benim babam terbiyesizmiş...

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
erkek arkadaşımla olan birlikteliğimden 15 gün önce babama bahsettim. babam 15 gündür tamam gelsinler demedi. erkek arkadaşımın ailesi beni her aradığında babandan haber var mı diyorlar. geçen gün zehirlendim, babası geçmiş olsuna aradı, sonra da babamı yine bi güzel ekledi... düşünün yani her fırsatta beni sıkıştırıyolar. bense babamla konuştum ve iş benden çıktı. artık ondan bi şey bekliyorum.

bugün erkek arkadaşımla gelecek planlarımızdan bahsediyoduk. babam cevap vermediği için sorumsuzmuş. hem bana hem de onun ailesine yapılmış bi terbiyesizlikmiş bu. ben de ama senin ailen de zırt pırt soruyolar artık ne diyeceğimi bilmiyorum dedim.açtı ağzını yumdu gözünü. onlar benim üstüme titriyolarmış da ben nasıl zırt pırt soruyolar dermişim. buna sevinmem lazımmı. bu dediğimi ailesine söyleyecekmiş.

sonra tartıştık babama söylediği şey için özür diledi ben öyle demek istemedim dedi. ama benim nevrim döndü bi kere. şimdi ayrılmayı düşünüyorum.

1- benim babam biraz nazlıdır. biz bu adamın tuhaf hallerini yıllardır görmezden geliyoruz. 15 gün dayanamadı.
2- bi kız babası için 15 gün bence çok uzun bi zaman değil.
3- babam suçlu bile olsa o lafları edemez o benim babam. benim de onun ailesine kızdığım oldu ama ömrübillah etmem böyle laf.
4- sevgilim benden duyduğu her lafı ailesine yetiştirecekse çekeceğimiz var ara yapıp bazı şeyleri yutacağına daha ortalığı karıştırıyor. ve ben babama dediği şeyi affedersem ömrübillah çekeceğim var gibi geliyor.

lütfen bana makul önerilerde bulunun. gaza getirmeyin. mantıklı bi sonuca varmak istiyorum.

saatlerdir konuşmadık. demin aradı bi şey olmamış gibi. ben de soğuk konuştum. neden aramıyosun dedi aramam dedim. bak kapatırım bi daha ben de aramam dedi sen bilirsin dedim kapattık.

olan bitene göre geleceği kestirmeye çalışıyorum. abarttım mı haklı mıyım? ne yapmalıyım?
 
Çocuk da ailesi de bir hevese, bir heyecana kapılmış olabilirler. Bir an önce tanışmak istemişler. Babanızın huyunu söyleseydiniz ve biraz zamana ihtiyacımız var deseydiniz müstakbel dünürlere daha yapıcı olmaz mıydınız? Kurallar, prensipler koyabilmek için açık seçik davranmak gerekiyor. Herkes anlaşılmayı bekler de üstüne düşeni yapmazsa hiçbir ilişki yürümez ki. Sakince konuşun, anlatın. Erkek arkadaşınızı da sakinleştirin. Kestirip atarak elde edilecek şey sadece pişmanlık olur.
 
Canım o heyecanla yapmış olamaz mı ?

Bence suanda öfkelisin o yüzden düşünemiyorsun.

Ama haklısın da çok kötü birşey dememiş kırıldığını belirt sonra pişman olacaktır zaten.

Adam babana küfür etmemiş ki..

Zamanla düzelir karşılıklı konuşup anlaşmaya varın..
 
bir kız babasının bence 15gün beklemesinde bir sıkıntı yok,benm annem aylar öncesinden aktarmıstı babama durumu ve gerçektende babam cok zor kabullendi kızının evlenecek olmasını.bence erkek arkadasının ailesi biraz panikle,biraz heyecanla telaşlanmışlar,erkek arkadasında o nedenle yanlıs bir tepki vermiş yanlış bir laf etmiş canım.çok düşünüp takılma bu konu üzerine üzülmede
 
ben de en az onlar kadar istiyorum ve hevesliyim. fakat babamın üstüne gidemiyorum. çünkü olmaz demedi. zamana bıraktım ben de. bunu onun ailesine tabi ki söyledim. ama çooooooooooook hızlı gidiyolar, bizimkiler de çooooooook yavaş.

biz daha işin başındayız. ailemle bir kez bile görüşmediler. ve şimdiden böyle laflar edilmesi midemi bulandırdı.
 
Sana bir sey demem gerekiyorsa tek söz HELAL:46: Cünkü sen derdini anlatırken aslında cevaplarınıda tek tek yazmıssın belli ki akıllı bir kızsın herseyi mantıklı olarak düsünebiliyorsun, bende olsam ayrılırdım , sonucta sen üzerine düzen görevi yapmıssın onlara beklemek zormu geldi? Kız evi naz evidir ne aceleleri var? Üstüne hemen saygısızlasıyorlar? Benim ablamla enistem 1 senedir beklediler nisanlı cocuğun kıkı bile cıkmadı düsün :) Kimse ama kimse senin ailene söz edemez kimseye bu hakkı verme canım:34:
 
kız evi naz evi derler...daha bismillah'tan böyle işi hakarete getireceklerse ileride neler olur neler...
daha dur bakalım, bunun sözü nişanı düğünü alışverişi ıvır zıvırı var....ilk etaptan böyle kötüye gelen bi mevzu asla tatlılıkla çözülmez...sakın aramayın bence...önce sana sonra ailene saygısı olmazsa evlilik işkenceye döner....ömrünüz boyunca ailelerin arasını sağlam tutmak için didinir durursunuz...
 
Kız evi naz evi derler sanırım erkek arkadaşınız ve ailesi bunu bilmiyor aceleleri neymiş biraz sabır edip beklesinler.
 
Son açtığın konulara bakarak düşünüyorum da ayrılık fikrine yaklaşıyor gibisin..:26:

Bence de 15 gün çok bir zaman değil ne bu sık boğaz etme üstüne terbiyesizlik olarak
görme.. Haklısın. Bu tartışma tek başına ayrılık sebebi olur mu bilemem.
Ama senin de sevgiline karşı tahammülün azalmış gibi geldi bana sanki..


 
etkilemek istemem ama gözüm pek tutmadı.daha evlenmeden baban hakkında böyle saygısızca konuşması tehlikeli ve daha da tehlikelisi ailesine aranızda geçenleri anlatması..eski eşim canlandı gözümde.canlanmaz olaydı.neyseki eski...
 
Ailesi durmadan ne sıkistiriyor seni
Baban hakli bencede
Sevgilinede soyle ben babama ne zaman istemeye gelsinler diye soramam de
Baban bence arastiriyordur onlari
Acele etmemek degil de dogru karari vermek icin bekliyordur
Bunun icin ayrilinir mi o senin bilecegin is ama sen de acik olarak konus babam dusunuyor daha de
Onlarda neyi beklediklerini bilsinler yani
 
öncelikle ikinizde birbirinizin ailelerine ufakta olsa laf etmemelisiniz
ailelerimizi kendimiz seçmiyoruz ufak tefek herkesin hataları olabilir ara yol bulmalısınız
ve saygı çok önemli saygınızı kaybetmeyin lütfen
 
bence de baban naparsa yapsın laf etme hakkı yok tamam eleştirebilir tabi ki ama baba sıfatını unutup da her aklına geleni söyleyemez hele ki şimdiden.yorumlara baktım da verilen zamanlar ne ki...benim 15 gün sonra kocam olacak sevdiceğim 6 senedir bekliyor.neleeeer geçirdik neler.ama ağzını açıp da tek laf etmedi babama.heleki bizim adetler aile yapıları farklı.onlar rahat bi aile herseyi ailecek konuşurlar karar verirler biz daha kapalıyızdır(bu konularda)bir de kız babası olunca agırdan alması normaldir.karşı tarafında bunu anlaması lazım.kız çocukları yoksa zor oluyor bunu anlamaları.bizimkilerde de yok ondan bundan derken 6 sene bekledik işte.çok şükür 15 gün sonra düğünümüz:)
diyeceğim ağzının payını ver babana nasıl bakması nasıl konuşması gerektiğini bilsin.ama bi şans daha hakediosa -ki bunu en iyi sen bilirsin yüreğin söyler cevabını- ver bi şans daha derim ben
 
Erken baslamislar..

Bence restini cek, tavrini koy. Hatasini anladi anladi, anlamadiysa dedigin gibi cook cekersin..
 
bence aranızda komple iletişim kopukluğu var. erkek arkadaşının ailesi seni neden arıyor ki. bütün bunlardan önce senin sevgilinle konuşmuş olmanız gerekirdi. babanın henüz bir şey demediğini, senin durum hakkında idare edici düşünceni vs. yani direk müstakbel kayınpederinle kayınvalidenin sana sorması çok saçma. bunlar senin sevgilinle konuşman gereken şeyler. sen ailenle arayı yapmalıydın, sevgilin de ailesiyle arayı yapmalıydı. bu durumda babanın cevapsız kalması bence de kaba olmuş. bu yüzden de karşı taraf rahatsız olmuş çünkü iletişim yok. ne babanla ne de karşı tarafla krizi yönetebilmişsin. bunun karşı tarafa rahatsız edici bir durum olarak yansıması mümkün.

şöyle düşün, baban haftaya gelsinler diyor ve karşı taraf iki hafta sessiz kalıyor. sizinkiler ne düşünürdü? tamam kız evi naz evi de iletişim sorunu mutlaka var. sevgilinle de var. babanla daha da büyük. "iki haftadır gelsinler demedi" komple garip bir ilişki ya. düşünmekte güçlük çekiyorum. :) ama kesinlikle de sevgilinin tavrını onaylamıyorum. ama çileden çıkmaları normal. biz karşı tarafa gelin dediğimizde ki günü biz belirledik, uzun süre cevap alamasam ailem de ben de çok bozulurduk. ama bu süreç bizde böyle yürümezdi. ben sevgilime sorardım neden cevap yok durumlar nedir. bizim iletişimimiz sonucu da aileme gereken izahı yapardım. ne sevgilimle kapışırdım ne de aileler yanlış anlardı.
 
ben de en az onlar kadar istiyorum ve hevesliyim. fakat babamın üstüne gidemiyorum. çünkü olmaz demedi. zamana bıraktım ben de. bunu onun ailesine tabi ki söyledim. ama çooooooooooook hızlı gidiyolar, bizimkiler de çooooooook yavaş.

biz daha işin başındayız. ailemle bir kez bile görüşmediler. ve şimdiden böyle laflar edilmesi midemi bulandırdı.

Kız babaları evlatlarının yuvadan uçma fikrine hemen adapte olamazlar, eşimle yıllarca flört ettim, babamda az çok biliyordu ama iş ciddiye binipte ailesi tanışma ve söz için gün kararlaştırmaya geldiklerinde babamın ağzını bıçak açmadı, eşimin ailesine buyursunlar gelsinler diyende annemdir, babacığım gelsinler bile diyemedi, o derece suskunlaşmıştı:((( rahmetli babam ki konuşmayı çok severdi, adamcağız sadece dinlemekle yetindi, hep annem konuşmuştu, sizin babanızda evleneceğiniz fikrine alıştırmaya çalışıyordur kendini, erkek arkadaşınız ve ailesininde sabırsızlanması normal ama kız babasını biraz mazur görmeleri gerekir, hem hemen kabul etseydi kızlarını evlendirmeye meraklıymış denilebilirdi, erkek arkadaşınız babanız hakkında söyledikleriyle haddini aşmış, daha erkek arkadaş sıfatı taşırken böyle şeyler söyleyen, evlenirseniz ileride daha ağır laflar edebilir, üstelik sizin söylediklerinizi ailesine taşıması hiç hoş bir tavır değil, erkek arkadaşınıza resti çekin, aileniz hakkında söz söyleyemez, asla kimsenin laf söylemesine müsade etmeyin, nasıl ki o kendi ailesine söz söyletmiyorsa sizin ailenize de söylemeye hakkı yok.
 
İki hafta nedir ki, benim ailem 3 ay bekletti tamamen cevapsız bir şekilde. Üstelik annesi annenle konuşayım biz gelmek istiyoruz diye beni aradı, ben annemin huyunu bildiğim için ben anneme söyleyeyim öyle ararsınız dedim. Annem de babana söylemeden konuşamam kimseyle dedi, babama söylediğinde de red cevabı alınca 3 ay sustu.
Bence karşı taraf adetlerden ve olması gerekenden bihaberler. Sizde durum nedir bilmiyorum ama bizde en azından 1-2 hafta süre istenir ve karşı taraf araştırılır, soruşturulur.
 
Erkek arkadaşınız haddini aşmış.

Siz zaten her şeyin farkındasınız.

15 gün çok normal bir süre, böyle sabırsızlık yapılmasını anlamıyorum.
Ben de aynı sabırsızlıkla karşılaştım, gerçekten çok sinir bozucu.
Hemen söyledikleri gün olsun bitsin istiyorlar, yok öyle bir şey kusura bakmasınlar, bekleyecekler (suyunu çıkarmamak lazım tabii).

Tahminim erkek arkadaşınız normalde de aklına koyduğu şeyi bekletmeden yapan biri, beklemeye alışkın olmadığı için bu süre onun sinirlerini bozmuş.
Tahminimde yanılıyor olabilirim.
Şu süreç ailelere en fazla saygı gösterilmesi gereken süreç, ama şimdiden eleştirmeye başlamış hatta hakaret boyutuna geçmiş.
Bu kabul edilebilir bir şey değil kesinlikle.
Canı sıkılsa bile o sözleri edemez, o konuda sakın sakın yumuşamayın.

Sizin ailenizi yererken kendi ailesini yüceltme durumu var, bence bu yeterince açık.
Çok sıkıntılı bir durum, ileride gelişmiş hallerini görme ihtimaliniz yüksek diye düşünüyorum.

En kötüsü de söylediklerinizi ailesine söyleyeceğini söylemesi.
Evlenme olgunluğuna gelen biri asla böyle bir şey düşünmez, düşünmekle kalmamış dillendirmiş.
Siz ve erkek arkadaşınız arayı bulan konumunda olmalısınız, bozan değil.
Ama ona bu konuda güvenemezsiniz, sözlerini tartmanız gerekecek.
Birsürü şey yaşanacak evlenene kadar, her lafı düşüne düşüne mi edeceksiniz?
Evlendikten sonrası daha problem.

Katı bakıyorum ben biraz.
Aileye saygısızlık ve laf taşımak bence affedilmemesi gereken şeyler.
Bu konularda alttan almayın, zaten tavrınızı koymuşsunuz.
Çok iyi tartmanız lazım bundan sonra.
Aileler girince işin içine nasıl olacak bakalım tavırları.
Ilımlı ve mantıklı mı davranacak, bu şekilde devam mı edecek.


Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Son düzenleme:
Ben tam 2 ay boyunca bekledim babamdan gelecek cevaba ve nişanlım arada sorardı bir haber var mı diye ailesinden hiç sormazlardı .Benim gözüm tutmadı terbiyesizlikte neymiş hiç tanışmadığı biri hakkında bu şekilde konuşamazlar.
 
Back
X