Merhaba, hayırlı olsun şimdiden. Biz de annesiz kalmış bir kediyi sahiplenmiştik 5 yıl önce, alırken hiç cinsine takılmayın bence. Yavru kedi zaten hep oyun ister yerinde durmaz, büyüdükçe sakinleşiyorlar uyku saatleri uzuyor. Ben de senin gibi o kadar çok korkuyordum ki, ama yavruyken alırsam alışırım dedim, öyle de oluyor. Koynumuzda uyuyor şimdi sıpa :)
Yavruyken besinine özellikle dikkat edilmeli, zaten veterinere götürdüğünde bakımı konusunda yardımcı olur. Temizlik konusunda da gerçekten aşırı titizler, bizi bile pislik olarak görüyor sıpa, dokunduğumuz yeri hemen temizlemeye başlıyor :) Tuvaletini ilk başta çok karıştırıyordu, ne zaman o harekete geçse hemen kaldırdım kabına koydum, o da yerini öğrendi hep oraya yaptı, tuvaletten çıkarken de patilerini sildirip çıkıyor. Çok titiz oldukları için oraya buraya tuvalet yapmaktan kendisi de çok rahatsız olur zaten.
Bir de kısırlaştırma mevzusu var, eğer sokağa çıkacaksa gerek yok ama evden dışarı salmazsanız kızgınlık dönemi hem sana hem de kediye işkence olabilir. Biz ameliyata sokmak istemedik doğasıyla oynamak gibi geldi kötü hissettik, sokağa salıyoruz canı istedikçe çıkıp bahçede geziyor, sonra geri geliyor. Benim aklıma gelenler bunlar, sorun olursa yardımcı olabilirim :)