• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benim gibi Babannesinden nefret eden var mdr?

¤ decemBer ¤;11715575 .!.:
sizinle benzer durumumuz. benim de bütün kuzenler başka şehirde, ben sırf istanbuldayım. ama bizimle brlikte babannem de istanbulda. kıskanma olayı da hep vardı. 2 sene önce annemle babam hacca gitti, döndüklerinde çevirdiği entrikayı ben size anlatamam. 25 gün boyunca karı koca annemler hacta başbaşa kaldı ve kadın bunu içine sindiremedi resmen. bekar amcamın kızı vardı 30 yaşında, bi ara beraber kaldılar. ona da öle yapmadığını bırakmadıydı. kız parfüm alıyodu, haber salıyodu gitsin bana da aynısından alsın diye (80 küsür yaşında kadın). kız rejim yapıyodu, bu da onla rejim yapıyodu az yiyodu falan böle. tartıya çıkıyodu "senden az geliyorum" diyodu torununa. oğullarının çocuklarını hiç sevmedi.

aman yatalak falan olmasın Allah korusun, yine ona benim anam bakacak öle bişi olursa. kendi kızı bile gelmiyo artık. uyanık, anası başına kalcak diye korkuyo.

akannehirŞaka gibi yaaaa..Direk gözümde Aliye Rona canlanıyor..eyvahedigeldismile

Allah ıslah etsin diycem..80 sene ıslah olmamışsa..diyecek şey yok..
Bi ayağım çukurda demiyor ,yaptıklarına bak şunun..

Teyzemin k.pederi kötüymüş..teyzemin gençliğinde canına yetmiş yaptıkları..o kadar ki..ölünce oynıycam demiş teyzem gençliğinde..
Adam ölünce, teyzemde söylediklerini hatırlamış..O da garibim naapsın Wc de oynamış kimse görmesin diye..kaydirigubbakcemile3

Bana göre babaannem bir tanedir...
Hatta annemden daha üstündür. Anneme göre onun kızı bile değilimdir. Babaannem büyüttü beni...
Hakkını ödeyemem...

nickdaş,benim babanneminde farkı yok seninkinden,

benimki öyle kimseyle yarışmaz ama herkese sabaha kadar beddua eder,yalan söyler,ama öyle bir söylerki sanıyorumki kendide inanıyor çünkü çok yürekten savunuyor yalanlarını,yani artık şizofrenmi desem hastamı desem kötü niyetlimi desem..

hiçbi namazını kaçırmaz türbelerin başından ayrılmaz ama günahların en büyüklerini işler

bana tapar bebekliğimden beri ama yaptıklarının ucu bana da dokunmuştur,mesela ben össye hazırlanırken güya elime bıçak alıp sınavı kazanamazsam öldürürüm kendimi diye olay çıkarmışım,ayrıca arada sigara içerim,oda bir kerelik içtim diye biliyor ve ''bugün sigara içen yarın fahi..likte yapar'' demiş.

herneyse...ben eskiden çok sinirlenirdim çok kafayı yerdim,ama annem hep derki ''onların psikolojisini bilemeyiz,apayrı bir dünyada yaşıyorlar,kendi doğrularını ona kabul ettiremezsin,yapacağın şeylerle onu düzeltmeye adam etmeye ders vermeye kalkma her zaman kendilerini haklı görürler'' yani bu tipte yaşlılar böyledir genelde,ben onlara karşımda benim gibi akıllı mantıklı biri varmış gibi davranmıyorum,sanki bir hasta varmış gibi davranıyorum,kızıyor mu bağırıyor mu yalan mı söylüyor,''niye yapıyosun'' demiyorum,susuyorum,önemsemiyorum,

sana neler yaşattı bilmiyorum,ama 2 tip kötü insan var bence,biri doğruyu-yanlışı-sonucunu düşünüp planlayan,yaptığı şeyin farkında olan ve başkasının canını yakmak için kasıtlı yapan,diğeriyse her yaptığı şey kötü olan ve bu ona normal,hayatın bir parçasıymış gibi gelen,kötülükleri ortaya çıktığında bunu gayet normal karşılayan (utanç-korku duyguları olmadan) ki bu 2.si en zararlısıdır.ben babanneleri kaynanaları da genelde bu gruba sokuyorum,

çünkü başka türlü aklım almıyor,gecelerce sabah namazlarından gün ağarıncaya kadar namaz başında ağlayarak dua eden bir insan,yaptığı birşeye yapmadım diyip ''kurana'' el basarak nasıl kanıtlamaya çalışır..

neyse kısacası karşındaki normal bir insan değil canım,ve sen o ölene kadar ona yumuşak olmaya çalış,çok fazla herşeyinizi anlatma,yada duymamasını sağla,yani saygıyı eksik etme,yapabilirmisin bilmiyorum ama ben yaptım,boşver...

babannemden nefret ettiğim kadar hayatımda kimseden nefret etmiyorum yalancının iki yüzlünün tekidir yaptıklarını anlatmakla bitmez ki sadece ben diil komşularından akrabalarına kadar kimse onu sevmez şakkıdı anneme okadar çektirdiği halde evini adam eden temizliğini yapan hep annemdi ama okadar nankör biridir ki en son ablamın düğününde oturup ablamın kayınvalidesine benim bütün işimi x yengemin yaptığını söyledi allah razı olsun dedi o an üstüne nasıl atlamadığıma şaşıyorum ki dediği insan içtiği çayı bardağını bile kaldırmaz :oklava: sonraaa köyde milleti okuyup üfleyip dolandırır siğilleri falan üfleyince anında yok olurmuş ama kendi yüzünde tonla siğil var küçük kareşimi babamın yanında sever aahh ben seni özlüyorum der yan odaya geçince itekler tersler her ay dünyanın erzağını götürür babam hiç birini açmaz halamlara verir ihtiyacı falan oldugu için değil maddi durumları bizden çok daha iyi sadece babamı sömürmek için kim evinde 18litre yağı 2 haftada bitirebilir benim babannem çünkü bitti diyip halama verir offf daha neler neler amcamlar dahil herkes ne halt oldugunu bilir ona göre davranır ama bi tek benim saf babam annesini melek sanar okadar büyük kinim nefretim varki anlatamam ben hayatımda onun kadar kötü kalpli birini tanımadım :oklava:

Babaannemi günahım kadar sevmem.Annemi çok ağlatmış zilli.Zaten babam da konuşmuyor.Komşulara benim torunlarım manken diyor,arkamızdan da hareket yapıyor.Bize hç bakmadı 24 yıl önce ben yaşlıyım kimseye bakamam demiş.Fakat 24 yıl sonra birden gençlik iksiri içmiş ya hanım kızının 2 torununa da baktı.Annem bunların az kahrını çekmedi.Yazmıyorum ama o ne çıngıraklı yılandır o.Benim annemin onun bütün çocukları üzerinde emeği çoktur.Kendisinden bile çokkkk...kötükedihüso

Benimki siyaha beyaz beyaza siyah diyen cinsten bi babane.çok ters..Anneme neler yapmış eskidenine ağlatmış ne üzmüş..Duydukça sinirleniyorum.
Ben doğarken annem hastanede tek başına doğurmuşta babamıda almış evde oturmuşlar ikisi beraber annem kıvranırken.o derece..
ama kaç senedir tek kelime edemiyo ben anneme laf söyletmiyorum diye.
Hep itti bizi,ayrımcılık yaptı,başkalarını torunu saydı..
ama geçen ay rahatsızlanınca baktıki yanında bizden başka kimse yok....
Şimdi iyilik yapa yapa bir durumlarda bize maşallah.. :teselli:
Artık Kızamıyorum bile,kaç senesi kaldıki şurda..

Herkesin mi babaannesi kötü ya?
Ben şanslıyım bu konuda, babaannem çok iyidir...

benim babaannem de anneme cok cektirmis, cok geri kafali, gordugune degil ama her duyduguna inanan biri malesef =(

benim babannemde anneme çektirdi şimdi bile öyle ama annem bana hep ''sen sakın ona tavır alma
ne olursa olsun o senin babannen'' der
zaten bende babanneme hatalarını söylerim biz iyiyiz böyle çokta görüşmeyiz çünkü yapısında her şeye
karışma huyu var malesef

yarama tuz basar bu konu her defasında. lanet kadın dıyeceğım artık.anlat anlat bıtmez hıkayeleri. keşke baba tarafındna kımseyle görüşmesek. babamda haksız göruyor onu ama anne bu atılmaz dıyor. e haklıda .ne dıyelm Allahından bulsun

kıymetli bacılarım 1 aya yakın zamandır netsiz bir yerde ikamet ettiğimden siteden ve bilumum internet ortamından uzaktım, bundan dolayı konuya ancak iştirak edebiliyorum affedin. özrümü sunduktan sonra fikirlerimi de sunmama müsade ediniz...sempatiksalakcinni

nickdaş,benim babanneminde farkı yok seninkinden,

benimki öyle kimseyle yarışmaz ama herkese sabaha kadar beddua eder,yalan söyler,ama öyle bir söylerki sanıyorumki kendide inanıyor çünkü çok yürekten savunuyor yalanlarını,yani artık şizofrenmi desem hastamı desem kötü niyetlimi desem..

hiçbi namazını kaçırmaz türbelerin başından ayrılmaz ama günahların en büyüklerini işler

bana tapar bebekliğimden beri ama yaptıklarının ucu bana da dokunmuştur,mesela ben össye hazırlanırken güya elime bıçak alıp sınavı kazanamazsam öldürürüm kendimi diye olay çıkarmışım,ayrıca arada sigara içerim,oda bir kerelik içtim diye biliyor ve ''bugün sigara içen yarın fahi..likte yapar'' demiş.

herneyse...ben eskiden çok sinirlenirdim çok kafayı yerdim,ama annem hep derki ''onların psikolojisini bilemeyiz,apayrı bir dünyada yaşıyorlar,kendi doğrularını ona kabul ettiremezsin,yapacağın şeylerle onu düzeltmeye adam etmeye ders vermeye kalkma her zaman kendilerini haklı görürler'' yani bu tipte yaşlılar böyledir genelde,ben onlara karşımda benim gibi akıllı mantıklı biri varmış gibi davranmıyorum,sanki bir hasta varmış gibi davranıyorum,kızıyor mu bağırıyor mu yalan mı söylüyor,''niye yapıyosun'' demiyorum,susuyorum,önemsemiyorum,

sana neler yaşattı bilmiyorum,ama 2 tip kötü insan var bence,biri doğruyu-yanlışı-sonucunu düşünüp planlayan,yaptığı şeyin farkında olan ve başkasının canını yakmak için kasıtlı yapan,diğeriyse her yaptığı şey kötü olan ve bu ona normal,hayatın bir parçasıymış gibi gelen,kötülükleri ortaya çıktığında bunu gayet normal karşılayan (utanç-korku duyguları olmadan) ki bu 2.si en zararlısıdır.ben babanneleri kaynanaları da genelde bu gruba sokuyorum,

çünkü başka türlü aklım almıyor,gecelerce sabah namazlarından gün ağarıncaya kadar namaz başında ağlayarak dua eden bir insan,yaptığı birşeye yapmadım diyip ''kurana'' el basarak nasıl kanıtlamaya çalışır..

neyse kısacası karşındaki normal bir insan değil canım,ve sen o ölene kadar ona yumuşak olmaya çalış,çok fazla herşeyinizi anlatma,yada duymamasını sağla,yani saygıyı eksik etme,yapabilirmisin bilmiyorum ama ben yaptım,boşver...

valla nickdaş şaştım kaldım beklemiyodum bu kadarını. sen artık ermişin galba ki, benim yeni yeni aklıma ışımaya başlayan düşüncelerin olgunlaşmış halini okudum yazdıklarında. eline sağlık ola. diyeceklerimi de bitirmişsin ama ben yine bişiler dicem. bu kendi yalanına inanma olayıyla ben de çok karşılaştım babannemde. öyle durumlarda kendisine oscar ödülü veresim geliyo böle başlıcam alkışlamaya ama anlamıcaklar, çünkü böle oyunculuk ne hollywoodda ne yeşilçamda yok arkadaş. bizimki kurana el basmaz ama evladının üstüne yemin ederdi, 4 evladının 2si öldü acep gözünü benim pedere mi dikti diye düşünmekteyim tövbe estağfurullah.

demişsin ki, bu insanlar kasıtlı olmadan yapıyo bunları. ben o kısmını çözebilmiş değilim aslında. çözsem muhtemelen benimki o 1. sınıfta çıkacak ama bu beni daha beter kızdıracak. hani ecnebiler der ya "ignorance is bliss" diye, biz de varsın onları saf bilelim ve cahil kalalım, böyle daha mutlu oluruz. inanmasam da artık inanıyomuş gibi yapacam çare yok. şu geçtiğim 20 günde baya bi hayat muhasebesi yaptım. okul bitti, öğrencilik bitti artık hayat nereye gidiyo diye. valla değmiyo be nickdaş aynı dediğin gibi olmak lazım. sırf onu değil etrafımda diğer rahatsız olduğum insanları da böyle geçici birer nesneymiş gibi görmeye karar verdim. zaten kaç günlük ömr var şurda. babannemin de yüzüne bakmıydum ama artık konuşuyorum. o da eskisi gibi değil, genel şeyler. yine de istesem de ses tonumu yumuşatamıyorum ama. yaşananlardan sonra zor, ne bileyim beşerlik çok ağır basıyo sanırım. o ölmese ben ölcem bi gün nasılsa, bitcek hepsi. ooof of. yazdığım paragrafa baktım kendim ürktüm sempatiksalakcinni

Herkesin mi babaannesi kötü ya?
Ben şanslıyım bu konuda, babaannem çok iyidir...

bacım başlığı okumadan geldin galba, farkındaysan başlık "babannesinden nefret eden varmı?" diye geçiyo. buraya babannesini sevmeyenlerin gelmesinden daha doğal bir şey yok. aksine gelip "ay ben babanneme bayılırım süfer ötesi şahane bir insandır" yazmak buraya abes. hadi yazdın, çünkü fikir belirtmek serbest amenna, daha da üstüne gelip "ayol siz niye sevmiyonuz ama ben çok seviyorum" yazmak da neyin nesidir. kaç tane böyle konu gördüysem hep aksi düşünenler doluşuyo konuya şaka gibi. kaynanasını sevmeyenler başlığında da bütün kaynanasını sevenler ilanı aşk etmiş. anlamıyorum gerçekten. neyse, Allah bozmasın hep çok iyi olun. siz iyi olun biz acaip olalım, eyvallah.

bende bir tek benim yasayan saniyordum :) aslinda ben bisey yasamadim ama aileme yasattiklari benim gibi sessiz bir insani buyuklerine saygili olan bir insani ne hale getirdi galiba ben cok safim halada sonucda babamin annesi deyip nefret edemiyorum babam 41 yasi gibi hasta oldu ve o yasta kaybettik araya maddi sorunlarda girdi sonra babannem ve amcamlarda girdi malesef babam olmesine yakin bosaniyolardi annemden bu konular hala benim icimi acitir ozamanlar yani babam olunce bir insanin nasil katil olabilecegini anladim oldursem gam yemezdim heralde cidden haaa :) babami cok uzduler annem ve kardeslerim nefret ediyorlar ama ben Allah a havale etim babamla yillarca hic ilgilenmeyen kadin annemi kotulemeye basladi sonra evden ciktik gittik sonra bir suru sey ama hic unutmam bir gun babam hastanede yatarken yanina gitik ozaman annemle babam kustu onun yuzunden hayatimda buyuklerime bir laf etmemis ben 20 yasimda babanneme dedimki ya senin Allah belani vericek yada seni ben oldurucem :) cok uzuldum bu laftan sonra kendime yakistiramadim ama gozyaslarim bogazimda tikaninca agzimdan nen cikti bilemedim ve omrumden 5 senemi yediler genclik falan bilemedim o yuzden bende cok nefret ederim

bende nefret ediyorum bana yaptıklarını yazsan dudaklarınız uçuklar ALLAHa havale ettim
hakkımı asla helal etmeyeceğim

merak ediyorum. bu kadar kaynana eziyetini okuyoruz burada, ama bunların hiç biri yeni değil. bizim annelerimiz de çekti ve hala çekiyorlar. benim anacım gibi. hatta şöyle diyeyim, annemin sırası geçti şimdi babamın kızı olduğum için bana da kaynanalık yapıyor zat. var mı başka böyle manyaklar? hakkından gelmenin yöntemleri var mıdır?

yoksa çok ciddiyim, cinnet geçirip kesicem kadını.

Konu basligini görünce ve icerigini okuyunca gülsem miii aglsam miii karar veremedim :)

Benim anacigim kaynana evinde 7 sene öldü öldü dirildi. Ondan sonra yurt disina geldi ama sonu gelmedi ve uzun yillar eziyeti devam etti.

Babannemden nefret etmiyorum. Ama ona karsi her hangi bir duygu besledigimden de emin degilim. Elbette büyügüm ve babamin anasi. Ama anacigima yaptiklarini ve nelere sebeb oldugunu düsününce icimde bir duvar örülüyor ona karsi.

Rahmetli anneannem mesela melek gibi bir insandi benim icin. Onun vefatinde o kadar cok aglamistim ki... (Allah nur icinde yatirsin) Ve bazen kendi kendime soruyorum babannem vefat ettse (ölümlü dünya hepimiz bir gün ölümü tadacagiz) ayni sekilde yikilirmiyim diye. Cevabim hayir oluyor.

Bu yüzden kendimi kötü mü hissetmem gerekiyor bilmiyorum acikcasi. Bana bir zarari dokunmadi neticede. Ragmen anam 60i devirdi ve hala bana eski günleri anlattikca icim sizlar...

babaanem türkçe konuşamadığından, uzaktan bi ilişkimiz var sarılır öper meraba der biter :52:
burayı okuduktan sonra sevindm böyle olmasına

bi babaannezede e benim:27: kendisi anneme çooook çektirdiği için sevmem.şimdi birisi kapımızı açsa die beklerler ama gençliğinde kredisini tüketti maalesef..bana zararı var mı yok zaten ben ailemi takmam kaldı ki onu hiç takmam :52:

benım anneannem ler aynısını yaptı.. bizi düşman gibi görduler.. dugumde tek çöp bile takmadılar.. ama ben gururumla, gelınlıgımle, tuttugum salonda mısler gıbı evledım.. çok ses getırdı, benım dugun mekanım... şimdi ne arayan ne soran var... bır bebegım oldu hala görüşmuyorlar.. o kadar suçlular kı.. herşeyın suçlusu benımışım gibi davranıyorlar..

evet, annen, baba buyukların hakkı vardır.. ama sadece bıolejık annlerın, babaların ne kadar hakkı olabilir ki.. ben bu teze katılmıyorum...

Back
X