Düğün takıları ve faiz

Herkese selam. Uzatmadan konuya giriyorum ekim ayında düğünümüz var. Oturacağımız ev ve araba bize ait. Evlendikten sonra kira derdimiz yok. Kullandıgımız araba dükkana ait yakıtını dükkandan alıyoruz. Yani gider olarak sadece faturalarımız olacak.ikimizin de maaşı var. İkimizin de ailesi kendi yaşadıgımız yerde baya tanıdıgı olan bir aile ve bu yüzden düğün kalabalık olacak. Bende diyorum ki düğünden sonra toplanan(kollarıma ve boynuma asılan altınlarım hariç tabiki) parayı bankaya faize koyalım. Net 1 milyon tl toplanır diye düşünüyoruz. 500 bin tl de altınlarımdan verip yatırmayı düşündük. Aylık faize yatırıp (kur korumalı) getireceği parayla da fiziki gram altın almayı düşündük. Mantıklı mı, yapan var mı merak ediyorum? (Ev veya arsa almayı düşünmedik çünkü fiziki altınlarımı bilezikler setlerim vb asla bozdurmam o yüzden fazla da para olmadıgı icin böyle bir şey düşündüm)
Altına veya Euro yapın ,herkesin inancı kendine ama faiz günah

Eşimin ailesini seviyorum ve güveniyorum da ama kimseye tam güven olmaz diye düğünden hemen sonrasına istemedim balayını. Önce paraları yerine yerleştirelim öyle gidelim dedim 🤣🤣🤣🤣🤣 değişik bi karakterim ama hayat işte🤣🤣
Vallahi sana bir şey diyeyim mi? Keşke herkes böyle olsa da sonra düğün altınlarıma kayınvalidem çöktü diye konular görmesek burda 😂 şimdi maddiyat düşünüyor diye yargılanırsın ama ilerde başka bir konunda kenarda paran yok mu, düğün altınlarını ne yaptın diye de sorarlar. Yemek istiyorsan ye bir şey diyemem de birikim yapmayı istemek ve şimdiden hesap kitap yapmak konusunda benim taktirimi kazandın bacım.

Faiz haram diyenler de Eminevim’den falan yararlanabilir elbette. Her düşünceye göre imkan var ne güzel.

Takılan parayı faize koyar ayaklarımı uzatır mojitomu içerim 👌🏻😎
Ahan da şimdi gelir faiz haramcılar 😂

Vallahi sana bir şey diyeyim mi? Keşke herkes böyle olsa da sonra düğün altınlarıma kayınvalidem çöktü diye konular görmesek burda 😂
Ben hiç böyle olmadım, kimse de paramıza altınımıza göz koymadı. Kayın aile aç gözlü, koca da uyuz bir tipse o altınları istersen pamuklara sar, yine bir şekilde gider. İyi insanlara denk gelmek lazım. Faiz haram muhabbetine de niye girildi anlamadım. Hani dini yorum yasaktı. Konu sahibi bunu sorduğuna göre önemsemiyor. Ayrıyeten belirtmeye ne gerek var 😑

e ya zaten halihazirda çok aşık olanlar ve duzenli seks yapanlar ne düşünsün 😅
Düğün öncesi ne düşünülür ki😁😁😅

Kıyafet kuaför kısmı en iyi kısmı ya🤣 düğünde oynamayı bilmemek düğün bitsin tatile gideyim. Diye düşündüm. Ben tatildeyken altinlarimi patlatmislar🤣
benim bir altinimi alacak kisinin alnini karislarim:)
insallah esasli bir kavga çıkarmış geri almissindir hirsizlardan🤬🤬
bugun altinimi calan yarin evde donumu calar valla oylesine hic guvenemem.
kiyafet kuafor kısmından da nefret ediyorum, seviyorsan sanslisin. birkac yerden fiyat aldim soyledikleri rakami o makyaja versem üzülürüm yani "ben bu kadar cirkin miyim de guzellesmek icin bunca parayi vereyim" diye🤣🤣 kuafore sozde gitmedim (sehir disinda tatil gibi sozlendik aile ici) , kinada da gitmeyecegim o da sehir disinda kuafore güvenemem bahanesiyle😇 eger kinadaki sacim makyajim beni pisman etmezse nikahta da gitmemeyi düşünüyorum 😂
kiyafet desen tam eziyet. kucucuk kabinlerde dene dene cikar hele ki bu yaz sicaginda, yapiş yapis
söz kıyafetimi sozden 4 gun once trendyoldan aldim, ayakkabimi 3, takımı 1 gun once
oyle ki artik istedigim takiyi bulamayinca "amaaan kim benim takima bakacak, icime sinmezse sevgilim photoshoptan ekler resimleri oyle cikartiriz" demistim:))
neyse ki son saniye bir arkadasim yetişti buldum:))
olabileceken az sayida toren yapacak olmama ragmen yine tonla alisveris vs iyy gozumde büyüyor. kinama birkac hafta kaldi ne kiyafetim var ne ayakkabim ne bindallim:))
aklimda gelinligimi dolaptan alip isim bitince dolapta satip 0 tl ile günü kapatmak var😂😂
tatil isini de hic dusunmedim bile. normalde 11 ulke gezdik yarimle ama balayinda evde oturmayi düşünüyoruz 😅
yeter ki evleneyim su alisveris sacmaligi bitsin baska bir sey istemiyorum:)
bence hic de keyifli bir surec degil.
ki benim evim ev esyam falan tam, nisani düğünü vs atladim ve yaptıklarımı cok kendimi yormadan yapmaya calisiyorum.
herseyi tam layikiyla yapan insanlar bu sureci nasil geciriyor, ki bu surece ev bulmayi falan da ekliyorlar.
helal olsun valla:)

Ben hiç böyle olmadım, kimse de paramıza altınımıza göz koymadı. Kayın aile aç gözlü, koca da uyuz bir tipse o altınları istersen pamuklara sar, yine bir şekilde gider. İyi insanlara denk gelmek lazım. Faiz haram muhabbetine de niye girildi anlamadım. Hani dini yorum yasaktı. Konu sahibi bunu sorduğuna göre önemsemiyor. Ayrıyeten belirtmeye ne gerek var 😑
Faiz günah diye yazıldı ilk yorumlarda, hala da yazan var ben de anlam veremiyorum bazen gerçekten.

kiyafet kuafor kısmından da nefret ediyorum, seviyorsan sanslisin. birkac yerden fiyat aldim soyledikleri rakami o makyaja versem üzülürüm yani "ben bu kadar cirkin miyim de guzellesmek icin bunca parayi vereyim" diye🤣🤣 kuafore sozde gitmedim (sehir disinda tatil gibi sozlendik aile ici) , kinada da gitmeyecegim o da sehir disinda kuafore güvenemem bahanesiyle😇 eger kinadaki sacim makyajim beni pisman etmezse nikahta da gitmemeyi düşünüyorum 😂
kiyafet desen tam eziyet. kucucuk kabinlerde dene dene cikar hele ki bu yaz sicaginda, yapiş yapis
söz kıyafetimi sozden 4 gun once trendyoldan aldim, ayakkabimi 3, takımı 1 gun once
oyle ki artik istedigim takiyi bulamayinca "amaaan kim benim takima bakacak, icime sinmezse sevgilim photoshoptan ekler resimleri oyle cikartiriz" demistim:))
olabileceken az sayida toren yapacak olmama ragmen yine tonla alisveris vs iyy gozumde büyüyor. kinama birkac hafta kaldi ne kiyafetim var ne ayakkabim ne bindallim:))
aklimda gelinligimi dolaptan alip isim bitince dolapta satip 0 tl ile günü kapatmak var😂😂
tatil isini de hic dusunmedim bile. normalde 11 ulke gezdik yarimle ama balayinda evde oturmayi düşünüyoruz 😅
ki benim evim ev esyam falan tam, nisani düğünü vs atladim ve yaptıklarımı cok kendimi yormadan yapmaya calisiyorum.
herseyi tam layikiyla yapan insanlar bu sureci nasil geciriyor, ki bu surece ev bulmayi falan da ekliyorlar.
Nikah ne zaman yengenc sözün olmuş hadi hayırlı olsun şimdiden senin adına çok sevindim mutluluklar diliyorum 🙏🧡🥳

Vallahi sana bir şey diyeyim mi? Keşke herkes böyle olsa da sonra düğün altınlarıma kayınvalidem çöktü diye konular görmesek burda 😂 şimdi maddiyat düşünüyor diye yargılanırsın ama ilerde başka bir konunda kenarda paran yok mu, düğün altınlarını ne yaptın diye de sorarlar. Yemek istiyorsan ye bir şey diyemem de birikim yapmayı istemek ve şimdiden hesap kitap yapmak konusunda benim taktirimi kazandın bacım.

Faiz haram diyenler de Eminevim’den falan yararlanabilir elbette. Her düşünceye göre imkan var ne güzel.

Ahan da şimdi gelir faiz haramcılar 😂
Maddiyat bana sorarsanız hayatta sağlıktan sonra en önemli şey. Hatta sağlık bile parayla. Ayrıca neden bu kadar linçleyen olmuş para hesabı mı yapıyorsun diye ona da anlam veremedim ama herkesin kendi karakteristik özelliği saygım var. Ama kesinlikle düğünden sonra bu paraların ne olacagı önden planlanmalı. Hoş zaten çok bi miktardan bahsetmiyorum belki daha azı gelecrk bilemem. Ama miktar ne olursa olsun toplu elime geçecek bu parayı gelecegimiz icin kayba ugramadan kullanmak istiyorum. Gayet normal bir istek gibi geliyordu başta bana ama tepkiler şaşırttı 🤣🤣🤣

Nikah ne zaman yengenc sözün olmuş hadi hayırlı olsun şimdiden senin adına çok sevindim mutluluklar diliyorum 🙏🧡🥳
teşekkür ederim.
dur sana fotolarımı atayim💕
nikah gönül ister eylul ortasinda olsun ama evrak islerimiz cok var 7 haftadir nisanlimin evlenebilir belgesi gelmedi, gelecek gibi de durmuyor:) o gelsin, hangi cumartesi boşsa ona alacagim. yani bu gidisle eylul de olabilir ekim de kasim da🤣🤣
bu belli olmadigi icin dogru duzgun plan da yapamiyoruz
ablam da dedi "nikah kiyafetimi aldim, sakın kışa kalmayin" 😂😂

Hepimiz kıyıdan köşeden bir şekilde faize bulasiyoruz.hic kimse demesinki yemedim.ama bile isteye faize yatırmak ta ne bileyim

😁😁aman nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın herkes 😅 valla senin için demiyorum ama bazı insanlara yaramaz yaptırsinlar masrafı ondan anlıyorlar 😁😁Muhabbetiniz sevginiz bol olsun

Temel bir ekonomi terimi derki elindeki para, gelecekte muhtemel olarak elinde olacak paradan daha degerlidir.
Enflasyon oraninin yalan aciklandigi bir ulkede o ulkenin para biriminde gelir elde etmeye calismak, goz gore gore zarar etmek demek.

Kaldiracli islemlere girismedigin surece su donemde (uzaak dur) paradan para kazanmak cok cok zor. Ev araba vs almayi dusunmuyorsan, eskilerin tecrubelerine guven dolar, altin eu, gbp ne alirsan al Tl de cop bile tutma. En azindan zarar etmezsin

Maddiyat bana sorarsanız hayatta sağlıktan sonra en önemli şey. Hatta sağlık bile parayla. Ayrıca neden bu kadar linçleyen olmuş para hesabı mı yapıyorsun diye ona da anlam veremedim ama herkesin kendi karakteristik özelliği saygım var. Ama kesinlikle düğünden sonra bu paraların ne olacagı önden planlanmalı. Hoş zaten çok bi miktardan bahsetmiyorum belki daha azı gelecrk bilemem. Ama miktar ne olursa olsun toplu elime geçecek bu parayı gelecegimiz icin kayba ugramadan kullanmak istiyorum. Gayet normal bir istek gibi geliyordu başta bana ama tepkiler şaşırttı 🤣🤣🤣
Düşünce gayet makul, absürd bir durum yok merak etme. Umarım beklediğinin fazlası gelir de güzelce yatırımını yaparsın. Maddiyat elbette önemli, parasız nefes alınamayacak bir zamandayız. En doğru şekilde değerlendirmeyi istemek kadar doğal bir şey yok. Bu düşüncedeki insanları destekliyorum. İnsanın hayatta her zaman maddi bir garantisi olmalı.

😁😁aman nasıl mutlu oluyorsa öyle yapsın herkes 😅 valla senin için demiyorum ama bazı insanlara yaramaz yaptırsinlar masrafı ondan anlıyorlar 😁😁Muhabbetiniz sevginiz bol olsun
ben kendim ödüyorum kendi aldigimi valla🤣🤣
ailemden de almiyorum nisanlimdan da.
o da kendi masrafını kendi ödüyor. Hatta annem onun yüzüğünü ödemeyi teklif etti, ablamda oyle yapmis, nişanlım kabul etmedi "ama onlarda damadin babasi da ablanınkini odemistir benim babam seninkini ödemeyecek" diye:)
tam olarak "tirnagin varsa sırtını kasi" evliligi
ortak masraflari da yari yariya kırışıyoruz:) varsa yapiyoruz yoksa yapmiyoruz yani.
sey cok komik geliyor bana mesela kadin parasina kiyip kendisine bin liraya canta almayan, sacini koleston boya alip evde boyayan biri ama sirf damada kitleniyor diye hem kendisinin hem kardes nedimesinin "gelin tarifesi" kuaförünün ennnn guzelini ennn pahalisini seciyor çünkü "ben buna degerim"
😅 haliyle düğün endustrisi kadinin masrafini erkek tarafi erkegin masrafini kadin tarafi odedigi icin fiyatlari sisirdikce sisiriyor. cunku en kucuk bir laf soylesen sanki sevmiyorsun, sanki o buna layik degilmis gibi algilanacak karsi taraftan:)
bence herkes kendi istedigini alip kendi parasiyla odemeye baslarsa dugun sektorundeki bu sisirilmis fiyatlar iner
:))

Hanımlar üye size faizin dini boyutunu sormamış, ayrıca dini yorum yasak biliyorsunuz ama buna rağmen geyik için bile olsa dini mesaj yazıyorsunuz.
Yok kısa süre max 6 ay işte. Zaten arkadaşların da dedigi gibi o kadar haberisizim ki kur korumalı kalkmış mesela🤣🤣🤣🤣 bu habersizlik ve bilgisizlikten dolayı da düğünden önce gelecek paranın hesabına düştüm mantıksız davranıp harcamak istemedigimden. Cünkü hic yatırım yapmadım para işletmedim. Sadece herkes gibi fiziki altınlarım var. Bilgim yok.
Evliliğiniz hayırlı uğurlu olsun mutluluklar dilerim🙏
KKM sona erdirildi, eskiden girip hala çıkmayanların hesapları duruyor yeni hesap açmıyorlar+faizler de kademeli olarak indirilecek.

Eğer taşınır taşınmaz mal almaya yeterli paranız yoksa ve bu yönde bir girişiminiz olmayacaksa, paranızı ya altın hesabı açıp oraya koyabilirsiniz ya da döviz bazında değerlendirmek istiyorsanız bankaların dövize endeksli fonları var, döviz endeksli fon da alabilirsiniz, ikisininde de altın fiyatlarının veya döviz kurunun düşmesi çıkmasına bağlı olarak getirisinde oynaklıklar olur ama sonuçta faiz de olsa dövize endeksli fon da olsa altın da olsa bu tip yatırım enstrümanlarıyla getiri sağlamanın her zaman artısı eksisi olur.

Back
X