Benim de bir derdim var :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi joey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

joey

just breathe
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2009
2.530
3
116
İstanbul
benim sorunum nişanlım.

nişanlım çocuklardan nefret ediyor, sevmiyor. baba olmayı düşünmek bile onu huzursuz ediyor. çocuk meselesi açıldığında geriliyor, konuyu değiştirmek istiyor. aman baba olayım diye bir duygu yok içimde diyor. benden nasıl bir baba olur bilemiyorum diyor. sıkıntı basıyor hemen. Daha 27 yaşında, hemen evlenelim çocuk yapalım gibi bir derdim yok zaten benimde. söylüyorum da bunu. Ama Allah nasip ederse çocuk işini 30umdan sonraya da bırakmayacağımı söylüyorum. Sen yapmışsın planını diyor. acaba ilerde geçer mi, ya da kendi çocuğu olduğunda? çünkü bir tanıdığımızın kocası da aynı böyleymiş, çocukları olmuş, şimdi tapıyormuş oğluna.

ufffff benimki de onun gibi olur mu acaba? :çok üzgünüm:

evlenmeden önce ben de aynıydım ama zamanla isteniyor ve fikir değişiyor ayrıca kendi çocuğu daha başka olur,öyleki ben hiç çocuk yapmadan ömür boyu eşimle yaşayabilirim diye düşünüyordum,ama şimdi istiyorum 3 yıl sonunda bebek istediğime karar verdim

ya belki kadınlarda öyledir. yani bir annelik içgüdüsü var sonuçta. ama umarım dediğin gibi olur

bende evlenmeden önce istiyordum ,evlendim şimdi istemiyorum..sorumluluk almak istemiyorum..belki o da sorumluluk almak istemiyordur..

zamana bırak er yada geç isteyecektir :)

istemezse bile kazaraya getirirsin çocuk olursa sever zaten buna eminim :)

erkeklerin çoğu öyle geneli benim eşimde hiç düşünmüyordu evlenmeden önce istemiyordu vakit zaman diyip duruyordu ama şimdi olsun diye bakıyor bence evlenikten sonra değişir nişanlın gibime geliyor

inşallah inşallaaaahhh :Saruboceq: ... yani bu işler de kader kısmet işi, milletin 10 sene olmuyor da sonra oluyor. ama ne bileyim sırf o istemiyor diye 7-8 sene beklemek istemiyorum. böyle söylenip durunca da korkuttu beni... rahatladım şimdi biraz sağolun :lepi:

benim eşim aslında tam tersi evlenmeden önce istiyordu şimdi istemiyor

benim eşim aslında tam tersi evlenmeden önce istiyordu şimdi istemiyor

Şöyle yeni doğmuş 2 aylık küçük bir bebeği kucağına ver uyurken bi izlesin bak nasıl isticek çocuk

kesinlikle evlendikten sonra değişir canım çünki belirli bi süre sonra çocuğun yokluğu aranıyo olsun istiyosun yani değişir üzülme.

burada fikri hiçbir şekilde
değişmeyen arkadaşlarımız da var
bence değişir değişir diye kandırmayalım arkadaşı
değişmeyebilir çünkü...
eşin bi ömür boyu istemeyebilir.
bunları konuşmak için çok erken ama bence konuşun
eğer sen çok istiyorsan
ileride sorun olur bu evliliğinizde.

fikri nasılsa değişir diye evlenmek ne kadar doğru bilmiyrum.
ya değişmezse??
sen kandırıp hamile kalırsan ya ayrıl ya boşanalım derse..
bunları göze alabilecek misin?
ben şahsen en başta çocuk istemiyorum diye fikir beyan eden biriyle evlenmedim..

bence de fikri nasılsa değişir diye düşünme.. Bu önemli bir konu.. Baştan konuşup halledin...

aslında ben onu anlayabilmiş değilim bu konuda. mesela benim çok beğendiğim bir isim vardı. oğlumuz olursa bunu koyalım dedim. beğenmedi, sonra başka isim buldum, aa bak bu güzelmiş olur dedi. öteki gün konu açılır, hiç sevmiyorum çocukları der. ben nasıl baba olurum ki düşünemiyorum der. öbür gün çeyiz için tencere bakarım. bu bize yetmez hep iki kişi mi olacağız der. öbür gün çocuk mocuk istemem der... kafamı allak bullak etti.

Canım laf aralarında konuşmayın bunu, sen hemen olsun istiyorsun yada çok geçmeden, o yüzden konuşun bu konuyu açık açık, neden istemiyor, ne zaman istiyor gibi.. Evlenince değişir mantığıyla sakın hareket etme lmaz:

bunları konuşmak için erken diyor o zaman da. ben hayatımızı kurmadan istemiyorum diyor. evim arabam ve köşede bir yatırırım olmalı, önce kendi hayatımı garantiye almalıyım diyo. öyle sallantı bir durumu da yok, arabası var zaten, evi de olacak belki, hala fakir edebiyatı yapıyor. söylüyorum ona max.30 da olur bu iş diye. birşey demiyor o zaman.

bir de şimdiye kadar etrafında hiç çocuk olmamış. ne bileyim kuzen falan. daha ilk defa yeğeni olacak ve bir bebek girecek hayatına. belki ilerisi için bir ipucu olur onun bu süreçten sonraki davranış hal ve tavırları.

hayatımı garantiye almam gerek mantığıyla çocuk yapmaya çalışmak mı????
o eksikler hiç bitmiyor canım...
hadi araba ev iş derken yok şuda olsun yok bunuda yapalım falan filan sonu gelmez eksik ve ihtiyaçların...

flört aşaması olmuş olsaydı durum farklıydı ama,
siz sonuçta nişanlısınız,çok erken bu konuları konuşuyorda değilsiniz bence...

evet,en büyük şansın yakında doğacak yeğen,
biz ne dersek diyelim
o dönemde gözlemlemelerin sana en iyi yanıt olacaktır...
dilerim,olumlu gelişmeleri seyrediyor olursun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…