Emin ol bu durum bizim ülkemizde çok var.Benim annem hiç okula gitmemiş kardeşleri yardımıyla dedemden gizli gizli okuma yazma öğrenmiş o da çat pat.Babamda 5.sınıfa kadar okumuş.Ama nasıl okuma!Anlatır hep annem,babam,babaanne.Babam tenefüse çıktığı an köyden babaannem ıslık çalığ babamı o 10 dk da çağırır iş yaptırırmış.Yani yarım yamalak okula gitmiş.Ama ne olursa olsun beni,kardeşimi okutuyorlar.Ben ve kardeşimde birçok konuda ailemle çatışıyoruz ben susuyorum ama kardeşim pek susmuyor.Annem daha anlayışlıdır.Ben hep susarımda kardeşim ve babamın tartışmaları bitmez.Ama ben babamı ve annemi anlayabiliyorum,nasıl büyümüşler,dedelerimin,ninelerimin düşünceleri nasılmış nasıl davranmış ki onlarda bize böyle davranıyorlar.Sende onu yap önce onları anla sonra susuyorsun zaten.İncinme onların laflarına,kırılma.Sonuçta onların elinde olan birşey değil çünkü onlarda öyle büyümüş,öğrenmişler.
Mesela ben süslü biri değilimdir.Makyaj anlayışım rimel,ruj ve göz kaleminden ibarettir ve bunuda ayda yılda bir yaparım.Ama o şekilde babam beni gördüğünde yani makyajlı,güzel giyinmiş şekilde hemen imalı imalı laflar söyler,gözleriyle belirtir rahatsız olduğunu.