Benim de evladım olur mu birgün acaba ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi Z P
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Artık insanların zzor çocuğu oluyor, genetiğiyle oynanmış yiyecekler, sosyal yaşam falan derken kadınlar zorlanıyor hamile kalmakta. Ama hayat bu herşey olabilir, insanlar gerekli gereksiz çok konuşuyor.

Bebek istemiyor musunuz diyenlere , ben de istiyoruz ama öyle pazardan gidip alınmıyor diyordum susuyorlardı. İnsanlara hakkınızda , ve uzuldugunuz konularda konuşma hakkı vermemek lazım çoğu zaman. Yakınında olan zaten bilir. Uzakta olanı da ilgilendirmez. Sanki ekmeğini aşini onlar mı verecek.

Hiç uzmeyin kendinizi, nasibinizde varsa olacaktır.
İnsallaj olur birgün kucagımada aldıgım günler gelirmi acaba . Bir gelse bir kucaklasam kokusunu alsam dünyalar benim olur

Haklısın canım ,ister istemez üzüyorlardır. Duymamak ,görmemek en iyisi veya en az seviyede mesafe iyidir yaaa :KK66:
Nasıl mesafe koyabilirimki eşimin ailesiyle birlikte oturuyoruz aynı mahallede yan binamda babamlar oturuyor apartmanda halamlar var amcamlar kapı komşum nasıl olabilir ki.

Allah razı olsun evet herşeyin hayırlısı diyoruz ilk evlendigimde 5yıl çocugu olmamış diyen insanlara şaşırıyordum nasıl beklenir koskacamn 5 yıl 10 yıl diyordum .şimdi daha iyi anlıyorum zaman okadar cabuk geçiyorki ben üzülsemde çatlasamda bir şekilde yolunu bulup akıp gidiyor zaman. Kendime üzülürke bu kadar yıpranmamıştım . Şimdi bir ton insanın yükü,ne kadar Allah verecek deselerde olmuyor ben onların her üzüldügünü gördügümde daha cok üzülüyorum .

Üzülme, hepimiz bir bilinmezi yaşıyoruz; hepimiz bir şeyleri delicesine istiyoruz. Bazen istediğimiz an olmadığı daha iyi oluyor, bir 3 sene 5 sene sonra olunca daha bir değişik oluyoruz, daha "Hah, şimdi olması ne kadar iyi oldu" diyoruz. Olacak olanın zamanı, anı var; siz elinizden geleni yaparsınız ama yine de o, olacaksa o an olur. Bunu düşünerek kendinizi rahatlatmaya bakın lütfen.

Ben çok inançlı biri sayılmam açıkçası, ancak "Yazı" denen şey var "Vaktini saatini bekliyor" deyip geçmek en güzeli. İnanın kafanızı boşaltınca daha kolaylaşacak. Düşük yapıyormuşsunuz, yani yumurta var, sperm var ama tutunma kısmında sorun oluyormuş. Eh, bu aşılamaz bir şey değil.

Annemlere "Sizin asla çocuğunuz olmaz" denmiş düşünün, şimdi iki evlat sahibi kadın.
Albüm yapmış, gazetelerden, dergilerden çocuk fotoğraflarını kesip kesip koymuş, öyle bir albümü var görseniz içiniz sızlar, kaç senelik. Şimdi görse güler herhalde.

Takılmamaya çalışın, cidden, kimsenin bakışını, hüznünü, lafını da yük etmeyin. "Bize her gün balayı ohh" deyin, bunu tekrar edin kendinize, aşk tazeleyin bol bol, atın kafanızdan çocuğu.

Insallah sizinde evinizi senlendirecek bir Bebeginiz olur bu günleri,çektiğiniz bütün acıları size unutturur.
Ama size nacizane tavsiyem bu tedavi sürecinde bu kadar kendinizi uzmeyin
Allah ol der ve oluverir,isteyen herkesi ve sizi evlat sahibi yapsın inşaallah yüce Rabbim
Sizin için dua edeceğim❤

Nasıl mesafe koyabilirimki eşimin ailesiyle birlikte oturuyoruz aynı mahallede yan binamda babamlar oturuyor apartmanda halamlar var amcamlar kapı komşum nasıl olabilir ki.
Hımmm hepside yakınmış yahu.
O zaman ya tepkisiz kalacaksın ya da tavrını koyup , seni üzmelerine müsade etmeyeceksin. Asıl niyetleri seni üzmek değildir belki ama senin için hassas bir dönem tabiki , daha anlayışlı olmaları lazım.
Hakkınızda hayırlısı bebek gelirse çok şanslı olacak o kesin ;) maşallah tüm akrabalar yakındaymış yardımcı oluelar sanada ;)

Beklemek cok zor cok acı. Ama bu süreçte kendinize yapacağınız en büyük kötülük beklentileri karsılayamadım hissi.

Bir yarış değil ki bu. Tamamen kısmet işi. Yani kimseye karsı bir sorumluluğunuz yok.
İşte bu sorumluluk yüklenmiş üzerime. 5 senede gitmedigim doktor kalmadı her kullandıgım ilacta hamile kalmayı basardım ama düşürünce tek sorun yumurtalar dendi .sorun sende dendi. Ben eşime bile bazen diyorum saglıklı biriyle evlenseydin şimdiye 5 cocugun olmuştu diye onun cevap vermemesi bile beni yerin dibine sokuyor tamam biliyorum bu da Allah tan ama herşeyin üzerime yüklenmesi benş yoruyor

Allah razı olsun canım benim insallah dualarımız kabul olur.
Insallah sizinde evinizi senlendirecek bir Bebeginiz olur bu günleri,çektiğiniz bütün acıları size unutturur.
Ama size nacizane tavsiyem bu tedavi sürecinde bu kadar kendinizi uzmeyin
Allah ol der ve oluverir,isteyen herkesi ve sizi evlat sahibi yapsın inşaallah yüce Rabbim
Sizin için dua edeceğim❤

Ahlanacak vahlanacak durumunuz yok. Nasip olmuyor. Ama siz bu şekilde yaptıkça strese girdikçe olmama ihtimali artacak. Stres sevmiyor bu bebişler.

Bebeğime kadar hiç hamile kalmamıştım. Tup bebekle hamile kaldım. Millete de tepemde üzülmesine izin vermedim. Üzülecek bir şey yoktu. Vakti vardı olmuyordu. Kaç yıl bekledik. 7. Yıl da tüp bebekle bin bir zorlukla geldi oğlum. Tedavi süresinde de; millet korka korka koridorlarda beklerken kitap okuyordum. Otel odasında dua ediyordum. Igneleri bile yolda otobüste vurdum kendime. 5 saatlik yola gidip geldik tedavide. Gün aşırı... yumurta toplamada genel anesteziden ayılırken merkezler Sadec e vesile olur, bebeği veren Allah derken uyandim.

Üzülen insanlardan uzak dur. Bir süre hamile haberi getirmesinler. Eğer ağlayacaklarsa o süreçte görüşme bile. Hatta kimseye haber vermeden tedaviye başla. Dua et, kitap oku, hayat devam ediyor akışına bıraktığın an bebeğin seninle olacak...

İşte bu sorumluluk yüklenmiş üzerime. 5 senede gitmedigim doktor kalmadı her kullandıgım ilacta hamile kalmayı basardım ama düşürünce tek sorun yumurtalar dendi .sorun sende dendi. Ben eşime bile bazen diyorum saglıklı biriyle evlenseydin şimdiye 5 cocugun olmuştu diye onun cevap vermemesi bile beni yerin dibine sokuyor tamam biliyorum bu da Allah tan ama herşeyin üzerime yüklenmesi benş yoruyor
Yumurtadan olduğunu nasıl anladılar ilginc. Benim sorun eşimdeydi o bazen kendini suçlu hissederdi. Ona söyle demiştim suç ya da günah yok, neticede ne olursa olsun ikimizinde olmuyor evlilik bu. Ama biz kimseye söylememiştik bu durumu. Ilk gebelikte cok uğrastık 2.yi istedigim gibi tek ilişkide hamile kaldim. Sizin kafanız mesgulken daha zor hersey.

Hımmm hepside yakınmış yahu.
O zaman ya tepkisiz kalacaksın ya da tavrını koyup , seni üzmelerine müsade etmeyeceksin. Asıl niyetleri seni üzmek değildir belki ama senin için hassas bir dönem tabiki , daha anlayışlı olmaları lazım.
Hakkınızda hayırlısı bebek gelirse çok şanslı olacak o kesin :KK66: maşallah tüm akrabalar yakındaymış yardımcı oluelar sanada :KK66:
Evet canım aynen . Bir bebek gelirse çom şımarık olacagıda kesin çünki herkes dört gözle bekliyor . Sadece akrabalar degil bütün çevrem herkes dua ediyor insallag bir gün dualarımız kabul olur

Sorun mu? Neden yumurtanın için e mi girmişler, pıhtılaşma testi yaptırdınız mi? Yada düşük üzerin e genetik testler.

Yumurtadan olduğunu nasıl anladılar ilginc. Benim sorun eşimdeydi o bazen kendini suçlu hissederdi. Ona söyle demiştim suç ya da günah yok, neticede ne olursa olsun ikimizinde olmuyor evlilik bu. Ama biz kimseye söylememiştik bu durumu. Ilk gebelikte cok uğrastık 2.yi istedigim gibi tek ilişkide hamile kaldim. Sizin kafanız mesgulken daha zor hersey.
Bu sadece bir kac doktorun bencilligiydi yumurtan kötü deyip beni göndermeleri. Tüp bebege karar verdik illaki opudan sonra iyi yumurtam toplanır dedik ve öylede oldu 23yumurtadan 10tanesi 5.güne gelip donduruldu ve pgtye gitmesini söyledi doktor. Yani yumurtalarımda bir sorun olsaydı opudan sonra hiç biri döllenmezdi. Genetige gitti ve 2 kasımda sonuç gelicek biz dört gözle bekliyoruz sorunumuz ne diye

Sorun mu? Neden yumurtanın için e mi girmişler, pıhtılaşma testi yaptırdınız mi? Yada düşük üzerin e genetik testler.
10 yumurtadan 3tanesini pgtye yolladık canm o dengesiz doktorların boş konuşmasından ibaret herşey

Ahlanacak vahlanacak durumunuz yok. Nasip olmuyor. Ama siz bu şekilde yaptıkça strese girdikçe olmama ihtimali artacak. Stres sevmiyor bu bebişler.

Bebeğime kadar hiç hamile kalmamıştım. Tup bebekle hamile kaldım. Millete de tepemde üzülmesine izin vermedim. Üzülecek bir şey yoktu. Vakti vardı olmuyordu. Kaç yıl bekledik. 7. Yıl da tüp bebekle bin bir zorlukla geldi oğlum. Tedavi süresinde de; millet korka korka koridorlarda beklerken kitap okuyordum. Otel odasında dua ediyordum. Igneleri bile yolda otobüste vurdum kendime. 5 saatlik yola gidip geldik tedavide. Gün aşırı... yumurta toplamada genel anesteziden ayılırken merkezler Sadec e vesile olur, bebeği veren Allah derken uyandim.

Üzülen insanlardan uzak dur. Bir süre hamile haberi getirmesinler. Eğer ağlayacaklarsa o süreçte görüşme bile. Hatta kimseye haber vermeden tedaviye başla. Dua et, kitap oku, hayat devam ediyor akışına bıraktığın an bebeğin seninle olacak...
Ne güzel yazmışsın cok sagol umut oldun bana insallah bende senin gibi kavuşurum yavruma. Nasipten ötesi yok gercekten .

Allah razı olsun insallah olur birgün. Ben zaten tüp bebegi bile herkesten gizledim .çok az kişi biliyor ve sormayın dedim rica ettim sagolsunlar sormuyorlar . Benim üzüntüm tek kendime üzülemem. Yani ailem eşim onun ailesi çok zor birlikte oturyoruz kvalide kpederle annemler yan binamdalar herkesin sevindigini üzüldügünü net görebiliyorum belki biraz uzak olsalardı böyle olmazdı diye düşünüyrum
Uzaklaşma şansınız yok mu böyle kendimi baskı altında hissediyorum deseniz bence hepsi anlayış gösterir bu durumda 5-6 ay biraz uzak bir yerde ev tutun eminim ki zihniniz çok rahatlayacak.

Sizin kendi hasretiniz az geldi, bir de annenizin, eşinizin, kv,kp kim varsa onlarınkini mi yüklendiniz?
İnsan aklı çok tuhaf, kendimize ettiğimiz eziyetten ötesi yok galiba...

Bekleyiş zordur, tutkuyla bağlı olduğum, özlem hissettiğim başka konulardan biliyorum; hafta hafta, ay ay ağırlaşır, bi hafifler gibi olur ama bir sohbette bir cümleden yine deşilir vs vs... Ama bunu yapmayın.
Olacaksa olur, olmayacaksa da vardır bir hayır deyip geçmek lazım.

Size güzel iki örnek vereyim; bu tip konularda klişedir, herkes bilmem kaç sene sonra çocuğu olan çiftleri örnek göstererek moral verir, umut aşılar. En yakın örnek annem, 8. sene kucağına almış beni. Bir diğer örnek eşimin kuzeni, 14 sene sonra, tedaviyi bırakıp vazgeçtiklerine doğal yollarla evlat sahibi oldular.

Her şey bizim için, olur mu olur; siz kafanızı, gönlünüzü bi hafifletip şu düşünceden biraz uzaklaşsanız da size doğru aksa, kovalamasanız da o size tıpış tıpış gelse... Kasmayın, stres, hüzün bunlar da uzaklaştırır, yapmayın.

Salın ipleri, olacak olanın önünde dağ olsa deler geçer.
Olmazsa da olmaz, hayır var denir; bela savdık denir, böylesi belki daha iyiydi denir, denir de denir.

Akışa bırakın...

Kesinlikle katiliyorum konu sahibi bu arkadasin sözlerini dinle @Mucizeolsakeske benimde 14 yildir çocuğum yok napalım elimizden geleni yapiyoruz rabbimden geliyor verende rabbim ,vermeyende rabbim, vardir rabbimin bir bildigi..
Suan tedavi asamasindasin kimseyi takma kafana en yakin annen bile olsa hatta tedavi oldugunu kimseyle paylasma istersen zati senin hormonlar alt üst oluyor bide millete açıklama yapmak zorunda kalıyorsun bunlari yaşayan tecrube ile yazıyorum benim iki asilama üç tup bebek yaptirdim 4cuye hazırlanıyorum rabbim nasip ederse iki tup bebegi kimseye soylemedim sessiz sedasiz yaptirdim olmayincada evimde kendim agladim bide millet duysa onlarin ogudunu kaldiracak durumda olmuyorsun..
Sana dicegim çok sukret hamile kalabiliyorsun ve rabbim sanada nasip edecek bunuda hissediyorum cok üzülme stres bas dusnandir ne kadar pozitif dusunursen okadar iyi ilerki zamanda anlarsin bizi..şuan cok yorgun oldugumdan bu kadar yazdim aklima gelmiyor denilecek cok şey var canim tevekkül et bol bol dua et icindeki o düşünceleri vesveseleri rabbim alır.
Gelişmeleri takip edecegim seni..

Allahimmm tez vakitte bebis versin size insalllahhh hayirli saglikli uzun omurlu bi melek versin size ..aminnn

Allah razı olsun insallah olur birgün. Ben zaten tüp bebegi bile herkesten gizledim .çok az kişi biliyor ve sormayın dedim rica ettim sagolsunlar sormuyorlar . Benim üzüntüm tek kendime üzülemem. Yani ailem eşim onun ailesi çok zor birlikte oturyoruz kvalide kpederle annemler yan binamdalar herkesin sevindigini üzüldügünü net görebiliyorum belki biraz uzak olsalardı böyle olmazdı diye düşünüyrum
Sen cok hassas oldugun icin ailen senin gozune öyle gözüküyor sen ne kadar uzulursen ailen okadar uzulur kendini hemen toparlaman lazım bir silkelen sen pozitif olki hersey yolunda olsun ben cok iyi anliyirum bu psikolojiyi bir an once ustunden att ve inan tedavine birde ailenin o zaaman ki bakiskarini net gorursun .ben üçüncü tupte cok aglamadim tevekkül ettim annem ne dedi biliyormusun beni cokuk Üzgün moralman sifir olarak beklemisler baktilarki ben güçlü bir sekilde durdum aman kizim sen uzulcen diye biz uzuluyorduk seni daha metanetli gorduk dedi anladimki ne kadar kendine inanirsan güçlü durursan ne cevre ne ailen etkilenir nede sen..hersey Allahtan geliyor ve bebisim olacak de Allahın izniyle...

Uc seneye yakindir yok benim olmuyor ilk ogrendigimde zora kosacagimizi kahroldum sonra kendimizi yiprattigimizi fark ettim su yazin bile kendine aci cektirmekten ibaret bebek bebek diye Rabbim inletmesin ustune hayirli saglikli evlat versin ne ornekler goruyoruz biraz kendinizi suclu hissetmeyin hayatta herkesin her seyde basarisi sansi olacak diye bir sey yok bu etapta psikolojik destek alin bir hobi kursuna yazilin isiniz yok ise anne babalarimiz elbette torun sevmek ister fakat evlatlarinin yikildigini gordugunde daha cok uzulurler biz tedavimizi oluyoruz ayni zamanda artik umurumda degil olursa sevincimizden ucariz olmazsada ilk degilim son degilim sende oyle...

Insallah olur hayırlı, sağlıklı, uzun ömürlü bir evladınız. Tek tavsiyem umudunuzu yitirmeyin ve duanızda ısrarcı olun. Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda bu hasretinizi gidersin inşallah...

Back
X