- 14 Aralık 2012
- 21.403
- 32.063
- 598
- 38
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
zalım mune bu ara elinin ayarı yok kaçKonya merkez canim selcuklu o degil de ban firtinasina kapilmiyalim...
Ay sinir. Evdeki eşyayı kıskanmak nedir yaaa... git al kendinde. Valla insanlar bi garip...Kaynana gelinin gemisi yürümüş, eltilerin ki yürümemiş derler, çok doğru.
Benim çeyizim evime yerleştirildikten sonra bendeki mutfak eşyası ıvır zıvır çoğundan kayınvalidem eltime de almış. Ben o zaman anlayamadım neden olduğunu, ona benzemediğim için. Meğer çok kıskançlık yapmış zamanında görümcem evlenirken. Ona aldın bana niye almadın diye. Resmen kavga çıkarmış, açıkça söylemiş.
Kıskanmasın diye bendekilerin aynısını almış kv. Hala da alır ben de ne varsa. Bi kere bana bir hediye aldı, eltim duymasın onun aldığını diye eşimle haber yolladı.
Gelinliğimin fiyatını 1000 tl daha ucuz söyledi ona kv kıskanmasın diye.
Ama baksan uzaktan çooookk iyi bana karşı. Herşeyin en iyisini ister benim için hesapta. Bir mal sahibi olsak en çok ben sevindim sizin adınıza der. Kıskançlığını kapatmak için daha çok ilgili ve sevecen davranır. Daha fazla kıskanç damgası yememek için uğraşıyor işte. Ailede herkes huyunu bildiği için.
o lafı dedi hla yiyordu bi yandanda. Ama demem bişey ne dicen bacım anlamazki. Bemde kalktım işte sofradan hiç dedim muhatap olmim doğru evine gül.O eltiye "zıkkımlanırken böyle demiyordun ama" demek var da neyse... Siz nezaketinizi bozmayın. Laf söylemek için söylemiş, laf ola beri gele
o senin karakaşından karagözünden değil her şeyin iyisini istemesi,nasılsa huyunu öğrenmişler sendekilerin aynısı alınıyormuş istediği şeyleri sana aldırarak temin ediyormuş çakaaaaalKaynana gelinin gemisi yürümüş, eltilerin ki yürümemiş derler, çok doğru.
Benim çeyizim evime yerleştirildikten sonra bendeki mutfak eşyası ıvır zıvır çoğundan kayınvalidem eltime de almış. Ben o zaman anlayamadım neden olduğunu, ona benzemediğim için. Meğer çok kıskançlık yapmış zamanında görümcem evlenirken. Ona aldın bana niye almadın diye. Resmen kavga çıkarmış, açıkça söylemiş.
Kıskanmasın diye bendekilerin aynısını almış kv. Hala da alır ben de ne varsa. Bi kere bana bir hediye aldı, eltim duymasın onun aldığını diye eşimle haber yolladı.
Gelinliğimin fiyatını 1000 tl daha ucuz söyledi ona kv kıskanmasın diye.
Ama baksan uzaktan çooookk iyi bana karşı. Herşeyin en iyisini ister benim için hesapta. Bir mal sahibi olsak en çok ben sevindim sizin adınıza der. Kıskançlığını kapatmak için daha çok ilgili ve sevecen davranır. Daha fazla kıskanç damgası yememek için uğraşıyor işte. Ailede herkes huyunu bildiği için.
Gel sanada yaparım:-D ama sende öyle deme eline sağlık dersin artık:-D:-Dkonudan ziyade gözlemeler dikkatimi çekti benimde
kiblicem şimdik hepinizii:-Dzalım mune bu ara elinin ayarı yok kaçşaka şaka ban dan hoşlanmayız herkesi seviyoruz hadi gidielim
ben senin eltine benzemem merka etmeGel sanada yaparım:-D ama sende öyle deme eline sağlık dersin artık:-D:-D
kiblicem şimdik hepinizii:-D
öptüm arkadaşım seni eltin zıkkımın kökünü yesin bundan sonraGel sanada yaparım:-D ama sende öyle deme eline sağlık dersin artık:-D:-D
kiblicem şimdik hepinizii:-D
Ayy ona kimse benzemez korkmuyorum:-D şurda iki laf ettiğin insanlar bile daha nazik daha kibar. Ondaki kafa kimsede ypk. Diom ya sorcam bifün ne kullanıon neyin kafası bu die:-Dben senin eltine benzemem merka etme
Ayy onu biliyoruz zatende artık sınırlarını aşıyor... benm on yıllık sevgilim o ise 4 yıldır evli. Beni istediklerinde bir yılık evliydi. Ortalığı kaldırdı benden ne çabuk bıktınız yeni gelin alıonuz die. Baya bildiğin istemeyin daha erken dedi yaaa...
konudan ziyade gözlemeler dikkatimi çekti benimde
ohooo bu neki düğün gecesi çocuk yapıp yapmamıza bile kendi karar vercekti utanmasa.aaa nekadar patavatsızlık böyle ya nedemek benden bıktınız yeni gelin alıyonuz...canım çekceğin var valla.lafını esirgeme öyle insana böyle cevap..
ya inanki elinize sağlık demesin ama söylediğini de demesin yahu. Hap hup uerken deme en azından. Daha belimizin ağtısı geçmemişken deme. Ama işte insan olsaaa....Keşke söyleseydin bak ne kadar da güzel löp löp yutuyorsun diye...
Allah'ım nasıl insanlar var Yarabbim insan bir Ellerinize sağlik der yahuuu peeeeesssss
Ee yufka açmayı bilmior yapmayalım, örgü örmeyi bilmior örmeyelim, yemek yapamıor yapmayalım... e herkes ona göremi yaşıcak anacım. Öğrensin madem ne diek demi:-D onunki hasetlik,kıskançlık masum kalıor inanın...acaba kendi yufka açmayı bilmiyor da kıskandı mı sizi? hoş bilse bile zor iştir kışa hazırlık. sırf bu nedenle bile kıskanıyor olabilir :)
Ee yufka açmayı bilmior yapmayalım, örgü örmeyi bilmior örmeyelim, yemek yapamıor yapmayalım... e herkes ona göremi yaşıcak anacım. Öğrensin madem ne diek demi:-D onunki hasetlik,kıskançlık masum kalıor inanın...
tatlım öyle bir ana geldiki... hani yemek bitmiş gibiydi sofra dağılcak kayınpederim tam çay alıor eşim tvkumandasını arıordu. Eltimin eşi olan kaynım, kayonvalidem ve ben duyduk die düşünüyorum. Eşi zaten ağzınıza bakıor bişe demez diemez, kayınvalidem öyle cazgır bi kadın değil. Bende duyduğum an zaten kalktım Sofradan. Yorgunum ben gidelim dedim eve geldik. Tabi eşime anlatmadım anladı bişeler olduğunu ama ben anlatmadım. Sinir harbiyle dolanıom evde işte:-DArkadaşım öyle bir anlatmışsın ki valla kokusu geldi burnumaŞaka bir yana, eltiniz bunu söyledi de , kayınvalidenler nasıp tepki göstermedi ben onu anlamadım
ah işte demedim bişe hadsiz olan o. Be. Öyle bi sofrada asla tatsızlık yaratmam maaile toplanılmış ne güzel demi eşimimi üzim orda.Maaşallah senin boğazında bizden aşağı değilmiş hani, deseydiniz. Sinir olurum böyle insanlara hem ellerinden bir iş gelmez hem de çeneleri durmaz.
daha önce bi lere yaptık kıyamet kopardı beni çağırmadılar die. Bu sefer içinde gün belirlenmeden kayınvalidem söylemiş önümüzdeki hafta yapıcaz gelirsin die bu halimle işmi yapım demiş. Hamile kendisi. Biz ilkinde de yapamaz bişey die çağırmadıydık çağırın dedi çağırdık bana işmi yaptırcanız dio. O doyumsuz bi insan. Kayınvalidemle iş yaparız nie çağırmadınız çağırırsım gelmez gezmeye gideriz gel deriz gelmez öbüründe çağırmazsın nie demediniz.cins cinss apayrı bi cinsssKeşke onuda çagirsaydınız hamur yaparken
Dün kayınvalidemle yufka yapmak için sözleşmiştik. Sizlerde de vardır belki burda kış için yufkalar açılır, kimisi kurutulur, kimisi gözleme gibi sarılıp kurutulur, kimisi silor erişte şeklinde doğranır kışında afiyetle yenir:-D neyse uzatmim kayınvalidem apartmanda oturuyor benden önce yapamazmış ben alışlınım annemden her sene yaparık. Seninle yaparız die heves etmiş tüplü sac falan almış yapalımmı ikimizede dedi tamm dedim. Çok değil ikimizin haklayabilceği kadar hamur yaptık ben açtım o pişirdi hallettik. Birazından da akşam yemek için gözleme yaptık söylemesi ayıptır. Tabi işler bitti yorulduk falan. Neyse eşim,kaynım falan sofra kurduk beraber. Ta taaammmm süpriz eltimler geldi. Tabi hoşgeldiler sefa getirdiler masaya 2tabak daha. Yemekler yendi daha sofradayız muhabbet ediyoruz. İşte yoruldunuz falan dedi kayınpederim. Cağnım eltim 'boğazınızı bu kadar düşünmeseniz yorulmazdınız' dedi. Yahu insaf nerde jaldı nezaket kuralları... daha yaptığıö şey boğazından midene inmemiş elinize sağlık nerde... ay valla eltim harika, bigün utanmıcam sorcam ne kullanıo bu neyin kafası bende istiyom die. Tabi yemeğin sonuydu zaten kalktım çok yorulduk kusura bakmayın bi eve gidelim dedim eve geldik. Ayhhh anlatırken bile fenalık geldi üstüme sabah sabah:-D lütfrn ama lütfen biraz nezaket diliyorum hepimize... bi teşekkür bi eline sağlık bi saol demek zor değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?