İç dökme..

Ne kadar kibar ve naif birisiniz. Belki de fesat insanlardı sizin üstünüzden ego tatmin ediyolar karaktersizler uzakladmalari inanın daha iyi olmuş. Allah inşallah sizi iyi niyetli insanlarla karsiladtirsin ve kardeşim icin annemler 4sene ugrastilar dr lar sorun yok kafaniza takiyosunuz diyolar di en son olmuyo diyip bosverdiler annem hamile kaldı yıllar once oldu tabi daha çok erken defalarca denemeden sonra olanlar var canınızı sıkmayın vücut etkilenmesin stresten
Cok tesekkur ederim. Doktor bana stres yapiyosn falan da demiyor hic bi sorun yok ama iste nasip

Bende senin gibiydim ama benim komsularda ben hamile kaldiktan sonra gorusmeyi kestilerki hepsinin iki tane cocugu var hemen olmus benimde evlendigimde olmus olsaydi ikinci sinifa baskliyacakti bu sene ama kismet bende cok bekledim benden sonraevlenen herkesin oldu benim yoktu taki artik olmuyacagini kabul etmistim ve unutmustum artik cocuksuz yasamayi kabullenmistim ve o ay olmussekiz yil aradan kendiliginden hamile kaldim İns tez zamanda isteyen herkese rabbim evlat sahibi olursunuz
O zaman beni en iyi siz anlarsiniz. Sanki toplumdan dişlanmiş gibi sorunlu gibi hissettiniz mi sizde kendinizi.. ben onlar yuzunden bi ara bunlari bile dusundüm..

Merhaba kizlar.. o kadar doluyum ki. Belkide bugünlerde biraz duygusalım bilmiyorum hep farkindaydim ama şu dönem fazlaca aklima takildi. Ben evliyim henuz cocugumuz yok. Ugrasiyoruz bi asilamam oldu negatif suan ara verdim. Eşimle ortak arkadaslarimiz vardi ailecek görüsüyorduk çiftlerle biri yeni evli digerinin 1 cocugu vardi. Yanliz bu diger iki cift birbirini tanimiyor biz gorusuyoruz sadece farkli arkadaslarimiz. Ikisi de bebek sahibi olmak istiyorlardi. Bende istiyorum tam kafa dengiydik kizlarla. Hatta ben biraz tecrubeli oldugm icin hep bana soruyolardi birseyleri. Yeni evli olan hamile kaldi bagını kopardı. Digeri de her gun arardi beni nerdeyse konusurduk bana sorardi nasil oluyo falan biseyler. O da hamile kaldi.. ve suan ikisiyle de gorusmuyorum. Hic bi problem yasamadik. Sadece kendilerini çektiler. Bu benim o kadar zoruma gidiyor ki.. en son hamile kalan arkadasimizin eşide bizim doktorlara gittigimizi bildigi halde eşimle gorustuklerinde surekli "emel gibi oldun göbegin cikti kanka, oğlumun sünnetinide burda yaptircam, erkek babasiyiz, emeli doktora goturcem, oğlumun bugün .... gördük" vb surekli cocukla ilgili konular 2. Ccocuklari bu arada.. ama görmemisin oglu olmus gibi. Kiskanmiyorum asla kiskanmak degil eşimde kiskanmaz hic ama artik oda onun etkisi altinda kaliyor sanirim bugun telefonda konusurken hastalandigimi soyledim sen anca hastalan millet oglunun seyini gorms dedi.. o kdr kirildm ki belli etmedim ama eve gelince cok kirildigimi soyledim.ben onu kotu anlamda demedim askim vs fln aciklamalar yapti biliyorum oda onun etkisi altinda kaliyo. O kadar ozendiriyoki insani. Bizim ugrastigimizi bilmiyormus gibi sanki.. ve eşleriylede gorusmuyorum dedigim gibi. Sanki benimle isleri bitmiste birakmislar gibi hissediyorum. Cok kiriliyorum. Cocuksuz insanla ne yapicaklar diyorum ne konuscaklar diyorum.bilmiyorum düzgün anlatabildim mi ama içim aciyor artik. Esime diyorum bizi ne yapacaklar bizle isleri bitti artik hamile arkadas bulurlar kendilerine diyorum. Icimden ağlamak geliyor hemde hiçkira hiçkira.. sabir diyorum allahim bizimde yuzumuzu guldurecek insallah sakın isyan etme diyorum kendi kendime. Eşimde diyor verende allah alanda bizim elimizden birsey gelmez diyor sabir edicez uzulme diyor.. offf gercekten üzülüyorum artık.. rabbim en kisa zamanda bizede nasip etsin hayirli bi evlat insallah isteyen herkesede nasip etsin biraz uzun olmus olabilir yazim ama dedigim gibi iç dökme bunlari kimseye anlatmak istemiyorum kiskaniyo fesatlaniyo sanarlar diye.. smdiden okuyan ve yorum yazan herkese tesekkurler.
Boyle konunuzu okurken sanki icime bir hos dogdu yakinda bebek haberini alacakmissiniz gibi.bu konularda icim htehepmizdir.saglikla gelecek insallah rabbim yuzunuzu guldursun canim benim.

Bence asıl konu eşinin dediği olmalıydı
Yani çok aşırı kırılırdım bu lafa ki diğer hiç kimsenin dediği şeyleri takamazdım.

Bence asıl konu eşinin dediği olmalıydı
Yani çok aşırı kırılırdım bu lafa ki diğer hiç kimsenin dediği şeyleri takamazdım.
Ben onun gönlünü biliyorum o yüzden zaten sonradan hatasini anlayip özür diledi affettirmeye calisti. Cok sükür bu konuda beni suçlucak cahil bi eşim yok o yuzden icim rahat

36 yaşında bekarım. Çoğu arkadaşım evli çocuklu. Bu düşünceye göre karantina altına almam lazım kendimi. Yapmayın lütfen. Dostluklar hamilelikle eşle evlilikle kurulmaz. Sizin etrafınızdaki insanlar saçma sapan hepsi bu. Üzmeyin kendinizi. İnşallah muradınıza hayırla kavuşursunuz🙏💗
Sanki benimle isleri bitmiste birakmislar gibi hissediyorum. Cok kiriliyorum. Cocuksuz insanla ne yapicaklar diyorum ne konuscaklar diyorum.bilmiyorum düzgün anlatabildim mi ama içim aciyor artik

Kocanın ettiği laf iğrenç tek kelimeyle iğrenç o insanlarla da görüşmeyin birdaha, beğenemiyosan boşa da kurtul derdim ben :oha:

Esin saygısızlık yapmış sana. Kim olsa kırılır o söze. O arkadaşlarınızin yaptığı da hiç hoş değil. Hamile diye seviniyorlarsa bile sizin yanınızda öyle konuşmamalari lazımdı. Konuyla ilgisiz ama Yıllar önceöğrenciyken ev arkadaşımın annesı vefat etmişti. Biz onun yanında ailemizden annemizden söz etmezdik . Annemi özledim annem bunu yapar demezdik hiç üzülmesin diye
İnsanları üzmenin anlamı yok. Etrafımizda ince fikirli düşünceli insanlar olsun

Merhaba kizlar.. o kadar doluyum ki. Belkide bugünlerde biraz duygusalım bilmiyorum hep farkindaydim ama şu dönem fazlaca aklima takildi. Ben evliyim henuz cocugumuz yok. Ugrasiyoruz bi asilamam oldu negatif suan ara verdim. Eşimle ortak arkadaslarimiz vardi ailecek görüsüyorduk çiftlerle biri yeni evli digerinin 1 cocugu vardi. Yanliz bu diger iki cift birbirini tanimiyor biz gorusuyoruz sadece farkli arkadaslarimiz. Ikisi de bebek sahibi olmak istiyorlardi. Bende istiyorum tam kafa dengiydik kizlarla. Hatta ben biraz tecrubeli oldugm icin hep bana soruyolardi birseyleri. Yeni evli olan hamile kaldi bagını kopardı. Digeri de her gun arardi beni nerdeyse konusurduk bana sorardi nasil oluyo falan biseyler. O da hamile kaldi.. ve suan ikisiyle de gorusmuyorum. Hic bi problem yasamadik. Sadece kendilerini çektiler. Bu benim o kadar zoruma gidiyor ki.. en son hamile kalan arkadasimizin eşide bizim doktorlara gittigimizi bildigi halde eşimle gorustuklerinde surekli "emel gibi oldun göbegin cikti kanka, oğlumun sünnetinide burda yaptircam, erkek babasiyiz, emeli doktora goturcem, oğlumun bugün .... gördük" vb surekli cocukla ilgili konular 2. Ccocuklari bu arada.. ama görmemisin oglu olmus gibi. Kiskanmiyorum asla kiskanmak degil eşimde kiskanmaz hic ama artik oda onun etkisi altinda kaliyor sanirim bugun telefonda konusurken hastalandigimi soyledim sen anca hastalan millet oglunun seyini gorms dedi.. o kdr kirildm ki belli etmedim ama eve gelince cok kirildigimi soyledim.ben onu kotu anlamda demedim askim vs fln aciklamalar yapti biliyorum oda onun etkisi altinda kaliyo. O kadar ozendiriyoki insani. Bizim ugrastigimizi bilmiyormus gibi sanki.. ve eşleriylede gorusmuyorum dedigim gibi. Sanki benimle isleri bitmiste birakmislar gibi hissediyorum. Cok kiriliyorum. Cocuksuz insanla ne yapicaklar diyorum ne konuscaklar diyorum.bilmiyorum düzgün anlatabildim mi ama içim aciyor artik. Esime diyorum bizi ne yapacaklar bizle isleri bitti artik hamile arkadas bulurlar kendilerine diyorum. Icimden ağlamak geliyor hemde hiçkira hiçkira.. sabir diyorum allahim bizimde yuzumuzu guldurecek insallah sakın isyan etme diyorum kendi kendime. Eşimde diyor verende allah alanda bizim elimizden birsey gelmez diyor sabir edicez uzulme diyor.. offf gercekten üzülüyorum artık.. rabbim en kisa zamanda bizede nasip etsin hayirli bi evlat insallah isteyen herkesede nasip etsin biraz uzun olmus olabilir yazim ama dedigim gibi iç dökme bunlari kimseye anlatmak istemiyorum kiskaniyo fesatlaniyo sanarlar diye.. smdiden okuyan ve yorum yazan herkese tesekkurler.
Sen hiç üzülme. Eşimin akrabası 8,9 yıl sonra bebekleri oldu.

Allah'tan sadece hayırlısını iste.

Eşin düşüncesizlik etmiş. Ama kötü niyetli değildir. Veren Allah alan Allah. Siz bu olumsuzlugu kimseye yansitmayin. Hamile kalan arkadaslariniz da artık 2 canli. Baska işleri vardir bosverin onları

Hamile kalıp ilişkisini keseni ilk defa duyuyorum?
Sizde onlar kesti diye uzuluyorsunuz olsa olsa gülmeniz lazım buna , neden uzuldugunu anlamadım .
Farz edelim ki sizle isleri bitti kestiler ee yani ?
Insanlara bu kadar sizi üzme gücü vermemek lazım .
Bu bebek isteme konusunun abartisini hic anlamıyorum, bazı ciftler sanki hayatin tek anlami oymus gibi ona sarılıyor .
Siz hayatinizi güzelleştirmeye bakın, bebek gelirse gelir . Gelmezse bir sürü destek yöntemi var

Hamile kalıp ilişkisini keseni ilk defa duyuyorum?
Sizde onlar kesti diye uzuluyorsunuz olsa olsa gülmeniz lazım buna , neden uzuldugunu anlamadım .
Farz edelim ki sizle isleri bitti kestiler ee yani ?
Insanlara bu kadar sizi üzme gücü vermemek lazım .
Bu bebek isteme konusunun abartisini hic anlamıyorum, bazı ciftler sanki hayatin tek anlami oymus gibi ona sarılıyor .
Siz hayatinizi güzelleştirmeye bakın, bebek gelirse gelir . Gelmezse bir sürü destek yöntemi var
Konuyu açma sebebim bebegimin olmamasi degil arkadaşlarimizla bu sekilde olay yasamamiz. Herseyin vakti zamani var bilincindeyiz bunu tabiki. Zaten suan ara verdik doktora gitmiyorum aklimda da yok uzun zamandir yani stres yapmiyorm bu konuda bazilari yanlis anlamis. Konuyu acma sebebim cocugum olmuyo diye sitem etmek degil arkadaslarimzdan bu sekilde tepki görmek. Herseyin vakti zamani var nasip kismet hersey

Konuyu açma sebebim bebegimin olmamasi degil arkadaşlarimizla bu sekilde olay yasamamiz. Herseyin vakti zamani var bilincindeyiz bunu tabiki. Zaten suan ara verdik doktora gitmiyorum aklimda da yok uzun zamandir yani stres yapmiyorm bu konuda bazilari yanlis anlamis. Konuyu acma sebebim cocugum olmuyo diye sitem etmek degil arkadaslarimzdan bu sekilde tepki görmek. Herseyin vakti zamani var nasip kismet hersey
Onun içinde gülün bence . Çünkü gerçekten komik .
Saçma sapan insanlarmış, dünya böyle tiplerden oluşmuyor.

Yaşadıklarınızın bin katını yaşadım.
Hislerinizin milyon fazlasınıda hissettim.
İsyanların alasını yaptım.
Gözyaşlarımdan ufak bi havuz dolardı.
Şimdi meleğim 3yaşına gircek Allah izin verirse.
Her nasip vaktine esir.
Sizin beklediğinz zaman değil , beklemediğinz zaman gelecek Allahın izniyle..

Yani iyi niyetli olmak istiyorum ama bu insanlarda pek iyi niyet göremedim ben.Aslında sizinle görüşmemeleri bir yandan iyi sürekli nispet durumu olmaz.Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah ne diyeyim...

Aynı şeyleri kişiler farkli olsada bizde yaşadık canim. Acını çok net hissedebiliyorum bu yüzden.
20 arkadaşim varsa şuan 3 kişi ya kaldi ya kalmadi.
Birde size kırılıyor boyle insanlar en acısıda bu.
Eşimle oturup sabaha kadar ağladigimizi biliriz o kadar canimızi yakmişlardi. Bizim 5 sene olmadi tüp bebekle hamile kaldim hicbir arkadasim dostum bilmiyor hamile oldugumu bile soylemedim
Cunku insanlar iyi gün dostu bunu hicbir zaman unutma. Onlar kotu gun yasarken seni yanlarinda isterler ama iyi gunlerinde birden uçup giderler.
Sende onlara iyi gunlerini armagan etme sakin. Evden cikmadigimi bazen güneş görmedigim gunleri bilirim o zamanlarda hamile kalan her arkadasim elini ayagini çekmişti.
Bi ara hic unutmuyorum 1 sene boyunca hergun bana yazan hamilelikle ilgili saatlerce konuştugumuz yakin arkadasimin bana attigi son mesaj " teyze oluyorsun " birdaha ne mesaj ne arama ne sorma.

Herkes ayni diyemem ama bu sürec zorlu surec seni zora sokan herkesi hayatindan cikar yoksa acı cekersin. Esinle arkadasina birsey diyemeyecegim cunku arkadasi düsüncesizmiş...

Bu gece de duam da sen varsin rabbim en kisa surede sana hayirli bir evlat nasip etsin. Ama hayirli zamanda....

Hicccc kafaniza takmayın olacağı varsa yarilsanda yikilsanda olur ,Ama olmayacaksa ne yaparsan yap anlamsız olur siz elinizden geleni yapın takdiri allaha bırakın öyle halden anlamayan insanlar içinde gerçekten üzülmeyin hayatınizda siz tutmayın boşverin,bide afedersin ama hadi yapalım bu sefer tutar belki diye yatağa girerseniz tutmaz bilginiz olsun.Hic sevmem benim bi tanıdığın da şöyle olmuştu diye başlayan örnekleri ama :)abim ve eşi mesala 2 yıllık evliler yaşlarda biraz geç gibi olunca hemen düşündüler olmadı hangi doktora gitseler anın normal yolla çocuğun olmaz dediler tüp bebek içinde geç kalma dendi iki kere denediler tutmadı sonra normal yolla hamile kaldı 3 aylık şuan yani mevlanın mucizesi okadar büyük ki sen uxulsende üzülmesene olacağına varır herşey.Bide benim gibi olsun diye dua ettiğin şeyi gün gelir olmadı diye şükredersin bende eşinden ayrıldım çocuğum yok çok istedim ama öyle şeyler yasadimki olmadı diye şükrettim herşeyin hayırlısı

Tez zamanda sanada nasip etsin canım çok etkilendim yazindan🙏hiç normal değiller düşüncesizlik etmişler. Takmadiginda bosverdiginde olurmuş bebiş ben öyle duymuştum 🙂

Aynı şeyleri kişiler farkli olsada bizde yaşadık canim. Acını çok net hissedebiliyorum bu yüzden.
20 arkadaşim varsa şuan 3 kişi ya kaldi ya kalmadi.
Birde size kırılıyor boyle insanlar en acısıda bu.
Eşimle oturup sabaha kadar ağladigimizi biliriz o kadar canimızi yakmişlardi. Bizim 5 sene olmadi tüp bebekle hamile kaldim hicbir arkadasim dostum bilmiyor hamile oldugumu bile soylemedim
Cunku insanlar iyi gün dostu bunu hicbir zaman unutma. Onlar kotu gun yasarken seni yanlarinda isterler ama iyi gunlerinde birden uçup giderler.
Sende onlara iyi gunlerini armagan etme sakin. Evden cikmadigimi bazen güneş görmedigim gunleri bilirim o zamanlarda hamile kalan her arkadasim elini ayagini çekmişti.
Bi ara hic unutmuyorum 1 sene boyunca hergun bana yazan hamilelikle ilgili saatlerce konuştugumuz yakin arkadasimin bana attigi son mesaj " teyze oluyorsun " birdaha ne mesaj ne arama ne sorma.

Herkes ayni diyemem ama bu sürec zorlu surec seni zora sokan herkesi hayatindan cikar yoksa acı cekersin. Esinle arkadasina birsey diyemeyecegim cunku arkadasi düsüncesizmiş...

Bu gece de duam da sen varsin rabbim en kisa surede sana hayirli bir evlat nasip etsin. Ama hayirli zamanda....
Beni iyi anlarsiniz öyle ise. Cok tesekkur ederim allah razi olsun

Back
X