Premature Bebekler benım gıbı erken dogum yapıp premature bebk dunyaya getırenler gelin burda paylasalım

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

Cinarefeninannesi

çınar efe_alya naz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2007
5.238
36
156
38
Ankara
arkadaslar oncelıkle ıstegıme karsılık aldıgım ıçın çok mutluyum butun sıte yönetıcılerıne tesekur ederım.

arkadaslar ben 35 haftalık suyumun gelmesı sonucu erken dogum yaptım oglum 1,770 lilo dunyaya geldı 4 gun hastanede yatıp çıktı oglum bugun ıkı aylık oldu gecen hafta 3,750 dı şimdi 4 kılo olmuştur.ılk çok korkmuştum ama kormamak gerekırmış.

evet cnm senı çok ıyı anlıyorum.bende çok korkuyodum bışey olcak dıye.ay kız bak şimdi bende telaşlandım.benımkındede kaka yapamama problemı vardı fıtık oldu amelıyat olcak oglum

Geçmiş olsun arkadaşlar, yeni bölümünüz hayırlı olsun inşallah güzel haberleri okuruz hep buradan ve yazmak, yardım istemek isteyen fazla arkadaş olmaz. Ama böyle durumda doğum yapan anneler için güzel bir paylaşım çok güzel düşünülmüş.

merhabalar benim ikinci cocugum olucak bu.oglum 42 haftada dogdu .boyle bi sorunum olmadi ve boyle bi konuda bilgim olmadi.simdi31 hafta 3 gunluk hamileyim.inan yazilarinizi okuyunca sasirdim .ben saniyordumki erken dogan cocuklarda sorun olmuyo demekki bilmiyormusum.cok sagolun bizleride bilgilendirdiginiz icin :1hug:

merhaba
benim yiğenim 7 aylıktı doğduğunda 1600 gr dı çok küçüçüktü oda hastanede kaldı hiç unutmam o nun küçükçük ellerini ayaklarını çok farklı ama şimdi görseniz dalyan gibi kız oldu 4 gidiyor ama sanki orta bir öğrencisi gibi
sizin bebişlerinde maşallahı olacak

bende kalbim delik dünyaya gelmişim ama atardamamı veya toplar damarmıydı tam hatırlamıyorum ama çook küçük bir delikmiş iğne deliği kadarmış almanyada doğdum 1975 de anneme bir ilaç verilmiş damla buna bana hergün vermiiş ben içince çıyak çıya bağrırmışım annem ilaçı tatmış zehir gibiydi der acıymış ama o ilacın etkisi taaaa deliğe ulaşıp orda deliğie kendilinden yama yapmak içirmişler sonuç olumluydu hiç ameliyat yada başka bir tedavi olmamışım şimdi 32 yaşiındayım allah şükür hiç bir rahatsızlığım olmadı normal herşeyimi çocukkende şimdide yapabiliyor ve bir rahatsızlık hissetmiyorum
6-7 yıl önce birgün ssk ya gittim baktım bir sakinlik ssk da aman dedim bir kardiyolojiye gidim ve baktırim bakalım bişey varmı diye dr baktı dinledi allaha şükür hiiç bişeycik yok
allah herkese sağlık versin sizin bebişlerinizde allahın ve sizin bakımınız ile sağlıkla büyüyeceklerdir sevgiler.............

herkese merhaba. bende 35 haftalık doğum yaptım doğum öncesi birbuçuk ay bir hastane odası bir ev arasında geçti ama otuzbeş hafta dolduğunda bebişimin artık sabrı kalmamıştı. neyseki herşey yolunda gitti. benim bebişimde sarılık oldu ama tehlikeli boyuta ulaşmadı. çok uzun surdu ikibuçuk ay filan ama çok şükür şimdi iyi. 2.700 gr doğmuştu şuan tam üç aylık 6.600 oldu bile. sağlı yerinde oldumu herşey yoluna giriyor. bu benim ikinci oğluşum ilk bebişim tam dokuz ay on günlük 4.400 gr doğmuştu ama bu ufak lık sanki abisinden daha dirençli. tüm küçük meleklere sağlık diliyorum. sımsıcak kollarada sevgiyle büyümelerini diliyorum. T&S kılıç teşekkürler

demekkı erken dogum yapan bıçok aRKADASIMIZ VARMIŞ.ERKEN DOGANLARIN HEPSİ SONRADAN TOMBALAK GIBI OLUYOMUŞ.ALLAHTAN SARILIK GECIRMEDI BENIMKI ARTIK TAMAMEN KAHROLURDUM...

merhaba bende 27 haftalık dogum yaptım sürekli kanamam oluyordu ve buna baglı korkudan tansiyonum yükselıyodu ve yüksek tansıyon bebegımı etkıledıgından erken dogum yaptım 13 gün küvözde kaldı 1300gr dogdu bıze verdıklerınde 1200 grama düşmüstü kılosu şimdi 6 yaşında cok saglıklı ve de zekı bı oglum var o zamanlar cok zor gunler yasadım sezeryanla dogum yaptıgım ıcın ancak 4. gün görebıldım ama o bana 4 sene gelmıstı gelene gıden oglumu soruyordum allaha sonsuz şükürler olsun ki onu bana bağışladı ama şimdi oglum kardeş istemesıne ragmen cesaret edemıyorum tekrar aynı seylerı yasamaktan cok korkuyorum neyse hanımlar uzattım hepınız sevgıyle kalın....

demekkı erken dogum yapan bıçok aRKADASIMIZ VARMIŞ.ERKEN DOGANLARIN HEPSİ SONRADAN TOMBALAK GIBI OLUYOMUŞ.ALLAHTAN SARILIK GECIRMEDI BENIMKI ARTIK TAMAMEN KAHROLURDUM...

evet canım yanı benım oglum 6 yasında anaokuluna gıdıyo ama goren 2. sınıfamı gıdıyo dıye soruyorlar gercek yasını ogrendıklerındede sasırıyorlar ama bende korkuyorum nazardan artık yasını buyuk soyluyorum bıde cıdden zekı oluyorlar sevgıler..

benim oğlumda 34 haftalık doğdu 2 hafta gelişim geriliği vardı 32 haftalık gözüküyordu.1.470 gr.doğdu.en zayıf benimki doğmuş heralde şimdi 3 yaşına girecek ocak'ın 14 ündü.şimdi çok hareketli prematüre olanlar çok hareketli olurmuş.bizimki bizim pestilimizi çıkarıyor şimdi.

ay nekadar çok premature bebek dunyaya gelmış çok uzuluyorum okudukca dogum yaptıgım gun aklıma geldı.bızde dun hastanedeydık fıtık oldu oglum kontrole göturduk ocakta ameliyat olcak.şuan kılosuda 4,150 gr 2 ay 10 gunluk oglum

benimde en büyük korkum erken dogum yapmak. suan hersey yolunda ama ne zaman ne olacagıda belli olmaz. rabbim bebeklerimizi vaktinde dogurmayı nasip etsin. benim amcamın hanımı 11 sene önce 24-25 haftalık dogum yaptı. 550gr dogdu bebeği. 2 ay küvözde yaşadı. yaşamaz dediler umut bağlamayın dediler.o zamanlar böyle seyler mucizevi bi olaydı. televizyonlardan amcama teklif geliyodu şukadar para verelim haber yapmamıza izin verin falan diye. amcam benim kızım reklam malzemesi değil, rabbim ona sağlık versin baska bişey istemiyoruz biz dedi. bi araba parası kadar masraf yapmıslardı 11 sene önce. çok şükür hiçbir hasar kalmadı. sadece sol kolunun derisi tamamen büzüşük kaldı. bant ve serum izlerinden dolayı. hanım rahatsız oluyor kısa kollu bişey giymek istemiyor. amcamlarda; o senin diğer çocuklardan farkın diyor hep. ama o yaşadıklarının ciddiyetinin hala farkında değil yaşından dolayı. şuan 5 e gidiyor ve herkese laf yetiştiriyor. tam büyümüşte küçülmüş. o bizim evimizin mucize çocuğu..

Merhaba Kızlar,
Sizleri okuyunca bende iki yıl önceki günlerime döndüm.Maalesef bende 27 haftalık hamileyken erken doğum yaptım.İkizlerimin birini doğduktan bir gün sonra kaybettim.Ama Allahıma çok şükür biri yaşıyor.Hatta yarın iki yaşını bitirecek.Oğlum doğduğunda 1140 gr.dı.Ve çok zor günler geçirdik.2 ay küvezde kaldı.Eve getirdiğimizde 2020 gr.dı.Şimdi mi?Maşallah 3 yaşındaki çocukları geçti.Dediğiniz gibi çokta zeki.Allahım herkesin evladını kendine bağışlasın inşallah...

canım üzüldüm ALLAH şifasını verir inşallah bebeğinin.karnında beslenememişmi bebeğin belki doğduktan sonra anne sütüyle gelişir üzülme ALLAH tan umut kesilmez

T&S kılıç sakın ameliyat yaptırmaaa sakın göbek fıtığı di mi? göbek deliğinin orda benim yegenim oldu aynen daha yeni ona hep ben baktım hastaneye bile annesiyle ben götürdüm. Bebekler genelde kabız oldukları için hep ıkınıyorlar ve ıkınma sonucunda da bagırsagın ucu göbek deliğinin ordan bagırsaktan bi parça çıkıyor ve bu 1 yaşında kendiliğinden kayboluyor. Bizimkinede hemen ameliyat demişlerdi ben o hastaneye güvenmedim dedim bi de başka hastaneye götürelim neyse götürdük dr bize dedi ne ameliyatı ya bu kadar çocuk ameliyat mı olur 1 yaşına gelince geçer her bebekte ıkınma sonucu oluyor şu an 14 aylık ve fıtık geçti sakın yaptırma ameliyat başka dr a götür.. Çocuk dr ları genelde ameliyata girmezler ne kadar ameliyat yaparsa hastaneden o kadar prim alıyorlar en ufacık bişeyde ameliyat diyorlar o yüzden sakın yaptırma başka dr mutlaka götür..

canım ya benim 1,5 ay ev hastane arası geçince farkına vardım okadar çok erken doğum yapan varki insan başına gelmeyince farketmiyo. sizede çok geçmiş olsun canım dilerim oğluşun tez zamanda sağlığına kavuşur. sağlıklı ve neşe dolu günler diliyorum.:1hug::enbuyukkk:

MERHABA ARKADAŞLAR BENDE ARALIK 24TE SABAH 05-55TE KIZIMI KUCAĞIMA ALDIM TAM 1 AY ERKEN DOĞDU 1 HAFAT YATTI ÇIKTI BUGÜN TAM 8. GÜNÜMÜZ 2.360 DOĞDU SONRA 2.160A DÜŞTÜ ŞİMDİ YİNE 60 GRAM ALMIŞ CANIMA İĞNELER VURDULAR NE İÇİM YANDI ÇOK MİNİCİK BİR GÖRSENİZ 43 CM BOYU VAR AMA ALLAH ÖMÜR VERDİYSE TOPARLAR DİYORUM İNŞALLAH