Benim babam

Okudum , ve boğazım düğümlendi.
Diyecek kelime bulamıyorum ama yinede yazmak istedim.
Allah seni ve babasını yavrusuna bağışlasın.
Peki o günden sonra haber alabildiniz mi ?
Yada şuan biliyor musunuz?
Nerede ne yapıyor diye. :KK61:
Amin saolun. Babaanneme gidiyoruz bayramlarda. Onlar görüşüyorlar. Yaşıyor. Hatta aynı ildeyiz. Ama bizimle bir alakası yok. Babaanneme gelir gidermiş ara sıra.

Bizim durumlar biraz karışık be canım... malesef hem anneleri(ablam) hem babaları hic bir zaman annelik babalık yapmadılar yegenlerime. Bahsettiğim donemde yegenlerimin babası bırakıp gidiyordu, aylarca arayıp sormazdi. biz tam tersi her zaman ne olursa olsun o senin babandir vs. Şeklinde konuşarak babasına düşman olmamasına gayret ettik. Bu bahsettiğim yeğenim 5. Sınıftaydı ben de okuduğu okulda öğretmendim. Bir gün sınıf öğretmeni yeğenimin babam beni terk etti dediğini söyledi ben şoka uğradım çünkü biz onlara hep babaniz çalışmaya gitti isi bitince gelecek diyorduk. Sonra iste konuyu konuşunca bana aynen bu lafı söyledi.

İşin kötü tarafı simdi baba geldi bu seferde anne terk etti. Bazen cocuklar küçük yasta büyümek zorunda kalıyorlar boyle malesef...
hatırladım sizi...ablanız napıyor,hala başka adamlarla mı beraber? o önemli değil de ya çocuklar nasıl? babaları gelmiyro mu?annenizle mi hala?

konu sahibi arkdaşım,üvey babanıza baba dedmediniz mi hiç? siz küçükken evlenmedi mi anneniz,size babalık mı yapmadı?

ölse öldü dersin diyorsun ya, deme öyle. onu demekte çok zor, sorduğu zaman iki karış toprağın altını göstermek çok ama çok zor. Yazdıklarınız içime oturdu, tüylerim diken diken oldu. Seçemiyoruz maalesef anne-babamızı.Bazıları hayırsız oluyor. Analık babalık keşke ehliyetle olsa, hak etmeyenlere olamasa...Boşandı deyin geçin.İç acınızı anlatmak zorunda değilsiniz insanlara.Sizin utanacak hiçbir şeyiniz yok ki.

Amin saolun. Babaanneme gidiyoruz bayramlarda. Onlar görüşüyorlar. Yaşıyor. Hatta aynı ildeyiz. Ama bizimle bir alakası yok. Babaanneme gelir gidermiş ara sıra.

Peki şuan başka biri ile evli mi ? Yada gidince evlendi mi ?
Bunları soruyorum ama kötü oluyorsanız cevaplamayın.
Böyle şeylerde insanın içine atmasını doğru bulmuyorum.
Tanımadığınız birisiyle bile konuşunca insanın derdi hafifliyor o yüzden konuşuyorum.

hatırladım sizi...ablanız napıyor,hala başka adamlarla mı beraber? o önemli değil de ya çocuklar nasıl? babaları gelmiyro mu?annenizle mi hala?

konu sahibi arkdaşım,üvey babanıza baba dedmediniz mi hiç? siz küçükken evlenmedi mi anneniz,size babalık mı yapmadı?
Üvey babam olmadı hiç.

Peki şuan başka biri ile evli mi ? Yada gidince evlendi mi ?
Bunları soruyorum ama kötü oluyorsanız cevaplamayın.
Böyle şeylerde insanın içine atmasını doğru bulmuyorum.
Tanımadığınız birisiyle bile konuşunca insanın derdi hafifliyor o yüzden konuşuyorum.
Yok evlenmemiş hiç. Arkadaşları ile bi gün orda bi gün burda içip geziyomuş.

ben mi yanlış anladım..anneannemin eşi diye sormadı mı oğlunuz? anneniz evli değil mi ?
Annem evli değil. ve Oğlum farkında annemin kocasının benim babam olduğunun. Bi eksik var diyo yani. Benim tarafımdan bi baba faktörünün, annem tarafından da bi koca faktörünün olmadığının farkında. Çocuk işte. Öyle ifade etti.

Sizin kendinizi suclu hıssetmenıze sebep olacak hic bır durum yok ortada.. Ama kımseye tekrar tekrar anlatıp kendı yaralarınızı kanatmak istemiyorsanız, Bosandılar ve gorusmuyoruz deyıp kurtulun..

Bende babamı kaybettım.Allah kayınpederımı nasıp etti baba yerıne.. Siz de sarılın cevrenızdekılere sevdıklerınıze..

Cok uzuldum. Benim bir arkadasim var babasi calismak icin yurt disina gitmis.orada evlenmis cocugu olmus bir dahada donmemis. Arkasinda bes cocuk bir es birakarak. 30 Yil olmus gideli. Orada hastalanmis felc olmus simdi kadin bu saatten sonra donse ben ne yapayim onu diyor. Hakli. Tek basina bes cocugu buyutmus evlendirmis. Allah buyuk ama bunun hesabini verecekleri gunde gelir.

Isi dusunce elden ayaktan dusunce gelir arar bulur seni . Yillarca babalik yapmadan senden evlatlik yapmanida bekler boyle insallar.Allah hidayet versin islah etsin boyle insari. Cumanin vakti.

Annem evli değil. ve Oğlum farkında annemin kocasının benim babam olduğunun. Bi eksik var diyo yani. Benim tarafımdan bi baba faktörünün, annem tarafından da bi koca faktörünün olmadığının farkında. Çocuk işte. Öyle ifade etti.
ben yanlış anlamışım o zaman...
neden ben çok küçükken boşanmışlar demeniz yeterliydi bence.böyle konuşarak kafasında soru işaretleri bırakıyorsunuz..oğlum da 6 yaşında..gayet bilinçli bir yaş.siz de çok duygusallık katmadan açıklama yapın bence..

Ablamın nerde olduğunu hala bilmiyoruz. Çocuklar zaten 3buçuk senedir annemin evindeler şimdi de annemle yaşıyorlar evet. Babaları da ablam gittiğinden beri haftada bir veya 2 haftada bir geliyordu ama bu ara başına saksı filan mı düştü bilmiyorum ama nerdeyse her gün geliyor :)

Ablamın nerde olduğunu hala bilmiyoruz. Çocuklar zaten 3buçuk senedir annemin evindeler şimdi de annemle yaşıyorlar evet. Babaları da ablam gittiğinden beri haftada bir veya 2 haftada bir geliyordu ama bu ara başına saksı filan mı düştü bilmiyorum ama nerdeyse her gün geliyor :)
kendinden olmayan çocuğa nasıl davranıyor ,umarım çocuklrın hepsi iyidir.

kaç yaşındasınız ?
kesinlikle olayınızı, durumunuzu önemsiz görmedim ama üzerinden seneler geçmiş hala aynı duygusallıktasınız ve bunu çocuğunuza da yansıtmışsınız gibime geldi. ilerde çocuk açısından da sıkıntı olmasın bu durum ? direkt boşanmışlar deseydiniz keşke çok muallakta kalmış verdiğiniz cevaplar.

kendinden olmayan çocuğa nasıl davranıyor ,umarım çocuklrın hepsi iyidir.

Ona da çok şükür hiç birşey yansıtmıyor. Çocuk baba bana şunu al derse hemen alıyor, parka gidelim dese götürüyor. İşin aslı kızlarına yaptığından daha çok babalık yapıyor. Mahkemede de zaten söyleyememiş çocuk benden değil diye... birgün öz anne babası gelip elimden almaya kalkmayacaklarını bilsem kimseye söylemem diyordu zaten...

Ona da çok şükür hiç birşey yansıtmıyor. Çocuk baba bana şunu al derse hemen alıyor, parka gidelim dese götürüyor. İşin aslı kızlarına yaptığından daha çok babalık yapıyor. Mahkemede de zaten söyleyememiş çocuk benden değil diye... birgün öz anne babası gelip elimden almaya kalkmayacaklarını bilsem kimseye söylemem diyordu zaten...
çok sevindim inanın..Allah merhamet verdi demek adama...darısı ablanızın başına..
size de sağlıklı doğumlar dilerim bu arada..

Back
X