Annem her zaman "eşin hayatta en az senin kadar mücadele etmiş biri olmalı" derdi.Evleneceğim insanın işi var ama mesleği yok.Her ne kadar kültürel bi fark görmesem de etnik kökenler de farklı.Aileler henüz biraraya gelmiş de değil.Yarın annesi ve babası gelicek.ısteme ve nişanlılık dönemi olmadı yani.Bir ay içinde aldığımız kararı uyguladık.Ve bütün eşyalarımız ve evimiz hazır.Düğün yok, sadece nikah töreni yapıcaz.Bizim sorumluluğumuzu yıllarca annem üstlendiği için babam bu konulara da karışmadı.Güçlü duruşu olan bir babam olsaydı, keşke birilerine dur diyebilseydi.Tabloya baktığımda en mutlu olanların onun annesi ve babası olduğunu görüyorum.O da bişeylerin farkında ama pasif kalmayı tercih ediyor.Bir tünele girdim, tünelin sonundaki ışığı görmüyorum..
İlişkimiz birbirimizi severek başladı.İkimizden kaynaklanmayan çok fazla olumsuzluğa rağmen 3 buçuk yıl oldu başlayalı.Bunca yaşanan şeyden sonra da aşk kalmıyor.Sadece o insanın çok iyi ve anlayışlı biri olduğunu bilmek kalıyor.İlişkime kimsenin onay vermemesi de beni çok yalnızlaştırdı.İnsanların onaylaması ancak maddi olgularda denklik var olduğunda oluyor.Bizde ise sadece duygusal denklik var.Ailem desteklemediği için nişanlılık dönemi de yaşamadım.nikaha 1 hafta kala ayrılmak da ancak amerikan filmlerinde oluyor.Bizim ise şimdiden ödememiz gereken borçlarımız var.Benimki geç öğrenilmiş bir ders.Depresyonda olduğunuz zamanlar hayati kararlar almayın.Tabi becerebilirseniz…
millet nikah masasından kalkıyor diye bir cümle çok saçma önce bir empati kurun nikahınız var cümle alem salonda ve damat hayır diyerek kalkıp gidiyor masadan ne hale düşeceğinizi bir düşünün.o yüzden yorum yapmak için yapmayın insanın vicdanı kabul etmez bunu çocuk oyuncağımı yüzülmüş yüzülmüş kuyruğuna gelinmiş geç kalınmış değil diyorsunuz.Filmlerde olur sizin o dediğiniz karşı tarafıda eşe dosta karşı zor durumda bırakmak mahcup etmek bence kul hakkına girer.bana kalırsa kimse onaylamadığı için içine bir sıkıntı girmiş bence.eğer fikrimi önemsersen çıktığın yolu tamamla evlenmek gibi boşanmakta hak baktınki olmuyor bunu ona güzelce anlatırsın en azından bir hukukunuz var senin düşmanın değil o bu saatten sonra yüzük atmak düşmana yapılmaz
Hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Dedikleriniz ne kadar mantıklı olsa da uygulaması kolay olmuyor.Ortada yapılmış masraflar, dağıtılmış davetiyeler var.Benim yaptığım çok masraf olmamasına rağmen, karşı taraf evi tuttu ve döşedi.Keşke çıkarıp bütün masraflarını verebilsem.Bu yola girerken hayatımdaki belirsizlik ve başarısızlıktan bıktığım için birşeyleri değiştirme umuduyla girmiştim.Ama şimdi yaşadıklarım beni belirsizlikten daha çok korkutuyor.Evet, herşeyi bırakıp bitti diyecek cesaretim yok.Karşımdaki insan bunu haketmiyor…Çok suçluyum galiba.Peki onun herşeye rağmen bu kadar evlenmek istemesine ne demeli.Onu kandırmadım ki.Eminin ne hissettiğimi biliyor.Köprüden önce son çıkış yok mu?..
Evet, o iyi biri.Aşk bitti ama sevgi saygı devam ediyor.Okul bittikten sonra hayatla yüzleştikçe birşeylerin daha farkına varmaya başladım.Beni bekleyen geleceğin hayalimdekinin yanından bile geçmediğini, beni varolduğum durumdan aşağıya çekeceğini gördüm.Ama yaşadıklarım beni güçsüz kıldıkça tutunacak bir dal gibi onu bırakmadım.Evet içim rahat değil, evet annemi çok üzdüm ve hala üzülüyor.Annemle ilişkimiz kısır bir döngüye girmişti.Ben onu, o beni üze üze bu hallere geldik.Şimdi o bir köşede ben bir köşede birbirimize çaktırmadan sessizce ağlıyoruz.Ve ne zaman başıma gelebilecek en kötü şey bu desem başıma hep daha kötüsü geldi.Tek tesellimiz sağlık.Keşke ailem kızımızın herşeyine kefiliz, bu olayı burda kapatalım diyebilse.Yarın annesi ve babası bize gelicek.Çok alakasız iki aile ilk kez birbirini görücek.Hoş bir buluşma olmayacağına eminim.Evlenmek üzere olduğum kişi gelmeyecek.Bizbize ne konuşuruz, ne yaparız bilmiyorum.Sadece bir mucize olsun diye dua ediyorum.Olur mu, olmaz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?