Herkes aynı şeyi istemezMerhaba herkese :)
Bugün yakın arkadaşlarımdan birinin anne olacağını öğrendim ve onun adına çok sevindim. Yaşlar oldu 27, etrafımdaki çoğu insan evlendi, çocuklandı. Kendilerine göre dertleri olsa da herbiri pek mutlu. Mutlulukları daim olsun, herkes gönlünce istediği şeylere sahip olsun.
Arkadaşımın hamileliğini öğrenince , ufaktan bir kendimi sorguladım. Ben hala aynı mıyım yoksa değişen bir şeyler var mı diye ? Çocukluğumdan beri hiç evlilik hayali kurmadım. Hayatımda biri olsun isterim ama illa evlilik şeklinde olması gerekmiyor. Çocuk sahibi olmak ise doğrusu pek de benim yapıma uyan bir durum değil. Kendi kendimeliğimi, yalnızlığımı seviyorum . Zamanım ,enerjim benim olsun taraftarıyım. 27 yıldır fikrim bu yönde ve mutluyum da bu halimden. Asıl sorum, aranızda böyle düşünenleriniz ya da bu yolu tercih/tecrübe etmiş olanlarınız var mı?
Sorunsuz bir yalnızlık, sorunlu bir evlilikten iyidir....Amma velakin hangisi senin için hayırlı bilemezsin...Yaşaman gerekecek.Yoksa hiçbir mutsuz evli evlenmezdi. Yada kendini tekliğe mahkum etmiş insanlar evlense belki mutlu olacaktı.Merhaba herkese :)
Bugün yakın arkadaşlarımdan birinin anne olacağını öğrendim ve onun adına çok sevindim. Yaşlar oldu 27, etrafımdaki çoğu insan evlendi, çocuklandı. Kendilerine göre dertleri olsa da herbiri pek mutlu. Mutlulukları daim olsun, herkes gönlünce istediği şeylere sahip olsun.
Arkadaşımın hamileliğini öğrenince , ufaktan bir kendimi sorguladım. Ben hala aynı mıyım yoksa değişen bir şeyler var mı diye ? Çocukluğumdan beri hiç evlilik hayali kurmadım. Hayatımda biri olsun isterim ama illa evlilik şeklinde olması gerekmiyor. Çocuk sahibi olmak ise doğrusu pek de benim yapıma uyan bir durum değil. Kendi kendimeliğimi, yalnızlığımı seviyorum . Zamanım ,enerjim benim olsun taraftarıyım. 27 yıldır fikrim bu yönde ve mutluyum da bu halimden. Asıl sorum, aranızda böyle düşünenleriniz ya da bu yolu tercih/tecrübe etmiş olanlarınız var mı?
ben de yakında evlenicem, kokmuyorum desem yalan söylemiş olurum.. rahatıma düşkün biriyim, çalışıyorum,ailemle yaşıyorum. haliyle pek iş yapamıyorum. evlilik sorumluluğumu artırcak, hele bebek olursa bilmiyorum altından kalkabilir miyim. ki yaş da 25 olcak artık. herkeste korku vardır mutlaka diye düşünüyorum.Merhaba herkese :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?