Benim en tatlı derdim =)

Shanna

Bana yeni düşmanlar lazım , eskileri hayranım oldu
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2013
5.186
3.410
248
Evet benim çok tatlı bir derdim oldu son günlerde =)
Annemle konuştuk ve kedi beslemek istiyoruz . Biraz korkuyorum ben ama bebek olarak alırsam alışırım diye düşünüyorum . Kedi besleyenler ne gibi incelikleri var ben apartmanda yaşıyorum herhangi şikayet vs olmaz değil mi ? Tuvalet eğitimi nasıl oluyor ? Neler yiyor mesela ? Nerden yavru edinebilirim ? Rahat etmesi için neler alabilirim ? Ben uzun tüylü küçük kedilerden istiyorum onların cinsi nedir acaba ?
Bilmiyorum belki bazı sorularım komik oldu ama çok iyi bakmak istiyorum her yönüyle bana bilgi verirseniz çok sevinirim =)
Lütfen konum taşınmasın bu benim için bi dert çünkü burda bilgi edinmek istiyorum yanlış bişey yapmamak adına . Çünkü alır ve iyi bakamazsam çok çok üzülürüm =(

Annemle konuştuk ve kedi beslemek istiyoruz . Biraz korkuyorum ben ama bebek olarak alırsam alışırım diye düşünüyorum . Kedi besleyenler ne gibi incelikleri var ben apartmanda yaşıyorum herhangi şikayet vs olmaz değil mi ? Tuvalet eğitimi nasıl oluyor ? Neler yiyor mesela ? Nerden yavru edinebilirim ? Rahat etmesi için neler alabilirim ? Ben uzun tüylü küçük kedilerden istiyorum onların cinsi nedir acaba ?
Bilmiyorum belki bazı sorularım komik oldu ama çok iyi bakmak istiyorum her yönüyle bana bilgi verirseniz çok sevinirim =)
Lütfen konum taşınmasın bu benim için bi dert çünkü burda bilgi edinmek istiyorum yanlış bişey yapmamak adına . Çünkü alır ve iyi bakamazsam çok çok üzülürüm =(

Kedim yok ama lütfen bakabilecekseniz alın. Özellikle bebek alırsanız size ve hazır yiyeceğe alıştırıp sokağa bırakanlar çok oluyor. Lütfen kendinizden emin olun. Bi anlık hevesle karar vermeyin. O da bi can ve duyguları var. Özellikle köpeklerde daha çok oluyor bu. . Barınaklar malum. Barınaklarda kedi varsa eğer oradan edinin lütfen. .

Bir canlıyı hayata katmak çok ciddi bir şeydir. Heyecanını anlıyorum fakat üstünde uzun uzun düşünmen lazım en az 10 yılı kafanda netleştirmen lazım.bunun evliliği var, bebeği var, eş adayının onun bunun düşünceleri var. Maddi boyutu var. Bizim aylık masrafımız ortalama 150 200 lira. Kumu, maması, oyuncağı, aşısı, paraziti, traşı, bakımı, fırçası, evi,yatağı derken:))

Kedim yok ama lütfen bakabilecekseniz alın. Özellikle bebek alırsanız size ve hazır yiyeceğe alıştırıp sokağa bırakanlar çok oluyor. Lütfen kendinizden emin olun. Bi anlık hevesle karar vermeyin. Özellikle köpeklerde daha çok oluyor bu. . Barınaklar malum. Barınaklarda kedi varsa eğer oradan edinin lütfen. .
Yok ben çok hassasım sokağa asla asla bırakmam =(
Evet barınak mantıklı ama bulunduğum yerde olduğunu sanmıyorum . İlçede yaşıyorum Bursa merkezdee vardır . Ordan buraya otobüsle getirmem gerekecek ama otobüse kedi getirilir mi ay ne cahilim :KK23:

Bir canlıyı hayata katmak çok ciddi bir şeydir. Heyecanını anlıyorum fakat üstünde uzun uzun düşünmen lazım en az 10 yılı kafanda netleştirmen lazım.bunun evliliği var, bebeği var, eş adayının onun bunun düşünceleri var. Maddi boyutu var. Bizim aylık masrafımız ortalama 150 200 lira. Kumu, maması, oyuncağı, aşısı, paraziti, traşı, bakımı, fırçası, evi,yatağı derken:))
Aslında uzun süredir istiyorum . Annemde çok seviyor kedileri . İyi bakarız . Aylık masrafı da çok değilmiş =)
Aşısı ne kadar zamanda bir oluyor?

kedi sahibiyim sokakta dolu evsiz kedi var yazık al birini banyo yaptır sonrada aşı için doğru veterinere götür ardından 1 yaşına girince kısırlaştır bizimki kuru mama yiyordu ama yemek yiyen kedilerde var çok temiz oluyor kedi ona kum göster ki annesinden öğrenmiştir tuvaletini ona yapar

Yok ben çok hassasım sokağa asla asla bırakmam =(
Evet barınak mantıklı ama bulunduğum yerde olduğunu sanmıyorum . İlçede yaşıyorum Bursa merkezdee vardır . Ordan buraya otobüsle getirmem gerekecek ama otobüse kedi getirilir mi ay ne cahilim :KK23:

Barınakta varsa oradan edinseniz ne güzel olurdu aslında. . Ben tam bi köpek aşığıyım :KK200: Sokakta köpek görünce dokunmamak için kendimi zor tutuyorum. Aşırı bi hayvan sevgim var. Bi golden köpek görünce içim bi tuhaf oluyor. Ama ben bu kadar aşırı sevgi duyan biri olarak her şeyim bi köpek evlat edinmeye elverişli bile olsa milyooonn kez düşünürüm. Çünkü zor bir karar.

Sonuç olarak barınak diyorum :) Size kedinizle şimdiden mutluluklar:)

Karnesi var tam anımsamıyorum. Ben iyi bir vet buldum.avrupada nasılsa o şekil yaptırıyorum. Türk usulü aşı programı çok paraya endeksli.nefes aldırmıyorlar aşıda aşı diye.traşa da Bağdat caddesinde bir kuaföre gidiyoruz anestezi yapılmasını istemediğimden.heryerde anestezi yapıyorlar traş yaparken.

Barınakta varsa oradan edinseniz ne güzel olurdu aslında. . Ben tam bi köpek aşığıyım :KK200: Sokakta köpek görünce dokunmamak için kendimi zor tutuyorum. Aşırı bi hayvan sevgim var. Bi golden köpek görünce içim bi tuhaf oluyor. Ama ben bu kadar aşırı sevgi duyan biri olarak her şeyim bi köpek evlat edinmeye elverişli bile olsa milyooonn kez düşünürüm. Çünkü zor bir karar.

Sonuç olarak barınak diyorum :) Size kedinizle şimdiden mutluluklar:)
Barınak olayını araştıracağım . Oradan almak en doğrusu dediğiniz gibi =)
Köpek bende severim ama apartmanda zor bizim komşular biraz sorunlu da =)
Teşekkür ederim =)

canım büyüyünce dışarı bırakmıcaksan al. hatta engelli bi hayvan alırsan daha iyi olur.

sahibindende gönüllü sahip olabileceginiz evcil kediler bulabilirsiniz.

Ya evet sokakta çok kedi var hep mama alır dağıtırım ama tekir kedilere evde bakmak zor, onların doğasında mı var bilmiyorum ev arkadaşım 3 kedi değiştirdi çok sorun yaşadık. Diğer arkadaşlar istemedi çok zıplıyorlar vs. sonra geri veriyordu ben üzülüyordum artık günah diye.
en son gidip himalaya cinsi aldı neyse ki onda kimse sorun çıkarmadı. sessiz kendi halinde bir kedi. Onları beslemek sorumluluk gerektiriyor. aşısı var, maması var. iyice araştırın bence

Hayvanları ev sahibi yapmak mutlaka çok güzel. Ancak bakma hevesiyle alıp da 3-5 gün içinde olmadık eziyetlere maruz kalıyor hayvanlar. Mesela civciv beslemek de bunlardan biri. Eğer gerçekten bu işe gönül vermediyse insan artık hayvandan kurtulmak için gidip bir yere bırakıyorlar tam da hayvan onlara alışmışken.

Hayvanları sevmek, korumak başka bir şey; onlara bakmak bambaşka bir şey.

Karnesi var tam anımsamıyorum. Ben iyi bir vet buldum.avrupada nasılsa o şekil yaptırıyorum. Türk usulü aşı programı çok paraya endeksli.nefes aldırmıyorlar aşıda aşı diye.traşa da Bağdat caddesinde bir kuaföre gidiyoruz anestezi yapılmasını istemediğimden.heryerde anestezi yapıyorlar traş yaparken.
Anladım canım teşekkür ederim =)

Ben 1 buçuk senedir evimde kedi besliyorum. Sokakta ıslanmış çaresiz bir yavruyu sahiplendim. Aldığımda annesi bırakmıştı 3 aylıktı. Tuvalet eğitimini zaten annesinden öğrenmişti. Kum alıp önce koklatıp patileriyle eşelettikten sonra kendisi gidip sürekli oraya yapmaya başladı evi hiç pisletmedi. 3 ayda bir aşılarını yaptırmak gerekiyor. Yalnız kedi büyük sorumluluk onlar da bizler gibi ilgi bekliyorlar. Sahiplerini benimsedikten sonra siz onu bırakıp tatile gitseniz üzüntüsünden yemek yemiyor huysuzlanıyor vs. Evde onu yalnız bırakıp uzun süreli bir yere gidemiyorsunuz. Bir nevi çocuk gibi. Lütfen bakabilecekseniz alın.

kedi sahibiyim sokakta dolu evsiz kedi var yazık al birini banyo yaptır sonrada aşı için doğru veterinere götür ardından 1 yaşına girince kısırlaştır bizimki kuru mama yiyordu ama yemek yiyen kedilerde var çok temiz oluyor kedi ona kum göster ki annesinden öğrenmiştir tuvaletini ona yapar
Evet kedilerin temiz olduğunu duymuştum . Sanırım kusuyorlarmış arada tüyerini yaladıktan sonra doğru mu

Back
X