benim hikayem..

Annem her zaman "eşin hayatta en az senin kadar mücadele etmiş biri olmalı" derdi.Evleneceğim insanın işi var ama mesleği yok.Her ne kadar kültürel bi fark görmesem de etnik kökenler de farklı.Aileler henüz biraraya gelmiş de değil.Yarın annesi ve babası gelicek.ısteme ve nişanlılık dönemi olmadı yani.Bir ay içinde aldığımız kararı uyguladık.Ve bütün eşyalarımız ve evimiz hazır.Düğün yok, sadece nikah töreni yapıcaz.Bizim sorumluluğumuzu yıllarca annem üstlendiği için babam bu konulara da karışmadı.Güçlü duruşu olan bir babam olsaydı, keşke birilerine dur diyebilseydi.Tabloya baktığımda en mutlu olanların onun annesi ve babası olduğunu görüyorum.O da bişeylerin farkında ama pasif kalmayı tercih ediyor.Bir tünele girdim, tünelin sonundaki ışığı görmüyorum..

Gözlerini kapatirsan o isigi zaten göremezsinki.....

Önceleri seviyordunuz ama aileniz mi soğumanızda rol oynadı?
Bir yandan da geçmişteki desteklerini düşünüp haksızlık etmek istemiyorsunuz sanırım.
Yani destek oldu diye bedeli sevmeden evlilik olmamalı.
Düğünü erteleyip eni konu düşünmeniz lazım.
Onu seviyor muyum, onunla hayatımı geçirebilicek miyim gibi bazı konuları netleştirmeden evlenmeyin derim.
İnsanlar olmazsa ayrılırım diye bir fikirle evlenmez. Ömür boyu süreceğini düşünüp ona göre karar verilmeli. Bir hafta değil, bir saat bile kalsa ikilemler varsa evlenmeyin bence.:1no2:

Bence kendinize de karsınızdaki insana da cok yazık ediyorsunuz..

Evliliğin ne oldugunu malesef yasamadan bilemiyor kimse..

Ne askla evlenip bu yükün altından kalkamayanlar var siz ki bundan bile emin değilsiniz..

yapmayın emin olmadıgınız bir kararı uygulamayın...!!!

hemen hemen benim yaşadıklarımı yaşamışşın bende düğüne yakın böyle şeyler hissetmiştim aile onay vermeyince insan çok kaygılı oluyor hiç bişeyin tadını çıkartamıyor ben evlendim mutluyum ama bazen de düşünüyorum acaba ailemi dinlesem nasıl olurdu diye karar senin hayat senin hayatın ama seviyorsan güveniyorsan sadece ailen istemediği için kafana takıyorsan herkes düğünden sonra unutuyor merak etme

Eğer sevmiyorsan şimdi ne yapmayı düşünüyorsun. Evlenecek misin yoksa evlenmeyecek misin? Malum konu açılınca sonuçları ve kararları bizler de merak ediyoruz. Düğüne bir hafta kaldı demiştin, süre yavaş yavaş da bitiyor...

Nikah masasından kalkmak daha ağır bir hareket olacağı için, şimdiden vazgeç eğer bu evliliğe için atmıyorsa dedim ben arkadaşım. Yorum yapmış olmak için yorum yapmıyoruz burda, ayrıca filmlerde olmuyor bu dediğim gerçek hayatta da birebir gördüm, insan olanın başına her iş gelebilir, elalemi düşünerek yanlışa devam etme, elalem diye diye başını yakma, bile bile lades deme diyeceğiz arkadaşa başka ne de demek lazım??? Sizin gibi evlen, olmazsa boşanırsın mı demeli?? Boşanmak, nişanı atmaktan dahamı kolay??

Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Dedikleriniz ne kadar mantıklı olsa da uygulaması kolay olmuyor.Ortada yapılmış masraflar, dağıtılmış davetiyeler var.Benim yaptığım çok masraf olmamasına rağmen, karşı taraf evi tuttu ve döşedi.Keşke çıkarıp bütün masraflarını verebilsem.Bu yola girerken hayatımdaki belirsizlik ve başarısızlıktan bıktığım için birşeyleri değiştirme umuduyla girmiştim.Ama şimdi yaşadıklarım beni belirsizlikten daha çok korkutuyor.Evet, herşeyi bırakıp bitti diyecek cesaretim yok.Karşımdaki insan bunu haketmiyor…Çok suçluyum galiba.Peki onun herşeye rağmen bu kadar evlenmek istemesine ne demeli.Onu kandırmadım ki.Eminin ne hissettiğimi biliyor.Köprüden önce son çıkış yok mu?..

Ben bu konuyu tam anlayamadim.
Evleneceginiz adam iyi biri ama siz istemiyorsunuz öyle mi?
Nedenini pek anlayamadim acikcasi, ask mi bitti noldu?

Evet, o iyi biri.Aşk bitti ama sevgi saygı devam ediyor.Okul bittikten sonra hayatla yüzleştikçe birşeylerin daha farkına varmaya başladım.Beni bekleyen geleceğin hayalimdekinin yanından bile geçmediğini, beni varolduğum durumdan aşağıya çekeceğini gördüm.Ama yaşadıklarım beni güçsüz kıldıkça tutunacak bir dal gibi onu bırakmadım.Evet içim rahat değil, evet annemi çok üzdüm ve hala üzülüyor.Annemle ilişkimiz kısır bir döngüye girmişti.Ben onu, o beni üze üze bu hallere geldik.Şimdi o bir köşede ben bir köşede birbirimize çaktırmadan sessizce ağlıyoruz.Ve ne zaman başıma gelebilecek en kötü şey bu desem başıma hep daha kötüsü geldi.Tek tesellimiz sağlık.Keşke ailem kızımızın herşeyine kefiliz, bu olayı burda kapatalım diyebilse.Yarın annesi ve babası bize gelicek.Çok alakasız iki aile ilk kez birbirini görücek.Hoş bir buluşma olmayacağına eminim.Evlenmek üzere olduğum kişi gelmeyecek.Bizbize ne konuşuruz, ne yaparız bilmiyorum.Sadece bir mucize olsun diye dua ediyorum.Olur mu, olmaz..

Merak ettim....hic ona gercekten kalbinden geceni acik yüreklilikle söyledinmi?
Ondan sogudugnu, aslinda onunla evlenmek istemedigni, sirf ele güne karsi rezil olmamak icin bu evlilige evet dedigni falan.....

Hissetiklerimi biliyor diyorsun, neden bu kadar eminsin?
Beni sevmese neden hala burda, neden 1 hafta sonra benimle nikah masasina otursun, neden ev dayatip dösetsinki diye düsünmüyormudur sence.....?

Kusura bakma ama bence hicte onda kabahat aramaya falan calisma güzelim, sen sadece onu degil onun ailesini, kendi aileni cevrenide kandiriyorsun.....tabi karsindakini kandirabilirsin belki bir süre, ama gel gelelim insan kendini kandiramiyor degilmi?

Bak eninde sonunda patladi icindekiler, buraya döktün paylasmak istedin, olmuyor cünkü, kendini kandiramiyor insanoglu.

Benim kuzenim nikahtan döndü, nisanlisi gelinlik modelleri bakiyorken, dügün hazirliklari icindeyken, bir telefonla bitirdi......Neden dedim, yazik degilmi o kizin hayallerini mahf ettin, neden bastan kabul ettin dedim......hayir onunla evlenseydim dahada yazik olacakti gülsüm abla dedi, böylesi daha iyi oldu, onunla ve ailesi ile anlasamicagimi anladim, cok farkliyiz mutlu olmamiz imkansizdi, diye cevap verdi....

Aradan 4 sene gecti simdi, benim kuzen evlenecek yakinda, sevdigi cok iyi anlastigi bir kizla, eski nisanlisida memnun hayatindan.....ilk baslarda herkez konustu bagirdi cagirdi, olmaz böyle falan filan diye......ehh? ne oldu? Hicbirsey, herkez hayatina devam etti bir sekilde.

Ilk baslarda kisisel kiyametim gibi gördügün birsey belkide sular duruldugu zaman senin icin en hayirlisidir.....
Umarim hayirlisi olur senin icin

Sen onu istemediğine eminmisin? Yoksa annenin tepkilerimi seni bıktırdı?
Evlilik arefesinde yaşanan bunalımlardan biridir umarım ki yaşadığın,
Tam olarak neye üzüldüğünü anlayamadım arkadaşım,
Belki duyguların karıştı, ailelerin durumu seni üzüyor, yani seni üzen ağır basan duygu hangisi arkadaşım?

ben anlamadım
uzun zamandır cıktıgın sevgılınle mı evlenıyorsunhanı annenın ıstemedıgı yoksa ondan kacmak ıcın karsına cıkan bırıyle mı

zararın neresinden dönsen kardır. 3 gün pişman olur laf işitirsin.
eğer istemeden evlenirsen herşey eline yüzüne bulaşır
toparlaman da o kadar zor olur.
hiçbişey için geç değil

canım sakın evlenme.hayatın boyunca mutsuz olmaktansa bir süre olursun hayatına devam edersin.ayrıca ilerde sadece kendini mutsuz etmeyeceksin.o insana da yazık olacak.her şey hazır cayamam diye dşünme.kendi hayatımdan örnek vereyim.ben 5 yıl önce üniversite bitince nişanlandım ardından eş durumundan dolayı erken nikah yaptık.eşyalar alındı düğün salonu tutuldu.seninkinden daha fena düğünden 2 ay önce de tayin için nikah oldu.ama nikahtan sonra hayatım cehenneme döndü.çok kötü şeyler yaşattı bana.ben naptım ayrıldım.nikaha rağmen.barışma tekliflerini de çevirdim.boşandım.yapmadığım evliliğin boşanmasını yaşadım yani.sonuç ne peki.hiç ama hiç pişman olmadım.ve şuan 2 yıllık bir ilişkim var Allah bozmasın her şey çok güzel ve evlenmeyi hiç bu kadar istememiştim.iyi düşün.her gün ağlayacağına bir gün ağlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…