İnsanların aldığı maaşla yaptığı birikimle bir şey elde edemezsiniz ki.
Birinin evine 2000 girer 500 birikim yapar her ay, diğerinin evine 10 bin girer beş kuruş biriktiremez.
Bu yaşam tarzıyla alakalı biraz.
İnsanların aldığı maaşla yaptığı birikimle bir şey elde edemezsiniz ki.
Birinin evine 2000 girer 500 birikim yapar her ay, diğerinin evine 10 bin girer beş kuruş biriktiremez.
Bu yaşam tarzıyla alakalı biraz.
Aynen öyle. Maaş söylemekten hoşlanmıyorum ama orta üstü gelirimiz var diyelim. Beş kuruş kalmıyor ay sonuna emin ol. Çünkü ne kadar kazanıyorsan o kadar harcıyorsun.
Neye gore kıme göre kıyaslama? Atıyorum ben doktorum dıyelim 6 bın alıyorum sen hangı statuden kıyaslayacksın:) bn daha cok aldıgınız maasla gıderlerınızı dengeleyebıluormusunuz bu anlamdakı yaptırımlar neler gıbı bı sorunun daha dogru olacagını duşunuyrum..
Eşimle ikimizde çalışıyoruz 1 kızımız var 1 yaşında. Yaklaşık 5000 maaş alıyoruz. 1500 kredi ödüyoruz yaklaşık 509 tl kredi kartları eskiden kalan borçlar. Kaldı geriye 3000. Eşimin iş yerinde yemek yol yok. Arabası ile gidip geliyor ayda 500 tl yol yemek gidiyor. Kaldı 2500. Ikimizde sigara içiyoruz aylık büyük market harcamamız 500 tl. Arada küçük alışverişler dahil. Kızım mama yiyor bez mama aylık 150 tl. Faturalar ı da düşünce ki cep tel internet digitürkte dahil geriye 1500 tl kadar para kalıyor. Kıza onu al Kuaför kıyafet derken ay sonu 5 kurul yok.
Eşimin kazandığının 3 katını kazanıp ay sonunu zor getiren arkadaşım var. Bizim kızımız var bir de. Onlar 2 kişi. Ne kadar kazandığınız değil para ile olan ilişkiniz önemli. Hayat tarzınız vs. Herkes kendine göre az da olsa çok da olsa biriktirebilir.
Ben hergün kızıma 1 tl veriyorum bazen 50 kuruş vs. Kumbaraya atıyor. İstediği bir oyuncak var "kumbara ağırlasinca alacağız annemle şimdi beklemem lazım" diyor herkese:)
Az da olsa kenara atmali. Birgün çok işinize yarar emin olun.