benim de bir derdim var:(yardımmm

Milletin agzi torba degilki büzesin. Onlar herzaman konusur, ne olursa olsun. Nisanlin cok cok yakisikli olsa, bu sefer bu cocugu nasil kandirdi nasil elde etti diye yakinirlar.

Mecnuna demiski bir adam Leylayi görünce "Bu kiz icinmi askindan deli divane oldun? Ben sana bundan ne güzellerini bulurum!" diye. Mecnunda "Aaaaah, birde onu benim gözümle görebilsen!" demis.

Sana tavsiyem nisanlin sadece güzel sik giyinsin, sende aynen öyle, yeter. Adami zorlama topuklu ayakkabi falan giy diye, icten ice sana karsi kinlenir belki, evlendiginiz zaman basina kalkabilir.

Yinede sana laf sokan olursa.
"Aman herkesin vardir bir kusuru, seninkininde simdiden saclari dökülüyor yinede seviyorsun ve yinede mükemmel bir ciftsiniz bence" de.
Tabii seni cok gicik ettiyse. Yada gül gec. Yada soguk davran. Yada nisanlini öyle tuhaf insanlarla karsi karsiya getirme. Pek sevmiyor böyle ortamlarida diyebilirsin mesela, nerde nisanlin diye sorarlarsa.

Ama en iyisi hava atmadan onla nekadar iyi ve mutlu oldugunu insanlara yansitmak. Ama tabii buda kiskancliga yol acabilir.

Hatirliyorumda benimde bir tanidigim cok güzel bir kiz vardi ve esini hic ve hic ona yakistiramadim, hayal kirikligina ugramistim resmen ikisini yan yana görünce ve onunda nisanlisi cok zengindi ve herkes parasina kandi vs dedi.
Ama simdi on senedir evli ve iki cocuk annesi olmus, artik insanlar dedikodu yapmak icin baska malzemeler buldular. Kiz gayet mutlu yerinde, biz hakkinda konusmus olalim olmayalim, onada cok tIn yani. Sende öyle ol.

fırat'ın bir yakasında yaşayan bir delikanlı ile öbür yakasında yaşayan güzel bir kadın varmış. birbirlerine aşık olmuşlar. delikanlı her gece fırat'ın sularında yüzerek karşı yakaya geçer sevgilisine ulaşırmış. şafak sökmesine yakın delikanlı sevgilisine öpücük kondurup fırat'ın azgın sularına girip öbür yakaya geçermiş. bu gecelerce böyle sürüp gitmiş.

yine bir gece delikanlı fırat'ı geçip sevgilisinin yanına gitmiş. şafak sökerken delikanlı veda öpücüğünü vermek üzere kadının yanına sokulmuş, kadına dikkatle bakarak;

- senin bir gözün ama mıydı !

demiş. kadın o zaman delikanlıya bakarak;

- sen sen ol sakın ola bugün fırat'a girme

demiş. delikanlı kadından ayrılmış , fırat'a girmiş ve yüzme bilmediğinden boğulup ölmüş. bizim delikanlı gerçekte yüzme bilmiyormuş, duyduğu aşk yüzünden onun gücü sayesinde fırat'ı geçermiş.

o aşk bitincede....

allahım bende okudum şoka uğradım arkadaşlarıma katılıyorum onlar senin erkek arkadaşını beğense ne beğenmese ne olur geçin ya böyle şeyleri herkesin dediğine kulak asarsak kimse eşleriyle evli kalmazdı hem sen niye etraftan etkileniyosun senin düşüncelerin yokmu yada millet senin lafını dinliyormuki adamcağızı 1.70 boyuyla kısa göruyon erkek sonuçta erkek ne yapsanda ne etsende o yşne aynı o yine aynı

arkadaşlarının ne dediği o kadar önemli değilde yüreğinin ne dediği önemli birilerinin onu eleştirebilme ihtimali daha böle bişi yaşanmadan senin bu konuyu kafana takıyor olmandan kaynaklanır canım

sen kendine ne kadar itiraf edebiliyorsun bu durumu yüreğin kalbin gönlün bu adamı seviyorum ve o benim için dünyanın en yakışıklısı diyorsan o bunu demiş şu böle demiş takmıcaksın ve böle bir eleştiri duyduğunda da insanlara tepkini belli ediceksin ki nişanlını küçük düşürmüceksin üzülüp ezilirsen insanlara koz vermiş olucaksın

seviyorsan eğer onunla gezerken gururla gez kimse umrunda olmasın hayat onların değil sizin hayatınız öle değil mi hiç bir şeyin kafanı karışırmasına izin verme herkes bu senin elinde

Ben beğeniyorum diyorsun ama öte yandan nasıl karizmatik gözükmesini sağlarım diyorsun.
Bu ne yaman çelişki böyle.
Mühim olan senin beğenmen mi başkalarının beğenmesi mi ?
Elaleme beğendirme gibi bir çaban bile olmamalı.
Onlara ne hem yargılamak beğenmemek ne hadlerine.
Şimdiden böyleysen evlendikten sonra çıkabilecek muhtemel sorunlar karşısında nolursun bilmem.

böyle düşünüyorsan sen de onlar gibisin demektir. yazık

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki o dedikoducu kişilerin hiçmi kusuru yok hepsi sütten çıkmış ak kaşıkmı..kendilerini bulunmaz hint kumaşımı sanıyorlar bence asıl onları memnun edicm şaşırtıcm diye nişanlını değiştirmeye zorlamakla hata edersn...insan sevdiğini kör olsada kabul eder topal olsada..hadi şimdi onları yemeklerde falan bişeyler yaptın ağızlarını kapadın.yarın öbür gün bu insan kocn olacak çocuklarına baba olcak akrabalarınız gelecek gidecek.onlardanda bunumu buldun diyen olunca o zamandamı çareler arayacaksın..nasıl memnun edicm diye arayışa gireceksn.yapmayın Allah aşkına.hangimiz kusursuzuz..hangimiz mükemmeliz..ben senin yerinde olsam bu tarz insanlarla ya görüşmez yada ettikleri lafı ağızlarına onlarında kusurlarını vurarak tıkardım...boylu kocaları vardır belki ama kimbilir evde nasıllardır..kimse dört dörtlük değldir...sizde seviyor seviliyorsanız lütfen lüzumsuz insanların laflarına hayat boyu önem vermemeyi öğrenin...yoksa hayat boyu onlar için yaşarsnız mutsuz olursunz....

Kolayı var onun yanında topuklu giyinme olsun bitsin, madem bu kadar önemli senin için milletin lafı.. Tek sıkıntın bu olsun nişanlınla ilgili dua et bence!..

Ne guzel bir hikaye

Konu sahibi arkadas baskaları konuşacak konu her zaman bulur
Önemli olan senin hislerin
Mantık evliliğimi bilemem ama bu kadar kusur sıraladıktan sonra ask evliliği olması biraz zor gibi geldi bana
Ayrıca nişanlı senin nişanlın
Beğenmeyen kızına almasın diyiverin ben aşığım diyin geçin

ailem sülalem ve arkadaşlarim da dahil omak üzere hiç kimsenin bana yakiştirmadiği bir adamla evlendim.sonuç,iyi ki kimseye aldirmadim da onuna evlendim.

ne demiş atalarimiz yüzü güzele 40 günde doyarsin,huyu güzele 40 yilda doyamazsin.

huyu güzelse salla etrafindakileri...

biraz banel olabilir ama :) önemli olan iç güzellik görüntüsüne bakıp aldanmiyorum derim ben olsam..ama siz hem dedikoducular diyorsunuz herkesin arkasından konuşan...o olmasa başka biseyini bulurlar o zaman...nisanlin seni mutlu ediyorsa gerisi boş bence etraf ne diyecek die kendini yıpratma nisanliligin tadını çıkar herkes derde der çünkü

Bence sende nişanlını beğenmiyorsun:26:Yada güvenmiyorsun bence hiçbirşey yapmasına gerek yok sen onu fiziksel değilde fikirleriyle,huyu ve hareketleriyle ne bileyim seni ona çeken güzellikleriyle ön plana çıkmasını sağla yada nişanlın bunu yaparak kendini gösterir zatenDiğer insanları takma kafanaİnan yıllar söyle bu düşüncelerine ve o insanlara çok güleceksin

Son düzenleme:
Seni biraz anladım sanırım.Eski erkek arkadaşımlarından biriyle dışarı çıktığımda insanlar sürekli tuhaf tuhaf bakıyorlardı,bazıları ağız burun hareketleri yapıyordu.Bir gün bir cafede oturuyoruz,çaprazımızda iki kız oturuyor,erk. arkadaşım lavaboya kalkmak için ayağa kalktı,kızlar hemen ağız burun buruşturmaya ayy lamaya başladı.Bir kere de sahilde yürürken yanımızdan geçen 2 çocuğun aralarında şöyle bir konuşma geçti:Olumm prenses gibi sevgilinin olması için illa kurbağa mı olmak lazım,bi kıza bak bi çocuğa.Erkek arkadaşım da ben de bunu duyduk,o kadar bozuldu ki,ama ben hiç duymamış gibi yapıp konuyu değiştirdim,başka şeylerden bahsederek moralini yerine getirmeye çalıştım.Ben çok beğeniyordum ama çevreden de böyle tepkiler alıyordum.İnsanlar o kadar patavatsız ve saygısız olmuşlar ki...Ben beğenmişim koluma takmışım sanane ya da illa o çeneni tutamayıp bir yorum yapacaksın kendi aranda sessiz sakin yap,ayılık yapmaya ne gerek var...Ve evet anlıyorum insan ister istemez etkileniyor,ben de böyle abuk sabuk tepkilerle karşılasınca kız arkadaşlarımla tanıştırmaya çekinmiştim,bana çirkin filan gelmiyordu,sırf insanların patavatsız tepkilerinden dolayı saçma sapan bir güvensizlik,bir kuruntu oluştu....O yüzden seni anlıyorum.Yapman gereken nişanlını koluna takıp mutlu bir şekilde karşılarına çıkmak,onların saçma sapan davranışları var diye mutsuz olacak değilsin.

Nişanlın yarın eşin olacak canım.Kimsenin ne dediği umrunda olmasın.Evet insanız bu belki biraz zor ama nice yakışıklı erkekler var eşlerini aldatan onlara kötü davranan.Nişanlın yakışıklı olsada seni aldatsa üzse dahamı iyi olacak.Seni anlıyorum derdin elalem ne der düşüncesi.Biz kimsenin hayatını yaşamıyor kimsenin düşüncesine göre eş iş evlat seçmiyoruz.Rabbim yazmışsa vardır bir sebebi.Önce sen nişanlının kusurlarını görme.Çünkü Allah herkesi kulum deyip yaratmış.Güzel çirkin diye ayırmak haddimiz bile değil..Bunlar görecelidir insanlar için.Ama Allah katında görecelik biter eyleme bakılır.Sen hayatı sadece iş arkadaşlarının düşüncesine göre yorumlama.Önemli olan nişanlının sana vereceği huzur sevgi ve saygı olmalı..Önemli olan yüreğidir.Ama nişanlının sana olan sevgisi sana nazik davranması etrafında pervane olması,iki kelimesinden biri iyiki tanışım iyiki var demesi,onların eşlerinden göremediklerini senin nişanlında görmeleri bence onları yeterince huzursuz edecektir.Unutma kimse 4/4 lük değildir.Senin nişanlına laf edenler hergün bal yiyip aşk kelimeleri duyup evlerinde huzurlu zamanlar geçirmiyordur.
Yalnız şunuda unutma senin ve nişanlın hakkında konuşan kişiye direk konuyu açıp yaptığı dedikodunun çirkin olduğunu kimseyi görünüşü ile yargılamamasını ve eşinde yada kendinde olan bu güzelliğin gelip geçici olduğunu hatırlatmalısın.

Şu hadisleride mutlaka ona hatırlat olurmu.

4293 - Hz. Enes radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Mirac gecesinde, bakır tırnakları olan bir kavme uğradım. Bunlarla yüzlerini (ve göğüslerini) tırmalıyorlardı.
"Ey Cebrail! Bunlar da kim?" diye sordum.
"Bunlar, dedi, insanların etlerini yiyenler ve ırzlarını (şereflerini) payimal edenlerdir."
Ebu Davud, Edeb 40, (4878, 4879).

4295 - Sa'id İbnu Zeyd radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Ribânın en kötüsü, haksız yere müslümanın ırzını (manevi şahsiyetini) rencide etmektir."
Ebu Davud, Edeb 40, (4876).

SANA 2 TANEDE AYET YAZIYORUM CANIM

Bir toplumda dedikodu hastalığını önlemenin kesin çözümü nedir? "Arkadan çekiştirip duran, kaş göz hareketleriyle alay eden her kişinin vay haline;" (Hümeze Suresi, 1)

"Ey iman edenler! Çokça zan etmekten kaçınınız, şüphe yok ki, zannın bazısı günahtır ve
birbirinizin kusurunu araştırmayınız ve bazınız, bazınızı gıybet etmeyiniz. Sizden biriniz, ölü kardeşinin etini yemeği sever mi? -Bilâkis- onu çirkin görmüş olursunuz. Artık Allah'tan korkunuz, şüphe yok ki, Allah tevbeleri kabul edicidir, çok esirgeyicidir." (Kur'an, Hucurat/12)

İş arkadaşlarına hadlerini bildirmek sana düşüyor burda. Onlara sert bir çıkış yapmalısın.

böyle tiplerdemi varya? millete neymiş tipinden sen beeğenmişssin. bence değiştirmeye çalışma adamı. ama illaki istiyorum böle bişe diosan içten topuklu bi ayakkbı giysin. güsel bi takım giysin. ve büyük durmak için yakısan bi sakal modeli bıraksın genelde kirli sakal yakısır her erkeğe... ayrıcaaaaa ondan rica et sürekli sana canımlı cicimli olun sürekli ağzına baksın sürekli birbrinize aşkla bakın birbrinzin ağzına bişiler verin gülün eğlenin:) otururken kalkrken sandalyeni tutsun :) lavoboya giderken eşilk ediyim hayatım tek gitme felan desin nebiliyim:) bu tarz şeyler. birde tabi sohbet önemli bu konuda nasıl girişkenmi ?

Yargılıyor olarak algılama, fakat sen zaten bu tavrın ile iş arkadaşlarını haklı çıkarmaktan başka birşey yapmamış olacaksın.
Çünkü burada önemli olan senin ve nişanlının mutluluğu mu, elalemin ne dediği mi?

Bu kadar kafaya takmayın o ne der, bu ne der diye.
Sonunda kendin mutsuz olursun, çünkü karşındaki insanı olduğu gibi kabul etmemiş olacaksın.
Ne kadar kendine "olduğu gibi kabul ediyorum" desen dahi, tavırların bunu göstermeyecek.
Mutsuzluğa iteceksin kendini yok yere.

Eğer bir ortamda "onu ezerler, onunla dalga geçerler" diye düşünüyorsan, bırakta nişanlın kendisini ve seni savunmasını bilsin.
Onu uyarabilirsin bu konuda, iş arkadaşların ile bir ortamda olacaksanız, fazla eleştirmen ve kırıcı olabildiklerini söylersin.
Zaten o seni ve kendisini savunmayı bilecektir.
Bunun haricinde görsel anlamda beğenmiyorsan nişanlını (başkalarının beğenip beğenmemesini önemsiyorsan kendin de beğenmiyorsun demektir) yapabilecek birşey yok, o neyse odur. Eğer değiştirmeye çalışırsan, nişanlını kırmaktan başka eline birşey geçmez, ilişkiniz zedelenir. Madem gönül ferman dinlemiyor diyorsun ve seviyorsun nişanlını, görünüşüne de saygın olması gerekir..
Nacizane fikrim...

Daha çok sizin düşüncelerinize şaşırdım ben
Eşimi de ilk başlarda gören şaşırıyordu, senden boylu poslu daha yakışıklı birini beklerdik gibi bir çok kişi yanı sıra öz ablam bile söylemişti
Ben aldırış etmedim, dış görünüşün benim için önemli olmadığını söyledim

Zamanla herkes alıştı
Hatta nişan, düğün vs. resimlerimize de bakıp çok yakışıyorsunuz demeye başladılar
Demeseler de zaten ben kararımdan emin olduğum için aldırış etmedim, pişman da değilim..

Ama siz şimdiden nişanlımı nasıl değiştirebilirim, nasıl daha karizmatik olarak görücüye çıkarabilirim diyorsanız bence kendinizi bi kez daha sorgulayın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…