Benim de bir derdim var. Bıktım artık..

FidanAzeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
195
4
96
Diğer
arkadaslar gercekten biktim artik o yuzden sizlerle paylasmak istedim.uzatip caninizi sikmak istemiyorum o yuzden kisa yazicam ben 1yillik evliyim bundan 5-6 ay once bir hamilelik gecirdim ve dusuk oldu bundan moralim cok bozuldu cunki 5 ay beklemisdim sonucu da boyle oldu neyse ondan sonra tedaviye basladim 4 ay tedavi gordum simdi 3 aydir yeniden denemeye baslamisik ama olmuyor hamile kalamiyorum bu gun doktoruma danisdim niye boyle diye yeniden tahliller verilmeli tedaviye baslamak gerekiyor dedi,cok biktim bizimle bir evlenenlerin her kesin cocugu oldu bir tek bizden baska her kesin sormasindan biktim tedaviler de cok yipratti beni pisikolojik olarak cok kotu durumdayam anlatamam surekli agliyorum.inanirmisiniz ben hic aglamayan birisi idim simdi cok sulu gozlu birisi oldum.is falan ariyorum kafam karissin diye bir az da evde oturursam kafayi yiyecem,ama bu krizde is nerdeeee?ne yapiyim hic bilmiyorum artik aglamaktan biktim yeni tedaviye baslamak istemiyorum.esimi de biktirdim onceden aglarken beni teselli ederdi galiba onu da biktirdim,3 gundu hastalanmisim 3 gundu agliyorum o da artik aglamam alisdi soylediyim gibi onceden cok zor aglayamn biriydim.bilemiyorum ne olacak benim sinum ailemden de uzaktayim baska sehirdeyim burda da akrabam falan yok yalnizlik da cok kotu zaman geciremiyorum butun gunu evde dusunup dusunup agliyorum ne bu ya?kisa kesicem dedim yazdiklarima bak.arkadaslar benim durumumuda olan varmi dusuk yapip sonra hamile kalan varmi?ne tedaviler gordunuz?dusukden tedaviden kac ay sonra hamile kaldiniz?paylasirsaniz cok sevinirim.kusura bakmayin basinizi agrittim okudugununz icin tesekkurler

Son düzenleme:
Hayatım benim bildiğim kadarıyla doktorlar 2 yıldan önce tedavi etmeye bile başlamıyorlar.
Dur bakalım daha 1 yıllık evlisin, biraz zaman tanı kendine. Ne bu acele?

Ayrıca konunu hamilelik kısmına açsaydın daha iyi yardımcı olurdu arkadaşlar.

canım kadın ve çocuk sağlığı bölümünde alt forumlarda
hamilelikle ilgili daha geniş bilgiler bulabilirsin
orda sana yardımcı olacak yada senin durumunda olan bir çok arkadaş vardır
tavsiye ederim ayrıca üzme tatlı canını herşey kısmet
daha çok erken pes etmen için..

siznle ayni zaman evlenenlerin acelesi varmis demekki
canim 1 sene hic birsey degilki
ben 6 sene bekledim ve ikimizdede sorun yoktu
ama demekki allahim uygun görmemis
bence fazla dert etme hayirlisiyla olur insallah

canım insanlar 8-10 senedir uğraşıyorlar . bir senelik evlisin daha.
bence sakin olmaya çalışın böyle hem kendinize hemde evliliğinize zarar veriyorsunuz.stres yaparsanız kendinizi yıpratırsanız bu kadar bebek gelmez elbette.
hele biraz durun insanlar neler yaşıyor burda okuyoruz. dünyanın sonu gibi o kadar kendinizi yıpratmayın....

İlk yapman gereken .......
Sadece bir yıllık evli ve bir hamilelik öyküsü olan kadına tedavi öneren doktordan kurtulmak olmalı... Tedavi diye vereceği hormon, şeker leblebi değil...
Doktorun Hipokrat yemini sırasında ayağını kaldıranlardan galiba, hiç etik değil bu yaptığı..

İkincisi sabırlı ol, en az bir yıl daha tanı kendine ve evliliğine..

daha bir senelik evlisin ...biraz sabret..evliliğin tadını çıkarmaya bak...hayatı eşinizede kendinizede zehir etmeyin lütfen...
bende yedi senelik evliyim bizimde olmadı ama bak hayat bi şekilde devam ediyor allaha şükür dimdik ayaktayız...
sende neden bunu yapmayasın ki...

dört buçuk yıllık evlilik
3 düşük
29 yaşındayım
%5ten az anne olma ihtimali
birde kendini düşün

aynen katılıyorum..
ayrıca bir yıllık evlisiniz daha bu ne acele....evliliğinizin tadını çıkarın bence..

Eee yani bende 2 seneyi askindir evliyim ve simdi benimde cocuk tutturamama gibi bir sorunum var..Doktorum var hem arkadasim hemde danismanim.Ona her telefon actigimda hep cocuk cocuk diye soru sorardim..Oda dur daha erken,hic bir sorun yok hamile kalmaman icin dedi..Yeni evli ciftlerin en az 1 sene beklemeleri gerekki sen düsükte yapmissin ve düsükten 6 ay sonra cocuk yapmayi tavsiye ediyorlar..
Bunun icin üzülme sabirla bekle,sen bulundugun yerden bunaldigin icin,yalniz kaldigin icin bu sekilde negatif düsünüyorsun..Senin yerinde olsam gider ahsap kutular bulup,evde boyama ile ugrasirim,el sanatlarina ver kendini.. bak zaman daha güzel gececek senin icin..Ben güzel sanatlar mezunuyum bu konuda sana yardimci olabilirim burdaa.s
Yeterki su üzerine giydigin negatif giysiyi cikart at..

Son düzenleme:
Kısmetse 4. yılımıza giricez gelecek hafta ama hala bebek düşünmüyoruz
İlk yıldan başkalarının oldu diye
Bana da soruyorlar diye bebek sahibi olmayı düşünmedim açıkcası
Bebeğim için en hayırlı zamanı bekliyorum
İlk yılda bebk sahibi olmak bence cesaret işi tabi ki ilk yılda bebeği olupda çok mutlu çiftler ama şöyle söyliyim
Ben severek evlendim hala eşimi çok seviyorum ama aynı evde yaşamak bambaşka birşey insanların kişilikleri farklı yaşam tarzları farklı ve birden hayatına aynı evde aynı çatı altında beraber devam etmen gerekiyor:bbo:
Alışkanlıkların değişecek sorumluluklrın artacak ve ben inanmıyorum bir yılda evliliğin tam olara oturacağına
Şimdi çıkıpda 20 sene sonrada oluyor anlaşmazlıklar diyenler olur bence o başka bir durum
Şimdi sana söylicem acele etme evliliğin oturmamıştır yön değiştirecek diye demiyorum şutarafagitti eşin de galiba sıkılmaya başlamış artık belki hep bebek konuşuluyor rahat bırak biraz herşeyi zamanı gelince olacaktır...
Ne kendini üzmene değer ne de eşini bunaltmanaa.s.
Allah en hayırlı zamanda gönlüne göre versin

ben iki yıllık evliyim. benim zamanımda evlenenleri bırak benden sonra evlenenlerin bile çocuğu oldu ama ben kafaya takmıyorum bunu. eşim ve ben zaten yeni yeni bebeğimiz olsa artık diye düşünmeye başladık.
Açık konuşayım, evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak isteyip kendini sizin gibi sıkıntıya sokan bayanlara hayret ediyorum. dur daha 1 yıl olmuş. yazık hem sana hem kocana. adamı kendinden soğutacan anlattığın kadarıyla. hayırlı zamanda hayırlı çocuğun olur inşallah. kendini rahatlatma yollarını denemeni tavsiye ederim.

Ben yatıp öleyim o zaman...
6 yılı bitirdik çok şükür... İlk 3 yıl çocuk düşünmedik sonra hamile kaldım ikiz bebeklerime.
Bu fikir içimizi ısıttı resmen, maalesef şans bizden tarafa değildi bebeklerimi kaybettim.
Sağlık sorunlarımla boğuşmak zorunda kaldım 2 yıl kadar. Şimdi artık zamanı geldi diye düşünüyorum ve yavrumu bekliyorum. Rabbim doğru zamanda gönderecek eminim ve inancımı hiç yitirmedim. Sen daha 1 yıllık evlisin ne bu karamsarlık ? Hayırlısını iste...
Kesinlikle kafana takma, sıkıntı yapma.

Kesinlikle çok doğru yazmışsın..
Konu sahibi arkadaşım , herkes doğurdu diye seninde vaktin geldi geçiyor demek değil...
25 yaşındayım evliliğimde 3. yıla girdim daha 1 - 1,5 sene planlarımız arasında bebek yok..
ayrıca yıllardır bekleyip umudu olmadığı halde yinede olumlu düşünen insanlar var
Yapma Allah aşkına. Bİraz forumda dolaşsan neler var örnek olabilecek görürsün..
Senin bu acelen nedir anlam veremedim. hee yaşın eğer ki 30 ları aştıysa haklısın ama bu psikolojiyle sen ihtimalleride ortadan kaldırıyorsun...

tatlım ne bu acele sabırlı ol bıraz keske herkesın sorunu senınkı kadar ufak olsa
10 sene 15 sene bebek bekleyen ınsanlar var burda
ayrıca ben dusuk yasamadım ama 7 aylık oğlumu kaybettım hamıleyken 1 sene once
sımdı cok sukur yıne bebek beklıyoruz
bu ısın en buyuk caresı stres kesınlıklı olmıcak yoksa hamıle kalamazsın
kendını serbest bırak bıraz takma kafana goreceksın en kısa zamanda bır bebegın olacak

daha bir yıllık evlisin
ne tedavisi
bende hemen o doktoru değiştirmelisin
ne insalar var 10-15 sene bekliyor
onlar yaşamasın o zaman
bu kadar karamsarlığa düşme lütfen
sen kafana taktıkça psikolojik olarak hamile kalamzsın

arkadaslar hepinize cok tesekkur ederim beni bir az da olsa kendime getirdiniz,ama etrafimdaki bazi kisiler boyle konusmuyor benim moralimi onlar bozuyor her ay ne oldu doktora gitdinmi ne diyor niye olmuyor falan filan soruyorlar ben konunu deyisiyorum,biktim bu sorulardan,bunaltdilar beni diye bilirim.kendi halime birakmiyorlar ki zorla kafama sokuyorlar her kes benden konusuyor sanki baska derdimiz yokmus gibi.pisikolojimi bozuyorlar oysa konusulmasa sorulmasa daha az dusunucem.ha onu da soyleyim onlar istiyor diye istemiyorum ben kendim de istiyorum soylediyim gibi ailemden uzaktayim calismiyorum cok sikiliyorum oyalanirim hem de neyi bekliyorum ki diyorum ama yine de soylediyim gibi olursa iyi olur diyorum o kadar fazla da istemiyorum ama bazilari morelimi bozuyor,orgu oruyorum bisiler yapmaya calisiyorum kendimi oyalamaya calisiyorum rahat birakmiyorlar ki.doktoruma da gercekten cok kizdim dun bir muddet doktora gitmeme karari aldim yaza kadar olmazsa onda gidicem her halda baska doktora giderim o zaman 2 ayda bir tedavimi olur canim ne bu anlamadim ben cok sinirlendim.arkadaslar cok tesekkur ederyorum hepinize,kocaman opuyorum

arkadaşım neden bukadar kastın kendini
hamıle kalmıssın bır kere 5 ay sonra dusuk yapmıssın
ustelık de 1 senelık evlısın enden cocugun olmasın kı
sadece basına talıhsız bır olay gelmiş..hanı 7-8 senelık falan
evlı olsan anlıcam da..şimdi bu ne perhiz bu ne lahana tursusu
hemen denk düşmez ki bu meret...rahat ol..stres yapma bukadar

kendinize bu kadar dert ederseniz zor hamile kalırsınız tabi.. Önce bu fikri kafanızdan uzaklaştırın stres yapmayın..

katılıyorum

katılıyorum

kendinize bu kadar dert ederseniz zor hamile kalırsınız tabi.. Önce bu fikri kafanızdan uzaklaştırın stres yapmayın..
canım benim agbımlerin 9 yıldan beri olmuyorr..
sonucta senın ebegın oluyor düşük yapmışsın peki olmayanlar ne yapsın sende neden herkese deme biz cocuk istıyoruzda olmuyorr

düşügümoldugu için kendimihazır hissetmıyorum deeeee

bak bunu hep doktorlar söylerler

sen beynini o sırada bebegım olsun diye ilişki yaşarsan hep aklın orda olursa olmaz

kafanda bitir.. o melek sana zaten geli

eşinide kendinde sogutaacaksın haberın olsun

yaşa gez eglen daha 1 yıllık evlisin yaaaaaaaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…