Benim en tatlı derdim =)

Bahsettiginiz düz burun iran persi, normal burun iran persi mi yoksa himalaya mi ?
Önce istedigin kedinin irkini ögrenmelisin
ben düz burun bi pers beslemistim biraz buyudukce diger irklara gore daha sakin oluyorlar, diger tarafdan gunde 3-5 kere taramalisin yoksa dolasip tiftikleniyo tuyleri ve cildi yara oluyor. Eviniz bolca tuy olucagi icin kiyafet temizleme yapiskanlarindan alin.
Birde kediyi bi apartman dairesinde 3 gun tek basina yanliz birakabilirsin o konuda kopeklerden daha rahatlar. Birde oyuncak konusunda cok takilma kafasina gore herseyle oynuolar.
Azicik buyuyup egitimi tamamlanana kadar sıkıntı yasarsin ama onun göbisinin yumoslugu uyurken terden islanmis boynunun kokusu, duvardaki kelebegi yakaliyamadigi icin aglamasi
Bebek sevgisi gibi

Arkadaşlar hepinizin güzel yorumlarını okudum . Çok çok teşekkürler .
Sormak istediğim sorular elbette var büyük sorumluluk olduğu için her detayıyla öğrenmek istiyorum .
Lakin beni mazur görün şuan inanılmaz derecede moralim bozuk .
Kendimi iyi hissettiğimde tekrar konuya döneceğim .
İyi geceler herkese...

Tüylü kedilerin cinsi İran Kedisi. Kendisi pahalıdır. İnternetten araştırın bakamayan varsa uygun bir maliyete verirler size. Yavruyken alacaksanız ilk zamanları aşıları oluyor(parazit)aşı karnesi olacak zaten veteriner bilgilendirecek sizi.
Uzun tüyleri olur, tüyü dökülür. Evde kıyafetlere yapıştığı için koli bant muhakkak bulundurulmalı ;)
mamaları iyisinden olacak, arada bir ödül mamaları oluyor.
Tualet eğitimi hemen alışıyor zaten kumuna,

Şunu söyliyeyim kediler heveslik değildir. Alıştığında sahibine bırakırsanız çok üzülüp hayata küsüyorlar. Apartmandakilerin birşey diyeceğini sanmıyorum. Sabahları uyandırır , başınıza gelir beni bir kaşı der :) uyutmaz sizi.Oyun ister canı istediğinde yaklaşılmasını ister :)
Kısacası böyledir

Evet benim çok tatlı bir derdim oldu son günlerde =)
Annemle konuştuk ve kedi beslemek istiyoruz . Biraz korkuyorum ben ama bebek olarak alırsam alışırım diye düşünüyorum . Kedi besleyenler ne gibi incelikleri var ben apartmanda yaşıyorum herhangi şikayet vs olmaz değil mi ? Tuvalet eğitimi nasıl oluyor ? Neler yiyor mesela ? Nerden yavru edinebilirim ? Rahat etmesi için neler alabilirim ? Ben uzun tüylü küçük kedilerden istiyorum onların cinsi nedir acaba ?
Bilmiyorum belki bazı sorularım komik oldu ama çok iyi bakmak istiyorum her yönüyle bana bilgi verirseniz çok sevinirim =)
Lütfen konum taşınmasın bu benim için bi dert çünkü burda bilgi edinmek istiyorum yanlış bişey yapmamak adına . Çünkü alır ve iyi bakamazsam çok çok üzülürüm =(
Benim de 3 tane kedim var 8, 5 ve 1 yaşlarındalar.. Hayvan sahiplenmek evlat edinmek gibidir.. Son kedimi sahiplendikten sonra kedi tüyüne karşı alerjim çıkmasına ve çok zorluklar yaşamama rağmen (eşimin zaten var alerjisi) onları assla bırakmayı aklımdan bile geçirmedim.. O yüzden lütfen önünüzdeki 15 yıllık süreci ona adamaya kararlıysanız sahiplenin.. Ve lütfen kesinlikle parayla hayvan satın almayın.. Bu iğrenç ticareti desteklemeyin.. Etrafınıza sorun..veterinerlere uğrayın numaranızı bırakın.. emin olun yardıma muhtaç onlarca kedi çıkıcak karşınıza.. İlerleyen süreçlerde de her türlü destek vermeye hazırım.. Siz yeterki birini kurtarın..

İlankedisi diye bi sitede küçücük iran kedileri buldum sahibine ulaşabilirsem onlardan sahiplenebilirimmm çooook tatlılar :)

Back
X