Benim gibi kekeme olan var m? nefret ediyorum kendimden:(

LoVe_GuL

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
523
1
96
İsveç
Kendimden o kadar nefret ediyorum ki anlatamam bi yenemedim su kekelemeyisenağlama
bu yasima geldim halen kekeliyorum konusurken... Ailem bile cok uzuluyor durumuma ne yapacam bilmiyorum :1no2: benim gibi olan varmi, varsa nasil yendiniz bu sorunu? offf offf cildirmak uzereyim arkadaslar, guzel ve tane tane net konusan, insanlari görunce o kadar kiskaniyorum ki onlarin agizlarinin icine baka kaliyorum.
Nasil oluyorda onlar kekelemiyor da, ben kekeliyorum diyesenağlama öyleyse ben niye yasiyorum ne zamana kadar surecek bu kekelemeksenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

kekelemek utanç duyulacak bişiy değil sinirlerim bozuksa bende kekeliyorum. bu biraz daha psikolojik önce psikolağa gidin o size yol gösterir. ve bunun için özel kurs gibi şeylerde var. dermanı olan bir sorun bu o kadar dert etmeyin ya dilsizler ne yapsın. üzmeyin kendinizi lütfen.

hayir canim hic gitmedimsenağlama

bence git o sana yol gösterir sonuçta çaresi var.hem sen kafaya ne kadar çok takarsan sorun o kadar büyür. seni anlıyorum bu durumdan çok rahatsızsın ama dedğim gibi sakin olmayı dene ve psikoloktan yardım ala.s.

Kendi kendinize yenebilmeniz zor bu durumu.
Kekemelik tedavisi ile ilgili birçok psikolojik hizmet veren merkezler var.
Bir uzmandan yardım alırsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz.

iyide canım bu aşılamayacak bişey değil ki? bunun tedavisi var.gayette basit. neden bu kadar kendini yıpratıyorsun? internette araştır bak . seanslar var videolar ar nasıl aşacağınla ilgili pek çok bilgi var. allah başka hastalık vermesin. ayrıca ben kekeleyenleri çok sempatik bulurum:teselli:

benim icin cok utanc bisey, bilemezsiniz nasil bisey bu biriyle konusacak olsam hemen panige kapiliyorum, korkuyorum o esnada kekeliyorum 7 yasindan beri kekeliyorumsenağlama okulda herkez benimlen dalga gecerdi sirf bu yuzden:1no2:
simdi ise tanidiklarim tarafindan hor göruluyorum, kendi evlatlarini benden ustun göruyorlarsenağlama ben yurtdisinda kaliyorum,psikolaga görunmeyi elbette dusundum fakat ben en iyisi Trde görunmek istiyoruma.s

canım yapman gereken tek şey bir an önce tedavi olmak için zaman ayırmak ve kararlı olmak ...maliyeti hk. herhangi bir bilgim yok açıkçası ama elimizden gelen birşey keşke olabilse bu konuda ve yardımcı olabilsek,maddi ve manevi .... hiç üzülme,kendine olan güvenini kendini bilmez insanlar yüzünden kaybetme ve hırpalama kendini ....hatta ne olur buna da şükret ...allah dermansız dert vermesin ...en kısa zamanda tedavi sürecini başlat ve daha fazla yıpratıp ,üzme kendini...

canım 4 5 gün önce tv de görnüştüm.ankara yad istanbulda tam hatırlamıyrum ama bi mkerkezde 6 seansta düzeltilebiliyomuş.orda tedavi olan insanların ilk kursa geldikleri günü ve kurs bıttıkten sonrakı hallerını görünce gercekten şaşırmamak imkansız.maliyetide 2000 tl demişlerdi.bence intrnetten araştır..

canım neden utanıyorsunki herkesin başına gelebilecek bir durum bu. bende sinirlendiğim zamanlarda kekelerim. bu konuyla alakalı da yapabileceğin bir sürü şey var benim bir tanıdığımda konuşma problemi çekiyordu ismini söyleyemeyeceğim bir merkeze gitti ve şuan gayet iyi. sende araştırabilirsin. asla kendini üzme.

utanmanı gerektirecek bir şey yok ki..grip nezle gibi bir hastalık geçici bir şey çözümü olan bir şey..doktor a gitsen eminim üstesinden gelirsin..bu kadar da uzulmezsin..

tedavisi olan bir hastalık kekelemek.. boşuna bu kadar üzüyorsun kendini.. beterin beteri var demişler..

bende geçen gün tv.de izledim.bir merkezde kısa sürede tedavi edilebiliyor. katılanların önceki ve sonraki konuşmaların gösterdi ve gerçekten sonuç mükemmeldi.hiç kekeleme sorunları kalmamıştı çok düzgün şekilde konuşuyorlardı.benim anlamadığım 7 yaşından beri bu sorunu yaşıyorsun hiçmi bi psikoloğa gitmedin yada ailen seni götürmedi.aşılamayacak bişey değil çünkü aksine tedavisi olan basit bi durum.tabiki kendini konuşarak ifade edememen psikolojinide bozmuştur yıllar içinde.daha fazla zaman kaybetmeden hemen araştır derim.

7 yaşından sonra oolduğuna göre o dönemde yaşadığın birşey seni bu duruma sokmuş ve sadece paniklediğin için kekeliyorsun. stres korku kontrolünü eline aldığında herşey yoluna girecektir.

canım çok doğal birşey bu
tek sen değilsin bu sorunu yaşayan
öle kendini üzme
tedavisi var diye biliyorum bende
tedavisi olan birşey için canını sıkmaya değmez
en yakın zamanda istediğin gibi olman duasıyla..

Canım, benim kızımda 8 yaşında ve 1 yıldır maalesef kekeliyor, bende çok üzülüyorum ve en kötüsü kendimi ve eşimi suçluyorum çünkü kızımda kekemeliğin başladığı dönemde evliliiğimde ciddi sorunlar yaşanıyordu. 1 yıl oldu bu süre zarfında kızımda bir değiişklik olmadı ve bulunduğum şehirde çocuk psikiyatristi yok, gelişim uzmanı ve aile danışma merkezine götürdüm ama sonuç alamadım. ınşallah en kısa zamanda kızımı çevre şehirlerden birine götürecem oda olmazsa arkadaşların dediği gibi bu işi yapan merkezlerden birine götürecem, bana aile danışma merkezindeki bayan bunun geçici olduğunu zamanla düzelebileceğini ama tedavi edilmezse kalıcı olabaileceğinide söylemişti keşke seninde ailen zamanında götürseydi ama genede Allah şükür rabbim dermansız hastalık vermesin. Sen en kısa zamanda bir uzmandan yardım almaya bak. Dualarım seninle,

canım durumunda hıcte utanılacak bısey yok bence abartma ve rahat ol artık ozel okullar var ve 15 gunde tedavısı mumkun arastır ve gıt ben cok duzgun konusmama ragmen ç ş ve r harflerını bıaraya getırıp bı kelıme kuramam ve soyleyemem heycanlandıgım zamanda kelımelerı yutarım rahat ol ve yenecegıne ınan canınıda sıkma elın ayagın saglamsa bedensel bı eksıgın yoksa ne mutlu sukret kolay gelsın....

Utanılacak ağlayacak bir durumun yok ve çaresi var canım.ınternetten araştır çözümü var bunun.

bende kekelemişyim küçükken hemde 1 sene boyunca ne kadar zor bişey anlayabiliyorum seni
ama sonra psikologla tedaviyle ve canım annemin çabalarıya geçti
bi psikoloğa git benim ki doğuştan değildi gerçi köpek kovalamıştı :)
ama tavsiyem psikoloğa gitmen benim doktorum çok iyidi 4 seanstan sonra kekelememiştim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…