Hatta bana baskası olma kendin ol dedi biri.. :27:
Kücük oda da sıkıs tıkıs durmak istemeyip, herkes icin rahatlıgı, konforu düsünmek bu yüzden daha genis odamızla esyaların yerini degistirip daha ferah bir ortam yapmaya calısmak baskası olmak oldu siz düsünün artık..
:34:
İste bunlar olunca anlasamamakta kacınılmaz oluyor..

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama aklıma kötü birsey geldi,
sanki anneniz sizi dogurmak istememiş de mecbur kalmış gibi davranıyor sanki istem dışı olan yada aldatma esnasında hamile kalan bir kadın gibi yoksa kadın eşinden dogan cocuguna neden böyle davransın.

hiç alakası yok bence o insanın yapısı, ben evliyim maaşım var ama annemle alış verişe çıksak bir markete gitsek istedigin birsey varsa al der hiç sakınmaz. benli bensiz bana, eşime evime birseyler alır annelik fedakarlık ister dogurmakla anne olunmaz.

vallahi beterin beteri var kızımın sınıfında annesi başka bir adama kaçmış babası şizofrenmiş hergünde kızı dövüyormuş ayrıcada bütün gün evde oturuyormuş babası , birde küçük erkek kardeşi varmış , kız bunalıma girmiş sınıfın penceresinden nerdeyse atlayacakmış sınf arkadaşı engellemiş , kız annesine dönmesi konusunda ısrar etmiş annesi ise , cehennemin dibine gidin demiş ,kızım bunları sabah anlattı acaip moralim bozuldu ,rehberlik okul neden ilgilenmiyor diyebildim ,

Son düzenleme:
Kendimi öle yanlız hissediyorum ki nie böle olduğunu anlayamıyorum zaten hiç bir zaman anlaşamadık annemle 5 yıl kadar İstanbulda okudum.şimdi eve ailemin yanına döndüm,tamam iş bulamamamında sıkıntısı var,Ama nerde nezamn olursa olsun hep yaralıyo annem beni.Ta üniversite sınavlarına hazırlanırken bile benimle dalga geçiyodu sen üniversiteyi kazanamazsın,dersaneye gezip tozmaya gidiyon dedi bi defa ve tam 6 ay konuşmadım annemle ve sonra hırs yapıp çok çalıştım gecelere kadar .ki iyi bi ünv falan kazandım.Her yaz okul dönüşü eve geldiğimde hep ağlayarak gönderdi beni İstanbula ,hep sölücek kalp kırıcak bişeler buldu sölemeye.Şimdi anlatsam öle çok şey warki bunları yazarkn bile kalbim sıkışıyo.Ne maddi ne manevi zaten hiç bişe paylaşamıyoruz.
Her geldiğimde sürekli seni İstanbullarda okutuyoz,paralarımızı yedin vs. tarzı cümleler kuruyodu hala da kuruyo.Ki ben devlet yurdunda kaldım tam 5 sene bilen bilir 5 6 kişilk odalarda öle çok bi masrafım olmadı diğer illerde okuyan öğrencilere göre.Zaten hiç para vs. göndermedi emekli öğrtm. olup maaşı olmasına rağmen.hep babam gönderdi para vs.Ki ben tercih yaptğm zaman kendisi İstanbulu yazdırdı.Daha bir sürü şey aynı evde yaşıyorz ama o kadar uzağızki
Bu anlattığım şey çok basit gelebilir ama yaşamayan bilemez ya Daha geçen 1 ay önce falan banka kartına isteyip marketten şokalle alıyım dedim,tek satmıyolardı 2 tanesinde indirim vardı bnde 2 tane aldım.Almaz olaydım eve geldim poşeti bırkp odama giderken.Yok efendim bir ton laf yarın öbür gün kocam beni böle çekermiymiş bi ton laf.Ki bir gün daha al kızım şu parayı sana lazım olur demiş bir insan değil kendisi.
Valla çok bunaldım ya gerçekten babam daha 23 yaşındayım kalbimi kırmadı.Annemi anlatmama gerek yok daha bi gün olumlu bişe demedi

seni çok iyi anlıyorum.hayatta yanlız değilsin:)en büyük korkum evladıma iyi bir anne olamamaktı,korktum hep ya annem gibi davranırsam.onu hep aşaglayıp herşeyi sorun haline getirirsem.hep onla iddalaşırsam.hasta olduğunda ateşine bile bakmazsam.hayatta tek bir şeyi kıskandım,kızına değer veren zaman geçiren anneleri.düşün doğum yaptım bir gün hastanede zor dayandı.gelini ayagını incitti bir hafta yanında kaldı.yiyecek alıp gözüme baka baka gelinine ye bunu kızım diye vermesi.ona iş yaptırmayıp küçük bebeğim olmasına ragmen bana yaptırmaya çalışması.demem oki evlenincede düzelmiyolar.ama artık ne yapıyorum takmıyorum .bu hayat benim,sözlerini umursamıyorum.şimdi eskiye dönsem herşey çok farklı olurdu.onun için seçimlerimden fedakarlık etmezdim.şu anda artık kendi bildiğimi okuyorum,canım yine yanıyor yanmıyor desemde.napalım bir yerden tutunuyoruz işte hayatta.sana diyebileceğim hiç takmamaya çalış,hasta olarak gör onu ve lütfen hayatından hiç bir taviz verme.anne olupta annesiz büyümek çok zor farkındayım,ama allahtan babalarımız var:) ve unutma mükemmel anne olma şansımız var.hayattaki imtihanım bu diyorum.acaba diyorum göğüsüne kafamı yaslıyacağım,birlikte kahvaltı yapıp muhabbet edebileceğim,alışverişe çıkabileceğim bir annem olurmu.gelinimiz hayatımıza gireli 3 ay oldu.benim yaşayamadıklarımı o yaşıyor.tuhaf hayat gerçekten tuhaf.sevgilerle

ay ben dayanamıcam
ya ne dıım ben kızgınlık anında solemıstır
hıcbır ana kotu olamaz...hıcbır ana bılerek ısteyerek evladını kırmaz uzmez
ben 26 yasındayım annem 62 e hadı arkadas olalım eee nası olalım
olamam belkı ole sanırım ama benı emınım en ıyı o anlar kımse onun yandıgı kadar yanmaz bana
her anne bole cok enderdır
kıymetını bılelım analarımızın

ay ben dayanamıcam
ya ne dıım ben kızgınlık anında solemıstır
hıcbır ana kotu olamaz...hıcbır ana bılerek ısteyerek evladını kırmaz uzmez
ben 26 yasındayım annem 62 e hadı arkadas olalım eee nası olalım
olamam belkı ole sanırım ama benı emınım en ıyı o anlar kımse onun yandıgı kadar yanmaz bana
her anne bole cok enderdır
kıymetını bılelım analarımızın

bir kere annemle benim aramda öyle yaş ucurumu yok.ona bakarsan bebeğini öldüren anneler,kız çocuğuna tecavüz eden babalarda var.yani kendi başınıza gelmeyince ay ben dayanamıycam falan,illada başınızamı gelmesi lazım.okadar çok şey yazabilirimki,neler yaşadığımı bilmezsin.farkındamısın yinede anne diyorum.ve hala konuşuyorum.sadece yaptıklarını takmıyorum diyorum.senide anlıyorum aslında benim bu durumu kabüllenmem 30 yılımı aldı,evlatlıkmıyım diye bile düşündüm.hayat bu ve herşey insanlar için ve asla olmaz diye bişey yok.ne mutlu sana böyle güzel cümleler kullanıyosun,şanslısın annenin kıymetini bil.

Siz gelip bir de bendeki anayı görün..Hiçbir anne kötü olmaz demiş bir arkadaş ama çekmeyen bilmez tabi.Öyle zalim kötü bir annem var ki.Anne sevgisinden şefkatinden öyle mahrumum ki anlatamam.Annesi iyi olanlara çok imreniyorum.Gençliğimi ömrümü tüketti aldı elimden.Ben ona küçüklüğümden beri çok düşkünüm bütün eşimiz dostumuz bilir çok severim ama o bütün gün bana olan nefretini haykırır.Hep iyi bir evlat oldum ama benden istediği ne alıp veremediği ne bir türlü anlayamadım:( Herşeyimi eleştirir laf söyler bütün işi gücü benimle uğraşmaktır küçük çocuk gibi uğraşıp durur benle.
Küçüklüğümden beri bana yapmadığı eza cefa kalmadı hep hapis hayatı yaşattı bana.Ne çocukluğumu yaşadım ne gençliğimi.Herşey içimde ukde kaldı psikolojim mahvoldu.
Hep iyi davranırım alttan alırım ama yine de yaranamam.Ne ağır laflar beddualar.Seni görmek istemiyorum yanımda oturma odandan çıkma der.Kendi evimin salonunda bile oturamam.Senden nefret ediyorum bunu hiçbir zaman unutma der en büyük düşmanım sensin bu hayatta der.Öleyim diye dört göz bakar dualar eder adaklar adar o günü çabucak görmek için.Bir öz annenin yapacağı şeyler mi bunlar? Bir erkek kardeşim var ama onu çok sever.Ki kardeşim benim kadar anneme düşkün bile değildir umursamaz.Ama yine de hayırlı evlat odur annem için.Kendi kardeşlerini yeğenlerini de çok sever deli divane olur ama bir tek öz kızını düşman gibi görür.
Görseniz öz annem değil de düşmanım sanırsınız.Bana bakarken bile o kininden ve öfkesinden gözlerinden ateş çıkıyor.Beni kendi elleriyle boğacak nerdeyse.En çok söylediği ağır laflar gücüme gidiyor yüreğimi delip geçiyor:43: Yazsam sayfalar sürer.Söyleseler ben de inanmazdım bir annenin bu kadar merhametsiz gaddar kötü olacağına ama oluyormuş işte yaşayan bilir
Sabretmeye çalışıyorum ama sabrımın sınırına geldim artık.Allah'a havale ediyorum başka söyleneyecek birşey yok.
Birçoğunuz annesiniz lütfen evladınızın yüreğinde onulmaz yaralar açmayın bir daha tamiri mümkün olmuyor onların........velhasıl sen annene şükret arkadaşım.

Son düzenleme:
ay kizlar bende inanmazdim böyle anne olamaz derdim dün eski bir arkadasa rasladim yolda 24 yasindaki kizina söyle bagiriyordu
kalikkkkkkkkk basima kaldin kalikkkkkkk ayyyyyy sok oldum aslinda kadin eskiden hatirli gönüllüydü her keze iyi davranan biriiiiii
kizina böyle demesi cokkk tuhafima gitmisti sizde yazinca dememk varmis dedimmmm

Siz gelip bir de bendeki anayı görün..Hiçbir anne kötü olmaz demiş bir arkadaş ama çekmeyen bilmez tabi.Öyle zalim kötü bir annem var ki.Anne sevgisinden şefkatinden öyle mahrumum ki anlatamam.Annesi iyi olanlara çok imreniyorum.Gençliğimi ömrümü tüketti aldı elimden.Ben ona küçüklüğümden beri çok düşkünüm bütün eşimiz dostumuz bilir çok severim ama o bütün gün bana olan nefretini haykırır.Hep iyi bir evlat oldum ama benden istediği ne alıp veremediği ne bir türlü anlayamadım:( Herşeyimi eleştirir laf söyler bütün işi gücü benimle uğraşmaktır küçük çocuk gibi uğraşıp durur benle.
Küçüklüğümden beri bana yapmadığı eza cefa kalmadı hep hapis hayatı yaşattı bana.Ne çocukluğumu yaşadım ne gençliğimi.Herşey içimde ukde kaldı psikolojim mahvoldu.
Hep iyi davranırım alttan alırım ama yine de yaranamam.Ne ağır laflar beddualar.Seni görmek istemiyorum yanımda oturma odandan çıkma der.Kendi evimin salonunda bile oturamam.Senden nefret ediyorum bunu hiçbir zaman unutma der en büyük düşmanım sensin bu hayatta der.Öleyim diye dört göz bakar dualar eder adaklar adar o günü çabucak görmek için.Bir öz annenin yapacağı şeyler mi bunlar? Bir erkek kardeşim var ama onu çok sever.Ki kardeşim benim kadar anneme düşkün bile değildir umursamaz.Ama yine de hayırlı evlat odur annem için.Kendi kardeşlerini yeğenlerini de çok sever deli divane olur ama bir tek öz kızını düşman gibi görür.
Görseniz öz annem değil de düşmanım sanırsınız.Bana bakarken bile o kininden ve öfkesinden gözlerinden ateş çıkıyor.Beni kendi elleriyle boğacak nerdeyse.En çok söylediği ağır laflar gücüme gidiyor yüreğimi delip geçiyor:43: Yazsam sayfalar sürer.Söyleseler ben de inanmazdım bir annenin bu kadar merhametsiz gaddar kötü olacağına ama oluyormuş işte yaşayan bilir
Sabretmeye çalışıyorum ama sabrımın sınırına geldim artık.Allah'a havale ediyorum başka söyleneyecek birşey yok.
Birçoğunuz annesiniz lütfen evladınızın yüreğinde onulmaz yaralar açmayın bir daha tamiri mümkün olmuyor onların........velhasıl sen annene şükret arkadaşım.

canım çalışıyormusun öğrencimisin??bir an önce mesleğini eline al kendi ayaklar üstünde dur lütfen..gerçekten üzüldüm

hiç alakası yok bence o insanın yapısı, ben evliyim maaşım var ama annemle alış verişe çıksak bir markete gitsek istedigin birsey varsa al der hiç sakınmaz. benli bensiz bana, eşime evime birseyler alır annelik fedakarlık ister dogurmakla anne olunmaz.

Bence de alakası var... :24:
Bu da benim yorumum bakın evliyim yazmışsınız. Hala ailenizin evinde yaşasaydınız durum çok daha farklı olurdu.
Neden demeyin, öyle işte... :31:

Back
X