Benim gibi kekeme olan var m? nefret ediyorum kendimden:(

bunun için özel merkezler var yüzde yüz çözüm araştır.çok da sorun etme bu aşılabilir bir sorun çünkü.

ya neden çözümü olan bişey için kendini kahrediyosun ki, arkadaşarda yazmışlar git uzmanına ve kurtul, eğer doğru uzmanı bulamazsan yok olmadı deyip pes etme, başka birini bul olmadı başka birini, ömrünü böyle geçircek değilsin ya, sorununun üstüne üstüne git ve yok et

Birincisi Kekemelik utanılacak birşey değil,
İkincisi öyle bekleyerek kendiliğinden geçmesini niye bekliyorsunuz
Biran önce bir uzmana gidin.
Daha sonrada şakır şakır konuşun göğüsünüzü gere gere.

Hiçmi araştırmadınız, hiç mi görünmediniz birilerine, anlamıyorum. Bir dolu kekeme merkezleri var, 28 günde hallediyorlar. Siz hala neyi bekliyorsunuz

çocukluğundan beri bu sorunu yaşamaya değer mi canım ya
okulda da sorun yaşamışsın
ailenin hiç bi aklına gelmedi biz bu kızı bi doktora götürelim diye kızdım vallahi

kekelemek senin sandığın kadar kötü değilki canım yenebilceğin bişi bunun için dil egzersizleri var bildiğim kadarıyla vede sesli bir şekilde kitap şarkı okumak gerekiyor bildiğim bu ama bu yenebileceğin bişi ya yenemicek kadar olsay allah korusun şimdi kekemede olsan arzunu isteğini derdini bir şekilde dile getirebiliyorsun ya getiremeseydin dilsiz duymayan birsürü insanlar var onlarda konuşamasalarda senin gibi olmak için herşeyini verirlerdi sanırım :teselli: üzme o tatlı canını eminim ki düzelicekdir zamanla mevlanın sözüyle bitirim çok konuştum YARADILANI SEVERİM YARADANDAN ÖTÜRÜ bu yüzden sen zaten en değerlisin :1rolleyes:

canım bu utanç duyulacak bişey değil ama sana bir örnek vereyim İKBAL GÜRPINAR eşinin kendisini kekeme oldupu için rencide ettiği için boşandığını ve hırs yapıp düzeldiğini anlattı ki çok güzel ve düzgün bir konuşması var

canım artık bunun da tedavisi var.. diksiyon kursları bunu üstleniyor artık.. biz ne kadar utanılacak bişi değil desek de sen dinlemezsin şimdi.. bu duyguyu başka yönümden dolayı bilirim. bende zaman zaman kekeliyorum..hızlı konuştuğum zaman yutuyorum kelimeleri.. bi kekeme arkadaşım vardı,diksiyon kursuna yazıldı geçen sene..bu sene hiç anlaşılmıyo bile ,konuşması düzeldi baya. ve bu inan psikolojik bişi,asla kusur olarak görme..

canım kaç yaşındasın öncelikle...

ve bundan kurtulmayı tamamen istiyor musun??

bunun kesin tedavisi var, ama sıkı bir çalışma gerektiriyor. öncelikle kekemelik başladığı dönemden bu zamana kadar toplum içinde-dışında hiç konuşmadığın için konuşmanda yetersizlik başlıyor ve kendine güvenin de sıfıra indiğinden kalp çarpıntıları beraberinde heyecan... maalesef kekeliyorsun.. bunun kesin tedavisi var. sana psikolog önerebilirim.. türkiye ye gelene kadar da bir iki yöntem anlatabilirim... tanıdığım pek çok kişinin (6 yaşındaki çocuktan 30 yaşındaki adama kadar) konuşması düzeldi..

canim bi uzmana git sen..gecen haberlerde bi kiz gördüm, önce özgüveni cok düsükmüs, baskalariyla konsuamyiormus bile. ve tedavi sonucu düzgün konusmayi basarmis. kameraya karsi bile konustu:)) düsünsene normal insan bile heyecanlanir buna.....dogru uzmana cnm

oyy cnm benimm kıyamam sana yaaa
hiç utanılacak bişe değil cnm kesinlikle psikolojik
bende heyecanlandıgım zaman kekelerim herkes kekeler ama kesinlikle dr.a git cnm

kendiliğinden geçecek olsa şimdiye geçerdi heralde. sen üzeliceğine bırak ailen üzülsün 7 yaşından beri kekemesinde hiç mi bunun çaresine bakmamışlar. bir sürü merkezler var konuşmanı düzelten. ayrıca kekeme olmak utanılacak bişey değil, seni hor görenler utansınlarlmaz:

yüksek sesle kitap oku ve sosyal ortamlardan kaçma.

muhakkak doktora görün. psikolojik olabilir veya ufak bir operasyonla düzeltilenlerden olabilir.

bir öğrencimde vardı, onunla çok konuştum önceden derse vbile kalkmazdı, sonra sonra azaldı ve birkaç senede yok oldu tamamen.

üzülmeden kararlılıkla üstüne gitmeni öneririm.kaydirigubbakcemile5

istanbulda bır merkez varmış. 3 aylık kurslar ıle 1.5 mılyar gıbı bır ücrete bu durumdan kurtarıyorlarmış. bugün bır derste hocamız söyledı. bunu bı araştır bence.

ben de heyecanlandığımda konuşamıyorum kekelemek değil ama çok hızlı konuşuyorum ve söyleyeceklerım bırbırıne gırıyor.
önce bır psıkologa başvurabılırsın.

bunun birkaç haftalık veya aylık kurslari var hepsi memnun seninkide geçer korkma inançlı ol

iyi aksamlar!

Öncelikle kusura bakmayin lutfen kac gundur giremedim bilgisayarda sorun vardi, dun girmeye calisttim ama olmadi cok yavastti pc sizlere cevap yazamadigim icin cok özur dilerim kizlar... Suan elimden geldigi kadar hepinizin sorularina cevap yazmaya calisacam insallah dunki gibi olmaz da yine... egerki simdi den cevaplayamadiklarim olursa kusuruma bakmayin kizlar... Ayrica konumla ilgilendiginiz icin hepinize sonsuz tsklerimi iletmek istiyorumopuyorumnanaktan

Kendi kendinize yenebilmeniz zor bu durumu.
Kekemelik tedavisi ile ilgili birçok psikolojik hizmet veren merkezler var.
Bir uzmandan yardım alırsanız kendinizi daha iyi hissedersiniz.

Biliyorum canim tedavisi var ama kendime guvenemiyorum, cok utangacim birde bisey olunca hemen panige kapiliyorumsenağlama

canim ben internette arastirdim önceleri ah keske cesaret edebilsem, kendime guvenemiyorum sanki yenemiyecekmisim gibi hissediyoru...öylemi diyorsun canim gercektten kekeleyenleri sempatikmi buluyorsun? öyledirler ama
bi baskasi tarafindan cok komik görukebiliyor misal bazi insanlar guluyorlar bu da benim cok zoruma gidiyo:1no2:

sagol canim gercektten dusunmen bile yeterli maliyeti hic sorun deyil yeterki konusabiliyim kekelemeden ama istte cok kafaya takiyorum inan artik uzule uzule bi hal oldum....bazi kendilerini bilmez insanlar yuzunden ama ben onlari Allaha havale ediyorum....senağlama onlar öyle yaptikca,kendime olan guvensizligimi yitiriyuorum:1no2:
halime her zamanda sukur ediyororum cok sukur sagligim yerinde.... her zaman diyorum beterin beteride var diyeyerimseniben bunada sukur aynen canim dedigin gibi allah dermansiz dert vermesin...

sagol canimopuyorumnanaktan maliyeti sorun deyil de aceba iyimi merkez bunu bilmek istiyorum...bu yorumun inanki iyi geldi bana sadece insallah bende birgun onlarin arasinda olurumda, duzelerim Allahima her zaman duaciyim:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…